Забраниха лютеница с хорце на етикета

Софийският градски съд е решил, че първомайската лютеница с хорце на етикета може да се произвежда само от “Булконс Първомай“.

Обратно в новината

Коментари - Забраниха лютеница с хорце на етикета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На Булконс лютеницата е боклук, на другата фирма е много по-добра, но вече я няма

Тази с хорцето съм я опитвал-добра, е горе долу. Ама сега на на мода е онази с кючека на етикета,а не с хорцето.Питайте Сидер ага,той най ги разбира лютениците.

..сега да се заеме и с градските тоалетни!

Въпроса не е само КОЙ бил Пръв и КОЙ втори, а КАКВИ БОКЛУЦИ И ГМО НИШЕСТЕ СЛАГАТ В т.нар. "Лютеница"?! Кога нашата Българска Лютеница се е правела само от "доматен сок" и добавки от ЦАРЕВИЧНО И СОЕВО Вредно ГМО - МОДИФИЦИРАНО НИШЕСТЕ?! ТОВА НЕ Е ЛЮТЕНИЦА!! НЕ КУПУВАЙТЕ ТОЗИ БОКЛУК БРАТЯ, ТОЙ Е ВРЕДЕН ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ ! Такива са 95% от ЛЪЖЕ - Лютениците у нас !В доматените Кетчупи също е пълно с ГМО нишесте! и т.н....

НУЖНО Е ДА СЕ ЗНАЕ,ЧЕ ПРЕЗ ДАЛЕЧНАТА 1998 ИМЕННО КОНСЕРВИНВЕСТ ПЪРВА РЕГИСТРИРА В ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО ТЪРГОВСКАТА МАРКА " ПЪРВОМАЙСКА ЛЮТЕНИЦА" С ИЗОБРАЗЕНИ ХОРА ТАНЦУВАЩИ ХОРО НА ЕТИКЕТА. ГОДИНА ПО-КЪСНО СА ПРИНУДЕНИ ПОРАДИ ТОГАВАШНАТА ПОЛИТИЧЕСКА ОБСТАНОВКА ДА ДАДАТ СЪГЛАСИЕ НА БУЛКОНС ДА ИЗПОЛЗВАТ И ТЕ ЕТИКЕТА С ХОРЦЕТО. ПРЕЗ 2005 КОНСЕРВИНВЕСТ РЕГИСТРИРА И МЕЖДУНАРОДНА ТЪРГОВСКА МАРКА С ХОРЦЕТО. ПО ВРЕМЕ НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПРЕЗ 2013, "НА ТЪМНО" БЕЗ ДА ОБЯВЯТ НА ОСТАНАЛИТЕ ФИРМИ В РЕГИОНА, БУЛКОНС УСПЯВАТ ДА РЕГИСТРИРАТ ГЕОГРАФСКО ОЗНАЧЕНИЕ И ЗАПОЧВАТ ДА ИЗНУДВАТ ОСТАНАЛИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ В ПЪРВОМАЙ. ИМАЙКИ В ПРЕДВИД, ЧЕ НЕГЛАСНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА БУЛКОНС СА ОФШОРКИ И ХОРА БЕЗ ЯСНА ОРИЕНТАЦИЯ, СЛУЧВАЩОТО СЕ НЕ НИ УЧУДВА.

Не знам да се смея ли, да плача ли....подобен казус имаше преди 10-15 години между Краси-майнезата и Расмамай ...тогава играха парите ....и Краси-майонезата спечели....и не само това, а пак с парите ...си купи и кооперацията за бутилиране на хисарска вода в гр.Хисар.... как се купува кооперация....ясно как ...в мътна вода...с пари...

Най-много ми хареса краят на статията, с описание на това как се надлъгват фирмите. Те се надлъгват, а потребителят е единственото "излъгано камилче"! Нишесте с боя вместо лютеница; рога и копита вместо салам...

е едно време лютеницата беше много хубава

мръсни тролове нищо не беше хубаво през комунизъма , а само направи си сам лютеница беше хубава на старата ви баба на село и всички селяни това помнят и въздишат

При бай Тошо като ядях банани веднъж годишно, те ми се струваха май-вкусното нещо на този Свят. Малко еротично звучи, ама лежах у нас на дивана, ядях банан на много малки хапки, и се наслаждавах. Щото знаех, че чак за другата Нова година пак ще има. А сега като знам, че мога да ям банани всеки ден и ми се повръща само като си помисля. Не съм ял от години. Та и прекаленото изобилие не доставя удоволствие.

Тогава ядеше евтини ябълки ,круши ,вишни ,череши ,праскови,дюли ,орехи ,домати ,краставици,патладжани,чушки,картофи ,ориз,пъпеши ,дини ,моркови,карфиол и пр .НО ИМАШЕ ПРОИЗВОДСТВО ,А ДНЕС 90 % Е ВНОС.

Влизам в магазина. Има лютеница от 0.90лв има и такава за 6 лева бурканчето. Да си купиш от евтината и да се надяваш, че е много качествена - наивно.

То не е гаранция, че и скъпата е качествена. То по тази логика по-хубаво от айфоня няма...

Ти си зомби човече. Не ИЗомби, ама зомби. Не разбирам от смартфони, ама съм сигурен, че за 300лв( аналогия на лютеницата от 0.90лв ) със сигурност не можеш да намериш по-хубав смартфон от Айфон6 ( аналогия лютеница за 6лв ).

Има нещо като себестойност на продукта. За лютеницата можеш да видиш някоя рецепта в интернет и да сметнеш колко струва половин килограм продукт(колкото се продава за 90ст). Имай в превид, че изкупните цени на заводите са около 4-5 пъти по-ниски от цените на пазара. Аз лично си направих домашна лютеница с продукти закупени от пазара, които са доста по-високи и ми излезе около 1 лев за килограм (тук не съм калкулирал труд, ток и бурканчета). Има достатъчно информация в интернет колко е себестийността на айфоните и е наистина под 300 лева (като вземаме в превид само себестойността на продукта). Все пак новината е за забраната на картинка върху етикета на даден продукт и по-точно хора играещи танц от Българският фолклор с национална носия. Това вече за мен е обслужване на частни интереси от съда. Снимките все пак са различни. За търговското наименование "Първомайска лютеница" никой не им е виновен на "Булконс Първомай", че са си променили името. Още повече те самите не произвеждат продуктът, за който претендират като марка.

Eй - Дирници - защо ми изтрихте коментара - беше първия тук? Какво не ви хареса? Казах че преди 1989 лютеницата беше много по хубава - това ли е проблема?

То и жена ти беше по-хубава тогава. Ти за лютеницата проблем правиш.

Тогава жена ми е била още много малка, бе !

С хорце, без хорце - същия боклук - точи се като сопол и прилича на лепило, не може да я отлепиш от лъжицата...

Боклук с картофено нишесте, модифицирана скорбяла и още какви ли не ненаписани на етикета химикали. Това е всичко друго, но не и лютеница! Направи си я сам, това е истината :)

На мен ми разрешиха да правя Имамбаялдъ с кючекчийки на етикета.