Коментари - Над 600 лв. ще се плаща за книжка от юли | dnes.dir.bg
назад

Над 600 лв. ще се плаща за книжка от юли

Нови наредби ще променят от 1 юли начина, по който се провежда обучението на бъдещите шофьори.

Обратно в новината

Коментари - Над 600 лв. ще се плаща за книжка от юли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

znachi shte davame pari na katadjiite,sled kato vavejdat takiva sankci:((( i shte gi davam s chista savest na policaite,nima ima bezgreshni hora?

Сумата която се визира е абсолутно необуснована. В София за един час се изминават не повече от 7-8 км. за какъв разход за гориво говорим.За да имаме реално обучение е необходимо: 1-во Не по-малко от150 км градско кормуване. 2-ро. 50-60км извън градско каране.3-то. Поне 30-40 км каране по магистрала. Като поне 10 процента от тези километри трябва да са нощни (тъмната част на денонощието). Задължително 5-6 часа кормуване на полигон като се отработват различните начини на паркиране и потегляне на стръмни участъци. еЕдва при това положение може да се говори че тези пари са реални. в противен случай това е пладнешки обир.

Ве какво се занимаваш с моето мнение? Коментирай новината, пък ако искаш си плащай и курсовете за авиатор на сина ти! Ба си злобюла гаден

Диди, заблуждаваш се, ако си мислиш, че по време на шофьорските курсове, ще възникнат всички рискови ситуации, които възникват по време на път... Навиците за управление се придобиват с хиляди километри изминат път, а не кой какво ти налива в главата като теория...

Напълно съм съгласна с Боби.Трябва за известен период 18 -20годишните да карат с предружител.Така ще изградят навици за ЗАДЪЛЖИТЕЛНО спазване на правилата.Така ще добият и по-голям опит .

Хора, не се заблуждавайте! В момента такава е цената на купена книжка и е публична тайна, че половината град кара с такива. Затова сме на този хал.Би било хубаво книжка да се взема не един път и завинаги, а периодично да са се препитват шофьорите.Още повече, че за толкова години правилника се смени няколко пъти! Това разбира се е мое мнение.

Тони, ти тоз твоя син още ли го развяваш по дир-а? ;) Да ти е жив и здрав!!! Колкото и скъпа да стане книжката, МАНТАЛИТЕТА няма да се промени!!! И затвор да има и солени глоби да има, пак няма да има оправия... само корупцията нараства повече... Путин да пуска ракетите, че вече се нетрае ;)

Защо някъде по света са приели, че детето от 16 до 18 години може да управлява автомобил само при положение, че от дясната страна е един от родителите.Какво по-добро обучение от това.Та кой родител ще учи детето си да не спазва правилника и да кара с високи скорости.Две години активно обучение и контрол-помислете върху това. Парите няма да решат пробема.

в Калифорния и въобще в USA автомобила е необходимост. Това първо. Второ, ако сгазиш правилата - жална ти майка. Недай си боже да си ги сгазил под влияние на алкохол - отиваш в затвора и то не за една нощ както тук... И накрая - не говорим за книжката като такса за издаване, а за курса за обучение. В USA обучението е леко по-различно, а и няма пишлемета по на 18 години по улиците без придружител...

Вместо допълнителни 1000 глупави изпити по теория трябва да се добави полигон!!!

Вместо допълнителни 1000 глупави изпити по теория трябва да се добави полигон!!!

Е вече с сигурност шофьорите без книжка ще са повече на пътя

Е вече с сигурност шофьорите без книжка ще са повече на пътя

I 200 lv za urejdane na izpita.....ta stanaha 800 :))

Е вече с сигурност шофьорите без книжка ще са повече на пътя

Браво... оправили сте airback-a на airbag :) Значи можело все пак :)

До нека ви е гадно.Аз бих ти отговорила,нека си останеш затънал/а/ в блатото на неосведоменосста и липсата на разум.Ти знаеш ли,че доводите,които изтъкваш се отнасят в по-голямата си част за хора с фалщиви книжки и такива,които карат без книжки.И такива не са малко.Така,че всичко това е удар по джоба на честните хора.Не зная за теб как се грижат/или са се грижили/,но аз лично след две-три години,когато синът ми стане на шестнадесет,при вс. обстоятелства ще му платя и шофьорски курсове.Защо да чакаме да стане на 30г.,за да изкара тъпа книжка.

За толкова пари трябва да има и Полигон!! По мое време имаше и смея да твърдя, че е абсолютно задължителен за всеки нов шофьор. Сега всеки втори не умее да паркира, да не говоря за движение на заден ход, усет за габарити на автомобила и т.н. Като се взимат пари да има защо.....

И 100 ЧАСА ДА СТАНЕ КУРСА, КОЙТО СИ Е СМОТАН, СМОТАН ЩЕ СИ ОСТАНЕ.НЯМА НАУЧАВАНЕ. И КАТО НЯМАТ МОЗЪК ПАК ТАКА ЩЕ КАРАТ И ПАК ЩЕ ИМА КАТАСТРОФИ. ТРЯБВАТ ЖЕСТОКИ НАКАЗАНИЯ НА ПЪТЯ И ЗАТВОР, А НЕ ПОВЕЧЕ ЧАСОВЕ ПО КОРМУВАНЕ ЗА МНОГО ПАРИ. ПАК НЯКОЙ ЩЕ ИМА КЕЛЕПИР ОТ ЦЯЛАТА РАБОТА, НО НЕ И ИНСТРУКТОРА ИЛИ КУРСИСТА.

ei PEPI kelesh takuv , v evropa znaesh li kakvi sa zaplatite 4e davash takova mnenie, znaesh li kak e ureden zhivota ? 4e vseki pravi tova koeto trqbva , a ne tova koeto si misli 4e mozhe kakto e tuk !

А това поскъпване, ще промени ли нещо свързано с по- доброто обучение на кан- дидатите за водачи, в следствие на което да намалее броят на ПТП. Това поскъпване, не мислите ли , че ще доведе до повече корупция , до повече купени книжки.Тук, трябва да се помисли по-задълбоч как да се разреши този проблем.

Не е проблема в парите. А какво получаваме за тях. 600 лв, ОК, ама на какво ще се научат кандидат шофьорите? Да не стане както винаги, плаща се, а в замяна качеството е трагедия... Това само в БГ го има, да плащаш и да не получаваш необходимото за парите които си дал. дир беге отново показа колко нескопосани журналЯ работят в тази медия. Много ми е интересно какво означава airback. Въздух отзад? Така е колеги, вие сте въздух под налягане :) Вместо да назначавате на шурея стринката, обзаведете иначе фьешън офиса си с някоя блондинка, която поне е компетентна! (може да преписва правилно). хаха

Пепи или Педи,или Пеги/все едно/,кой те пита пък тебе за Европа.Аз имам шофьорска книжка и като изказвам мнение,приеми го като подкрепа за такива като теб,на които предстои да изкарат.А ако пак тръгнеш да ми отговаряш,кажи ми как е в Нова Гвинея и Зимбабве.Защото явно нямаш мнение и освен да повтаряш,като папагал,друго не умееш.

Живея в Калифорния. Тук книжката излиза 26 долара. Смятайте за какво става дума.

Ами много хубав начин да се ограничат катестрофите по пътищата дигаш цената на курса става непосилно за средно статистическия тийнейджер да си изкара книжка и кара без книжка и убива 2 пъти повече хора от преди. Нормално държавата дига летвата на инструкторите те пак трябва да си вземат парите за скъпите нови автомобили от учениците си. И какво като кара младия шофьор кола с ABS и 6 AIRBAG-a после ще си купи Опел за 2000лв. който има много по различно поведение на пътя и са пречука с него щот не спира както на курса се е научил. Повечето млади водачи нямат елементарна теоретическа подготовка за поведението на автомобила на пътя при различни условия и скорост

RENI, 600 lv e po-relisti4na cena na kursa! Daje ne e mnogo na fona na 1000 evro v evropa. Az sum za!

oleeeeeeeee az si imam knijka ot 2 godini ,,,,pla6taite sega baluzi, da vi kusat seki pat dano

Аз съм изкарал шофьорската книжка на ЛАДА и съм си платил допълнително часове по кормуване. Сега пак трябва да го направят така ( който желае да може да си плати допълнително часове по кормуване).

A MERAKLIITE ZA BULKA,KOLKO TRIABVA DA BROIAT???????

abe idioti takiva, za6to 6te pla6tam pove4e, po-dobri li 6te stanat kusrovete ? po-xubavi li 6te sa kolite ? po-kadyrni li 6te sa instrukture? I to vsi4ko trqbva da e 2pati po-dobro , kak moje takiva idioti da ni upravlqvat

Какво са 600лв. за книжка,на фона на заплатите/180-минима вече напълно приравниха лекарите с шофьорите.Тази цена за курсовете + допълнителни,около 100лв.на една година следване в Медицинския университет.Като са включили,толкова дисциплини за изучаване,защо не включат още малко и наред с шофьорската книжка,да издават и диплом за висше образование.Тогава цената на курсовете,ще е по-реална.Спирам с предложенията и искам да кажа,че това е вече прекалено,то бива,бива доене и стрижене на тъпата овца,наречена български гражданин.Но това е вече толкова прекалено,че дори и овцата,взе да се усеща.

че какво са 600 лв. бе??То заплата от 600 лв. вече няма, хората взимат минимум 800...я вижте апартаментите колко струват, аз ако вземам по по малко от 600 кога 6те си купя апартамент?!?1000 лв. пак са малко даже!

Само мога да кажа, че е права Рени, сметката е проста.