Сурови наказания за пили и луди шофьори

Глобите за превишаване на допустимата скорост от шофьорите бяха увеличени значително с приетите окончателно от парламента промените в Закона за движението по пътищата, внесени от правителството.

Обратно в новината

Коментари - Сурови наказания за пили и луди шофьори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

PODKREPYAM

PODKREPYAM

1000 davam za albanski passport.... tezi kreteni sega ste napravjat taka che nai burzo ste stiga pesha.... maloumni hora sa teti koito si misljat che zakonut i globite ste gi spasi ot samite sebe si...

вече ме в Европа, нали? преди да се издаде поредната недомислица трябваше да погледнат колко е съответната глова за това нарушение в Германия, например, в процент от средната за страната заплата. Има закон в света, задължително за САЩ, ЕС и т.н. доказали се държави ,че никаква глоба не може да бъде по-голяма от 10% процента от средната за страната заплата за да може да се реално заплаща и да не поражда корупция от съставителя/не случайно в нас процъфтява във всички отрасли от ХЕИ, през какви ли ни инспекторати та и до КАТ естествено!!!/. Само съдът може да налага по-големи санкции но заплащането е разсрочено.Това е в основата на световното Право. Ако наложиш наказание една заплата/ 180лв. е тя за ВГ реално/ то немаже да се плати и нарушителя става престъпник и така доката обхване цялата нация и некадърниците които издават тези недомислия!!! Господа това е ПРАВОТО на ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСТВО НА ЗЕМЯТА. Нека защитим правото си на живот първо!!! Докато един Закон погазва другия така ще бъде. По стандарт на живота БГ е твъро на последно място в света а по глоби на първо. Това с прости думи дава определението за КОРУПЦИЯ!!!

saglasen sam no pak za njakoi njama da vajat novite sankcii kakto vidjaxme po BTV kak policaja stoi kato pan i ni6to nepredpriema po vaprosa s nepravilnoto parkiralo izvanzemno vozilo na pe6ixodnata pateka tozi policai namiga tr da bade uvolnen oba4e ako e normalna darjavata a na6ata nee.

изглежда някой от управляващите са го отсвирили с вноса на стари коли/втора уптр./ и ще внася ВЕЛОСИПЕДИ затова е този зор да ОТНЕМАТ книжки.Нали забраниха стачките а горките КАТаджии неможаха да се вредят с УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ та хайде ще сменим ЗДП-то

Лукойл предупреждава, че на 7 юли от 9 часа ще бъде затворен входния път за Бургас поради протестни действия на работници и служители. Моля, използвайте обходни маршрути.

FUCK POLICE

НА МЕН НЕ МИ ПУКА АЗ КАРАМ ЛАМБОРДЖИНИ

Искам да знам с какъв уред ще отчетат разликата от 1км/ч,щото разликата е от 20 лева

Абе това за БУС лентата горе-долу!Ама я да застанат господата полицаи на Цариградско шосе и да видят как се изпреварват автобуси един-друг!

Maika vi mrusna politizi,iskate da pulnim gu6ata n apolizaite,a?!?!? Do sega minavx s 20 lv,a sega ve4e 50 trqbva da davam!!!!!!!!!!!! Opravete si korupziqta i posle zakonite!!!

Шофирам вече 40 години. Често ме възмущават ограниченията от 20, 30 и 40 км/час и поставени по 3 до 6 знака на 1 стъб и затова обикновенно не се спазват или нарушават. Трабва да се намалят или ограничат. На пропускателните пунктове правилно се завиши ограниочението от 40 на 60 км/час.

Интересно новият закон за всички ли се отнася или ще си бъде какато до сега.Полицаите ще спират само тези, които си изберат, защото другите са недосегаеми и касапницата по пътищата няма да спре!!! Никой не може да ме накара да вярвам в добрите намерения на закона!!!

tapi zakoni ot tapi hora,patishtatau nas sa kato lunnia piezash,stigasase cudeli ot kade da vzimat oshe,i oshe pari

ako kukite ne se kriat kato partizani,horata shte karat po bavno kato gi vijdat,stei globi sashto nishto nestava,koeto nestava s pari ,stava s mnogo pari,av Balgaria ima hora s mnogo pari,iza kakvoto i dagi hvanat shese izmaknat vinagi,ot kakvo ida bilo narushenie,takace tapi deputati,vmesto dasi sedite tihi i spokoini kato zadriamal stoletnik , ro dobre napravete hubavi patishta,i dobri zaplati,zada moje balgarina dase cuvstva palnotcenen covek ane bokiluk,kato vas

Къде изпадна затвора от този закон?!? А убийците, които под влияние на алкохол предизвикат смъртен случай какво? А конфискация на автомобила за тези, които не си плащат глобата няма ли да има?

какво са 50.00лв глоба или 300.00: кой ще върне загиналия или изгорял като факла:какви са тези мизерни глоби за мутрите или фукльовците със скъпите коли:имат пари и за глоба и за откуп. а питате ли родител на пострадалото дете дали може да го лекува .ако е ранено:да не говорим ако е мъртво? имат ли деца тези идиоти ,за да знаят какво е мъка и скръб, направо би трябвало драстични глоби да се взимат,дори колата да се конфискува или нещо което ще стресне този откачил народ ,дето направо лети:ами като иска да мре да се удари сам в един стълб, а не да взима жертви: ПОТРЕСЕНА СЪМ ОТ МНОЖЕСТВОТО ЗАГИНАЛИ НА ПЪТЯ, ОСОБЕНО НАПОСЛЕДЪК, МОЖЕ ДА СЕ ГОВОРИ ПОСТОЯННО ЗА ТОПЛОТО,ЗА ИВАН КОСТОВ ,ЗА ПАРТИИ:КОИ ПАРТИИ-КОИ СЕ РАЗЦЕПИЛИ ИЛИ НЕ , А ЗА ЖИВОТА НА ХОРАТА.............. НИКОЙ НЕ ВЗИМА СПЕШНИ МЕРКИ:АМИ ДА СЕ ВДИГНЕМ НА СТАЧКА , ДА НЕ ИСКАМЕ САМО ПАРИ , НО И МАЛКО СИГУРНОСТ ПО ТЕЗИ ПЪТИЩА

Нека сега парламентът да се сети да увеличи броя на катаджиите, а също и да имат премии според процента заловени нарушители. Да се създаде заинтересованост у тях, а не да се оставя системата на подкупа да управлява пътищата. КАТ и парламентът да вземат пример от Европа - катаджиите там са неподкупни - гонят си премиални и повишения и имат по-високи заплати. Размерът на глобите трябва да плаши - настоящите глоби не са достатъчно високи. Така държавата ще събере доста средства от развилнелите се по пътищата вандали, с които ще има какво да плати на служителите на КАТ, и по пътищата ще стане по-нормално.

Нека сега парламентът да се сети да увеличи броя на катаджиите, а също и да имат премии според процента заловени нарушители. Да се създаде заинтересованост у тях, а не да се оставя системата на подкупа да управлява пътищата. КАТ и парламентът да вземат пример от Европа - катаджиите там са неподкупни - гонят си премиални и повишения и имат по-високи заплати. Размерът на глобите трябва да плаши - настоящите глоби не са достатъчно високи. Така държавата ще събере доста средства от развилнелите се по пътищата вандали, с които ще има какво да плати на служителите на КАТ, и по пътищата ще стане по-нормално.

Моето предложение е всеки нарушил драстично правилника да бъде санитар определено време в спешно отделение да види малко счупени кости и разпилян мозък,после го вижте как ще кара автомобила си. Човек, виждал съм колкото искаш счупени кости и разпилян мозък и не ми е помогнало да карам внимателно :))) Но не е проблема само в шофьорите. Да оправят пътишата, знаците, да построят пътни възли, тунели и т. н. както е в цивилизования свят и тогава да ги пращат за санитари в Съдебната медицина, а не в спешно отделение. Тези счупени кости и разпилян мозък за които говориш не оживяват, така че не ходят в спешното, а направо в съдебната. :))

Абе пичове, да ви кажа какво се наблюдава от друг ъгъл, т.е. от чужбина. Взел съм книжка в България и съм карал там малко през '94та-'95та. После съм карал 4 години в САЩ и вече 8 в Канада, а едно лято и в Германия. Значи Българските шофьори са 100 пъти по-добри от тез заспали олигофрени където и да е в Северна Америка. Който и от там да пусна на Българиските пътища, да дори и на подредените Германски Аутобани, веднага ще се утрепе. В България просто пътищата са прекалено лоши, а и обозначаването. Също така много от тях са и малки, тоест тесни. Всекидневието добълнително изнервя хората, и накрая макар да знаят как да карат добре, злополуките стават. Е то си е друго на ръка че някой пък просто прекаляват със високите скорости на места където така да се кара не е безопасно. Разбирам да е прав и хубав участък на 3-лентов аутобан, тогава ако изкаш и с 350км/ч карай, както и го правят някои мотоциклетисти там, но това може да се направи там, и при суха путна настилка и кола/мотор правен(а) за тези скорости. Но в България са други условията. За това докато в България стане като в Германия, (нещо което ние няма да доживеем), предлагам да караме, (споменавам и мен си понеже аз някой път си идвам и наемам кола, та и аз съм част от движението и ме хваща страх като се огледам как другите карат несъобразено), според условията на пътя, а не като убийци/съмоубийци, просто няма смисъл от това да се трпеме на пътя, а и деца, жени, не дай си боже бременни, и т.нт. Така че скороста да отговаря на всияки условия около нас. А пък това да се плаща глова на пътя е ясно че е пълна Българска идиотска измислица. Никъде по света в развитите държави не съм го видял това. Това трябва незабавно да бъде спряно и неправено нелегален акт!

Няма да помогнат никакви наказания ако този които кара не мисли за себе си и за тези които са в колата. Мисля, че всеки обича себе си повече от друг. Помислети всички преди да седнете зад волана.

Ако заедно с това се мислеше и за състоянието на пътищата...

Ако заедно с това се мислеше и за състоянието на пътищата...

Преди 10-ина дни тук насред центъра на Дупница точно пред сградата на РПУ-то мъртво пиян водач се удари с бясна скорост в 2 бетонни саксии и се качи в градинката на черквата... 2 минути след това дойдоха полицаи и при поискване на документите на водача той кротко ги запсува!!! Те си тръгнаха засрамени ;) , а приятели на водача го издърпаха с джип и вечерта си продължи в тихата, барикадна Дупница. Ха сега вий кажете кой е за е*ане полицията или селските мутри???

Тези тапи политици не разбраха ли че така нищо няма да постигнат с още по тапите си закони.Моето предложение е всеки нарушил драстично правилника да бъде санитар определено време в спешно отделение да види малко счупени кости и разпилян мозък,после го вижте как ще кара автомобила си.

Смятам,че проверките дали имаш винетка и гражданска отговорност са най-малкото нарушение за което ни проверяват,като ни погледнат предното стъкло.АЛКОХОЛ и ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ са най-важните предпоставки за ПТП,а колкото до униформените и цивилни служители от полицията..........п винаги си позволяват да карат подпийнали!!!!!!!!!!

Смешни глоби. Съд и ЗАТВОР!!!!!!!!!!!!!!

Не ми пука за твоята безопасност в Мазератито ти. Въпросът е в безопасността на децата например, докато малоумни гъзари фучат със 120 в града. Ако ще и космически кораб да имаш, не можеш да спасиш пешеходец (нито да спреш, нито да заобиколиш) при такава скорост. Напротив. Малки са санкциите. Трябва да са над 1К. Ако не можеш да платиш - излежаваш. Ако те хванат с отнета книжка да караш - излежаваш дори да можеш да платиш.

Ето ви пресен случай за корумпиран полицай: Вчера мой приятел шофирал, говорейки по телефона и след кръстовището на Дондуков и Мария-Луиза го спира полицайка. След стандартните приказки, при предложението той да почерпи, тя му връчва правилника за движение по пътищата, за да сложи там почерпката. И за какви драстични мерки говорим? Ако му бяха писали акт, следващия път щеше да се замисли дали да говори по телефона, когато шофира.

ludi ste be eeeeeeeeeeiiii, tia globi ot NAS ste gi zemat, ne ot deputatite deto sa v sluzebnite koli!!!!!!!!

АЗ СЕ ИЗНАСЯМ В ИНДИЯ.

ОТ КАТ ЛИ РЕШАВАТ КОЙ Е ЛУД ШОФЬОР ИЛИ ОТ ПСИХИАТРИЯТА????????

мерките са добри ... но трябва да има драстични наказания на корумпираните КАТаджии - иначе всичко ще почва с Ми то ся ко прайм?

Ехее, ако наказанията се изпълняваха, особено за пияните шофьори, то голяма част полицаите ще трябва да възседнат велосипеди. И тъкмо хем здравословно, хем велосипедистите ще почнат да ги пазят малко повече.

Za6to trqbva da hodq 4ak do Germania za da si karam Maserati-to? Ne moze li da pomislite pone malko predi da priemate zakoni? Ot 60-te godini do sega mina dosta vreme. Pove4eto avtoproizvoditeli pusnaha novi modeli. Vreme e da zabravite AZLK i VAZ ...

към КАТ семо може да ми искарате оня работа за едноМИ хаа хаа ха

Ха, високи глоби въвели. Я си кажете каква събираемост имате бе нещастници. Намерете начин като глобявате, да си ги взимате.

Бай Ганьо си е Бай Ганьо навсякъде. Онзи ден бях в Турция път като слънце всички карат 90-100км.ч изпревариха ме три коли с висока скорост познайте с каква регистрация бяха? Явно е въпрос на чест да нарушаваш закона и да покажеш на твойте приятели какъв си тарикат.

каде е закона за корупцията сред полицаите ? да вкарат няколко в затвора защото не спират с рекета

Когато хората на КАТ престанат да се завират по дупките и дръмките с единствената мисъа да глобят някого ,или да смъкнат някой левец ,тогава ще намалеят и ПТП-та!Преди два дни пътувах от Враца за София,в село Люти дол видях милата картинка на скрита в уличка патрулка.Смещното беше,че в старанието си да не ги виждат от пътя г-да старшинките я баха дали доста навътре в уличката,а кабела на радара къс .Та единия беше почти легнал в уличката ,и така беше изпънал кабела,че колегата му спокоино можеше да ходи по него като по въже.И какво като бяха застанали там и ме засекат с превишена скорост,нали пак можех да си мина със 120 и да прегазя някой човек,каво тогава като ми напишат акт или ми вземат незнам си какво ?Ако бяха застанали на пътя да се виждат мишките от горния случай,никой нямаше да мине с повече от 50,ама и за Кат е важно да има нарушения .В случайте със скороста ,колкото повече толкова по-добре,затова се крият като мишоци ,защото им е миши мозъка от този на министъра им до този последния пъдар на хижите на МВР по планините .

По-добре високи санкции, отколкото страшни статистики за загинали, ранени и осакатени българи.Само се чудя пак по същия начин ли ще си извършва контрола - за някои може, за други не. Ще се наказват ли полицаи за това , че пред тях се извършват нарушения, а те нехаят?Всеки знае, че има улици на които е забранено СПИРАНЕТО а по тях не може да се мине от ПАРКИРАЛИ автомобили.И това не впечатлява органите на РЕДА.Може би заради марките на тези автомобили, или чакат тематична акция от рода Светлина?Или всичко, пак, е въздух под налягане.

смъртоносни шофьори??? Интересен епитет за човек...

глобите и санкциите за камикадзетата по пътищаща и в този си размер са смешни.

Работата е ясна - привидно искаме да спрем да се убиваме, а де факто КАТ ще коли и беси до знаците. Напълно съм съгласен, че ако има нормални пътища няма да караме като идиоти. Преди два дни врътнах София-Варна-Пловдив в един ден. Ако спазвах всяко 50 пред отбивка, да съм още в Айтос. Не обичам високите скорости, давам път на бебешки колички и родители с деца, но не ме карайте да се влача с 30 по междуградските пътища защото пресичат отбивки за нивите или има бензиностанция - като искат да печелят да купят още 500 кв. метра земя за ускорителна лента. Не коментирам качеството на маркировка, сигнализация, ремонти и др. А кой ще наказва онези дето се ляпат зад гърба ти на 2 метра и карат с 80 и те дебнат да резнат завоя или мигат истерично с фаровете? Това не изнервя ли? Не е ли предпоставка за ПТП? Ама то и шофьорите на властимащите карат така. А за глобите - съгласен: Енергията на кола с 1,5 тона маса и 180 км/ч е 1,88 МегаДжаула. И това трябва да спре. Някой от каращите както си искат дава ли си сметка за какво става дума? Ако не - да се върне в 8-ми клас.

Работата е ясна - привидно искаме да спрем да се убиваме, а де факто КАТ ще коли и беси до знаците. Напълно съм съгласен, че ако има нормални пътища няма да караме като идиоти. Преди два дни врътнах София-Варна-Пловдив в един ден. Ако спазвах всяко 50 пред отбивка, да съм още в Айтос. Не обичам високите скорости, давам път на бебешки колички и родители с деца, но не ме карайте да се влача с 30 по междуградските пътища защото пресичат отбивки за нивите или има бензиностанция - като искат да печелят да купят още 500 кв. метра земя за ускорителна лента. Не коментирам качеството на маркировка, сигнализация, ремонти и др. А кой ще наказва онези дето се ляпат зад гърба ти на 2 метра и карат с 80 и те дебнат да резнат завоя или мигат истерично с фаровете? Това не изнервя ли? Не е ли предпоставка за ПТП? Ама то и шофьорите на властимащите карат така. А за глобите - съгласен: Енергията на кола с 1,5 тона маса и 180 км/ч е 1,88 МегаДжаула. И това трябва да спре. Някой от каращите както си искат дава ли си сметка за какво става дума? Ако не - да се върне в 8-ми клас.

Иксма да видя оня, който ще си плати драстичната глоба! Или мангала, дето ще го спрат пият и без книжка, как ще ги извади!Голяма работа, че ще им отнемат книжките!!! Пак ще карат пияни, само, че, без книжки. Ако им отнемат колите за известно време, да видим на какво ще се качат тогава-само че това никога не може да стане, защото и полицаите са хора, а още повече, че хора са вече не само катаджиите, ами и всички останали. Ще падне яко лапане на всеки ъгал