Готвачи правят Русе кулинарна столица

Новосформираното сдружение "Клуб на професионалните готвачи" има за цел да превърне Русе в кулинарна столица на река Дунав.

Обратно в новината

Коментари - Готвачи правят Русе кулинарна столица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Столицата е една и тя е СОФИЯ. Стига сте си съчинявали. То не бе културна, кулинарна и незнам каква си. всичк плюват София , но всички искат да са столица!!!!!!!

Човека правилно е питал-дайте имена на ресторанти, където си заслужава да ходим. Но ресторанти-не кръчми.

Типично регионални русенски ястия - терин от крокодил и от кралски скариди, както и тартар от антилопа и от октопод!

Радвам се за тази инициатива. :)

Русе столица на готвачите , Пловдив столица на културата, Столипеново на ромите. Всички са някакви си СТОЛИЦИ

Тези които знаят и могат да готвят отдавна вече не са в Русе.

То пък едни готвачи в Русе.... Идваха ми гости, чудех се къде да ги заведа. Обиколихме 3-4 ресторанта, и на хората представите им за ресторанти се промениха(като махнем Хепи, което е еднакво в цяла България). Иначе са си все едни кръчми. Поне нашите готвачи да посетят някой от по-хубавите ресторанти в София, че да видят що е то меню.

О боже, софийски ресторарнти ще ми хвали. Там ако не отровят някого, ще го накарат да повърне. Знам ги, ужас и кошмар, айде, айде. И на морето са същите.

Следващият път ги заведи на нормален ресторант твоите гости и ще им хареса. Не се стискай с кварталните шкембеджийници.

Кои са тези истински ресторанти???? Ла Страда-застояло ядене и загорели картофи, други да не споменавам. Нещо като италиански ресторант със шкембе чорба в менюто, турски ресторант (бившия "Олимпиец"), където 4 човека ни сервираха за 5, без да сме поръчвали, но трябваше да го платим. Кралска закуска-пилешки хапки.-ТОЧНО 5 бр., патешки сърца-ТОЧНО 4 бр., шепа шопска слата, която е 200 г. с чинията, и всичко това на високи цени. Дайте имена на иситнски ресторанти, че да ги знаем и там да ходим. А иначе сме доволни от механа Чифлика, но това си е кръчма.

Аман от глупости

Общината и всякаква паплач се гаврят сд този град - то не бе културна столица на Европа, то не бе Град на духа и на знем си още какво - а той си запада тихо и кротко по тази сган, дето го мачка от десетилетия...

Къде видя ОБЩИНАТА в това? Това са готвачи, които сами са се организирали и работят по идеите си. Злобар, ти като си капут, защо си мислиш, че и другите са като теб?

"В края на ноември ще се състои и първото в Русе кулинарно състезание за готвачи за Купата на кмета...". Ами Русе - столица на културата и Град на Духа аз ли ги измислих или готвачите?!