Круизите по Дунав подминават България

България не е позната и популярна в Европа като круизна дестинация, въпреки че разполага с ресурсен потенциал по река Дунав.

Обратно в новината

Коментари - Круизите по Дунав подминават България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кога ще започне да се прави така наречената Русенска Ривиера? Цялото крайбрежие от Пристанище Запад до Източна промишлена зона, може да се превърне в туристически паркове с алеи, атракциони и заведения. Сега е превърнато в буренясало сметище и купчини промишлени боклуци. Крайбрежието на Русе е уникално и много по красиво от изкуствените острови във Виена и Будапеща. Ако се направи проект за развитие може да се превърне в най-красивата дестинация по цял Дунав, само че гърбавите гербероидни тапаци от Обшината не се и мръдват да измислят нещо.

Човеко, измисляш си някакви фантасмагори и после се косиш, че не ставали, че и псуваш политически. Нито Русе е Будапеща или Виена, нито кея ни е уникален, да добре е да се облагороди кея, но това ще е основно за русенци и едва ли ще доведе тълпи туристи

Отивам в т.н. туристически център на гланата чаршия на Русе - общински - нямат дори карта-план на Русе или пощ.картички, за 10-15мин. никой не влезе в него, а в него 2 служители на заплата,сигурно деца на общинската номенклатура седнали отпред и си пият кафето с цигара. Туризъм, нямаме с и Дракула или някой лидер популярен на запад,какъв туризъм,просто понтон за спиране на кораби т.н. сега слизат в Гюргево и ги водят до Букурещ. Нашите екскурзоводи плямпат глупости и клишета и после висят за данке шьойн, няма дори едно корабче да кръстосва до Гюргево както преди, пълна скръб и дълбока провинция......

Аз съм първият постнал потемата - с многото минуси. Глям шовинизъм виждам тук. АМи идете на другия бряг да видите къде спират, разходете се нагоре по течението... Русе като туристическа дестинация прави по-малко едно всяко средно село по черноморието... Не отричам, че има възможности, само че погледнете как изглеждат крайбрежната ивица - какво да ги привлече тези от круизите? Що се отнася до опасността да дойдат пияндета - приятел - първо си плати и се качи на такъв кораб и тогава говори.... Тъжна гледка е тук, тъжна

Като ти е много "шовинизма" бегай на другия бряг макар, че в полово отношение сигурно вече си там. Круизни кораби спорат вече дори и в Лом. Тази година лично го видях. Дори бяха изкупили сувенирите от магазина при Дунавския парк. Нещата полека лека ще се оправят, на жалките оплаквачки им предлагам да се обесят или удавят да не се мъчат.

правете проекти, взимаите пари и правете страната привлектаелна, но не с бетон като на морето, а с красоти, история и археология.наистина я няма страната , гледам реклами на такива круизи няма я.къде е рекламата?

тая реклама .

Отивай си в Юделник да доиш оцете и остави умните хора да говорят!

Поредната некомпетентна и голословно написана статия. Много жалко за българската журналистина! "България се предлага като вид туризъм предимно от чуждите туроператори, а от българските най-активни на пазара са две. " - абсурдно изречение.

Поредната некомпетентна и голословно написана статия. Много жалко за българската журналистина! "България се предлага като вид туризъм предимно от чуждите туроператори, а от българските най-активни на пазара са две. " - абсурдно изречение.

Поредната некомпетентна и голословно написана статия. Много жалко за българската журналистина! "България се предлага като вид туризъм предимно от чуждите туроператори, а от българските най-активни на пазара са две. " - абсурдно изречение.

Тази "жена учен" да се гръмне - много добре се развива круйзния бизнес по реката - може би се ядосва, че тя "не е вътре".

Изпадам в ситуация да репликирам сам себе си, но: знае ли ученка, колко малко американските и австралийските учени се интересуват от Канети - те са туристи и искат да се забавляват, не да учат. За пореден път се убеждавам в ниското качество на университетските преподаватели!

Много неграмотни хора се изказват!Приканвам ви, да се отдадете на повторение на първи клас с ромските дечица!

Нашето дунавско крайбрежие може да бъде също притегателно място за туристи- Дунав е изключително красива и достолепна река-Само когато застанеш на брега и усещаш колко си малък пред величието на реката-Винаги когато съм в Русе дори и за 1 час не пропускам да се полюбувам на реката-Препоръчвам на всички да отделят не видяли с очите си тази река да го направят-Невероятно преживяване е - И в тази връзка си струва да се направи нещо за речния туризъм-Все пак по Дунава се стига и до Германия и се минава през сърцето на Европа-Втората по дължина река в Европа заслужава повече внимание- Не съм от Русе да спомена и не живея в близост до реката просто споделям изживявания-

местните власти да се погрижат за крайбрежната ивица - от десетилетия тъне в буренаци, нечистотии. Няма един павилион, където слизащите от корабите да си купят сувенир, напривер - все простички, но очевидно непостиживи неща...По-лесно е да се търси име на мамута

Само дано не докарат пияни помияри като по морето. Чийп водка, чийп секс, еврибари на магари.

Круизите и Сл.Бряг са различни бизнеси.

Чак пък да се ползва научен потенциал за да се разбере защо хората отбягват Русе???

Че кой го отбягва? Круизите основно в Русе спират и май във Видин. На нашия кея съм виждал по 3-4 акостирали круизни кораби

сигурно само така може да се види,че срещу понтона са пепел и драки

Нали има едни пари за усвояване, трябва да се узаконят чрез научния потенциал.