Камион прегази русенски учител на колело

Учителят от СОУ за европейски езици "Св. Константин - Кирил Философ" Борис Старчев е загинал, съобщиха от учебното заведение.

Обратно в новината

Коментари - Камион прегази русенски учител на колело | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Страхотен човек беше г-ин Старчев- страстен планинар, влюбен в природата.. Поредният добър човек, който си отива по такъв нелеп на начин.. ПОЧИВАЙ В МИР!

Знаеше ли, ако блъснеш колоездач в САЩ дълго няма да излезеш от затвора!

Щом шофьора не е употребил алкохол и това е установено с техническо следсто, а дали блъснатия велосипедист е изпълнил изискванията на закона да бъде със светлоотразителна жилетка, велосипеда да има светлоотразителни знации, фар и т.н. Това, че е пропътувал 5000 км. не му дава право да не изпълни закона.

Мир на праха на Човека, но искам да знам какво означава - отрицателна проба за алкохол? Според мен или има алкохол и пробата е положителна (от 0 до 4 или повече) или е КРЪГЛА НУЛА!

мир на прахът му, но да не правим от мухата слон. извън града пътищата не са за велосипедисти, това трябва да е ясно на всеки, наи-малкото на един учител.

само ще кажа, че въпросният човек е обиколил Европа на колело това лято...над 5000км из редица европейски държави и се е завърнал тук жив и здрав...каква ирония...за да го прегази някакъв шофьор на ТИР с манталитет на нерез и интелект на муха на междуселски път, по който реално тирове нямат място...ей това е Булгаристан

Когато виждаш какви "велики шофьори" и "невероятно качествени и добре поддържани пътища" има в България, редно е да се замислиш дали да участваш в "цирка" наречен "движение по пътищата" като по-слаба страна.

Вечна памет на човека!Но в България институциите не си вършат работата /заети с телефонни разговори и пиене на кафета/.Защо не се държи строго за отличителни якета и каски на всички колоездачи,мотористи от всички възрасти?Кога ще станем нормална европейска държава?Защо не искаме да се променяме?

Добър човек беше. Преподавал ми е г-н Старчев преди 15г. Съболезнования на близките.

Мир на Праха на Човека Истината е, че това което е добро в нормалния свят, тук в Абсурдистан, е по-добре да се практикува...

Русе е бевшия най-европейски гряд на България. Днес нищо европейско не е останало. Случайно ако се появи някой с европейско мислене и се качи на колело като другите европейци то той бива прегазен, за назидание на другите, които са си помислили, че можем да станем като европейците! Всички се оплакват от разбитите пътища - нищо не разбива пътищата по-добре от един камион или ТИР движещ се със 100-120 км в час. Загубена работа! Никога няма да се опавим и ще сме винаги на г.за на географията и деветата дупка на кавала.

Камионите и тировете не се движат за кеф, а работят и вадят пари. Ти какво искаш - да забраним движението на камиони за да не пречат на велосипедистите ли? А кой ще те храни тогава? На велосипедиста мястото му въобще не е на пътя между камионите. Трябва да си има отделни тракове, както е в Европа. Но за съжаление и те... струват пари. А България няма.

Първо: този път не е пригоден за ТИР-ове. Второ - точно тези ТИР-ове не хранят нито мен, нито теб, а 2-3 резняка от Кубратско и още няколко от каменната кариера, които вече се оляха. През населено място, средно на час, в делничен ден преминават около 20 камиона, още толкова автобуса , толкова тежка селскостопанска техника и поне 10 пъти повече леки и лекотоварни автомобили

ти си идиот...Джек Лондон е казал, че най-ужасното нещо на този свят е някой да е хем тъп, хем зъл. Е ти си хем зъл, хем тъп... само ще кажа, че въпросният човек е обиколил Европа на колело това лято...над 5000км из редица европейски държави и се е завърнал тук жив и здрав...каква ирония...за да го прегази някакъв шофьор на ТИР с манталитет на нерез и интелект на муха на междуселски път, по който реално тирове нямат място...ей това е Булгаристан

Е,щом алкохолната проба на шофьора на камиона е отрицателна,значи не е виновен!

деер

Ами който кара по посоката на движение винаги рискува да го блъсне човек-непукист!

Всеки ден пътувам по 2 пъти по този маршрут, вече 15 години. Пътят е доста натоварен и само колоездачите "му липсват", но това не означава , че трябва да се кара като на рали. Масово автобуси и ТИР-ове хвърчат на места с по 100- 120, за леките автомобили да не говорим. Конкретно- на мястото на произшествието от години има знак за ограничение 60км/ч, табела ИЗХОД, има 2 последователни остри завоя, но кой ли да се съобразява с това... Бог да го прости човека !