Намаляват скоростта по смъртоносен път

Пътни експерти и полицаи ще предложат мерки за ограничаване на скоростта на път I-9 през село Крушевец, съобщиха от агенция „Пътна инфраструктура.

Обратно в новината

Коментари - Намаляват скоростта по смъртоносен път | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Комисия, оглеждане, чесане по главите ..., защо изобщо е необходима цялата тази галимация за нещо, което е ясно. Нито пътни знаци, нито легнали полицаи, нито завишаване на глобите ще са в състояние да променят нещо. Българският шофьор е силно недисциплиниран, поради което мисля, че единственото полезно следство в тази посока е т.н. нулева толерантност - яка глоба за всяко нарушение /дори и за малките/, стопроцентово наказване и стопроцентова събираемост на глобите. Ако със сигурност знаеш, че при нарушение непременно ще те санкционират и непременно ще ти бръкнат в джоба, гарантирам че нещата ще се променят драстично. Не съм го измислил аз, това е наказателноправната доктрина в цял свят. А за легналите полицаи - те трябва да се правят от тротоар до тротоар и по цялото си протежение да са еднакво високи. В противен случай се заобикалят или се минава в края им, където са сай - ниски, а така, вместо да препятстват, те способстват извършването на ПТП. Особено ясно се вижда това в Бургас, където на много места преди две години сложиха такива полицаи, но после ги махнаха от тези ленти, по които минават новите автобуси /защото били ниски и летгналите полицаи им пречели/. Така на много места тези изкствени препятствия са до половината на платното /на едната лента само/ и ние просто си ги заобикаляме, което е голяма грешка и голяма глупост.

Освен, че българският шофьор е недисциплиниран, такъв е и българският полицай (или поне не малка част от тях, попадал съм и на много свестни представители на професията).

Най-впечатляващо в случая е, че чак на 17 ще огледат. Кога, какво ще направят есъвсем имагинерно.

Искам да напиша и нещо за работата на бургаската полиция. Бяхме ходили в Бургас, беше през лятото, магистралата беше само до Карнобат. Минаваме през село Венец. Широк път напред се жижда зебра. На тротоара от другата страна стоят двама полицаи и едно 10 - 20 годишно момиче. Наближих на два метра от зебрата и момичето изведнъж слезе от тротоара и тръгна да пресича улицата. Само че аз карах по-бавно от разрешеното (все пак виждам полиция) и успях да спра и да я изчакам. Те просто провокираха шофьорите, предизвикваха нарушения, вместо да се борят стях.

18 - 20 годишно, моля за извинение!

Ти си типичен български шофьор -селяндур. Ако ги нямаше полицаите нямаше въобще да си направиш труда да спреш на въпросната пешеходна пътека нали? Селяндурска работа.

По добре ще е да се направят огради около пътищата, които минават през населени места (не само в Крушевец). Така пешеходците няма да изскачат внезапно на пътя. Дори да спазваш ограниченията, ако на пътя ти внезапно изскочи дете (бягащо след топка например) няма как да спреш и последствията ще са фатални. Може на 2 места в селото да има светофар, който да се задейства с бутон при нужда.

ако си пиян и ако караш разсеяно и през легналия полицай пак ще се качиш на тротоара. по-добре да се сложат мантинели и огради на тротоарите. защо заради разни малоумници дато са решили че са над закона останалите да си чупим колите?

българина и на ракета да се качи все ще си е теле

пиян граничен полицай Костадин Стоянов, а не "шофьор блъсна бебешка количка и уби 11-месечно момиченце."

Той обаче става все по-трезвен! Първо пробата му беше 0,56, след това стана 0,3.

Каква е разликата не схванах? Дали ПИЯНИЯТ пиян граничен полицай Костадин Стоянов или ПИЯНИЯТ тракторист Драган Стаматов - все тая. Резултатът е един и същ. Ти се самозаблуждаваш, че само полицаи ли карат пияни и мачкат хора?

Каквато и да е категорията на пътя, щом минава през селище скоростта е ограничена на 50 км/час. 1. Навсякъде по света практиката е на главната улица на селище, където минава натоварен път, да се поставят камери и големи указатели на скоростта при влизане/излизане от селището със зелена/червена индикация. 2. Правят се стеснения-чупки на пътя при влизане/излизане от селището, за преминаването на които скоростта трябва да се намали под 30 км. 3. Слагат се означени със светофари пешеходни пътеки в центъра на селището (за да може хората при натискане на бутон да задействат червен сигнал на светофара и да пресичат пешеходната пътека). "Легналите полицаи" много малко се ползват по света - основно при преминаване на пешеходни пътеки пред училища, и където трябва да намалиш под 10 км/час за да преминеш през "легналите полицаи". Това не е най-правилното решение в случая, въпреки, че най-евтино. Нека да отчетем също, че КАТ не са си свършили работата при регулирането на движението по тези натоварени пътища, преминаващи през селища. Нека тези хора в КАТ, отговарящи за пътищата в България, да бъдат задължени да шофират няколко хиляди километра по натоварени туристически пътища във Франция и Германия и да заимстват от опита там.

Всичко, което си написал е 100% вярно. Но ние не сме европейци. При нас помагат само легналите полицаи и то не винаги.

Факт е, че в село Маринка, което е предходното по същия път, от доста време има легнали полицаи.

ако си пиян и през легналия полицай ще се качиш на тротоара. стига с тия легнали полицай

Аз спазвам правилата за движение по пътищата, като цената която плащам е да ме псуват от всякъде, присветкане, свиркане и т.н. България..

Така е не си само ти, да знаеш!! Не си сам, братчед, горе главата!!

E ... ако караш с 60 при път за 90 ше си те пцувам и то на майка

има знаци които трябва да се спазват бе тъпако

А знаеш ли, че 5 пари не давам ;-)

И аз съм така и ми е ясно какъв избор правя. Който бърза, да ме задминава. Който няма търпение - да се лекува. Аз не искам да рискувам живота на близките си.

Ти пазиш себе си и семейството си, ама доколко другите те пазят като им създаваш проблеми? Дай си сметка, че пътните знаци са затова, да се спазват. Ограниченията на скоростта в населено място и извън него са вследствие на многогодишен опит и когато ти се движиш с по-ниска от разрешената скорост създаваш проблеми на движението на останалите автомобили. Просто всеки да си спазва правилата и да се движи с разрешената скорост-ето това е! Аз не преча на останалите, карам по правилата, но не искам и другите да ми пречат. А и легнали полицаи да има- няма го контрола. Защото ако има контрол, няма да има толкова катастрофи и убийства по пътя. Ама не контрол като сега: има 1 седмица акция и после една година сън. Постоянен и ефективен контрол. Без мой и твой човек.

УБИЕЦА ОТ АРЕСТА ДА БЪДЕ ПРИКОВАН НА ПЪТЯ-ХЕМ Е ПОЛИЦАЙ, ХЕМ ЩЕ ПОЛЕГНЕ!! ХЕМ ЩЕ ПОЛЕГНЕ ЗАВИНАГИ, ЗАЩОТО ВСЕКИ ИЗРОД УБИЛ НЕВИНЕН ОТ САМОЧУВСТВИЕ ЗА БЕЗНАКАЗАНОСТ, И НАЙ-ВЕЧЕ ПИЯН-ЗАЛЯН-ТРЯБВА ЧАС ПО-СКОРО ДА ПОЛЕГНЕ В ЧЕЛНАТА ЗЕМЯ!!!!

Това ще върне ли детето?Не трябваше ли да се направи, преди да има жертви?

Викаш нищо да не се прави, а?

Вие сте много големи професори по превенция на ПТП но сигурно 100% от Вас никога не са живели нито на село нито в точно това село. А 101% от Вас задължително нарушават дори и най-дребното правило в ЗДП поне 5-6 пъти дневно.

лъже като странджалия!

Меки са санкцийте в нашата страна . Превишена скорост/ където и да е / , не спира на пешаходна пътека , не спира на знак стоп , минава на червено - 100 лв глова . За всичко друго съд и отнемане на книжката за оюределен период. Така ще започнат да се учат българските водачи на мпс-та . А властите ще имат повечко пари за заплати от събраните глоби . А те ще са доста защото няма култура на шофиране в тази държава

Не може да се слагат легнали полицаи във всяко село. Глобявайте всеки, който кара с над 50 км/ч в населено място и ще превъзпитате населението. Обаче ние сме интересни и съдим МВР за мобилните камери, много сме отворени.

Защо всички да страдат заради едно пиянде? Каквито и ограничения да има те се спазват от разумните водачи докато другите убиват. Доживот за ВСЕКИ който кара пил!

Проблемът няма да се реши с ограничения. От КАТ им дай само ограничения да слагат. Не вземат да погледнат как се решават подобни неща на запад. Защо пътят минава през центъра на селото??? Това е основният въпрос според мен.

Брей, какви пътни експерти, какви глупости. Царе сме на правилата и ограниченията, ама после. Къде бяха "пътни експерти" вчера? След дъжд, качулка!

ало бе като е международен път не се ограничава скороста а се прави околовръстен който да не минава през селото.обаче тиквата изяде асфалта и няма пари

Нямаш проблеми. Намираш едно 10 милиона и го правят.

Намери ти, на хората международен път пред вратите не им трябва. Нито са го искали, нито са ги питали. Да вземат един багер и да го изринат тоя път от там, да го няма. Какво се занимават с глупости, кметове, общини, инспектори, и какви ли не други инфантилни палячовци.

Ако можех да намеря, щях поне да съм кмет. Който иска царската корона, да бъде така добър да може да я носи. лесно е иначе - аз да съм шеф, а друг да осигурява парите, който аз харча (в полза роду).

Е мама му и държава защо винаги трябва да загине човек за да се предприеме нещо , защо ???

На тъпи ли се правят, че не се сещат да сложат и задължителни мантинели а само легнали полицаи?

Къде да ги сложат тея мантинели ?? Това е село и може безпрепятсвтвено да се преминава от единия тротоар на другия. Къде си видял село с мантилени от двете страни на улицата ???????

В Бургас, кмета иска да кара с 200 км/ ч, въпреки че стават постоянно катастрофи. И за да кара с 200 км/ ч, са сложили прегради на улиците. Колите да карат с висока скорост, а пешеходците да обикалят по 1 километър, за да пресекат улицата. Чакаме, да видим и кмета да направи катастрофа и да му поискаме сметка.