До 200 лв. глоба за кола на тротоара във Варна

Във Варна ще бъде въведена глоба от 50 до 200 лева за паркиране и движение на автомобили по тротоарите.

Обратно в новината

Коментари - До 200 лв. глоба за кола на тротоара във Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И да знае кмета, че пространството между блоковете не е градинка, а недоизграден паркинг. Когато направи паркинги за всички (защото разрешителните за строеж на сгради без паркоместа той ги подписва), тогава да говори за глоби. Аз само 3 градинки знам във Варна - Ботевата, Шишковата и Морската. Там да си глобява.

като предложение добре само че кои ще го санкционира като кат споят на входовете и изходите на града чоплят семки и дебнат за превишена скорост а в града само констатират автопроизшествята.

Първо да изградят паркинги , където да се спират автомобилите , след това да глобяват. Плащаме данъци за да шофираме по улици с дупки / хралупи / и да се чудиш къде да паркираш .

парво потурите и селяните които гастролират в града да почнат да си паркират колите по паркингите които са празни сега защото трябва да се плаща.

Е то и сега си има глоби ако каляш улиците. Така че само някой трябва да застане и да чака някоя кола да слезе от калната градинка и почне да разнася калта по асфалта ама няма кой. Първо да ги отучим да не влизат в градинките после ще му дойде и реда на тротоарите. Там даже е по-лесно мантинели от край до край по бордюрите.

излиза 4.80лв средно на акт. има ли такива актове в българия?

да бе - и аз това сметнах - 4,86 лв за акт!!! к'ви са тия актове бе,баси?!

карайте малки коли или се обединявайте за работа , карайте велосипеди, тъпи селяни, а не трошки с който тровите въздуха или огромни джипове за много пари да показвате парвенюшко благоденствие

моето благоденствие не е първенюшко

Решението е правилно, но много отговорни органи за реда нехаят . Неведнъж съм подавала сигнал за паркиралите коли в тревните площи между дърветата на сянка в кв.Чайка до бл. 62, отговора ми бе, че не може по технически причини да вдигнат колите от тревните площи . Е, на това какво му се казва! В квартала има толкова много места за паркиране, че паркирането в тревните площи е нагло и нахално поведение на собствениците на автомобили.

Чл. 93, (3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци.". То си е пределно ясно! Какво има да го коментират!!!

По принцип съм съгласен, но: 1-За да има наказания Общината е Длъжна да осигури места за паркиране; 2-Разлика в глобата от 4 пъти си е чиста проба КОРУПЦИЯ! Кой ще прецени 50 или 200лв ?!?

Лелче, за това, че на мястото на коптора ти построиха 5 етажен блок в който гаражите са превърнати в магазини не е виновна общината! А така е в почти цяла Варна

Точно общината е виновна - тя издава разрешителните за строеж. Всички гаражни магазини имат документи подписани от райония архитект (респективно кмета). Точно общината не е предвидила площи за изграждане на паркинги. Е, кой е виновен за анархията?

В централната част на Варна местата за паркиране са малко но в кварталите Възраждане ,Младост , Владиславово паркингите празни а колите по тротоарите пред входовете . Добре че няма как да вкарват колите си направо до масата в кухнята .

Най-накрая ... дано да стане.

Първо господа общинарите трябваше да помислят защо разрешиха да се презастрои във Варна!Какви зелени площи бе всичко е в бетон,а сега се сетили че се паркира неправомерно

Това ще е най-прекрасното нещо което може да въведат всички общини в цяла България! Особено в София! Не може колите да стоят на трротоара, а майки с колички, възрасни хора, дори и за млад човек който има проблем да се чудят от къде да минат. Крайно време е да се въведе като правило и нарушителите да бъдат санкционирани!

Да не изкривяваме веднага темата с "направете и места за паркиране". Не може всеки да иска да спира на адвокатската и шишковата. Толкова градове са с разтоварен от автомобили центрове, ама нали сме голямата работа, ние не можем да ходим пеша.

хората си купуват коли после мислят дали има място къде да я паркира...никои не е длъжен да ти даде място..... или си купуваш гараж или паркомясто си намираш

Даа, и аз така. Само, че панелките ги построиха през соца с 1/4 паркинги (понеже тогава да имаш кола беше лукс регулиран от ЦК). И какво правим с тях? Къде видя паркоместа покрай панелките, че да си купя? Или да я спирам в Аксаково, а да живея в центъра?

Преди да гласуват някоя глупост трябва да осигурят места за паркиране,защото ако няма такива къде да спират собствениците на коли ?

то се мисли преди да се купи кола не след това...никои не е длъжен да ти намери ямсто кое не си разбрал толкова години..... хората да не ходят по тротоарите защото ти няма къде да паркираш ли...

значи е грешно човек който си плаща данъците и всевъзможните такси които държавата му налага да си потърси правата като например паркомясто ?!? Ами по твоята логика да спрат да произвеждат коли защото в България общинарите са неграмотници и немогат да създадат условия за автомобили!

Момче, ходи си на село, там място колкото искаш!

И аз това казвам на комшията, ама не иска да си оди на село. А аз съм роден тук, къде да отида?

Така е, но много хора паркират по тротоарите, защото просто няма къде. Освен за нова хранилка, общинарите да помислят и как да разширят площите за паркиране.

Това ако се изпълнява стриктно, ще има доста постъпления.

Хубаво е това решение но да се спазва . Не само в центърът а и по кварталите . Не само на тези с ръждясалите коли а и на тези с лъскавите коли . Какво сте взели да слагате колчета и да харчите парите,струва ми се че доста късно се взема това решение

Само така Варна! Това е начина. Дано започне да се случва, и след това и в други градове дано!

Ще започне да се случва, но за коли под 3000 лв за другите и най-вече за богаташките ще трябва да започнат да наемат полицаи които не са страхливци. И да въведат закон който посегне на полицай да може да бъде обезвредяван с оръжие. Не може да ги бият и да ги убиват и да искаме те да си вършат работата. Те така с изпълнението на законите в родината мила. Отделно е темата за манталитета. Ако всеки спазва защо ще има нужда от глоби? Ами няма да има. Помислете за това когато дори си хвърляте цигарената кутийка на земята а не в коша...