Първи двуцифрен скок на пенсиите по ”закон за 1.20”

С 10 на сто, вместо предвидените 8,5%, се увеличават пенсиите от 1 юли т.г., реши днес правителството.

Обратно в новината

Коментари - Първи двуцифрен скок на пенсиите по ”закон за 1.20” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НА ВИ БАБА, СПАСОВ ДЕН. ЕТО УВЕЛИЧЕНИТО НА ПЕНСИИТЕ. НЯМА ЕВРОПЕЙСКО РЕШЕНИЕ НА ВЪПРОСА. НА ЛИ СМЕ В ЕВРОПАТА. КЪДЕ СА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПЕНСИИ. НАЛИ ЗА ТОВА ГЛАСУВАХМЕ ЗА ЕВРОПАТА. ИСКАМЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПЕНСИИ.

Това пак е подигравка с населението.На населението-защитнит организации са напълно продажни.Как се гаси огън-като се запали насреща друг,който изгаря ивица и тъка се оргарничава основния пожар.Ето тъка действат цитираните организации,затова в България няма единство на населението.Да не говорим за създадената работническа аристокрация която получава по 50 000лв.обещетение.Кат напуснат доброволно от Бгагоевгръд БД'Т/тъка се говори сред населението на Бгаговгръд/1000 работника, държавата ще изплати 1000 х 50 000 50 000 000 лв.обещетение.За пенсии ще похарчат 30 000 000 млн.лева допълнително до край на годината.Няма да ги обиждам,просто по делата ще ги познаете!Който знае за всякакви нарушения оповестявайти ги публично,пишете на М'я 'ет и на п'атурата и изисквайте от тях отговор за предприетите мерки.Не лъжете и не пресилвайте нещата!Достъчно е като граждани да изпълняваме нашите права и задължения!Например в това предприятие всичко е автоматизирано,изпол се технологично прости операции,но се плащат огромни заплати,а пари за Окръжната болницата дават съвсем малко,с подръчни средства съвременна медицина не се прави.Това е само един един сценарии и всики наименивания са измислени.

Госпожа 20% Шулева и се виждат много парите за пенсионерите. Велинградчани знаем как си живеше с вярност към партията в онези години. Изпревари АЛ.БОЖ. по далавери. Срам.

Защо другарите забравиха да отбележат с колко скача тока,парното ,хляба/заради сушата/?Все ги хваща склерозата точно за такива скокове!Българит ако искат нещо да се оправи в тая Държава трябва да деистват по въпроса,но не само пенсионери,а всички заедно-млади и стари!Само така ще има резултат!Иначе с разделяне не става!Едно време /преди 17г./всички се дигнахме и не се отказахме и затова имаше резултат!Друг е въпроса,че пак ни излъгаха!Парен каша духа!

viarno e che vsichki upravnici sa edin dol drenki no tryabva da se glasuva zashtoto vse pak tryabva da ima pravitelstvo ako nikoi ne glasuva nakraya turcite shte doidat na vlast zashtoto te vinagi si glasuvat za DPS vishte samo koi specheli evrovotovete zashtoto bulgarite ne glasuvat.Po dobre da glasuvame za SDS ili GERB moje i te da ne sa sveta voda,no pone ne sa gadni donosnici na durjavna sigurnost i bivshi kumonisti kakvato e zakvasata na BSP .ako glasuvate za tyah shte stane kato pri videnov na tyah ne im puka ot naroda samo gledat da tochat durjavata. glasuvaite tova e nachina politicite da se suobrazyavat s naroda. ako nikoi ne glasuva te shte si vartyat dalavarite i na izborite shte si gi kupuvat s kuvteta ot ciganite i nyama da im puka ot naroda.

Дръжте пенсионерите да не полудеят от пари !

ako dadat uvelitsenie 10% az shte vzema 10leva po vetshe.shte mi pomogne li niakoi kade da gi vloja????

Един Наблюдател беше се възмутил от писанията и ругатните по адрес на политиците ни.След подобни подигравки към най-ощетените от прехода, нашите родители, не виждам как мога да кажа нещо добро за ВСИЧКИ дебелогъзци, които определят себе си като ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ!!!

Пари могат да се намерят. За тези които наследяват повече от 1 милион лева да се слои данък наследство за горницата от 30%. От Кюлев, Павлов, Луканов, Доктора и прочие минали и бъдещи покойници досега да се е напълнил пенсионния фонд. И без това пенсионните вноски на сегашните пенсионери са окрадени от тези хора. В по-добрия отвъден свят пари трудно се носят а и историята показа, че наследниците на тези личности трудно си задържат наследството. Така че бълха ги ухапала.

Имат родители, но те, както майката на Вальо Топлото, са БОГАТИ - ИМАТ ТЛЪСТИ СМЕТКИ В ЧУЖБИНА, КАКТО И ПАРИ В СЕЙФОВЕ. Затова днес е в пълна сила поговорката, че сит на гладен не вярва!

Пенсионерите са най-засегнатата група от населението,които трябва да живеят с ниски доходи.Когато човек е в трудоспособна възраст и работи,независимо дали е лекар,шофьор,учител и т.н.,винаги може да намери начин за доплънителни доходи.Но при пенсионерите е направо страшно,защото много от тях са и болни,а тези които могат да работят са силно ограничени в избора си.Не ми се мисли как се живее с 120 лева месечно,ако си стар и болен.Та с стези пари ми се струва,че и лекарства не могат да си позволят.Не се сещам за нормална съвременна държава,където хората да са толкова бедни,както в Б-я.А не се и сещам за подобна държава,където политици и всякаква измет да забогатяват светкавично,без да могат да докажат доходите си,да крадат явно от народа и да са на свобода и живи.Чудна работа.

Нямам нищо против хората да взимат с по 5 лв. повече към пенсиите си, но докога Добрата и Хуманна Партия ще продължава да им хвърля прах в очите, наближи ли време за избори. Всички знаем кой е твърдият електорат на комунистите, които и зиме, и лете, и в пек, и в студ се помъкват към урните с надеждата да върнат добрите времена.-и ето го поредното доказателство-само Другарите мислят за тях. Голяма работа, че ще им влезнат тези 10%, като това е само увеличението на парното, без да включваме тока-само, че това не се взима предвид.

Обективен, въобще, ама въобще не си прав! Какво значи да бръкнат в нашия джоб.....? Изглежда и на теб ти е втълпено, че държавата няма пари! А не си ли си се замислял, че държавата в лицето на министри, депутати и пр. за това са там за да ги намират тези пари, а не да се оплакват, че ги няма! Като не могат изхода е един - оставка! Те също са мениджъри, както тези във фирмите и разлика между едните и други не би трябвало да има. Какво ще стане, ако мениджър на фирма заяви на собствениците ами зле сме, защото няма пари....? Просто го....уволняват, нали! Така трябва да е и с медиджърите на държавно ниво /министрите и техните заместници/. А от къде могат да се намерят средства? Ами примери колко щеш! Например знаеш ли колко е изгубила държавата от смешни приватизации и концесии и колко продължава да губи? А колко отиват за безсмислени държавни поръчки в ръцете на обръчи и за заплати на държавни структури за нищоправене? А колко държавни и общински имоти се продават или заменят /често подаряват/ срещу ....нищо! Приимери много и няма случай да е защитен държавния интерес, а само частни, корпоративни и лични/за комисионни/. И не знам кой може да ги накара управляващите поне да се замислят, че нищо не правят! Освен народа разбира се!

Да си ядат ушите НДСВ. Мислят само ра чорбаджиите, а не за работягите.

ЗАЩО НАРИЧАТ ТЕЗИ 10% СКОК? Ами...защото ви иронизират че скачате :) След 10 години следващите 10% ще се нарекат революционни, после може и бунтовни. А и не идва някак си да се нарекат спящи или овчи :)))))))

Да си ядат ушите НДСВ. Мислят само ра чорбаджиите, а не за работягите.

Едно много разумно решение на парламентарната група на БСП. Но тока и парното също поскъпват с общо 10%. Какво ни остава?

ЕХЕХЕЕЕЕЕЕЕЕ......

Няма да гласуваме за никой от вас!!!

Всичко може, само да има откъде.

какво да кажа....за 4 години...простотиии и сега като опря ножа до гърлото...и почнаха с промените...и кво трябва да чакаме още 4 години за още 10 %....а до тогава цените ще са скочили поне с 20%...от какъв зор???? СВАЛЯИТЕ ГИ ТИЯ ПРОДАЖНИЦИ...ЗАЕДНО С ДПС ......МАЙКАТА СИ Е.АЛО!!!!

Лошо, но за съжаление всички сме на това дереже. Аз пък съм историк също с 39 год. стаж, но ние в културата изобщо не смеем да гъкнем. При нас средната брутна работна заплата е 285 лв. Ние обаче не протестираме, защото МОЖЕЛО И БЕЗ НАС! А и никой на ума си няма култулните институти.

Хора, за да се увеличат пенсии и бюджетни заплати, тези пари трябва да се вземат от някъде. А това някъде са нашите данъци и осигуровки. И без това преките и косвените данъци, които държавата ни събира в момента, са общо 40% от брутните ни доходи. Така че, за да вдигнат пенсиите на нашите родители, трябва да бръкнат отново в нашия джоб. по-добре ние да им помагаме (доколкото можем), отколкото да ни ги събира държавата и да ги разпределя както си иска. Днес чета, че министрите пропукали над 500 000 лв. от началото на годината за командировки. Наши пари. Ходили даже до Австралия (Масларова). За чий х.й е била там?

дайте им заплата 300 лв.,пенсия 150 лв, да им се вземат служебнити привилегий и да видим как ще живят.

Е какво са 10%.както тук се споменава пенсия от 120 лева,това значи,че такава пенся ще беде увеличена с 12лева.Това увеличение какво покрива,дали покрива и увеличението на тока и парното,има ли връзка въобще с непрекъснато нарастващата инфлация/която според управляващите не е нарастваща,а намалява/.Няма да коментирам,какво може да се купи с 12 лева,защото те ще отидат за покриване на по-високите сметки.Жалко,че пенсионерите не са в състояние да търсят правата си.Пък и да ги търсят,от ниски заплати не може да се удържи за високи пенсии.А пенсионните фондове,отдавна са превърнати в частни.Абе,шепа хара,направиха маса народ сам да си говори и не само в кавички,но и в буквалния смисъл.

ЗАЩО НАРИЧАТ ТЕЗИ 10% СКОК . тА ОЩЕ ПРЕДИ ДА ГИ ВЗЕМЕ ЧОВЕК ВЕЧЕ ИНФЛАЦИЯТА ГИ Е ИЗЯЛА. ОТЧЕТЕНО Е ,ЧЕ ДО НАСТОЯЩИЯТ МОМЕНТ ИНФЛАЦИЯТА Е ОКОЛО 3,5-4%. ОТ АВГУСТ МЕСЕЦ СЕ ОЧАКВА ПОВИШЕНИЕ НА ПАРНОТО МЕЖДУ - 2 И 6% . И СЕГА МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ С КОЛКО % СКАЧА ПЕНСИЯТА? НЯКОЙ СТАЧКУВАТ ЗА ДА ПОЛУЧАТ 1000 ЛВ.,ДРУГИ 800 ЛВ. А ВЪЗРАСТНИ И БОЛНИ НЕКА СЕ ЗАДОВОЛЯВАТ С 93 ЛВ. ТЕЗИ КЮТУЦИ И БОКЛУЦИ В ПАРЛАМЕНТ И ПРАВИТЕЛСТВО НЯМАТ ЛИ РОДИТЕЛИ. А ОТ ДРУГА СТРАНА ПОВЕЧЕТО ПЕНСИОНЕРИ СИ ЗАСЛУЖАВАТ ХАЛА,ЗАЩОТО НА ВСИЧКИ ИЗБОРИ СА ПЪРВИ ДА ПУСНАТ ЧЕРВЕНАТА БЮЛЕТИНА. СЕГА СЕ РАДВАТ НА ИЗБОРА СИ СЪС СЪЛЗИ НА ОЧИ.

TOZI NOMER S PROZENTNOTO UVELI4ENIE NA PENSIITE E SMART ZA XORATA S NISKI PENSII. AZ SLED 37 GOD. STAJ KATO RENTGENOVA LABORANTKA POLU4AVAM 90 LEVA PENSIJA V MOMENTA. RAZLIKATA MEJDU MOJATA PENSIJA I TEZI S GOLEMITE PENSII PO 400 - 500 LEVA SE UVELI4AVA EJEGODNO I PROPASTA STAVA VSE PO- GOLJAMA. NO TOVA SA GO IZMISLILI UPRAVLJAVASHTOTE , ZA DA UGODJAD NA SEBE SI, NALI TE SHTE VZEMAT GOLEMITE PENSII UTRE.

Ха сега да ги видим тези алчни пенсионери как ще изхарчат ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ!!!

Президентска република Франция има един президент,парламента република България-и вицепрезидент,90 милионна Германия има 580 парламентаристи,7 милионна България-240,нормалн страни постигат финансова стабилност чрез снижение на административните разходи,крадливите български политици-чрез ограничаване на доходите.Факт е,че в бюджет 2007 разходите за издръжка на администрацията като % от БВП са увеличени с почти половин процент,но тези за пенсиите са намалени и това става при социалния президент и най-социалната партия.Това са само някои от фактите,като прибавим към тях кражбите и умишлено ниската събираемост на приходите в бюджета е ясно,че пари има и за пенсии и за заплати и за здравеопазване.Приме за това е Румъния,която при еднакъв с България БВП на глава от населението осигурява 2-3 пъти по-високи доходи.Докога ще търпим?

Срам!

Дайте да запушим дупките от които паразитите изсмукват паричките ни, да увеличим производителността си па тогава..............

А какво ще кажете за икономист с 40 години стаж и пенсия 112 лв.?

че ще продължим да си трайкаме, това е факт. просто така сме програмирани. НО, запомнете, навлизаме в тежка инфлация. може би тогава ще излезем на улицата. това вече сме го правили и имаше ефект. по-важното е кой ще дойде след това? отново ли ще се окажем излъгани.

Друго определение за подобно увеличение на пенсиите от гавра или подигравка не виждам. А защо не пишете какво е увеличението на стоките и услугите от последното увеличение на пенсиите вкл. и тези влизащи от сила след 1 юли и го съпоставете с пенсиите като процент? Тогава сигурно с учудване ще установите, че няма никакво 10 %-во увеличение, а реално ще има намаление, защото покупателната способност на хората постепенно намалява! И някой се опитва да изкара от такава мерзост политически дивидент! А само като си помисля във Франция, Италия, Гърция и др. европейски държави как хората масово излизат на улиците и блокират всичко ако не се изпълнят някакви тяхни искания.... И то при положение, че в тези държави хората живеят мнооооого по-добре от колкото в България....... А тук кво правим? Излязоха лекарите от Пирогов да си търсят абсолютното право да получават достойно възнаграждение, а повечето пишещи тук ги оплюват, вместо и те да излязат и ги подкрепят със същите искания за себе си! Не мога да повярвам, че други болници/поне в София../ не подкрепят протеста в Пирогов, въпреки че едва ли получават по-високи възнаграждения от работещите там.

Дайте на родителите ни добра пансия с която ще могат да живеят спокойно. Засрамете се, моята майка е работила 25 години в текстилек комбинат на станове и получава 120 лв. пенсия, това е голям срам.

Hora, s prikazki po internet ne stava nishto. Trqbwa da se obedinim vsichki, koito razbirat che daacite sa visoki , a zaplatite i pensiite niski. Pri towa nivo na cenite i prodaljawashtoto uvelichenie na tok, parno, olio, hliab neoblagaemata zaplata v BG triabva da e 500 lv. Da vdignat minimalnata zaplata na 500lv ili da sprat s pokachvaneto na cenite. Da se obedinim sreshty politikata na unishtojavane na balgarskia narod.Kojto iska da se obedinim da mi pishe rajsko77yahoo.com

Минимална пенсия - 500 лева, минимална заплата - 800 лева. Всичко останало е подигравка!

Даже и при 20 % увеличение на пенсиите покупателн способност на пенсионерите пак ще е по-ниска от миналогодишната. Причина - инфлацията. Господа управници - поне нея компенсирайте. Вие така некадърно управлявате всичко в тая държава, че тя твърдо държи последно място по доходи на населението в Европа. Кажете какво ви е наред - поне едно нещо. А забравих - вие сте наред!!!

като се заговори за пенсии-все няма пари и един работещ осигурявал един пенсионер.пълна лъжа-а къде са осигуровките на рано починалите които не са доживели пенсионна възраст,те не се възстановяват на наследниците.Да не говорим за пенсинния фонд на родителите ни който е ограбен от комунистите

ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ И ПЕНСИОНЕРИ ОТ ЧАСТНИ И ДЪРЖАВНИ ФИРМИ И ОРГАНИЗАЦИИ ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕМ НА УЛИЦИТЕ ЗАЩОТО ВЕЧЕ НЕ СЕ ТЪРПИ.ЗАЩО СТОИМ И НЕ ПРОТЕСТИРАМЕ-ЦЕНИТЕ НА ЕНЕРГИИТЕ И ГОРИВАТА НЕПРЕКЪСНАТО РАСТАТ,А НИЕ МЪЛЧИМ.КАК ЩЕ КАРАМЕ ИДВАЩАТА ЗИМА С ТЕЗИ ЗАПЛАТИ?ЦЯЛАТА СТРАНА ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГА ПЪРВО СРЕЩУ ТОВА БЕЗОГЛЕДНО ПОВИШАВАНЕ НА ЦЕНИ И СРЕЩУ ТРОХИТЕ КОИТО НИ ПОДХВЪРЛЯТ КАТО ЗАПЛАТИ.НЕ БИВА ДА ДОПУСКАМЕ ДА НИ РАЗДЕЛЯТ НА ПЕНСИОНЕРИ И РАБОТЕЩИ ,НА ГРАЖДАНИ И СЕЛЯНИ,НА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ И НА ХОРА НА ФИЗИЧЕСКИЯ ТРУД,ЗАЩОТО В ТОВА ИМ Е СИЛАТА

Тоя боклук Шулева само плещи глупости. А хотел ГЕРГАНА в Хисаря на кой е? Или нейните приказки,че 150 лв са достатъчни за хората от Хисаря. Долнае пачавра за пенсиите се захвана.

Направо си е невероятно колко нагли и цинични могат да бъдат нашите политици.На всичко отгоре им е трудно да мислят.Придържат се към класическите теории за цени, доходи,инфлация,икон стабилност без да съзнават че това в определени случаи може да е по-вредно отколкото полезно за държавата ни.Европейската икономика е в растеж и е нормално да има инфлация,но има и Европейска Централна Банка която се грижи за нейното укротяване.Така че не е нормално да уморим половин България чрез безсмислено ниски пенсии и заплати за да угодим на Трише.Още по-вече че пенсиите и заплатите основно отиват за храна, и колкото и да се увеличават цените могат да достигнат най-много до европейските. п.п В България вече се оформя и една друга тенденция-колкото по-ниски цени на хранителни стоки, толкова по-високи цени на лекарствата.Помислет защо!

Кажи баба Thank you! на Тройната коалиция! И дано доживеем още други 10% до края на 2007! Ето, изпълнявам заръката на баба: Thank you! Thank you ever so much!

До кога ще играете с проценти? Защо има един куп длъжности - директори на дирекции и още много други, които освен да се въртят на столовете, друго нищо не правят? Тяхните 10 % са 60лв. , а на другите, които се късат от работа - 30лв. Не мислите ли, че заплатите на държавните служители трябва да са определени със закон за всички длъжности? И отдавна трябваше да са преизчислени...

Хей зато хората масово не отидоха да гласуват, не само старите а с тях и ние техните деца та дори и внуци, защото знаем как са роботили, какво получават и как живеят.

До кога ще играете с проценти? Защо има един куп длъжности - директори на дирекции и още много други, които освен да се въртят на столовете, друго нищо не правят? Тяхните 10 % са 60лв. , а на другите, които се късат от работа - 30лв. Не мислите ли, че заплатите на държавните служители трябва да са определени със закон за всички длъжности? И отдавна трябваше да са преизчислени...

ГАДНИ ГНУСОВЕ!!! ДОЛНИ ПРОСТАЦИ!!! И ВИЕ УПРАВЛЯВАТЕ НА БЕДНИТЕ ХОРА ПЕНСИЙТЕ!!! ПОЗОР НА ВСИЧКИ НЕКАДЪРНИЦИ!!! СМЪР ЗА ВАС ГАДНИ ДЕРИБЕЙ......

Нашите политици изпълняват схема спусната им отвън.Те поддържат ниски пенсии и заплати защото само в БЪЛГАРИЯ над 90 % от хората имат недвижима собственост къщи,вили, земи,гори и т.н. и чрез ниските заплати и пенсии те се стремят да принудят народа да продава недвижимост, за да стане като на запад. Около 20 % с недвижима собственост, а 80 % без нищо,на заплата и под наем.

Всичко това е една долна гавра с българския народ. Тези хора, които отдавно загубиха представа как се живее долу мерят нещата от своя аршин. Битието определя съзнанието. Всеки ден са на някаква трапеза, коктейли, приеми, партита и т.н. Те пари за храна не дават и не знаят цените на стоките, защото всичко им се поднася като подаръци и подкупи. В депутатските пощенски кутии в парламента всеки ден е пълно с поне десетина покани за различни мероприятия с хапване и пийване. Живеят си без да дават дори и стотинка за изхранване. Разходите им, колите им ги поемат разни фирми в замяна на подкрепа и лобиране. ВСИЧКО ТОВА Е НА НАШИЯ ГРЪБ. Всяко поскъпване на ток, топлина и храна не се отнася до тях, за това нищо не ги интересува. Предложените проценти СА ЧИСТА ДЕМАГОГИЯ И ПОПУЛИЗЪМ. В ДЪРЖАВАТА ИМА ПАРИ, НО ТЕЗИ ПАРИ НЕ СА ЗА НАСЕЛЕНИЕТО.

Винаги няма пари, а всяка година отчитат излишъци? Много интересно къде отиват? Но защо ли питам, то е ясно в дълбоките джобове на властимащите.