Лефер и чернокоп пълнят рибарските мрежи

Температурата на морската вода спадна и черноморската риба най-после започна да влиза в мрежите на рибарите по Северното Черноморие.

Обратно в новината

Коментари - Лефер и чернокоп пълнят рибарските мрежи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е вярно. Никаква риба няма, нито мрежите са пълни, още по-малко на рибната борса. Вчера специално отидох там, подмамен от рекламата на Дир-а, и видях полупразни магазинчета, дремещи продавачи, никакви клиенти, а рибата, която предлагаха, беше увяхнала, потъмняла, миришеща и въпреки усилията им да размахват клончета и да пъдят мухите, картината беше ужасна. Така че, не лъжете!

Леферът (Pomatomus saltatrix), наричан още чернокоп или гофан, е хищна морска риба, единствен представител на семейство Леферови.

Лефер и Чернокоп, са различни наименования на една и съща риба, единствения представител от семейство Леферови...! Само за информация....!

На мама умника той, браво мойто момче, браво Петьо!Сега остана да установиш, че грацата и сафрида са също един и същи вид риба. Ами попчетата и каята? Ами бокуджика, иларията. платерината и кефала???? Ще напреднеш още драги и току си станал биолог.

То и човека и идиота е едно и също.

От години не бях ходил по черноморието и се излъгах да видя дали не се е променило към добро. Да ама не.... 250 гр лефер в ресторант варираше от 30 до 45 лева и това е теглото преди да го приготвят. И като го опиташ, разбираш, че това е била замразена риба. Накрая сметката в ресторанта за 4 членно семейство излиза на цената на почивка в Гърция за един човек.

Като не знаеш къде да ходиш.....

Виновен ли е, че е попаднал на мошеници?