МУ-Варна ще открие филиали в два града

Медицинският университет във Варна ще открие филиали във Велико Търново и Шумен, съобщи ректорът на първа копка на нова сграда на факултета по фармация.

Обратно в новината

Коментари - МУ-Варна ще открие филиали в два града | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И кой ще преподава в тези сгради? Читавите преподаватели си отидоха отдавна. Или е въпросът да се препере още някой лев в бетон и желязо.

От мегаломана Иванов- мега идиотски идеи за мега далавери!

Що бе, нали някой трябва да сложи "диагноза - умрял".

Това, с тези филиали на различни ВУЗ, си е едно към едно убиване на висшето образование. То така и така тече с умопомрачителната бройка на държавната поръчка, спрямо завършилите, та се продължава с филиалите. Качество трябва и това е! Сегашната система позволява да се приемат за студенти хора с видими ментални проблеми. Спрете се и помислете за бъдещето на тази държава господа чиновници.

Уважаеми Господа! Не е само лошото, че се откриват нови ненужни университети с държавни пари,, но и следното: 1. Медицината нацяло се е изчерпала ! 2. Хората продължават да се лекуват по методи от преди повече от над 50-150 години. 3. За последните 10 години по статистика на Световната здравна организация продажбата на фармацевтични продукти се е увеличила 30 пъти! Ако някой може да мисли и разсъждава - добре, който не - си остава за негова сметка. 4. Фармакопеята се състои само от химически вещества , с които следва да се лекуват задължително простите народни маси, както е било преди около 50-100 години и да пълнят хазната на фармацевтичните фирми. Тях не ги интересува здравето на хората, а печалбата от продадените боклуци и зависимостта на простолюдието от аптеките. 5. Запомнете: 5.1. НЯМА ЛЕКАРСТВО В МЕДИЦИНАТА, КОЕТО ДА Е НА БИОЛОГИЧНА ЧОВЕШКА ОСНОВА!!! 5.2. ВСЯКО ЛЕКАРСТВО ПРЕДИЗВИКВА АГРАНУЛОЦИТОЗА, т.е. срив на имунната система. 5.3. Въз основа на горното самите лекари, като не се усъвършенстват стават убиици на собствените си пациенти, НО ДАЛИ ГО ОСЪЗНАВАТ !!! 6. Чудно защо не се разкриват университети за съвременно лечение на хората, а фармацевтични издънки. 7. ПОРЕДНИЯ ФАКТ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА, а от това как да ги умори или направи зависимо от фармацевтичните компании. Бог да пази българите в България и дано накаже тези простаци, дето се мъчат да ни уморят, като се поставят в услуга на чужди интереси!!!

В МНОГО ОТ ГРАДОВЕТЕ ИМА СТРАДИ ,КОИТО СА ГОТОВИ И НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА НИЩО. НАПРИМЕР СТУДЕНСКИ СТОЛОВЕ И ОБЩЕЖИТИЯ , СЛЕД РЕШЕНИЕ НА МС ДАДЕ СВОИТЕ СГРАДИ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ВУЗ, А ТЕ НЕ МОГАТ ДА ГИ ПОЛЗВАТ ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА СТУДЕНТИ. КАКВО ЩЕ СТРОИТЕ КАТО НЯМА СТУДЕНТИ И КАТО ИМА ГОТОВИ СГРАДИ. СТИГА СТЕ ХАРЧИЛИ БЮДЖЕТА И НА СТРАНАТА И НА ЕС. МИСЛЕТЕ!!!

Боже, толкова неграмотници още ще се сдобият с дипломи! тия хора дават ли си сметка, че на такава малка държава, ако още това можем да го наричаме така, се откриват още и още висши учебни заведения? ЗАЩО??? Люпилня на безработни...

Затова ли всеки ден произвеждат по един професор- уредиха всичките си роднини с титли, както и партийните функционери. Нивото е плачевно ниско. Ех, едно време.....

Защо изнасят едно от нещата които работят в града. Хора , няма ли кой да ги спре.....

А бе какво се чудите. Парите са от Европа и трябва да се усвоят (окрадат) от наши хора. Изобщо няма нужда от нови филиали на ВУЗ-ве. Има нужда от повишение на заплатите на лекари и мед.сестри. С по-голям прием не става, те пак ще избягат. Мед сестра 400 лв заплата, лекар 800 .... Това са пълни простотии. Само крадци в тази държава.

Абе тия луди ли са , или пълни идиоти? Фармацефтични факултети има вече в МА, София, СУ , МУ Пловдив, Варна и откриват още и още. Защо им са тплова кадри? Аптеките са на всяка крачка. Непрекъснато се закриват/фалират малките , защото не могат да издържат на конкуренцията на акулите , като Марешки, Фармастор и т.н. (а защо забтавиха закона , който не позволява на един собственик да има повече от 4 аптеки ???) Още когато го приемаха този Закон именно Марешки им каза най-безцеремонно да си гледат работата и , че Той ще има колкото си иска аптеки, без значение на кого от родата му ще се водят !?! Защо тези нови факултети се строят с нашите пари-от бюджета? И по-важно е дали тези "чуждестранни" студенти, които ще се обучават в тях ще плащат достатъчно високи такси за да покриват всички разходи за обучението си в тези факултети и да остават пари и за възстановяване на инвестицията от Бюджета ?? Защото не може да не им е ясно на всички тези тарикати, че всеки по-отракан младеж завършил този факултет моменталически заминава някъде по света и хич не му пука , че аз и вие сме му плащали университетското образование от нашите данъци чрез Бг бюджета !! Дали 300-400 лв семестриална такса за държавната поръчка е цената на обучението на 1 студент по фармация от българия и Европейския съюз, защото таксите са еднакви и за тях !?! ето това е безхаберната политика на неграмотните депутати, които партиите си назначават в НС за послушковци.

трябва, трябва - копаите,строите,откриваите и си внесете студенти, защото младите хора в бг са на изчезване, но нищо - празни сгради да има и да се разпиляват средства е по-разионално, отколкото да се увеличат заплатите на мед. персонал в бг

деер

Стройте..стройте. едно време ВИФ обучаваше 3 000 чужденци. После стана НСА и спряха да обучават и всичко ставаше с пари и накрая бяха със 100. Като усетят в чужбина че само се плаща и ще имаме проблеми. А иначе за продавачи в аптека няма проблеми.....

и ще ги пълнят с неграмотни турци и араби

"За сега съществуващия филиал на университета в Сливен проф. Иванов посочи, че студентите там са изключително доволни, както и обществеността в региона, и лече." Случайно ли прозира "галеното" име на един бивш кмет, макар и написано с малка буква?

Представям си какво ще е вече нивото на завършилите... И това няма да спаси положението с кадрите в медицината- кадърните и умните избягаха, младите - директно бягат, а тук са останали шепа в предпенсионна възрасти като си заминат и те....

Би ми било интересно да чуя мнението на този, който ми е сложил минусче. Ако може да се обоснове аргументирано в подкрепа на минуса си, ще се извиня за поста си.

тъкмо си мислех как ще практикуват, дали ще ги водят до Терапията за практическите упражнения....