Германски очи за косматия русенски мамут

По специална поръчка от Германия в Регионалния исторически музей в Русе пристигнаха изкуствени очи за мамута, който ще бъде изложен в новия Екомузей в града.

Обратно в новината

Коментари - Германски очи за косматия русенски мамут | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо дават толкова пари за мамут. Да затворят Бойко Борисов в една клетка и посетителите ще му хвърлят хляб с мас. Маста е скъпа , но плесенясал хляб може да се намери.

По-заразен от спина и по-нелечим от рака, сега за сега си остава простакът...

германски ... за косматите българи, водени от някой космат общинар, политик, е по точно

4000 Евро за две очи... А щях да забравя. Към очите са дали и каталог с продуктите които предлага фирмата. За каталога, как да е..той си е като безплатно приложение към почти всяка поръчка особено такива на стойност над 100 Евро. Толкова ли нямаме стъкларски заводи и майстори стъклари да изработят едни очи, че да даваме такива пари. Може би не е описана и комндировка на служител до фирмата в Германия..Дневни, разходи, пътни, нощувки и прочие + полагащият се банкет по стара наша традиция и пак заплатено от каса държава. Искам да повярвам в противното и се надявам да не е истина това което написах.

Иска ти се-дръжки! Самосъжалението, омразата и недоверието са си част от душевния уют на модерния българин.

TИPAMИCУ

Кое да ми се иска? на теб иска ли ти се? Искай си но не от мен..Бягай при Мара общата ама и тя нео удари кепенците и вече даром не дава. Тези пари за тези очи са прекалено много..Сега разбра ли или още не разбираш как някой се опитва на дребно да те .....през панталона?

Струва ми се че в новината ясно е написано - 8000 лв струва изработката на ЦЕЛИЯ мамут, не пише че очите струват толкова. Съвет - ако наистина искаш да повярваш - върви да видиш мамута, когато музеят отвори. Застани пред него, сети се за тази новина и тогава се запитай много ли, малко ли са. И не - никой не е ходил там командировка, 21 век сме, има и други начини за доставка.

TИPAMИCУ

Прав си да ти кажа. Първата новина която излезе за този музей и по-специално за мамута бе, че са поръчани очи за експоната като цената била .....лева. Напълно съзнавам, че в тази техническа вихрушка е по-реално да бъдат поръчани необходимите "очи" по интернет но предвид напъните на всеки един да изкрънка нещо повечко и да се "поразходи" на държавни разноски все още витае в много институции в България. Освен това, колкото и да си разтягаме тук локумите с нищо не променяме настоящата действителност и ще трябва още много, много време и няколко поколения/ако оцелеем/ докато България бъде ба българите и бъде една наистина красива и уредена държава. Благодаря за вниманието!

ходих в /нс/ там има истински мамути. защо се дават грешни пари за изкуствени екземпляри......