Коментари - Без книжка и стотици лева глоба за лоши и пили шофьори | dnes.dir.bg
назад

Без книжка и стотици лева глоба за лоши и пили шофьори

Водач, който повторно превиши максималната разрешена скорост на движение с повече от 31 км/ч, ще се наказва с глоба 300 лева и с лишаване от правоуправление за три месеца.

Обратно в новината

Коментари - Без книжка и стотици лева глоба за лоши и пили шофьори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Az sam na 17 godini i dogodina se chudq na kakvo shte me nau4at kakto gledam mai na nishto osven da si kupq knijkata.Promenite v zakona sa si za dobro na bulgarskiq narod suglasen sam ot edna strana,no ot druga ne !

Първо да се оправят пътищата в и вън от населено място. Второ какво е това с над 50км/ч в населено място?Това си е почти предумишлено убийство. Най-важно- тези закони,както и предишните важат само за старите коли и втора употреба, за БОГАТИТЕ и ВЛАСТИМАЩИТЕ с големите нови коли и джипове не важат закони.

Да, съгласих се, има хора които карат като идиоти, а катаджиите се обръщат на другата страна, да не би случайно да им запомнят номера. Има и хора които карат като идиоти, просто щото са такива. Ама нека да има и глоби за пешеходци, моля. Като бабата, която ме кара да набия спирчки, с риск някой отзад да ме отнесе, защото пресича на десет метра от зебрата и светофара, който за нея в момента свети червено, просто защото там й е по-удобно за поликлиниката. Или за тия тъпоумни майчета, които при наличие на тротоар, по който могат да се раминат две коли бутат количките по платното. И които при много учтивият ми опит да им обясня, че не трябва така, ми отговарят: - Ма аз нали не ви преча! А за 10 километра превишение да има глоба.... Ми ако през цялото време гледам спидомера, да не би да наруша правилата, има много по-голяма вероятност да се бутна в нещо....

skoro olu4ih dobka(krater)30sm dalboka na izvan gradski pat a tam znaete s kolko moje da se kara .vidiah koli s avariini i pomislih 4e sa napravili ne6to i namalih do 50km i adski triasak neznam kak na se obarnah napravo .togava razbrah za kakvo sa spreli i drugite az biah 6 kola. obadiha se na kat i kogato doidaha mi se smee. gumata spraskana djantata sganata do polvina i me pita kasko ima6li kazah 4e niamam .i mi kazva emi opraviai se togava poludiah prosto ot ovajenie kam darjavata i policiata 6toto sam voenen iaz sa6to samo za tova ne go izdran4ah s 6tangata.zna4i molia koito niama kasko ne si pla6taite kakvoto i da bilo otnosno pari s koito ni lajat 4e 6te popraviat pati6tata uj i posle nie da se opraviame pri avarii predezvikani ot pati6ta ubiici

И КАК ТАКА МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ 50-60 ЛВ,МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 180ЛВ?А ТАКИВА ГЛОБИ?ТОВА Е ПОРЕДНАТА ОЛИГОФРЕНИЯ КОЯТО ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА КОРУПЦИЯ СРЕД МАГИСТРАЛНИТЕ ПРОСТИТУТКИ КАТАДЖИЙТЕ.ИЛИ ОЩЕ ПО-ЛОШО ПРОСТИТУТКИТЕ-КАТАДЖ ЩЕ ИЗНЕРВЯТ ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ТРЯБВА НЯКОЙ И ЧОВЕКА ЩЕ РЕШИ ДА ГИ ПРАТИ ПРИ СВЕТИ ПЕТЪР И ТО С ПРАВО.ТОВА Е МЪРТВО РОДЕН ЗАКОН.ЗА КОКОШКАРЯ НЯМА ПРОШКА.А ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ.

Сельо ще викаш на майка си и на баща си, защото вероятно са от някое място, което даже на картата го няма, ама сега се правиш на голям ГРАЖДАНИН НА СТОЛИЦАТА. Цървулите му на гарата, той се прави на отворен. Хич не ми пука колко време ти се е бавил акта, ще ходиш като трябва - това е положението, кофти ама е така. Нито аз, нито ти, нито варненските ченгета са виновни за това.

Става все по-весело.... Онзи ден ме спряха и наистина бях виновен - карах с около 25 км над ограничението. Идва господин полицая и ми казва без да се представи: -Вземете си документите и тези на колата и до патрулката.....Че трябваше по устав да ми се представи, къде ти.... Имах чувството, че съм най-издирвания престъпник в милата ни България. Отидох до патрулката и за мое учудване г-н полицая почна да пише веднага акт - нямаше ги ама какво ще правим сега и т.н. Накрая го погледнах в очите,б и му стиснах ръката, при което той се опули все едно му крадях колата. За мен тия хора (повечето от тях) нямат култура на комуникиране с хората и докато не се научат ще бъдат меко казано недолюбвани. Изкефи ме обаче това, че не почна да ми се овърта и да ме гледа мазно, мазно. Хора има една поговорка - не е луд тоя дето

TOZI OT SNIMKATA PRILICHA NA DIVOTO PRASE VILNIALO IZ ZLATNI PIASACI !!! I ZNAETE LI KVO MU SE SLUCHI NA DIVOTO PRASE,ZASHEMETIHA GO I SE UDAVI GORKOTO!!!!

Горд съм че за една година активно караве ( по около 4-6 часа на ден ) до момента съм санкциониран само веднъж за неправилно паркиране и ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - платих си акта на следващия ден след връчването на наказателното постановление (през интерент - ePay.bg.) Мразя изметта в кат която взима рушвети но уважам законите и хорат акоито ни санкционират и знайте че никой не го спират ей така да му намерят нещо а винаги имат основание да ни спрат катаджии. Плащайте си глобите в срок и ще имате по-добро отношение от полицията, защото и те ще са по-добре платени и всичко ще е по-добре. Хаиде наслука. И умната по пътищата.

Много неща се изписаха тук, но никой не спомена, че годишно по нашите пътища загиват над 1000 българи а около 2000 остават инвалиди за цял живот!Като знаем, че населението ни вече е около 7 000 000 резултатите съответстват на една малка, хубава война.Война в която загиват наши близки, наши деца! Ние живеем с мисълта, че това няма да се случи с нас, но това е въпрос на шанс, на лотария - кой ще изтегли печелившия билет!А лошите неща се случват внезапно и много бързо.И после вече е късно! На колко от пишещите тук им прави впечатление арогантното поведение на някои от нас по улиците на градовете! Спиране ВЪРХУ пешеходна пътека,десен завой от лява лента при ЧЕРВЕН сретофар, надуване на клаксон за пресичащи пешеходци на ПЕШЕХОДНА пътека...и каквото се сети човек.Глупаво, нахално, комплексирано, безотговорно поведение по пътищата и на шофьори и на пешеходци.Да не говорим за новите водачи, особено част от младите дами! Аз имам книжка повече от 20г. а активно шофирам от 15 г., вкл. служебни автомобили, но все повече осъзнавам, че трябва да се въведе ред в този хаос по пътищата!А най-добре това става със солени глоби, със вкарване в затвора, със спиране на автомобили от движение за определено време! Не е нормално, докато съм на работа, непрекъснато да мисля, дали някой олигофрен, който не признава пешеходни пътеки, няма да помете детето ми на връщане от училище! След като нямаме елементарна култура на пътя, само жестоки санкции /както в ЕС/ ще ни спрат да се избиваме!

Малки са тези глоби...трябва да ги вкарват в затвора и да не им дават да карат повече на тези които карат пияни и с над 30-40 км/ч от позволеното!

Скъпи Българи,стига сте негодували срещу КАТ.Научете се да спазвате правилата и няма да имате проблеми.Ето извадка от глобите,налагани в Норвегия за превишена скорост при огр.60км: до 5км-150лв; 10км-350лв; 15км-650лв; 20км-900лв; 25км-1200лв и 6 месеца без книжка.За шофиране след употреба на алкохол-минимум 1 год. без книжка и се водиш 3 год. условно осъден.Плюс солена глоба.В България трябва да се почне отнякъде...но пак е с ОТ...ДО... а не с точно фиксирано наказание. Но е по-добре от НИЩО. И дано този път проверяващият по редакция пусне коментара ми!!!

А кви са тия жилетки, бе ? Пак ли ще стимулираме нечий бизнес за внос на идиотщини ? Аз предлагам да ни сложат и по една каска на главата и фар на оная работа за нощно виждане. Брей, че грижа за чавека ?!

Хора, какво пищите, че Ви ограничават възможностите за нарушения и Ви увеличават санкциите. Напротив- според мен те са твърде ниски и войната по пътищата няма да спре, ако глобата от 100 лева стане 1000. Този, който кара BMW за стотици хиляди лева с над 100 км/ч в населено място пак ще си кара така. Всеки ден над 10 човека загиват по пътищата, но не съм чул някой от техните убийци да е в затвора. Защото за мен те са си убийци. И нарушението на закона за движение по пътищата трябва да се криминализира, както нарушението на останалите закони. А ако прегазиш пешеходец, не дай си боже дете, още на следващия ден трябва да си доживот в зандана. И обяснения от рода, че пешеходеца бил виновен да не важат! За пияните шофьори- вместо книжката, да им взимат колата, защото на следващия ден пак пияни и без книжка отново ще са на пътя. Драконовски мерки са нужни за да спре това безумие. За съжаление някои от Вас са прави, че тези промени не решават проблема, а се правят единствено за корумпираните катаджии.

За превишаване на разрешената в населено място максимална скорост с до ....., с от 41 до 50 км/ч - 200 лева и два месеца лишаване от право да управлява МПС, а над 51 км/ч - 250 лева и три месеца лишаване от правоуправление.-НИЩ НЕ Е,как с 50 километра повече в населено място?ЧЕ ТОВА СИ Е ЧИСТ ОПИТ ЗА УБИИСТВО

Тази статия с коментарите ще я копирам на принтера и ще я изпратя , Пътното управление, на председателите на общените в България и на правителството, за да видят, че само с глоби убитите по пътищата няма да намалеят, само ще напълнят сметките на определени кръгове (винаги алчни в страната ни) вместо да запълнят дупките по пътищата. Погледнет от какво се оплакват далите коментари: Инфраструкторни проблеми! Защо ги има. да не би да не си плащаме пътния рекет (данък) или е недостатъчен. То в България винаги данъците са малко но затова пък са около 63-65% от заплатите на данъкоплатците. За сравнение Скандинавските държави и Дания. Тяхните данъци са точно 55% от приходите на работещите, но да вземем да сравним техните пътища с нашите. Ами само от Варна до София и от Бургас до София има поне 300км с пътища с по една лента. хайде малко да се събудят ченгетата и политиците да не решават проблема като щраусите заравяйки главата в пясъка, ами да започнат да мислят как да оправят пътищат. Това е най-сигурния метод за решаване на проблема с над 1000-та убити всяка година по пътищата на България. Глобите и досега не растяха ами доказаха, че точно по време на поредната акция за КАТ и МВР имаше най-много убити от катастрофи. Защо никой не даде резултат от смъртните случаи точно по време на акциите на колите с буркани? Това е истината и няма защо да се крие!

Абе сельо акта не се бави 25дни а за сведение от Ботегврад до София моят пътува 14 месеца.Знаеш ли колко ходения до кат са това.Айде разбирачи които не знаят за какво става дума да не пишат а да споделят бисерите си с прасетата си

Eiiiiiii !!! TEZI MOZATZI DA OPRAVIAT,BURZITE TRASETA I TOGAVA DA NI GOVORIAT ZA GLOBI!!!!

??-BLAGODARIA,CHE POVDIGNA VUPROSA.TEZI TIUFLETZI SA NEIZRIADNI OT VSIAKUDE.AZ LICHNO ,OT 17 dela ,SUM SPECHELIL -14 a 3-gi VODIA OSHTE.....TA TAKA TRIABVA DA SE DEISTVA SUS TEZI REKETIORI-BEZPOCHVEN !!!!

и аз имам 14 годишен стаж като шофьор. За цялото това време имам един фиш и една почерпка. Спирали са ме много, но като си изряден и не се правиш на отворен и полицаите се държат човешки. Когато на мен ми написаха фиш за неправилно изпреварване на един тип с бус, който направи същото преди мен му брулнаха акт, щото се опитваше да излъже, че изпреварвал каруца, а полицаите имаха достатъчно добра видимост, за да видят какво точно е изпреварил. Карайте разумно и според правилата и това е. От ПТП-тата по пътищата 1% е заради самия път, останалото е заради човешка глупост - на един или повече шофьори. Ако мислите, че сте пострадали от дупка на пътя - докажете го и осъдете държавата. Няма да е за първи път. Истината е, че на доста места проблемите по пътищата са сигнализирани и ако се кара с посочената скорост проблем по автомобила или не възниква, или щетите са значително по-малко. Аман от разбирачи с Голф-ове...

За да бъдат защитени гражданите предлгам, при обжалване на акт, ако гражданина докаже правотата си полицая да бъде глобяван за превишаване на служебните си права и затова че е загубил време, пари и нерви на човечица.

kato davat knijki na kuco i sakato she ima katastrofi i ubiti po pytia mnogo iasno neka mahnat korupciata pri ispitvashtite policai koito razdavat ketapite ,neka opraviat dupklite za da ne se nalaga da biagame ot tiah i da syzdavame opasnost za dvijenieto pyk posle da mi govoriat za globite i drugite gluposti ..... predi 2 godini mi vzeha knijkata za 0.56 promila za 1 mesec i 100lv globa niakoi da probva s edna bira na gladno kvo she mu pokaje .......... otivam da se obesia ili da skocha pod niakoia patrulka da vidim koi she e vinoven togava nali uj peshehodcite vinagi sa nevinni .... ti mi izskochi na carigradsko v 11 vecherta i chakai da ne te blysna pyk ako shte i s 60 da karam ....... niama smisyl da govoria poveche ne sym glasuval niama i da glasuvam dokato ne se poiavi niakoi ili neshto koeto da me nakara da si promenia mnenieto

Te katadjiite i sega si minavat na psiho test. Psiho testa e za teya, koito gi glasuvat zakonite.

Vsichki si praviat kakvoto si iskat! KAT i upravliavashtite izmisliat dosta maloumni zakoni! Nishto ne si napravil- spirat te za proverka, - otvori bagajnika, dai da vidim dokumentite, a s kakvo pravo! Da sam izvarshil narushenie- ne sam! Karash po prav put s tri platna za dvijenie- skorostta ti e s neshto nad ogranichenieto, t.e. ogranichenieto e 40 ili 70 e tova na kakvo prilicha- na takova trase triabva da se dvijish s 100km/h min! Triabva da izlezem na protest sreshto cialoto bezumie!!!!1!!!!

Kaga shefa na KAT shte naredi striktno politzaite da karat po pravilata-s kolan s spazvashti razresheneta skorost!govoria kogato sa bez sirena!!Ne vigdate li che vsichki pishat za edno i sqshto,koruptziata sred KAT!i nito duma ot shefovete na KAT ili psevdoministqra im kak shte se boriat da niama koruptzia!!Gurnalist sqshto mqlchatv a horata ginat po pqtia!!

За да бъдат защитени гражданите предлгам, при обжалване на акт, ако гражданина докаже правотата си полицая да бъде глобяван за превишаване на служебните си права и затова че е загубил време, пари и нерви на човечица.

Ти какво бе, като си от София и да не ти пишат актове ли? Да не си с 3 ташака? Като нарушаваш, ще плащаш! Мен да не би да ме толерират софийските куки като карам там? Стой си в кочината и не ходи в провинцията като искаш талона ти да не пътува 25 дни.

А кой ще ограничи пройзвола на КАТ. Новият закон съвсем ще им развърже ръцети. Още малко и ще има смъртно наказание за неправилно паркиране.

Много закони, но никой не ги спазва и сега.. а от новите закони ще страдат единствено обикновенните хора, но не и тия с джиповете и дебелите вратове каращи BMW и тн, те пак ще карат със същите скорости, ще си правят нарушенията, защото тях няма кой да ги наказва, след като дадът едно 50-60 и повече лв на проверяващия.

Онзи ден един колега го хван радара с 156 км при ограничение 90. Даде си човека 50 лева и го пуснаха по живо по здраво. Сега с новите глоби най-много да трябва да даде повече. И поуката е че докато не се оправи корупцията в КАТ файда от по-високи глоби няма.

Neobhodimo e da se nalagat globi i za policaite koito nabludavt kak se minava na cherven svetofar,taksita chakat na spikite na Gradskia transport(moje bi vzimat pari ot taksitata za jobni) KAT e vinoven za haosa v Sofia

Скъпи водачи на МПС,надяваме се че с новите по-високи глоби ще ви накараме да се почувствате горди граждани на обединена Европа!Нищто че пътищтата в България са мръсни,кални,пълни с дупки и т.н.Просто така ги разбираме нещтата!Естествено санкциите не важат за престъпници и политици.Те ни и партньори ,знаете го добре.Приятно шофиране!!!

Абе,Разбира44444о,пъ се понаучи да пишеш,лумпен такъв бос!!!

HEiii , KUDE SA MAGISTRALITE,SOFIA-V TARNOVO-VARNA,VIDIN- ZAGORA-SOFIA,SOFIA-S TARNOVO-GURKOVO-SVIL DA GRABITE TAKA , NARODA NA BULGARIA????????????

Ей законотворците!!!!!! Най-напред оправете, бързите трасета ,поне на София. В противен случай, разстоянието от Шумен до София ще се пропътува ,за време равно на това от Долни Богров до Черният Кос . А това до каква степен е законно и справедливо?????????

Превишен скорост - глоба, да ама не караме трабант и москвич, а пътищата са същите каквито бяха преди 30 години. И как се поставят огроничителните пътни знаци? Служител на пътна полиция, със многогодишен стаж 3-4 години, доброто образувание получено в гимназията и рутината придобита през време на работата си работа в системата определя че, скороста трябва да е 40 км/ч. при положение че, има 2-3 ленти за движение в едното платно??????

ne e tolkova vajno kakvo karame, a kak se spazvat zakonite.Te i sega sa dobri, samo deto ne se spazvat, ne vijdam s promenite koito se priemat i s povishenite nakazania kakvo shte se promeni ako pak ne se spazvat.Prosto vsichko e bezsmisleno i samo nio zamazvat ochite. :(

Превишен скорост - глоба, да ама не караме трабант и москвич, а пътищата са същите каквито бяха преди 30 години. И как се поставят огроничителните пътни знаци? Служител на пътна полиция, със многогодишен стаж 3-4 години, доброто образувание получено в гимназията и рутината придобита през време на работата си работа в системата определя че, скороста трябва да е 40 км/ч. при положение че, има 2-3 ленти за движение в едното платно??????

leleeeeeee kakva dalavera ..... stavam poli cai :)))

до пикаещия във фонтани :) Това са 2 песни :)

Na tova mu se vika novina...Nishto niama da se promeni, korumpiranite chengeta samo shte si mnapalniat jobovete s poveche. Dokato ne uvelichat zaplatite na policaite do nivoto na keto e nujno za da uvajavat slujebnoto si polojenie i da si izpalniavat dostoino zadaljeniata bez da reketirat za da izhranvat semeistvata si. Sashto taka e nujno da poizchistiat korumpirananite chengeta, (koito niama da se promeniat shtom sa barkali v burkana s meda predi). shto se otnasia do shofiorite, te mutrite i mutreskite si imat dostatachno rari za globite.

a ulicite nqma li da gi opravqt vseki den 6ofiram ve4e ne pomnq kade koi znak stoi no pomnq kade sa nai-brutalnite dupki

da im e...,redovno me spirat za6toto sam jena,onzi den za 4km me sprqha 3pati na stud.grad,darvenica i mladost1 pisna miiiiiii

Пак създаване на корупционна среда за обогатяване на ченгетата, ограничавне на гражданските права и разширяване на полицейщината. Отнема се правото на на гражданите да обжалват полицейски актове. Добре е , че има глоби за превишаване на скоростта,но не съм виждал ченгета да спират огромните коли на мутрите.

s globite dobre,ama neka da se o6te po golemi y nai vajnoto da se izpalnqvat striktno a ne da se pravqt kompromisi na nqkoi po vajen s materialno sastoqnie.ATRIKTNO IZPAÑNENIE

E I KVO KATO SKO4AT RU6VETITE NA KATADJIITE KATO NARU6ITELITE VSE PAK 6TE PLA6TAT POVE4E. MISLQ 4E NAY-VAJNOTO E 4E KATO KARA6 PIL ILI SUS PREVI6ENA SKOROST UDOVOLSTVIETO VE4E 6TE TI STRUVA POVE4E, NEZAVISIMO NA KOGO PLA6TA6. EDVA LI 6TE TI E MNOGO SLADKO 4E SI 'IZSKO4IL' SUS 100 KINTA VMESTO 300 KATO 100 KINTA SA SI 100 KINTA..

Аз убивам и наказанието ми е по-малко. За мене има други закони, ГОВЕДА. Запомнете това.