Шефът на КАТ: Обадете се, ако ви искат подкуп

Началникът на КАТ-София Тенчо Тенев призова водачите да сигнализират, когато им искат подкупи. Полицаи отказаха 20 лева рушвет, подхвърлени от шофьор.

Обратно в новината

Коментари - Шефът на КАТ: Обадете се, ако ви искат подкуп | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе Ванче,как можеш да се гордееш с тоя тюфлек? Не го ли виждаш,че тоя едвам ходи,да неговорим,че на "малкият"му отдавна му е изпята"приспивната песен"

вчера си направих труда да прочета Закона за движение по пътищата.Става въпрос за съставянето на акт.Там пише,че ако откажеш да го подпишеш,то като свидетел може да се подпише и втората кука от патрулката.Да му се не види,ама нали ,той е страна и няма права .Да му е.а държавата

Не да си поиска, а да разбере колко му се полага.

За да си поискаш и ти ли?

абе нали щеше да спират колите пред камери!Днес на бул .Рожен патрулките бяха отпред а милиционерите спираха колите зад патрулките.само един ден е минал от заповедта на Бойко и пак си я караме по старому.

Обадете се и станете пешеходяц!

Какво има да се доказва в съда по тоя случай?!? Спомням си , че при предишното управление на Бойко, един младеж снима хъркащи на сянка полицаи в служебната кола. После на това момче му е..ха майката във всеки един смисъл на думата. Та сега едва ли ще е по различно.

Учудваща, на пръв поглед, е солидарността между полицаи и "известни" граждани, че камерите нямало да помогнат, а пък били и скъпи. Първо, камерите не са скъпи и второ, много ще помогнат, но дали всички искат това да се случи?!

За 152 път ще кажа: МЯСТОТО НА ПОЛИЦАИТЕ Е В КВАРТАЛИТЕ! ПРЕД УЧИЛИЩАТА! ПРЕД ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ! И НАВСЯКЪДЕ ДРУГАДЕ ОСВЕН ПО ПРЕСЕЧКИТЕ! Оставете пътищата на ПЪТНА ПОЛИЦИЯ! Не може Охранителна, СДВР, Конна полиция и прочие да се занимават с пътни нарушения!

още по тошово време катаджиите взимаха рушвети.имаше един който стоеше преди черният кос на идване от перник .години наред си докарваше добра заплата.нямаше карулка на която да не се взимаха пари.така ,че този г-н не е единственият.защо не направите проверка ,кой какъв имот има и от къде са парите.

Няма как да се преборят с корупцията докато и даването, и вземането на подкуп е наказуемо. Така нито една от двете страни няма да сигнализира тъй като подлежи на наказание. А да обясняваш той ми правеше намеци и ми искаше пари ако не си му дал парите и това не е документирано по някакъв начин е умряла работа. Трябва да се премахне текста наказващ даването на подкуп, все пак служебното лице е получаващия подкупа и той злоупотребява със служебното си положение, а не даващия.

А ако не искат да приемат подкупа на кого да се обадим?

Кой ще се обади? Вместо 200 лв. глоба, така минава тънко с 20 лв. Малката корупция в тази мизерна държава с обаждания не може да се премахне, тя е жизнено необходима и за двете страни. Лошото е обаче, че поражда усещане за безнаказаност.

kirchevo

Обадете се та после по-лесно да ви осъдят за клевета.Цирк"Балкански"

Пуснете оплакване на: oplakvaneatarmenskia.pop

Това... преди да го дадем, или след?

задълженията на едно ведомство да се прехвърлят на гражданите!

КАТ-обадете се правим отстъпки до 30 %.

- Алооо, Топлофикация ли е? - Не, КАТ сме. - И на вас....

Предлагам и двете страни да бъдат уволнявани от работните си места.Защото наказуемо е и даването на подкуп , а не само вземането. Само тогава ще има смисъл и ще спрат тези рушвети.

Тц, даващия подкуп е обикновен гражданин, акуката е служебно лице - затова по твоята логика гражданина трябва да го уволнят, а куката да го вкарат в затвора за злоупотреба със служебно положение

Новината 1 - "О, ужас - катаджия взел 20 лева подкуп ?!?" Ми той този полицай е да го вдигаме на ръце, не да го линчуваме, с тези само 20 лева! Такива със свещ ги търсим.

Колеги, отдавна си реших проблема с катаджиите. Както е в Русия и аз си купих камера за под40лв. и оттогава нямам проблеми. Тя записва и звук и картина. Когато ме спрят им казвам че всичко се записва и моментално ми се пожелава приятно пътуване. Много пъти ми е помагала.Като и сложиш карта памет 32г.б. записва почти цяла година.Поне 10 пъти ме спират от лявата страна и като им кажа че са нарушили закона , веднага довиждане, дори не ми искат документи. Това е спасението. И още по добре е и ако и те имат камера.

звучи сякаш има правила важащи за всички...а следната ситуация: колата ми е спряна в мака улица, идва един рекетьор и казва -ще пишем акт...защо? спрял си на кръстовище! Не съм бе, има 10 метра от ъгъла! отговорът - на рекетьорчето му се виждали като 2метра и ако искам да се оплача или евентуално да го съдя...след като се надлъгвахме 20мин. мутрата с фуражка сподели - ти нема ли най-после да почерпиш....

Че няма да ходя да им се обаждам е ясно. Тези ще мъстят дълго време. Обаче някакси се изморих да чета едно и също как ще се борим с корупцията. Имам един вариант. Аз го практикувам пробвайте и вие. Знак 60 карайте с 60, Слагайте си колана, пускайте си фаровете. Не им давайте повод. Аз лично съм бетон. Да ме ровят. Ама не ми се е случвало. Не мисля, че са чак толкова нагли. Просто като си слаб ще те дерат. Бъдете силни не им давайте повод. Какво ще кажете за тази гледна точка на проблема? Обаче май не ни харесва така. Ние трябва да сме срещу системата, трябва да се борим. Обаче винаги съм си мислел - добре глобяват че нямаш колан. И за чие добро е това? За доброто на полицая ли? Не за твое добро е и карането трезвен е за твое и на другите добро. И ако имаш изоравен пожарогасител виж, че помогнало ;) Толкова ли е трудно да се спазват правилата? И от шофьори и от пешеходци и от кат-аджиите. В крайна сметка в един друг момент пешеходеца кара кола, кат-аджията е пешеходец и т.н. Спрете да нарушавате. Спрете да блъскате хора на зебра и никой няма да ви изнудва. Ако някой го прави обадете ми се ;) шегувам се. Помислете!

И това не е точно така. Преди няколко години на отсечка на магистралата с ограничение, поради ремонт, спазвах правилата и карах с указаните км/ч. Стигнах до една кола, която караше с по-ниска скорост. Намалих и продължих след нея, защото имаше знак за забрана за изпреварване. В същото време две-три коли изпревариха мен и колата пред мен в нарушение на знака. След малко ме спря КАТ и ми каза, че аз съм изпреварвал неправилно. Били видели през бинокъл. Аз не отстъпвах, спорих с тях и те взеха тефтера с документите ми. Ненадейно ми върнаха документите, запалиха колата и в посока обратна на движението на магистралата с мръсна газ тръгнаха към отсечката за Ихтиман. След като се прибрах в къщи все още учуден видях, че са ми взели 30-те лева, които бяха при документите ми, които приготвих за зареждане на гориво. Стана ми ясно. НАГЛИ КРАДЦИ И ИЗНУДВАЧИ.

давате ли си сметка, че сте част от десетината процента български граждани, които играят по правилата? Сигурен съм, че го знаете, следователно знаете, колко е безмислен апелът Ви. Кой разбрал, разбрал.

А да ви стана аз началник? боклуци мръсни ченгета...

Кой ще ми гарантира след такъв сигнал, дали няма да се появи "тормоз" от " колеги". Като оня във Варна дето го хващаха без документи докато хвърля боклука, и хайде за 24 часа " за доказване на самоличност" ( или както се нарича), или приятелско ступване след 4-5 месеца " ей така да не забравя какво съм направил"

Трябва да съм луд!

Винаги катаджиите си искат.

Значи да се разберем ако Ви искат подкуп и не давате, обаждайте се да ва опрайм за тъз работа.

У нас цялата система е изградена в полза на корупцията. Два прости примера. Човек от Видин живеещ в Пловдив бива сурвакан с акт от полицай скрит до безумно ограничение в Плевен. За да си плати акта ще трябва да ходи поне 3 пъти до Видин където да му го продължават и да му обясняват че наказателното постановление още не е излязло. Втори пример. Пътуваш по северната дъга около София. Сам си и се мръква. На някой от сфетофарите по пътя (които са без часовници" минаваш на жълто понеже е светнало на 4 метра пред теб а ти си с разрешените 60 км./ч. След 100 метра те спират и ти казват че си минал на черено а колегата който е в колата е свидетел. Пък ти видиш ли си сам....

С ръка на сърцето, за 22 години имам един акт и една глоба с фиш. И в двата случая не е имало никакъв намек от страна на полицаите че си искат нещо.. А още по-стара история е като студент, минах на кърваво жълто и ме пуснаха ей така.. Вярно мотаха се, имаше въпроси какво работиш, единия излезе от колата уж за нещо, почнаха да пишат акт, после го скъсаха и ме изгониха, но пак не си направиха устата. И друг случай един се закани да ми пише акт че ми е мръсна колата, пак като студент и пак ми се размина.. А и съм бил свидетел като пътник, как за ултра грубо нарушение на човека му се размина само с приказки.. Чувал съм, че бакшишите направо си плащат рекет, но тях за каквото и да ги хванеш, се са в крачка.. Ако караш нормално и не се правиш на интересен, няма за какво да те спират и глобяват.

Е как жена му на ченгето няма да го защитава яростно.....Нали лапка и тя от рушветите.....:-) :-)

Да бе. Крадеца вика "дръжте крадеца".

AAA mnogo dobre i tochno kazano, zashtoto toq nachalnik na kat kato se znaem registrirame koli nali ne smqtash che toi vzima po 20 ...toi e ot po golemite ribi haha smeshnoto e kak vsichki se pravim na razseqni a vsustnost vsichki davame zashtoto bez talon posle nqma kak da hodish na rabota

Действието се развива в следната последователност : 1, Той иска 2,Дава му се Хайде стига с тия две страни.Ако не поиска, някой ще му даде ли?

Ами ако не му се даде?

за 20 лева да изгуби 20 хиляди лева, тъпанар

Ти ако си мислиш че са само тия 20.. :) Те че са последни е ясно, ама не мисли че са първите ;)

ако пресметнем - 20 дни работа - х150лева на ден х12 месеца х 20 години ... ама това 150 на ден е доста постно по мнение на пътни полицаи....

Тенчо си мисли че това е като в провинцията - Всички се познават! Не свикна с тази столица толкова време вече!

Ами те никога не си искат директно. Какво да правим, когато те лъжат в очите за наказанието, което те чака за извършеното нарушение? Питам го колко ще е акта, отговаря ми между 50 и 100 лв. Справка след това в интернет - 30лв. Не сме длъжни да знаем закона наизуст. Защо лъжат???

Защото те виждат, че си балък. А ти понеже си мислиш, че си тарикат се бъркаш и му даваш 20 лева уж за да спестиш 50. Ако си мъж му казваш да пише акт пък после го обжалваш. 60% от катаджиите са глупаци дето и името не могат да си напишат, пък камо ли акт.

ТЦ. Не давам пари. В този случай ми написаха акт с нескрито удоволствие. Винаги съм си мислел, че имат таргет.

"И ся кво праим" Това искане за подкуп ли е?

Абсолютно!!!

На кого да се обадим бе, смешник? На Арменския Поп.....! Нещастна мишка!

Те не искат. Ние им даваме.

Браво, това е ЕДИНСТВЕНИЯ,ВЕРЕН,ПРАВИЛЕН И ТОЧЕН коментар

С едно малко уточнение. Спират на места хранилки (т.е. с идиотски ограничения). И спират хората, за да им дават.