18-годишен се удави в комплекс ”Камчия”

18-годишно момче се е удавило в понеделник на плажа в комплекс "Камчия", съобщи Лавренти Силов от Водноспасителната служба към БЧК.

Обратно в новината

Коментари - 18-годишен се удави в комплекс ”Камчия” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм и двете, и летовник, и спасител, плувам навсякъде. Теченията са гадна работа, в общия случай опита за борба с течението и стремежа да излезнеш по най-краткия път, или откъдето си влезнал, е пагубно дори за хора в много добра физическа форма. При влизане в неохраняема зона човек винаги може да се консултира със спасителите, те може да имат дуга отговорност, но едва ли биха отказали да споделят какви са непосредствените опасности. Вуйчото как е излезнал сам, как е допуснал да се разделят с момчето, след като то не е добър плувец, какво ги е разделило, да те повлече течение навътре не означава непременно удавяне, всичко, което влиза - излиза отнякъде, не допускаш паника, пазиш си силите и чакаш да дойде момент да натиснеш и да излезеш. Спокойно можеш да прекараш 3-4-5 часа в 'дрейф', а може и повече. Жалко за горкото момче, ужас.

Моля също някой адвокат да ми каже може ли държавата да бъде осъдена за убийство по непредпазливост за неохраняемия плаж? Ще издържи ли едно такова дело в Стразбург, ако се стигне до там?

Трагедията може да ви е голяма, но гледайте обективно. За какво убийство по непредпазливост става въпрос, след като плажът е неохраняем и е забранено къпането? Вие влизате на ваша лична отговорност, как някой друг да ви е виновен за вашите лични решения да нарушите забраната? Не че аз не влизам, но ако се удавя, няма да имам претенции. Моите съболезнования за загубата ви.

Око, ако се удавиш наистина няма да имаш претенции. Това е безспорно, няма да имаш такава възможност... Лека му пръст на момчето - това е най-лошото. Ясно е казано, че къпането е забрането. Който наруши забраната го прави на своя отговорност. Какво си е мислил вуйчото, като е разрешил на племенника си да влезе във водата само той си знае, но наказателна отговорност няма да носи - починалото момчето е пълнолетно. Остава моралната такава, която вуйчото се опитва да прехвърли на когото му падне.

Момчето ще ше да стане на 18 през януари 2015 г. Това с какво променя вашия коментар? В друга статия по случая пише че от няколко седмици на това място е открит спасителен пункт. Къде е бил спасителя не се знае

Работя на Камчия и знам,че не в компетентноста на спасителите е проблема,а в в малкия им брой.Камчия е най-дългата плажна ивица,която от 3-4 години е и най-посещавана ,особено от варненци,защото в града ни плажове вече са малко.А никога ,от 20 години насам плажът не е отдаван на концесия,нито авренската община се грижи за него- забиват 2-3 табелки"неохраняема зона" и с това се изчерпва загриженоста им.Добре,че покрай руския лагер,спасителите им наглеждат и околното пространство.И ако не бяха те,удавените щяха да са много повече.Така,че- мир на праха на момчето! Но и добри думи за спасителите/половината от които са възрастни мъже,а не момчета/!

Моля Ви, това е различна версия от версията на чичото. Ако разберете повече за истината да ми станете приятел във фейсбук и да я споделите. Трагедията в рода ни е огромна, а истината противоречиво изказана. Фейса ми е Кейт Моника

Аз бях на 15 метра от момчето във водата!! Бяхме общо 5 човека във водата. Вуйчото няма вина - той си рискува живота да го спаси, в последствие него едвам го извадиха!

Тази глупост"концесия на плажна ивица" доказа вредноста си и е време за промяна.Очевадно е,че облагодетелства малцина,а недоволните са много повече.Как може цялата, дву-километрова плажна ивица на Камчия да се обяви за "неохраняема зона" и да се винят спасителите на един лагер, покриващи около 500 метра.И това-всяка година!Табелките,които общините поставят са перфектното измиване на ръцете-предупредихме ви и отговорността е ваша.От което следва,че щом нарушаваме забраната трябва да ни налагат глоби и да ни карат да напускаме плажа.За див плаж -ясно,но за национален курорт?...Ами семейството ми плаща ,за да почива през лятото точно на Камчия и турист.данък дневно е 0,80лв.за пълнолетен и 0,40лв. за дете. Защо местните общинари не инвестират част от таксите,/което са длъжни да правят по закон/,например в охраняеми зони,контейнери за смет?Ами защо да го правят,щом никой не им търси на тях отговорност.

На Камчия за нищо на света не влизам да се къпя. Има опасни течения и водата е мръсна от течението на реката. Жалко за момчето.

Ами толкоз си се къпал на Камчия,та и коментарът ти бъка от глупави констатации.

изобщо не е глупав. Август е кофти месец, теченията са силни, а ями се образуват много близо до брега. За мен морето свършва в края на юли - август е за планина, не за море. Който обича да плува на камчия знае, че дойде ли август, в морето не се плува, освен близо до брега, иначе и добре трениран плувец ще има проблем с теченията.

На Камчия много често стават акива удавяния. Всяка година има. Явно там спасителите са некадърни. Повечето са разни пикльовци гледащи по цял ден дупетата на рускините и не обръщащи внимание какво става във водата.

На къмпинг "Рай" рускини няма, компетентний... Руските летовници са на 500 м. на юг. Именно спасителите от плажа на руския лагер са извадили удавника, въпреки че не им е в охраняваната територията.

Върбан , почти позна! На Камчия спасителите охраняват частта която е на руският лагер и дори ако искаш да си сложиш хавлията там , те гонят в неохраняемата част . Аз лично съм ги питала " И сега на неохраняемият плаж ще ме изгоните, а ако не мога да плувам ! " , след което едно овъртане как това било за деца и руснаците се сърдели ! Да си го кажем направо. За българите този плаж е неохраняем.

Това ,сигурно ти е стар спомен.защото в момента съм на Камчия и без проблем ползвам и шатрите им и шезлонгите.Българите и румънците сме повече от руснаците,но никой не ни е правил забележка, до момента.Макар че ще е основателна-все пак не съм платил за това.А и спасителите им обикалят далеч извън територията на руския лагер.