Държавата ще спасява ТЕЦ Варна

Държавата има твърдо намерение да спаси ТЕЦ "Варна", стана ясно от думите на зам.-министъра на икономиката Антон Павлов в Прага.

Обратно в новината

Коментари - Държавата ще спасява ТЕЦ Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какво ще стане сега ? Чехите знаят, че държавата няма да остави тази работа така и ще центарлата ще работи. Затова няма смисъл да се правят инвестиции - държавата ще помогне или ще я откупи. Един вид - в каквото и състояние да е, бизнеса има кой да го купи или помогне - естествено че няма да се правят инвестиции и ще се извлече максимума от тоя бизнес, без да се влага нищо.

сега ще я купим от чехите,ще я модернизираме и ще им я продадем на безценица ,защото частника по-добре управлява собствеността си :д

Да спира работа, Ще е по-ефтино нова централа да се направи отколкото да се изкупува старата централа. обратно от Държавата!!!,

Да го закриват тоя ТЕЦ ( Топлофикация) . Никой вече не ползва парно, а в същото време, тия минават навсякъде да изнудват и ограбват хората. Това е една фалирала фирма, която се издържа само с рекет. Да я закриват.

ТЕЦ Варна не е топлофикационен, бре. Иначе и аз съм против държавата да плаща вместо гордите собственици. Ако не искат да инвестират - да им се отнеме даденото. Щото не може в договор за приватизация, да няма такава клауза...

"алоу", Я не говори глупости ,че произвеждал само ток, защото със сигурност в България няма ТЕЦ който да произвежда само ток и всичките тецове са строени с презумпцията първо да произвеждат топлина като използват инсталациите в жилищни сгради за охлаждане, а тока им е вторичен продукт ,защото иначе името нямаше да е ТЕЦ , а ЕТЦ ако въобще схващаш за какво става дума. Освен това има много ТЕЦ-ове които въобще не произвеждат ток, а само топлинна енергия за да пласират руската газ която купуваме по неравноправни договори в количества които не могат да бъдат пласирани на нашия пазар ,който въобще не е пазарен!

Всъщност ТЕЦ-Варна произвежда както електрическа енергия, така и предоставя "парно" за нуждите на селото, в което е построена - Езерово - едно доста голямо село, което докато работеше ТЕЦ-а беше негов клиент.

Топлофикацията на Варна, ако може да се счита, че Варна е топлофицирана е Далкиа, не е ТЕЦ Варна, бре

Приватизираха централата почти за без пари. И без да е ясно какви и колко инвестиции са направили - явно не достатъчно - сега ще ни я продадат скъпо и прескъпо. Ей ти сладък бизнес! А модернизациите трябва да ги направим ние.

Не съм съгласна държавата да спасява тец-а да се оправят тези чехи, досега лапаха наготово, става въпрос за инвестиции и те си бият шута. А нашият министър е за затвор Продажник такъв

БATKO

И защо трябва държавата да спасява частната централа на ЧЕЗ. Не стига че крадливите чехи и обират с ЕРПто, но сега ще ни крадат и с ТЕЦ, аман от корумпирани министри. Този министър трябва да влезе в затвора, за да се научат най-сетне да не продават България на крадливи чужденци.

Държавата трябва да спасява себе си, защото на зима ще има режим на тока без ТЕЦ Варна. А защо навремето ТЕЦ-а го продадоха на ЧЕЗ - това е друг въпрос - виж по-скоро кой го продаде и какво стана с парите.

Това за режима на тока са лъжи за да може да се прахосат държавни пари

А централата работи с донбаски въглища, нали? или греша? А въглища има ли, предвид положението в Донецката република?

Централата работи с най-скъпите чешки въглища

Централата понастоящем не работи с никакви въглища.

Централата е проектирана и построена за работа с донбаски въглища, както пише дон по-горе. Навремето, разни политици се изложиха, като се изказваха, че централата може да работи и с други въглища. Специалистите им подшушнаха, че, стават за посмешище и те млъкнаха. Но явно някои глупаци са го запомнили, без да разберат предупреждението, щом сега го повтарят...

"Той не отхвърли и варианта, ако с ЧЕЗ не се постигне съгласие за модернизацията на ТЕЦ-а, държавата да го откупи обратно" Това от ЕК се нарича нерегламентирана държавна помощ. Бува наказвано във вид на глоби плащани от нашите данъци. Т.е. 1. купуваме си неработеща централа 2. плащаме глоба за това.

Тази централа не е ли частна? Защо трябва с МОИТЕ данъци държавата да облагодетелства частника?

mi1en@

На неработещите ТЕЦ-ове им продават правата за въглеродни емисии и си печелят предостатъчно без да работят. Но министъра е прав защото криза с въглища не се очертава. Пък, че тия не са направили инвестицията - договора да се разваля и вън.