Подводният туризъм в БГ не се приема като спорт

Подводният туризъм у нас се приема за екстремно изживяване, а не като алтернативен спортен отдих, както е в Европа, казва водолазният инструктор Николай Митев.

Обратно в новината

Коментари - Подводният туризъм в БГ не се приема като спорт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За да имаш интерсно гмуркане, трябва да имаш видимост. А в Черно море тя е малка за съжаление.

Николай Митев би трябвало да е наясно, че това занимание е популярно там, където има в какво да се гмуркаш. В Черно море видимостта е малка, а и флората и фауната не са интересни. Пък и през това лято, я имаше 5 дни дето стававаха за гмуркане, я не... Всички ходят да се гмуркат в други морета, а колегите му дори си довършват курсовете в Гърция и Турция, щото в Черно Море нямат шанс... Другото е, че екипировката е скъпа и заема доста място. Това занимание не е за бедни, определено...

"Водолазните спускания в морето провеждаме винаги в натуралистични подводни условия" Оставаше и в надводни изкуственични условия да ги провеждате... Дано поне да умеете да следите налягането и състоянието на бутилките, времето, за което остава кислород и здравословното състояние на потенциалните си клиенти по-добре отколкото се изхождате вербално.

Глупост след глупост, хейтър след хейтър. Изберете си "Ние сме на всеки километър" за химн.

Обикновено като практика в много страни първоначалните тренировки се правят в басейн. Има и нормативи за покриване. Така, че надсмешката е неуместна. Имам голям респект към хората, които се занимават с подобен вид спорт, базиран на контактите ми с тях.

Бихте ли бил така добър да ни обясните, на нас незапознатите: 1. Как точно се правят водолазни спускания "в море" в басейн? 2. Как точно се правят водолазни спускания "в море" при "ненатуралистически" условия? Определено даващият интервюто не може да се изказва, а че дружките му го защитават това е прекрасно и много мило. Иначе хубава статийка - скрита рекламка тип infomercial. Дано повече хора се излъжат да се гмуркат в България при видимост 1-2 м. Добре ще е за икономиката. Попчетата и ракът-пустинник са нещо изключително интересно, водораслите също. Успех на всички родни водолази и водолазни щколи!

Първо, вие не сте гмуркачи, а лигльовци с кислород на гърба, дето ги е страх да слезнат под 12-13 метра, щото наобратно ще е трудно! Второ, тъпо е , че за вашата липса на предприемачество обвинявате държавата.

Никой не обвинява държавата. Заслепен си от глупост и омраза, чети малко.

3dfx

Дори си нямаш идея какви глупости си написал...

Ами при тия цени и заплати, гмуркането си е екстремно :)