Солени глоби за незаконни къмпингари край Варна

От 500 до 5000 лв. глоба ще плащат българи и чужденци, дръзнали да опънат палатка или да летуват с каравана на нерегламентирани места по варненските плажове.

Обратно в новината

Коментари - Солени глоби за незаконни къмпингари край Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз също къмпингувам на диво ама не се смятам за мизерник в никакъв случай. Просто това е начин за разтоварване който ми харесва... а и както гледам и на няколко десетки хиляди като мене по Карадере, Паша дере или Шкорпиловци и Крапец. Мога само да предупредя г-н Василев че тази наредба може и да не мине законово, мене са ми правили акт на Крапец 100 лева и падна в съда на момента. Пак по подобна наредба на местно ниво. Идеята е ясна - да разкараме диваците за да не се образуват нови лобита срещу строежите на малкото останали места.

Точно в Гърция дивото къмпингуване е забранено. Пише го навсякъде. Ако на някой му хрумне да си пали огън в гората, направо да се стяга за затвора. Не, че и гърци и нашенци не са осрали Халкидики, но понякога правят хайки и глобяват. "Екстрата" май беше няколкостотин евро.

Съвет към всички къмпингари, палаткаджии и изобщо към всички със неприятни спомени от Българското черноморие, откъм обслужване, паяци, храна, цени,некоретност и т.н. Хора просто идете в Гърция или Турция. От 2007 година ходя по плажовете на двете страни по 2-3 пъти годишно и досега не съм имал нито един проблем със нищо-само си почивам и ми е все тая какво е по нашето черноморие.

kikuno

Всеки нормален човек протестира не против умните и културни инвестиции а против мафиотските строежи които се познават по абсурдноста си ,размерите и по количествата бетон които са хвърлили там.Алчноста вреди на всички .Например и едно време имаше абсурдни цени за къмпингите -плащай курортна такса ,за кола ,за палатка ,че и за легло-престави си ,според това колко човека са отделно .Какво ти осигуряват -мръсна изровена и пълна с боклуци и дори неокосена площ ,няма топла вода въпреки ,че често имаше слънчеви инсталации ,мръсни клозети и полусчупен единствен ел .контакт за цялото население. Някоя барака като търговски обект слабо снабдявана и с вечни опашки и по някоя кръчма вечер да вдига джабъла.Принудих се да ходя нелегално и винаги съм си прибирал боклука в една торба ,че дори и чужд защото ме е дразнил да го подритвам.

Това е толкова глупава идея, че не си струва кометар но... Нито глобите са съобразени с доходите, нито има особен проблем с кемпери или карави по плажовете. По-добре този общински съвет, вместо да глобява, да помисли как да направи по-добри условията на плажа. Да има чисти тоалетни, течаща вода, по-добро почистване на боклуците, по-малко фекални води в морето на Варна. Вместо наказания, малко работа в полза на обществото. Сега плажуващите няма къде дори до тоалетна да отидат и се къпят в най-мръсната водя на света. Плажовете на града всяка година са затворени за къпане от ХЕИ. Изобщо всичката Мара втасала, та изведнъж кемеприте са виновни за всичко.

А с циганските катуни ко прайм?

ами обявяваме ги за перманентно кампингуващи в бантустана потурландя.

Намерихте виновниците за унищожаването на природата по черноморието в лицето на шепа-две нерегламентиращи къмпингуващи значи. Бетонираните буни не изхвърлят фекалии, нали!? После се чудете защо хората ходят в Гърция и Турция на море.

Айде бе, минавал съм през къмпинги, не ги знам дали бяха със статут къмпинги или не, но беше КОЧИНА! Така, че аз съм съгласен с тези глоби. Не може да нямаме култура дори да къмпингуваме!!!

спирам си буса, паля си огън и си отварям една биричка.... около мен тихо и чисто. Екстеншъни няма, чанти адидас , диджеи, ем сита, чалгари няма. Дрискам в гората, ама и другите животни дрискат там , тва е тор за растенията и храна за бубулечките. А вие си плащате ол инклузив и точно това получавате - всичката гняз на измислената псевдопочивка инклудед.

Евала!!! Аз се чудих под каква форма да го напиша същото. От 10 години зарибих едни приятели, задължително правим 10-15 дни диво къмпингуване по морето. Даже и палатка не ни трябва - чувал стига. За срането е ясно, след седмица лайното го няма, проблемът са пластмасите.

а с боклука и лайната на некъмпингуващите ко прайм?

А диваците от Кара дере кой ще изгони?

ами други диваци с бетонпомпи ще ги изгонят.

Абе Василев, що не глобиш мутрите, които застроиха всичко и им се реят лайната в морето? А? Ще ти кажа: Първо, защото си дрисльо и Второ, защото мутрите да искат наем от палатките! Не е ли така? А? Каква ми иде да ти тегля, ама ще ме изстрият...

Щом има места със статут на къмпинги, значи останалите не би трябвало самоинициативно да стават такива! Виждала съм след като заминат прословутите каравани какво остава след тях!! Само мизерия и боклук.

Г-н Василев, правилното е не да се глобяват за къмпингуване, а да се създадат нови къмпинги, където на сносни цени желаещите могат да почиват край морето. От това ще печели и България и хилядите чужденци, които летуваха преди по нашето Черноморие. Къмпингите, като вид туризъм е толериран по целия свят. Нужно е да се развива, а не да се унищожава. Явно, някой от големите и скъпи хотелски фирми ви спонсорират, за да лобирате и унищожите къмпинговия турезъм.

Да, трябва да има нови къмпинги, но това го кажи на т. нар. зелени, които скачат без да мислят срещу всяка инвестиционна инициатива. А дивакуващите дори и да има регламентирани къмпинги пак няма да са на тях, защото ще трябва да плащат. Както е казал някой по-долу - мизерници!

Защо да не е правилно? Според вас е правилно да си изхвърлят боклуците, да си правят импровизирани тоалетни, които вонят от километри?

защо в нормалните даржяви не им вонят тоалетните и няма боклуци по кампингите,защото още като влезеш в бг.и отидеш на наи представителното място до парламента оттам още се носи воня на лаина.за кампингите да не говорим.

Г-н Василев,защо търсите най-лесното -- глобите?Дивото къмпиране показва,че има незадоволено търсене,още повече ,че ние ликвидирахме къмпинговото стопанство,вкл. по морето,от 120 къмпинга по Балкантуристко време с 5 млн.нощувки ,от тях 3 млн.от чужденци, днес къмпингите ни не са повече от 15 парчета.Да не говорим за модерните във Франция глъмпинги /почивка сред природата с луксозни условия/.Защо да мислим за това,тряскайте глоби на къмпингарите ,а те ще се преселват на Халкидики.

Ако можеха да отидат на Халкидики, щяха да отидат. Щом търсят безплатното, значи са мизерници. А щом са мизерници - да ги глобяват. Не може всеки селянин да дойде и да ака по един месец в горичките край плажа...

Що да не може?

Що бе, ти като си на плаж къде акаш ? в морето ли ? Те в гората и животните си акат, ходи да ги изгониш и тях. Ама акъла ти като от по-малко от техния...

А пробвай в Гърция, да къмпингуваш незаконно, както в БГ, или па имай късмет да си запалиш огън ... Никъде в Европа няма такова дивашко къмпингуване като по нашето черноморие ...

Пробвали са .. .става ,няма проблем ,стига да не е дивашко ,къмпингуването

точно пък в Гърция може да си къмпингуваш където си искаш, защото там си има достатъчно плажна ивица и места за всеки. Въпросът е че тези са някакви мизерници явно = я идете да видите българите в Гърция как спазват реда !