”Син език” застрашава дивите кози в зоопарка

Болестта „син език” застрашава дивите кози в пловдивския зоопарк, каза директорът на Зооветеринарния комплекс в Пловдив д-р Марчо Дулев пред "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - ”Син език” застрашава дивите кози в зоопарка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма по-малоумно заглавие! Били умрели от стрес! Лъжа е, хапчетата за кръвно не са пратили от пловдивският зоопарк!

Очевидно че и в зоопарковете положението е трагично, както и в цялата страна. Да се влезе в контакти със зоопаркове по света, където се полагат необходимите грижи и ако са съгласни да приемат животинките, да се изпратят незабавно. Тука зоопарковете да се закрият. Предложението тук да се изградят частни зоопаркове е крайно неудачно по много причини.

на запад да го научат как се строй ЗОО и как се грижат за животните или да гледа TV всеки ден има предавания от различни ЗОО градини в Германия! Всичко се учи!

оправдание на градината: А , КОЗИНАТА ИМ БЕШЕ КАФЯВА! Как така 4 животни едновременно да умрят? Дано да не са се мъчили .

Преди около 7г. посетих зоопарка в Ст.Загора. От тогава ми се повръща от такива места и спрях да ги посещавам. Това не за зоопаркове, а пародии и концлагери за животни. Лъвове, тигри и др. големи котки са натикани в малки клетки, в които дори не могат да се затичат, вследствие на което всичките им мускули са атрофирали. Според мен въобще не трябва да се позволява да съществуват такива места. В крайна сметка да се намерят частни спонсори и да се изградят зоопаркове по ЕС стандарт. Хем да са подходящи условията за животните, хем на хората да им е приятно да се разхождат и да могат да запълнят 1/2 ден сред природата