Бесен русенец скубе и троши очила на лекар

Семейство от Русе се нахвърли върху лекари от дежурния кабинет в медицински център заради поискана такса за преглед.

Обратно в новината

Коментари - Бесен русенец скубе и троши очила на лекар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Винаги българина е свикнал да гледа на лекарите като обслужващ персонал. Научете се да уважавате професията , защото останаха малко в България . След 5 години тези които сега са наработа ще бъдат пенсионери и няма да има попълнение. Научете се, че всеки труд е заплатен лекарския също. И не гледайте какви коли карат какво имат и т н. По света лекарите са едни от най-богатите хора засрамете се. Те не са просяци да ви търпят прищевките .

Муцка, къде нареди нашите знахари до световните лекари, че да бъдат богати хора ?

Глей сега булана, ще ти пиша бавно, че схващаш трудно. Няма "частна клиника" в Русе, която да няма договор със здравната каса. НЯМА. Ако бях неврохирург щях да ти налея факта оперативно в кухата главица. Ако пък бях "уши, нос гърло", щях да ти сложа лимит на изречените думи. Защото при теб спестените думи намаляват шанса на глупавите мисли. Оф, то пък трябва и ортопед да съм, че пръстчетата ти тракат ли тракат малоумия по клавиатурата.

Разбрахме , че си нищо.Иначе добре си описа психичното състояние.Трябва ти психотерапия.В такива болнични заведения лечението е безплатно не се притеснявай за цената.А иначе казано ти липсват първите седем(7) години.

За дете не се плаща преглед. Те си го вземат по пътеките. Ама лакомия над шия. А тия леко са се отървали. Ако бе циганин щеше да ги потроши.

Ако е в частен мед. център-заплаща се.Ако мед.център не е частен,но лекарят прецени,че случаят не е спешен-пак се плаща.

Ъъъ, казваш по преценка на доктора, а ? А ако детенцето /не дай си боже/ гушне босилека ? Въобще, докато няма поне 10-на знахаря вкарана в затвора за причиняване на смърт поради безхаберие, оправия няма да има.

Интересно къде са ни здравните осигуровки.Защото в държавата Булгаристан има около два милиона неосигурени лица.Да им искат пари на тях.Елате пред Медицинска академия и вижте какви запорожки и москвичи карат бедните лекари.Дали плащат данъци за парите под масата и за източването на здравната каса.Докато не се промени системата на здравеопазването няма да има ред в кочината.

Лекарите,понеже са учили 14 г заслужават да карат да карат лимузини,а не мутрите с 8-ми клас.А къде са ти осигуровките-питай там където си ги дал-в касата.

Мечтая си, някак като с магическа пръчица от утре, всичко да си стане платено. В медицината. Абсолютно сериозно говоря. Спира се изискването за здравни вноски, здравната каса изчезва и всеки лекар си определя тарифа. Знаете ли какво ще стане ? 80% от българските лекари ще се наложи да ровят по кофите от глад. Гарантирам ви. Без здравната каса набедените за лекари фелдшери просто ще измират от глад ако ще и левче за преглед да сложат. О да, има едни малко на брой, които ще започнат да получават супер пари, но ще има защо.

Ох,и аз си мечтая.Тогава гратисчиите като теб ще се преселят в един по-хубав свят.Обаче безплатно.

Крайно време е да се разбере, че безплатен обяд няма... Чатен център, детето с лека температура... какво искат те.... вероятно и кафенце да им направят.... айде стига с тоя български гяволък

Ама защо безплатен ? Няколко милиарда годишно малко ли са ?

Ами 3 млрд са.Австрия със същия брой население дава 80 млрд.Значи здравеопазването у нас се крепи на почти безплатния труд на лекарите.

Крайно време е да осъзнаем, че здравните ни осигуровки отиват за този, дето духа (на съседа) и за емигранти разни. Когато изпаднем в нужда - осигуровките достигат доколкото да вземат органите ни и да ди продадат в чужбина. Но едва ли ще престанат да ни скубят НОИ и доктори. Те са част от системата. Едните ни скубят а другите - не получават нищо от нас. Ние имаме право на не много скъпо погребение...

Sm3hurk0

Плащайте си здравни усигуровки и спете спокойно до момента в който се оказва, че това не е било достатъчно и искат пак да ви оскубят. Аз не плащам нищо и си спя спокойно. Като се наложи си плащам в болницата и знам, че от там по-трудно ще откраднат парите, отколкото от здравната каса.

Против съм всеко задължително здравно или пенсионно осигуряване. Всеки да решава за себе си и децата си и да поеме отговорност за действията си. Никой на никого не е длъжен за нищо щом няма законосъобразена сделка. Не си платил на доктора не получаваш помощ / и стига с тая Хипократова клетва/ Ако доктора реши да ти помогне то си е негов проблем. Не си внасяш осигуровки-няма пенсия. Явно у Русе сте много зле, щом биете доктори и то частници. Па тоя доктор работи за пари бе тъпунгери русенски.

Правилно е постъпил човека. 30 лева за преглед на ДЕТЕ!!!. Това не са лекари, а някакви търгаши.

Я го питай бащата за цигари и пиене колко по 30 дава.Ще се научите да плащате на лекарите иначе ще измирате без лекари,гниди такива.

Няма по-тъпа, нагла, некомпетентна и рушветчийска пасмина от т. нар лекари. Лекар, означава да лекуваш, а не да търгуваш, иначе да слагат касовите апарати, като всеки нормален търговец. Какво означава отказан преглед? А иначе фалшивите клинични пътеки, с които се източва касата добре ги владеят. Просто разсъждение- преди в един град със 100 000 жители имаше 1 болница и 1 поликлиника. Сега този град е останал 70 000, но има 5 болници и то всичките частни, защото то държавни болници отдавна няма. Здравеопазването не е станало по-добро, напротив, "продуктът" е станал по-некачествен, но за сметка на това по-скъп. Относно конкретния случай- съветвам хората да си избират личен лекар, който осигурява здравно обслужване и в почивните дни. А иначе, без реформи в този сектор, ако ще и 5 милиарда да стане бюджета на здравната каса, парите ще потъват в нечии дълбоки джобове.

Медицинската сестра обаче натиснала паник бутона и виждайки пристигащите сотаджии, семейството избягало. --------------------------------------------- Толкова е било болно олигофренчето на мутрата и мутресата

Ти бе многознаещия: Я обясни защо са искали за нищо и накакъв преглед 30 лв. на ЗДРАВНООСИГУРЕНИ хора? Явно смяташ, че хората в България са някакви ходещи касички които пълнят някаква измислена здравна каса която не плаща за нищо (освен за лечението на неосигурените роми).

Да ти обясня,бе незнаещия.Това е ЧАСТЕН медицински център,който не работи с касата и там всичко се плаща в брой.Така ще стоят нещата в бъдеще при тези мизерни цени на касата-все повече лекари ше работят като частни лица,където ще плащате като попове,а дали ще пълните прасето-касичка зависи от вас.Осигуряването е задължително, ама никой не е осъден,че не е внасял,независимо какво твърди дървеният юрист.Като го слушате заминавайте да се лекувате в чужбина-прав ви път.Да видим как ще кажете на тамошните лекари че са ви длъжни,че е безплатно и че сте осигурени.

и 10 ,,стълба'' -да има в здравеопазването,и тях ще окрадете. в крайна сметка всичко се свежда до парите.вярно е .че им а дейности които имат консумативи при преглед.но да прегледаш пациент с температура за 30лв?!?!?

Що,ти на автомонтьора колко даваш.

..."аман"...Аман от такива като теб...да се прегледаш на частен кабинет, ти или колата ти на сервиз въпреки че си плащаш пътни данъци , застраховки безплатно как да стане.Това и е прехраната на лекарката в случая.За спешни случаи има Бърза помощ .Но ти си май от онези хрантутелници на Сорос!!!

Плащайте и мрете = България !

Според мен държавата трябва да отдели пари за децата! Техните прегледи би трябвало да се поемат от държавата, независимо в частна или в държавна клиника. Наистина има хора, които и при малко температура тичат при лекаря. от друга страна - лекарят е длъзен да прегледа детето, за да прецени дали наистина няма нещо по-сериозно. На нас например ни се случи 4-ри годишният ни син да има цял ден температура, аз си мислех, че е грип, а се оказа пневмония и трябваше в болницата да му вливат антибиотици.

Лекарите не се интересуват от състоянието на пациента !! Важното е да те запишат в журнала и да вземат потребителската такса !! Някои от тях имат по 3- 4,000 пациенти!А лчността е водеща при тях !!

Ами не ходи при лекарите,бе никой не те кара насила.Лекувай се сам.

Ми аз и не ходя, но продължават да ми влачат парите. Не искам бе, не искам да плащам на български лекар със знания на шаман. Но виждаш ли, като Топлофикация - няма не искам. Мафия абсолютна !

всяка пасмина без лекалска помощ за остане завинаги.

....и всички деца са осигурени,за тях не се заплаща потребителска такса,а в частно здр заведение се плаща преглед ,а не потребителска такса.

Рекох да не е срещу най алчната и корумпирана д-р. Ламбева?

биячът циганин ли е ?

А защо висиш пред кабинета и като е такава.

Пак глупости пишат.Всеки осигурен или не като отиде в частно лечебно заведение си плаща,това важи и за деца.Когато отидат при своя лекар не плащат,а той е длъжен да осигури 24 часово обслужване.За тази цел министъра Константинов отпусна допълнително заплащане по11 ст. на месец на пациент.Ако личния лекар реши може да сключи договор с мед център или др лекар който да обслужва пациентите през ноща и почивните дни,за ново възникнали заболявания и неотложни състояния.Това в мн. места е решено по този начин

Мдаа, нали не мислите, че това е последния случай ? Тц, няма да е. Впрочем, колко лекари има в затвора за проявена небрежност ? Впрочем, колко лекари са наказани от етичната комисия при ЛС за недупостимо арогантно отношение към болни хора. Та, както казах - като ги няма правилата, ще си ги създадем като първобитните хора. С тоягата.

Всеки трябва да бъде обслужен и ако няма осигуряване или застраховане, да бъде задължен със сумата която е похарчена за прегледа му. Ако не може да плати - да бъде съден и осъден. През това време, държавата да покрива тези плащания към НЗОК и лекарите. Така няма да има проблем с неосигурените, поне не и в лекарския кабинет. По-късно, държавата да си търси парите, както търси неплатени данъци и глоби.

И защо трябва да е "обслужен"?

за неразбралите журналисти - от доста време няма "доброволни здравноосигурителни фондове". има здравни застраховки в застрахователни компании. егати неграмотната прослойка.

е да , но самите лекари не искат реформа , защото така си крадат повече

Реформите в здравеопазването и в образованието не се правят от редовите лекари и редовите учители, а от Парламента чрез приемане на закони по предложение на съответните министерства.

Самите лекари /съсловието/ си е направило реформата такава, каквато е...Така, че с право ги скубят /както и те нас, пациентите/ и бият...

"За реформата" обади ми се....за теб ще е безплатна.

Ало,Изтрещелия - защо не изкараш една медицина, да станеш лекар и да ни покажеш как да става безплатното лечение? През това време аз ще си живея живота, ще харча пари по кръчми и за цигари и като ми потрябва твоята "безплатна" медицинска помощ ще се възползвам, а ако не ми харесва - ще ти тегля един бой - ей така, от благодарност.

Репликата ми е към "долния"коментар на Втрещен.

Не разбирам. Не прочетохте ли, че става дума за ДЕТЕ ?! Животните правят всичко за да опазят децата си, а вие сте наскачали да защитавате ... даже не ми се откъсва да го нарека "лекаря". Социопат някакъв завършил кой знае как българска медицина.

Ами точно за дете! Да ти се свидят 30 лв!Социопатът е бащата.

KaiRen

Да, дете. И какво? Отиват в частен мед.център на "свободно". Таксата си е такса и е регламентирана. Ти като купуваш кисело мляко за детето си на касата за 1/2 цена ли се пазариш?

Абе лумпен, ти плащаш ли всеки месец данък кисело мляко?! Защото аз плащам данък здравно осигуряване

Интересно ти какъв ... ПАТ си и какво си завършил, че така смело раздаваш правосъдие ?

БATKO

Безплатно беше при соца, това ли искаш. Сега вече здравеопазването е платено, не знаеш ли?

Знаеш ли колко циганчета си лягат гладни, и ги боли стомаха? Става въпрос за ДЕЦА! А не си направил нищо! Социопат със социопат такъв.

...ми палачи ма какоо ..... палачи ...то ти има ко да идеш довечера ама циганчаата ша устанат гладни...

Предлагам всеки идиот да се лекува с "алтернативна" медицина и да не търси помощ от некадърни лекари. Също така, какво означава, че бил осигурен? Добре, много хубаво, че е осигурен, но няма частна застраховка, а ако си направи то спокойно може да се лекува в съответната частна клиника, с която застрахователната компания има подписан договор. Също така, с частна застраховка може да се лекува и в чужбина. Доколкото зная в България не са непосилно скъпи тези застраховки, имайки в предвид, че в Гърция годишната такса с болнично - в обща стаяи диагностично обслужване за 35 годишен мъж е около 1500 евро, като ако след щест месеца от застраховката му се открие тежко заболяване, което не е било диагностирано преди това то компанията му поена ражодите до пълно възстановяване (димек, до живот). Изводът е: всички отворковци, които искат частно обслужване, то трябва да си платят!!!

Лекарите също са хора и като всички други пазаруват в магазините срещу ЗАПЛАЩАНЕ! Инвалид съм от шест години, но независимо от това винаги си плащам когато ходя при лекар - все някой трябва да плати труда на лекаря, за да има следващия път кой да ни помогне!

Ако имате решение на ТЕЛК сте освободен от таксата при личният си лекар.

Да , така е и го знам от деня в който минах на ТЕЛК - плащайки трите лева такса при Джипито аз изразявам своето уважени е към неговия труд.

Първични, безпардонни, груби, агресивни, егоисти - такива са 80 процента от Русенци, за това се изнесох от града. Лошото е, че когато излезнат от бастиона си, си образуват микро такъв в новото си населено място

Какви русенци в Русе, бе приятелю ?!? Тук се събра най-долната измет на региона- неграмотни, невъзпитани, мръсни, нагли чалгари ! Сега гледай как се саморазпознават в описанието, което им дадох и шляпат минуси, кретените.

Да, РусиРусев, такива като теб. И не си пиши и отговаряй сам с различни имена, уж че си различни хора.

Издаваш дълбоки селски комплекси, "гражданино".

Прав си, комплексите са ни основен проблем на русенци. Особенно, когато трябва да се прави контраст - град/село или малката Виена и останалите градове в България, където русенци ходят или само по принуда или за да заявят публично, колко много не ги харесват. Напълно възможно е и аз да имам комплекси, макар и вече далеч от града. Последния път, когато се засякох със старите ми градски, ме попитаха как издържам в сегашния си град..., очакваха да им падна до нивото и да започна да хуля наред, а аз им казах, че няма да лая ръката , която ме храни, а и още хора от тук не са ми говорили зад гърба, както се прави в родната малка Виена, от привидно 'дълбоко културните' комплексари

Така, в момента четем гледната точка само на доктора. Каква ли е другата гледна точка ?! Примерно: - притеснен отиваш да потърсиш помощ за детето си, не за себе си. Имаш точно 2 лева в джоба си. Просто нямаш повече, но наглия лекар, който вижда дете въобще не те отразява и ти казва "или плащаш или да ти мре детето бре. Аз си искам 30-те кинта". Та ... очилата му щяха да ги вадят негови колеги часове наред. От дълбоки места. Дреме ми за СОТ-а , 30 секунди ми трябват да пребия наглия мародер пък после какво ще да става.

Ето, ти си типичен пример за лош матриял- тъп, арогантен, вмирисан селяндур, който мисли, че като надуе квиченето на Азис в 20 годишното си БМВ и е достигнал върха на съвършенството. Щял да бие.. нещастник

попадал съм в такава ситуация... ако не ме беше възпряла жената - рускоговорящата сволач с лекарска престилка (ИСУЛ/УНГ) щеше да се види многократно с лицев хирург и зъболекар... Детето ми пищи в ръцете, а тоя седнал срещу мен и ми обяснява, биейки с длан по бюрото, що било то спешен случай и има ли почва у нас...!!!

Хайде още един бабаит.... Ами ако се окаже някой доктор по.бабаит от теб, тогава какво правим ?

Каквото и да говори тук, все пак става на въпрос за дете. Системата ни направи търговци- уви, но все пак е дете... къде остана клетвата (Хипократова), нашата професия колеги е преди всичко-мисия...

Другият месец си дари заплатата на някой дом за деца и бъди мисионер!

Къде в Хипократовата клетва се казва да се лекува без пари?

Ето ти другата гледна точка. На доктора децата не са яли три дни, и пищят гладни вкъщи. Ти що не ги нахраниш, за да не пищят? И изобщо, това, че даден човек е придобил квалификация, и тази квалификация може да подобрява нечие здравословно състояние, съвсем не значи, че е длъжен да прави същото без заплащане, само защото някого го боляло. Друг е въпросът, че в определени случаи тези, които са наистина хора, биха помогнали безвъзмездно. Но, в само в определени случаи, по милост.

Тоя бесен ц.....н никакъв русенец не е, а обикновен СЕЛЯК с каквито се напълни града.

Аве ей, прави разлика межди ц...н и селяк! Селяците в повечето случаи са читави хора!

Ганьо-бабаит ! А почеркът ми намирисва на един друг етнос. И този ще си намери майстора някога. Мнооого лош матр'ял остана наистина тук.

И за децата си се скъпят.Кретени.Булгаристанецът не заслужава никой уважаващ себе си лекар да го погледне дори.

Решението е одържавяване на монополите и безплатно здравеопазване!

МЕЕЧТИ , МЕЧТИ....А ДАНО , АМА НАДАЛИ...

Кви меечти, бе муньо! Я хвърли един поглед на Конституцията на РБ! Според основния закон здравеопазването е БЕЗПЛАТНО!

Безплатното здравеопазване води в 2 посоки-или липсващо такова, или изключително скъпо.

В частен център се плаща-факт.Иначе безплатно при JP,на който му привеждат пари на глава записани пациенти, нищо, че може очите да не е виждал на пациента

безплатни прегледи за деца до 10 години !!!