Камера следи всеки час нивото на река Марица

Нивото на Марица е повишено, но далеч от критичните стойности. Въпреки това избуялите в обичайните островчета дървета едва показват върховете си от водата.

Обратно в новината

Коментари - Камера следи всеки час нивото на река Марица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

направете малко свястни сними от тази уж река. Стига сте ни показвавли само храсталаци по коритото на Марица! На никой не я показвам така жалка -съставена от няколко поточета - 200 метра от нищо. Кметът да нареди за нови снимки.

Река Арда не минава през Смолян, когато не знаете нещо, поне го проверете!

"В четвъртък водният поток е бил 180 метра/секунда доста по-висок от обичайния." - Уважаеми журналисти, бихте ли проверили отново мерната единица. 180 метра/секунда е единица-мярка за скорост и = 180х3.6 = 648 км/ч. Най-вероятно става дума за водно количество от 180 куб. м/с (или 180 м3/с). Това е мерна единица, означаваща колко кубически метра вода преминават за единица време през напречното сечение на водното течение. 180 куб. м/с означава, че при средна скорост на течението от 1м/с, сечението на водното течение е 180 кв.м. В Пловдив ширината на реката между дигите е околи 120 м., ако това цялото е пълно с вода, значи средната дълбочина е 1.5 м. Нормално е при тази дълбочина ниските дръвчета и храстите в коритото да са заляти, но по-лошо е, че те пречат на водата да се оттича нормално и това създава опасността от наводнения.

Ние сме наистина оригинални. Тия от БАН само се изкарват трудолюбиви със сложни изчисление по видеоклипове. Те хората отдавна са го измислили. Има си датчици за тая работа. Какво ми се правите на изчислители. Уникално било. Ама и вие журналистите ги пишете едни. Уникално е щото така са правили в средата на миналия век, само дето сега го правят в кабинетите , а не на моста.

или желание. Няма ли способен фотограф да снима Марица докъто е с повиче вода. На всички снимки изглежда много жалко пресъхнала - няма величието и авторитета на българска река Верно ли е?