Пловдив с най-дългата пешеходна зона в Европа

Пловдив вече има най-дългата пешеходна зона в Европа, похвали се кметът Иван Тотев. Той преряза лентата на обновената част от нея - на ул. "Райко Даскалов".

Обратно в новината

Коментари - Пловдив с най-дългата пешеходна зона в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Барселона разполага със 130 хектара пешеходна зона, което се равнява приблизително на 260 футболни игрища.

Пешеходната зона на Варна е поне 6 километра. Като се започне от Катедралата и се стига до края на морската градина. :-) Е нищо, че е наредена в началото с плочки за баня, но това не мамалява дължината й. :-D

този път датчаните метри, не в стандарт на живот, ама нейсе.

До 1.-многоооо си тъп Саше,от много нерви и стрес се прави ..нервна криза..хистерия и те ти в психиатрията/на електрошок/,анадънму!!!

Е, значи ти вече си в истерия и нервна криза. Викай бърза помощ да те успокои. Сериозно чиче. Не си добре. За добро ти го казвам. Иначе всякакви мухльовци могат да наричат другите тъпи из форумите. Знаеш - безнаказано е.

Гол да го лапаш :)

Само за ядене и плюскане мислите,нвсякъде със шкембета,високо кръвно и холестирол,но никой не иска да ходи пешком!!!.Ами мрете тогава от инсулти,инфаркти-никой не вие е виновен!!!

Леко чиче. Много си нервен. Многото стрес и нерви и те докарват инсулт.

Хората пешеходни зони ли да ядат бе ....мамин ?

Най-дългата зона и най-тъпия кмет!

Не си прав. Това е един от малкото кметове на ГЕРБ, който поне се старае да свърши нещо полезно за града! Беше голяма глупост с разрушаването на "пеещите фонтани", но пък има и добри хрумвания. Все пак ако се покаже, като много по-умен от "вожда" нали ще си има проблеми?!

Сигурно е хубаво, но чак пък за хвалене. Града има нужда от съвсем други неща, а не дълги пешеходни зони и кръгови. Лично аз, стъпвам на тази главна най-много по веднъж в годината. И понеже все се сравняваме с някого, вместо да си гледаме работата, да кажа че ми се случи да отида до Бургас за събота и неделя. За 2 дни и половина, се случиха толкова културни събития в морската градина (поне 8), колкото в Пловдив не се случват за 1 година. После нека И.Т. да говори за културна столица, докато ходи 1750 m и се върти в кръговото ...

Като ще си говорим за култура, малеее..., аз веднъж една балерина...

Ами аз една поетеса... направо на пианото! Представлението беше толкова бурно, че ми падна цигулката, дето я бях оставил върху контрабаса до тромбона.

Явно не се интересувате от културния живот на града си, затова говорите така! В Пловдив се провеждат над 70 фестивала и културни чествания, но някой трябва да се поинтересува, а не само да хейтърства по форумите.

Кат не те интересува културата и централната част на града кво правиш изобщо в Пловдив ? Иди на село гледай си козички, кокошчици крави...някой зарзават насади,па ни остави нас простите граждани да се радваме на някви глупости там театри, нови пешеходни зони, нови фонтани, фестивали и т.н.

Защо не сте сложили снимка от тази нова част, а сте качили снимка от пред Централна поща?

това е много хубаво!нека повече градове в булгаря да направят пешеходни зони,защото това е здраве,да ходиш е полезно. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Че има ли град в България без пешеходна зона? Пешеходни зони има, проблемът е, че разни селяндури си паркират колите там и газят децата.

Разбира се град Пловдив е по-по-най. Е и какво от това ?