Старите коли съвсем детронираха новите - с 6 към 1

За първите 5 месеца на годината в България са регистрирани 20 хиляди нови превозни средства и 124 хиляди стари.

Обратно в новината

Коментари - Старите коли съвсем детронираха новите - с 6 към 1 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А тази т.нар. продуктова такса е върхът на скудоумието на нашето подобие на държава. За какво тези мръсници събират тази такса, след като излезлите от движение коли не само че не се претопяват, а дори не се прибират, а заемат места за паркиране и около тях само трева и боклуци.

Как да си купим нова кола като те са и майка си и баща си с наще пари дето ги получаваме може само да си плащаме данаците и ако остане за друго но богатите може да си купуват по 2 за сметка на нашия гръб ,а наще управници си гледат само за тях всичко да гепат и коли и земя и жилища това е било и ще бъде още много години докато не се научим да не крадем и да не лъжем.

Иво, що така разбирач се извъди бе майна? Аз няма да си купя нова Дачия, а ще си карам 15г ФауВе щото повече ме кефи на вид, по-здраво и по-евтино ми е за подръжка, а и си върви по-добре. И аз искам нова кола, екологична, икономична ама искам и да не смятам всеки ден с колко стотинки са качили цената на бензина, ремонта на колата, винетката, данъка. А я ми кажи, защо за нова кола данъка ми е по-голям, какъв е смисъла от нова? и защо да троша нова кола по скъпите ни буквално и преносно пътища? Ще ти дам за пример Гърция, те са пълни селяци, мързи ги повече от нас, а идват тука да си харчат социалните помощи по 1000евро, щото пич цените при тях са по-високи от наще.... ама с 10% а сметни сега с техния доход как ще ти се сторят цените а? Искам да живея и аз нормално, като гърците, Европа да ми налива пари и да си харча соц. помощи ...а и като циганите да не си плащам тока, ама да не ми го спират. И аз съм малцинство бе пич, от малкото съм дето работят и се надяват на края на месеца да вземат евентуално заплата...... Сега ще кажеш: така си си го направил ми така е пич има тъпаци още като мен, но аз не мисля вече да нося хомота тука. Срещтнах и идея за кредити нещо ала-бала.... абе отворенгяси с тези лихви отнесени към дохода ни какъв кредит да взема, за дъвки ли? Ще ни научи някой на кредит ама друг път, в нормалните страни кредита е пъти по-евтин от колкото в България. Милата ни родина вече не става за нищо, щото сме само сладури тука и много разбираме..... Мерси от мен, аз се отказвам, ще карам трошка ама някъде другаде. А последно, за Румъния, помня пропангандата преди да влезем в ЕС, едва ли не румънците ни дърпаха назад за членство, и какво стана - идват румънците тук да си харчат парите щото им е по-евтино....... на ти членство българино, пардон на ти член. Какво да кажа на тези, които мислят как да оправят нещата, първо трябва да минат 6 поколения, да си сменим малко манталитета на властимащите и тогава може да има някаква надежда. От мен о-ревоар, аз се отказвам от гражданство и све. Ако някой посмее да ме обвини в незаинтересованост - вижте се първо вие, като биха един човек в локалното на Цариградско, кой си мръдна пръста да направи нещо а? Ограбиха човека, на 10 метра от автобусна спирка, 20 човека гледаха трима мангали? Е, защо да продължавам незнам. София, България......

Ами цените в Европата на нова кола са няколко пъти по високи.ЗАЩОТО :новите коли в нашата родина са турска сглобка...Значи ако сравниш един форд например от Австрия един от България разликата е огромна ама много огромна.Вие каква кола бихте си купили ???

emi nema pari , dori i da niama DDS za novite koli - vse taia. to vnoskite za lizing sa neposilni. onia tova da be6e kazal, ne razni gluposti za DDS.

Втора рака държава, втора ръка коли!

mnogo po spokojno se kara stara kola po na6ite natro6eni patista. po-spokojn e i 4e kate ti sma4kat lamarinite ili se powredi - avtoservizite po-lesno se upravjat. nowa kola e hubavo ne6to .. no predpo4itam da imam dwe stari - hem po-eftino mi izliza hem kato se skapi ednata se dvija s drugata.

Прави ми впечатление,че Румъния вече се е превърнала в критерий за сравнение.Май както вървим догодина ще се сравняваме с Бангладеш,след още една-с Руанда , Горна Замбия и др. лидери в световната икономика.А колкото по-стара и калпава колата,по-малък е шанса да ти я откраднат.

На пазара на евтини нови коли играят основно Dacia, Lada и Daewoo. За пример новите Lada замърсяват с 15% помалко от звездната Dacia по техническа спецификация на двигатели с еквивалентни параметри и тип. Ама пак ще кажа за много хора е унизително да се карат такива коли и за тваси купуват 10 годишни коли за същите пари. При положение че тия 10 годишни коли нямат параметрите на никоя нова.

А какво стана със старите автомобили, които стоят по паркингите пред блоковете и са обрасли с шубраци вече?Докога ще стоят така?Заемат място и са грозни.Няма ли да принудят всички, които не са си сложили европейскирегист номера, да ги дадат за претопяване?

Аз си карам стар опел от 1991г., втора ръка, гори ми под 6л./100км., няма течове на масла и газовете са му в нормата според уредите от ГТП. За чий х... ми е да си взема нова тойота корола например(защото карам служебна такава) дето гори над 7л./100км. при същите параметри на двигателя?!

ВИЦ-Западен журналист пита наше дупе-Колко струва вашата кола,дупето отговаря-Струва 10000лв. и е луксозна.Аз съм баровец.Журналиста отговаря-Е те тя колата ви струва 2000 евро в моята страна.Господине вие сте идеалната средна класа,България напредва.Нашия собственик на магазин в гараж отговаря-Обиждате ме та аз съм баровец.

Един седемгодищен лизинг и по малко ДДС и новите коли нямя да са чак толкова недостъпни. Но лизинга става чрез банки а те са уроди и дерат кожи. Идете в някоя фирма за коли и вижте гадните условия за лизинг.

Напълно подкрепям Пламен! Трябва да се диференцират таксите, така че да се стимулира вноса на по-нови коли. Ясно е, че нови не можем да си купуваме. 90% от лъскавите нови коли се водят на фирми и това е разход, с който е намален данъка, ?0 годишни курвета карат джипове на чичко паричко, защото той си е дръпнал ДДСто. И др. врътки. Така че по-добре постепенно да се поддмлади автопарка, отколкото да се спре вноса и тука да си връткаме таралясниците помежду си. Каквото не става за каране ще отпадни по естествен път. По добре 15 годижен пасат, отколкото 20 годишна лада нали! Вносителите на нови коли просто не играят на тоя пазар (с изключение на Дачия - логан, може би). Не съм сигурен, че и от екологична гледна точка и целесъобразно да се стимулира честата смяна на колите. Вярно е, че старите пушат повече, но общото замърсявана на целия производствен цикъл на една коло да нейното рециклиране също замърсява. Не е ли по добре да караме една кола 15 години, вместо да произведем и унищожим през това врече 3 коли ??? Мислете!

Румъния има производство на коли по френски патент още от 2та световна насам. Обиколил съм цяла Румъния по диагоналите и съм видял какви ли не модели на Дачия. Дори пред много къщи имаше гаражи с по 3 дачии от първия модел до най-новия Логан и то миналата година. В България колите са скъпи, защото няма производство и защото няма вътрешна конкуренция. Да бяхме продължили да правим Москвичите в Ловеч, пак щеше да е е по-добре сега и нямаше да се карат боклуците на Европа. Пък току-виж вместо Рено, можеше да ни купи я фауве, я някоя френска фирма...

Коли нови българина не може да си купи ама и да ремонтира старото возило не ще, затова ходи да си купува нов стар таралясник - който обикновено вече за нищо не става. По страшно от неподдържана/неизпра кола няма. Щото видиш ли българина иска да кара 20 годишно audi щото е тешкар с него, наместо да си оправи старото соц возило и да му сложи катализатор. За цената на 20 год. audi ше си оправи като от магазина соц возилото + катализатор и ще му останат даже да се почерпи. Ама требе да се фукаме че видиш ли караме западна кола. Те тва е проблема.

На кредит ли ? Кредит се взима когато човек е сигурен в доходите си, а не когато чака поредното преструктуриране на поредния нов собственик. (бТк, Е.ОN, Булгартабак ..... последният да затвори вратата)

На кредит ли ? Кредит се взима когато човек е сигурен в доходите си, а не когато чака поредното преструктуриране на поредния нов собственик. (бТк, Е.ОN, Булгартабак ..... последният да затвори вратата)

Стига оправдания. Който може купува нова кола. Който не може, учи, работи и пак купува нова кола. Всичко в момента е далавера отново. Какво се сравнявате с румънците по заплати. Да по-високи са им заплатите с 20 30 евро месечно. А с колко им е по-скъпа храната ,? А услугите? А с колко им е по-голяма официалната безработица? Просто там от години вноса на стари коли е безумно скъп. Държавата стимулира новите коли и пази природата. Това е

АМИ ПРИЗНАЙТЕ ДДС НА ФИРМИТЕ ЗА ВСИЧКИ НОВИ АВТОМОБИЛИ И ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ........ТО МАЛКО АКЪЛ ТРЕБЕ, АМА НА ВРЕМЕ ДА ТО ДОЙДЕ....

Може да се въведе и такса за изконсумиран кислород от въздуха, не само за изхвърлени газове. Също и за стари гуми - за тях защо не събират пари като за старите коли, които (вероятно) един ден ще се рециклират ? Ами за старото масло ? На Запад и за него се взема такса ! В Германия за всяка модификация на колата трябва да се ходи на техн. преглед, и съответно да се плаща. Искаш по-широки гуми - преглед+такса ! Раздути калници - също ! Искаш по-яки амортисьори - отиваш задължително на преглед+ такса ! Така се прави бюджет, така се набират пари ! Меглена какво дреме там, ами не даде интифа на Орехарски - още много кожи има за смъкване !

Може да се въведе и такса за изконсумиран кислород от въздуха, не само за изхвърлени газове. Също и за стари гуми - за тях защо не събират пари като за старите коли, които (вероятно) един ден ще се рециклират ? Ами за старото масло ? На Запад и за него се взема такса ! В Германия за всяка модификация на колата трябва да се ходи на техн. преглед, и съответно да се плаща. Искаш по-широки гуми - преглед+такса ! Раздути калници - също ! Искаш по-яки амортисьори - отиваш задължително на преглед+ такса ! Така се прави бюджет, така се набират пари ! Меглена какво дреме там, ами не даде интифа на Орехарски - още много кожи има за смъкване !

По думите на Желев, за същия период в Румъния са регистрирани 130 000 нови превозни средства. Така ще е, след като при еднакъв БВП на България и Румъния, заплатите там са два или три пъти по-високи. Благодарете на П. Орешарски, МВФ и Свет. Банка за хубавите заплати!

az jivea v strana v zapadnata chast na EU. i tuka ima mnogo hora koito karat troshki. ne vsichki mogat da si pozvoliat nov avtomobil. i az karam star avtomobil i na nikogo ne mu pravi vpechatlenie.

Вижте бре всите. Като немш парици достатъчно , ами че одиш пеш като мен или с такси като баровец...Кажете ми где пеше ,че всеки може и трябва да има кола?

Така така-идеално.То и цигарките на Бултартабак са поизместени от качествени вносни.Много гот как им се объркаха схемите на тия от Горубляне,то имало полза от ЕС я.

за същия период в Румъния са регистрирани 130 000 нови превозни средства - срещу колко стари? А да ви прави впечатление средната заплата в Румъния? Или пък как си решиха проблема с техните диктатори и политици. Само ние си дремем тук...

Как да си купи човек нова кола като данъците и таксите са по-скъпи от на старата.Голема идиощина е да плащаш за стара кола 25лв данък а за нова стртираш от 300лв.А говорим за екология

Всички сме милионери, ама сме стиснати и затова караме стари трошки.

По-високи такси .... Кой не иска да кара нов автомобил. Истината е че ако получаваш 500 лв. НЕ МОЖЕШ да си купиш нов автомобил. За пет години това е 30000 лв. (ПЕЖО 206) със застраховките. И това че през тези пет години не ядеш, не плащащ данъци, и т.н. Махнете ДДС и акциза и като падне цената с 40 % повече хора ще си купят нов автомобил.

Търся да закупя магаре! И на мен ми се кара нова кола, но парите ми стигат само за магаре. Желев може да върви след магарето с лопата и да му събира екотаксата.

Сиромаха...винаги живее с боклуците.Като ни станат доходите като на европейците, босовете спрат да купуват мерцедеси на кте си, а вдигнат заплатите ...ще могат по вече хора да си купят нови коли.

Чудя се от кво да умра: от глад, от яд или от смрад...

Търся да закупя магаре! И на мен ми се кара нова кола, но парите ми стигат само за магаре. Желев може да върви след магарето с лопата и да му събира екотаксата.

Венко, аз лично почти не познавам човек който да не живее на кредит в страната.Просто румънците са с по-голяма покупвателна възможност от нас и това се отразява в пазара на коли.

Сега пък ни обвиняват, че нямаме достатъчно средства за нов автомобил... Ама, че сме прост и тъп народ! Защо купуваме боклуците на Европа - който даде правилен отговор печели киловат безплатен ток!

Нов автомобил си струва да си вземеш от щатите и вместо на 5 години можеш да си го сменяш на 3.

човек трябва да дава за кола шестмесечния си доход. Когато тази сума не стига за нова кола е нормално да си вземе стара. Всеки има право да кара кола. По-важно е да пада средната възраст на регистрираните автомобили. И сега хора карат 20 годишни коли, на които са първи собственици. Такава една кола е по-стара от кола на 10 години с трима собственици. Нито един вносител на нови коли няма да ви каже, че това, което ви продава, след 10 години няма да става за нищо, но са против вноса на кола от същата марка на тази възраст, защото нищо няма да спечелят.

kak se izplashta kredit s 200/300 leva dohod na mesec bre venko?

Каквито са пътищата и шофьоритер такива са и колите. Аз си купих нова кола и ме блъснаха 2 пъти за 3 месеца. Боядисването и в сервиза на мерцедес е аматьорско.От 10 месеца карам стара и съм много спокоен и по разбитите улици, а и цветовете ги нацелват по-добре бояджийте.

Трагедията е на българина че заплатата му е 150-200 евро че и по-малка. Какви нови автомобили, какви лизинги, какви кредити. А сега и по-големи екотакси и какви ли не щурутии. И като резултат за парите които имаме ще си купуваме още по-стари автомобили за да можем да си платим държавните такси.

прав си венко!!!!!

Venko, ti si prost. ne se pritesniavai :D

Koi v BG si kupuva novi koli? Mutri, partiini funkcioneri, s edna duma kradcite. Normalnite hora ne mogat da si pozvoliat nov avtomobil. Kakvo tolkova tezi alchni vnositeli na novi koli sa se razrevali. Da gi prodavat na banditite, Naroda niama vazmojnost. Tova e polojenieto!

Румъния произвежда автомобили. Ние - трици. Не може да се сравняват. Голяма трагедия е на Европата, че не може да научи българина да живее на кредит. Ами не сме прости.

Много скоро ако въведът някаква нова такса , вдигнат още тока и парното и ще видите как ше са живели европейците през 18 век, щото за това беше борбата да има супер богати и супер бедни, а вие сте се затюхкали за колите. Много скоро по нашите невероятни пътища ще се виждат само яки лимузини и магарешки каручки.

аз исках да купя dacia на лизинг, обаче тия дето я продават на са добре...при цена на колата 12800лв. и при положение, че исках да им дам половината пари като първоначална вноска, те ми искаха по 210лв. на месец за 5г.!!!...направете сметка, колко излиза простата румънска кола...така че, да не ми разправят глупости, а да намалят лихвите, акцизи и ддс-та на новите коли и тогава да реват...