София иска пари от ЕК и за ”Белене”, и за “Козлодуй“

България ще настоява да бъдат предоставени възможности за финансиране на АЕЦ “Белене” и на допълнителни компенсации за ранното затваряне на 1-4 блок на АЕЦ “Козлодуй” чрез финансовата перспектива след 2009 г.

Обратно в новината

Коментари - София иска пари от ЕК и за ”Белене”, и за “Козлодуй“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чиче, ти ходил ли си на училище? Защо в Холания има енергетика от енергията на вятъра? Защо само(основно) в Холандия я има? Защото има условия, и САМО за това условия от природата. Там има силни постоянни ветрове. И няма планини за хидроенергетика. Ние имаме: 1. Достъп до мощен източник на вода; 2. Суровина за ядрена енергетика(Холандия няма, както и рядко коя страна може да се похвали с това); 3. имаме подготвени кадри и технологичен опит; 4. осигурен пазар на енергия Мога още да изреждам, но това е главното. Ти замислял ли си се, че ако бяшме предпочели неруска фирма, то ревовете на еколози щаха да са на 2 порядъка по-тихи? Навремето даже се намериха специалисти, които казваха, че ползването в масов порядък на обеднен уран в боеприпасите от американците в съседна нам Югославия били абсолютно безвредно! Чудя се как не казаха, че е в известна степен полезно! А замислял ли си се за моралната страна на нещата? Евр. страни ни на тиснаха да спрем да ползваме напълно годни и безопасни реактори, като сега на нашите протести казват: може да са безопасни, ама нали подписахте договор? Носете си загубите. За сметка на това, ако сключите със наша фирма договор за строителство, то ще имате възможност да ни напълните гушката. Така целият процес придобива логическа завършеност. И екологията ще е доволна:)))

Народе български ,правилно се срами човека-овца/извинете че обиждам безащитното животно/ обитаващ тази част от земното кълбо да се нарече българин.Нека се срамува.Но най вече нека се срамуват онези които смятат себе си за интелигентни,защото те знаеха ,но се оказаха долни страхливци и по-никакъв начин не предотвратиха случилото се.Но все пак осмислянето на безмислието е единствения смисъл,но тове е преоритет само на безгневните

За каква обвързаност говорите бе. Вие да не сте политици? Тези прикадки за тях са далавера. Някой от Европата да е предложил решение? Единственото, което правят е да ни мачкат. Да върви по дяволите Европа. Всеки дърпа чергата към себе си и пречи на другите. Ще ни доят до дупка и това е.

София или България иска пари?! Неразбрах!

Имаме учени, които са в състояние да произведат енергия за цяла Европа от слънцето, но понеже президентчето си пада малко келеме и продажник и ще ставаме пак зависими колкото се може.

Tuka povecheto ste super anarhisti, koito kato neglasuvat stavate na mazohisti... Seki rabira i ot atomna inustriq i ot politika, ot EU, ot futbol i kak se vurti sveta...nishto che povecheto edvam sa izbutali nqkoq gimnaziq.. az sum sus schupen krak, a vie zashto ne ste na rabota po tova vreme??? moze bi po tova se razlichavame ot evropejci i amerikanci i daze aziatci.. muzelmizeria

Комунстиът не може да поеме нищо повече от натъпканото му от неговите червени пред;и в кратуната преди 20 години и нищо повече. Не ни трябва Козлодуй. Не ни трябва Белене. Путкин само това повтаряше защото бандитите които го поддържгат искаха тази огромна далавера. То си е направи богатство подарено. На терена на Козлодуй има место за нови два реактора при готова инфраструктура ама и не става дума затова защото далаверата е малка. това за терена ми го е казал инженер от Козлодуй. Хората в Холандия си правет енергия от вятъра. Има толкова алтернативни източни;ци на енергия. Освен това не е ли крайно време енергоемките технологии да се изхвърлят като във всички нормални напреднали страни и тогава няма нужда от нищо повече. Защо покриват Р. Овч.? Пернишкото дърво Първан дума не обели по случая. Сега глей как ще го замажат.

Европейците не са наивни хора и няма да финансират българска АЕЦ, имам предвид проектът Белене отново с руски(разбирай съветско производство!) атомни реактори. Още повече, че има предложение този проект да се финансира с държавен заем от Русия, без да се изискат необходимите финансови обезпечения от българска страна! Познайте за какво по-нататъшна енергийна, а и финансова обвързаност с Русия иде реч! Не знам докога ЕС ще търпи България като пета колона на Русия в Алианса? Ние сме достатъчно нахални и искаме от ЕС финансиране да двата реактора на Козлодуй и бъдещата АЕЦБелене. Дали от два стола, с нашите андрешковски хитрини на дребно, няма да се намерим на земята? Въпросният еврокомисар препоръчва разнообразие на доставките на енергоносители, възстановяване на възобновяеми, алтернативни енергийни източници и одобрява политиката на неконфронтация с Русия. Последното обаче не означава отново да се обвържем всячески с нея. В посланието на въпросния еврокомисар, аз разчитам съвет - по дипломатичен и тактичен начин да се отдалечаваме от тази енергийна обвързаност, в рамките на възможното. Да си енергиен васал е едно, да си енергиен партньор - съвсем друго! Убедена съм, че настоящото правителство цели да ни направи енергиен васал на Русия - то това може!

То на всеки е ясно,че сме енергозависими от Русия (това е фактът, не виждам как ще се промени).Може да има някакви алтернативи но те са малки източници....

тия журналисти пак са объркали заглавието. то трябва да е Управляващите разбойници ДПС, БСП и НДСВ пак измислиха за какво да искат пари от ЕС, за да си ги поделят.

Това ще е файдата за България от т.н. Европейски Съюз.Ограничения,сна Сидеров(Господ да удължи дните му!),когато ви разправяше,че в момента нямаме нужда да влизаме в подобна организация и ще загубим повече,откиолкото ще спечелим вие се пиодигравахте. Смей се сега на себи си.80-те години често стояхме вечер на газени лмапи.

Защо пък аз си мисля, че комунетата дигат пара, защото много добре знаят, че нищо няма да стане. Иначе как щяха да строят АЕЦ Белене?

abe pitaite r.ov4arov - toi znae nai-dobre

Че то това е новина само за кокошките ми на двора!Какво друго може да се очаква от управляващи като нашите /не само сегашните-ид е от времето на правителството на СДС/.НДСВ пое щафетата и продължи да действа в същия дух,а тези вече финализираха процеса.Сега всички ние,заспалите путьовци,дето не можахме една демонстрация да спретнем като хората,за да си защитим интересите/освен мижавата подписка,която Огнян Герджиков загуби в дебрите на парламента/,ще плащаме заедно с децата и внуците си.Платихме построяването на Козлодуй,ще му платим затробването,ще платим Белене и нефтопровода и всяка далавера,която хрумне в нечия руска или европейска кратуна.Давали сме и пак ще дадем-това е трябвало да го напишат на герба на шибаната ни държава!А този латвийски педерунгел що не ходи да затваря АЕЦ Игналина?

O6te prez 1993-94 e re6eno zatvarianeto!Samo deto i togava i sega nikoi ne poema otgovornost za hiliadite,koito 6te ostanat bez rabota!Obezludiavane na regiona otdavna e zapo4nalo. . .Na koi mu puka?!

za6to ne se napravi parvoka4estven remont (ne 4e e nujen) na AETS.....ako trqbva da se preimenuva...i da se opita otnova ...za6to si traqt tiq otgore ....pak se skriha v dupkata i samo o4ite si pokazvat!!!

Още когато пускаха от първи до четвърти блок обявиха, че експлотационничт им период е тридесет години!

Някой трябва да поеме своята отговорност по този въпрос. Интересно защо всички си траят?

Не трябва да се връщаме към АЕЦ Козлудий. Трябва да строиме нова АЕЦ. Ние в България все гледаме да вземем нещо втора употреба ( кола, дрехи и др.)Но колата втора употреба създава много проблеми (това го знам от собствен опит).

Щом не спазваме правилата нека имаме глоби, трябва най-накрая да влезем в крачка.И стига с Козлудуй, нека се обърнем към други енергоизточници.

И това доживяхме!Хора от бившия СССР ,възпитани в братски интернационализъм от КПСС,сега да са решаващ фактор за отварянето на реакторите!Докато България се управлява от продажници синове и внуци на онези,които твърдяха ,че друржбата със СССР ни нужна като Слънцето и Въздуха и които за една нощ станаха от верни и преданни до смърт на БКП комунисти,европейски социалисти нищо добро не ни чака!Колкото до АЕЦ-а, това е само един от многото примери за дупедавската поли тика на всички следосвобожденски правителства!Време е да се събудим хора!

Ah, kakvi syveti ni e dal samo. Dobre che ni kazva kak da si uprawlqwame energiqta. Az bih go ritnal v topkite ako beshe razgovor nasame. Mnogo mrazq taq retorika, s koqto edin vid predpolagat che sa v poziciq da ti kajat kakvo da pravish! Za tezi koito ne znaqt, EU e pylno s korupciq i podmolni reshenia, vzemani bez prozrachnost za obshtestvoto. Oshte ne sme gotovi za EU v smisyl che ne sme dostatychno dobri izmamnici da se systezavame s tqh na visoko nivo, veroqtno e te da pechelqt ot nashata dyrjava poveche otkolkoto nie ot tqh.

Да си направим сами прецизно обследване на реакторите, особено на тази проклета заварка на опорния пръстен на капака на реактора и ако всичко е в нормите да си ги пуснем. Държавите от региона ще ни подкрепят. Пък еУРОСПеЙСКИТЕ шунди да го духат.

prav e, vaprosat otdavna e reshen, ama nashite tuk go razduhvat, za da otkloniavat vnimanieto ot kashata, koiato zaburkvat v momenta. Dalaverata e v Belene i ruskite neftoprovodi i tia e za rusnatsite i za podizpalnitelite ot BG, koito veche tochat ligi za ochakvanite pechalbi.

ЕКСХУМАЦИЯТА НА реакторите НЕВЪЗМОЖ А КАКВО ДА ПРАВИМ ТЕЗИ наши сънародници които ГИ ПОГРЕБАХА .?

Народе,остава само да ги псуваме и нашите и чуждите МРЪСНИЦИ. Нищо добро не ни чака в ЕС. Повече ще даваме чрез глоби и вноски отколкото ще вземаме чрез помощи и дотации.

То хубаво ө прөпорычал,ама ко го слуша.Този выпрос у нас всө оштө ө обөкт на популизым и манипулиранө на обштөствө мнөниө,в на научөн такыв,кото да отговариа на обөктивнит рөалности.И ништо чудно,ты като начөло на правитөлството в таа страна стои сина на өдин от онөзи члөновө на Политбуро,които носөха прака отговорност за информаҹионнат завөса около Чөрнобилската трагөдиа.Какво можө да сө очаква от син,вызпитан от такыв башта

nishto novo pod slynceto

Чиче, ти ходил ли си на училище? Защо в Холания има енергетика от енергията на вятъра? Защо само(основно) в Холандия я има? Защото има условия, и САМО за това условия от природата. Там има силни постоянни ветрове. И няма планини за хидроенергетика. Ние имаме: 1. Достъп до мощен източник на вода; 2. Суровина за ядрена енергетика(Холандия няма, както и рядко коя страна може да се похвали с това); 3. имаме подготвени кадри и технологичен опит; 4. осигурен пазар на енергия Мога още да изреждам, но това е главното. Ти замислял ли си се, че ако бяшме предпочели неруска фирма, то ревовете на еколози щаха да са на 2 порядъка по-тихи? Навремето даже се намериха специалисти, които казваха, че ползването в масов порядък на обеднен уран в боеприпасите от американците в съседна нам Югославия били абсолютно безвредно! Чудя се как не казаха, че е в известна степен полезно! А замислял ли си се за моралната страна на нещата? Евр. страни ни на тиснаха да спрем да ползваме напълно годни и безопасни реактори, като сега на нашите протести казват: може да са безопасни, ама нали подписахте договор? Носете си загубите. За сметка на това, ако сключите със наша фирма договор за строителство, то ще имате възможност да ни напълните гушката. Така целият процес придобива логическа завършеност. И екологията ще е доволна:)))

Народе български ,правилно се срами човека-овца/извинете че обиждам безащитното животно/ обитаващ тази част от земното кълбо да се нарече българин.Нека се срамува.Но най вече нека се срамуват онези които смятат себе си за интелигентни,защото те знаеха ,но се оказаха долни страхливци и по-никакъв начин не предотвратиха случилото се.Но все пак осмислянето на безмислието е единствения смисъл,но тове е преоритет само на безгневните

За каква обвързаност говорите бе. Вие да не сте политици? Тези прикадки за тях са далавера. Някой от Европата да е предложил решение? Единственото, което правят е да ни мачкат. Да върви по дяволите Европа. Всеки дърпа чергата към себе си и пречи на другите. Ще ни доят до дупка и това е.

София или България иска пари?! Неразбрах!

Имаме учени, които са в състояние да произведат енергия за цяла Европа от слънцето, но понеже президентчето си пада малко келеме и продажник и ще ставаме пак зависими колкото се може.

Tuka povecheto ste super anarhisti, koito kato neglasuvat stavate na mazohisti... Seki rabira i ot atomna inustriq i ot politika, ot EU, ot futbol i kak se vurti sveta...nishto che povecheto edvam sa izbutali nqkoq gimnaziq.. az sum sus schupen krak, a vie zashto ne ste na rabota po tova vreme??? moze bi po tova se razlichavame ot evropejci i amerikanci i daze aziatci.. muzelmizeria

Комунстиът не може да поеме нищо повече от натъпканото му от неговите червени пред;и в кратуната преди 20 години и нищо повече. Не ни трябва Козлодуй. Не ни трябва Белене. Путкин само това повтаряше защото бандитите които го поддържгат искаха тази огромна далавера. То си е направи богатство подарено. На терена на Козлодуй има место за нови два реактора при готова инфраструктура ама и не става дума затова защото далаверата е малка. това за терена ми го е казал инженер от Козлодуй. Хората в Холандия си правет енергия от вятъра. Има толкова алтернативни източни;ци на енергия. Освен това не е ли крайно време енергоемките технологии да се изхвърлят като във всички нормални напреднали страни и тогава няма нужда от нищо повече. Защо покриват Р. Овч.? Пернишкото дърво Първан дума не обели по случая. Сега глей как ще го замажат.

Европейците не са наивни хора и няма да финансират българска АЕЦ, имам предвид проектът Белене отново с руски(разбирай съветско производство!) атомни реактори. Още повече, че има предложение този проект да се финансира с държавен заем от Русия, без да се изискат необходимите финансови обезпечения от българска страна! Познайте за какво по-нататъшна енергийна, а и финансова обвързаност с Русия иде реч! Не знам докога ЕС ще търпи България като пета колона на Русия в Алианса? Ние сме достатъчно нахални и искаме от ЕС финансиране да двата реактора на Козлодуй и бъдещата АЕЦБелене. Дали от два стола, с нашите андрешковски хитрини на дребно, няма да се намерим на земята? Въпросният еврокомисар препоръчва разнообразие на доставките на енергоносители, възстановяване на възобновяеми, алтернативни енергийни източници и одобрява политиката на неконфронтация с Русия. Последното обаче не означава отново да се обвържем всячески с нея. В посланието на въпросния еврокомисар, аз разчитам съвет - по дипломатичен и тактичен начин да се отдалечаваме от тази енергийна обвързаност, в рамките на възможното. Да си енергиен васал е едно, да си енергиен партньор - съвсем друго! Убедена съм, че настоящото правителство цели да ни направи енергиен васал на Русия - то това може!

То на всеки е ясно,че сме енергозависими от Русия (това е фактът, не виждам как ще се промени).Може да има някакви алтернативи но те са малки източници....

тия журналисти пак са объркали заглавието. то трябва да е Управляващите разбойници ДПС, БСП и НДСВ пак измислиха за какво да искат пари от ЕС, за да си ги поделят.

Това ще е файдата за България от т.н. Европейски Съюз.Ограничения,сна Сидеров(Господ да удължи дните му!),когато ви разправяше,че в момента нямаме нужда да влизаме в подобна организация и ще загубим повече,откиолкото ще спечелим вие се пиодигравахте. Смей се сега на себи си.80-те години често стояхме вечер на газени лмапи.

Защо пък аз си мисля, че комунетата дигат пара, защото много добре знаят, че нищо няма да стане. Иначе как щяха да строят АЕЦ Белене?

abe pitaite r.ov4arov - toi znae nai-dobre

Че то това е новина само за кокошките ми на двора!Какво друго може да се очаква от управляващи като нашите /не само сегашните-ид е от времето на правителството на СДС/.НДСВ пое щафетата и продължи да действа в същия дух,а тези вече финализираха процеса.Сега всички ние,заспалите путьовци,дето не можахме една демонстрация да спретнем като хората,за да си защитим интересите/освен мижавата подписка,която Огнян Герджиков загуби в дебрите на парламента/,ще плащаме заедно с децата и внуците си.Платихме построяването на Козлодуй,ще му платим затробването,ще платим Белене и нефтопровода и всяка далавера,която хрумне в нечия руска или европейска кратуна.Давали сме и пак ще дадем-това е трябвало да го напишат на герба на шибаната ни държава!А този латвийски педерунгел що не ходи да затваря АЕЦ Игналина?

O6te prez 1993-94 e re6eno zatvarianeto!Samo deto i togava i sega nikoi ne poema otgovornost za hiliadite,koito 6te ostanat bez rabota!Obezludiavane na regiona otdavna e zapo4nalo. . .Na koi mu puka?!

za6to ne se napravi parvoka4estven remont (ne 4e e nujen) na AETS.....ako trqbva da se preimenuva...i da se opita otnova ...za6to si traqt tiq otgore ....pak se skriha v dupkata i samo o4ite si pokazvat!!!

Още когато пускаха от първи до четвърти блок обявиха, че експлотационничт им период е тридесет години!

Някой трябва да поеме своята отговорност по този въпрос. Интересно защо всички си траят?

Не трябва да се връщаме към АЕЦ Козлудий. Трябва да строиме нова АЕЦ. Ние в България все гледаме да вземем нещо втора употреба ( кола, дрехи и др.)Но колата втора употреба създава много проблеми (това го знам от собствен опит).

Щом не спазваме правилата нека имаме глоби, трябва най-накрая да влезем в крачка.И стига с Козлудуй, нека се обърнем към други енергоизточници.

И това доживяхме!Хора от бившия СССР ,възпитани в братски интернационализъм от КПСС,сега да са решаващ фактор за отварянето на реакторите!Докато България се управлява от продажници синове и внуци на онези,които твърдяха ,че друржбата със СССР ни нужна като Слънцето и Въздуха и които за една нощ станаха от верни и преданни до смърт на БКП комунисти,европейски социалисти нищо добро не ни чака!Колкото до АЕЦ-а, това е само един от многото примери за дупедавската поли тика на всички следосвобожденски правителства!Време е да се събудим хора!

Ah, kakvi syveti ni e dal samo. Dobre che ni kazva kak da si uprawlqwame energiqta. Az bih go ritnal v topkite ako beshe razgovor nasame. Mnogo mrazq taq retorika, s koqto edin vid predpolagat che sa v poziciq da ti kajat kakvo da pravish! Za tezi koito ne znaqt, EU e pylno s korupciq i podmolni reshenia, vzemani bez prozrachnost za obshtestvoto. Oshte ne sme gotovi za EU v smisyl che ne sme dostatychno dobri izmamnici da se systezavame s tqh na visoko nivo, veroqtno e te da pechelqt ot nashata dyrjava poveche otkolkoto nie ot tqh.