Ученици бъркат Баба Тонка с Баба Вида

Защо Баба Тонка е погребана в Русе, а не във Видин, нали там са Бабини кули, попитала единайсетокласничка от Пловдив в Пантеона.

Обратно в новината

Коментари - Ученици бъркат Баба Тонка с Баба Вида | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Костите на възрожденците почиваха в техните гробници. Докато не беше направено ужасно светотатство и беше разрушена прекрасната черква "Всех Святих". Сградата на русенския пантеон повече прилича на арабско каабе и асоциациите с парижкия му събрат са нелепи.

Най важното нещо е да знаем какво е НАТО и да сме против тези които са воювали на връх Свети Никола.

Личността на баба Тонка беше съзнателно омаловажавана от комунистическото правителство, а единствената й живееща в България внучка е изчезнала безследно малко след 9.09.1944 г. - убита без съд и присъда, заедно със съпруга си. А това, че чалгаджиите не си знаят историята е много тъжно, но като ги удари животът и някои от тях стават хора. Дори се стремят да изучат децата си.

А коя всъщност е баба Вида?

Потърси в Гугъл "Легенда за баба Вида".

Това говори много за нивото на преподавателите. И за авторите на учебниците. Учениците не са виновни те са огледалото на учебният процес!

Споко, догодина ще ги бъркат и с Баба Яга.

Бъркат ги, също като теб отворко. Козарски бил... Не беше ли Тошко Пастирски? Смешник.

Този със сигурност бърка баба Тонка с баба Яга ! А Peytsch, вярно ли е ?

"екскурзовода Хачик Лебикян" ?! Дир, не знам кой ви дава инфото, но човека е пазач там. Един дребен такъв, около 150 сантиметра е, заклет ерген.

Хвала на г-н Лебикян! Дори и пазач да се води по ведомост, очевидно е по-просветен от доста специалисти и съвсем не е дребнав. Дай Боже повече такива хора.

Аууу, Лебикян :) Помните ли как осветихте лентите на колегата си ? В онзи вестник. Със снимките от катастрофата в Бяла преди години. От завист и злоба. То и за това в гилдията Лебикян е презрян, та Ненов го съжали и назначи за пазач.

ще извинявате, но не може до безкраиност да се учи за тях. ние сме ги учили навремето, хубаво, но да искаме и децата да учат всичко това, хаиде по полека. има неща които естествено си изпадат от уч. програма

Ама естествено - трябва да се забравят. Минат ли з0-ч0 години и край- няма минало, няма история.. Аз например не помня нищо след бай Тошо. Ама имали сме били велика армия, преди това опълченци, четници, още по преди царе, ханове... А бе какви са тези... Няма да ги помним вечно я !

Така си и мислех- повече са отрицателните ми вотове. С такива хора, недолавящи дори и елементарна ирония, ситуацията наистина се оказва отчайваща...

Триабва дицата ни да учът нещу по актуалну - Азис, Глория. Ету - Глорчето е нашенка! Защо да ни я учат в очилище?

Тя, твойта рАбота с това "нравоучително писание" прилича "да се изтаковам на метеното".

Те децата ви учат сега за азис и всички мекерета закакво им е да знаят кой Ботев , Васил Левски.

А е имаше една дет играла на кола, а друата правила гуми. ако има за 3 пиши.

Когато разравят гроба на Захари Стоянов тялото му е било напълно запазено. А в училище учителката по български ни прочете от някъде баба Тонка отнакало какво е казала за Захари Стоянов, не е искала да дава дъщеря си на него!

Абе те и половината които са в парламента не знаят коя е Баба Тонка и мислят че Стамболов и Стамболийски са един и същ човек. Прост народ-слаба д-ва, помислете кой има интерес от това!

А той всъщност беше Тошко КОЗАРЕВ!!!

Простете им. Не е лош мат'ряла Лоша е закваската.

А бе и читавият мат'рял е на привършване вече, а за маята си прав - ама хич я няма!

Баба Тонка, баба Вида... все покрай Дунава. Виж, фолк певиците ги знаят до една, въпреки че са като клонорани.

Защо ли не ме учудва ? Неграмотността сред подрастващите е убийствена. За тях просто е "някаква си баба"- една от многото баби и до там. Ако беше за някоя фолк изпълнителка, плеймейтка, рапър или ММА боец- тогава са сила!