Хотелиери в Слънчев бряг готвят протест

Хотелиери в "Слънчев бряг" ще излязат на протест в курорта. Това ще стане на 17 септември.

Обратно в новината

Коментари - Хотелиери в Слънчев бряг готвят протест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В България има много хотели, но има много малко хотелиери. Мутренското мислене далече се различава от реалността. Та преди да протестират хотелиерите, нека се замислят в/у някои неща, и тогава да имат искания. 1. Бетонирането на черноморието е най-голямата грешка, допускана в БГ и нанесла трайни и непоправими щети в/у природата и туризма като цяло. 2. От възможност за превръщане на БГ в елитна дестинация, която да конкурира други курорти, се превърна в дестинация за дрога, алкохол, секс, и всякакви други неща, но не и за истински туризъм. 3. Всички т.нар. хотелиери, се интересуват само от собствеността си, а това наоколо е грижа на друг. Има места, с 3-4 хотела един до друг, а м/у тях обрасло като джунгла, няма пътеки, пълно с боклуци, и т.н. И все чакат някой друг да им свърши работата. 4. Укриването на данъци е основно занимание. 5. Използването на робски труд е основен принцип. 6. Отношението към клиента (с малки изключения) е по-лошо, отколкото на собственика към кучето си. 7. Жаждата за бързо забогатяване на гърба на служителите е фикс идея. За 500 лв. ги скъсват от бачкане, а ако си недоволен, може и някой тупаник да отнесеш. 8. Храните и напитките, особено в СБ са основно с изтекъл срок и неясен произход. Репортажи по ТВ е имало доста. 9. Развитието на туризма трябваше да е планово, а не стихийно и с неясни последствия. Сега можеш да си вземеш огънче от съседа в хотела отсреща. 10. Окупирането на плажовете от концесионери и др. мутри, дрането на кожи за един чадър, липсата на празно място(въпреки закона), целодневното обикаляне на продавачи на семки, царевица, гевреци, сладоледи и др., ни доближават до друг вид туризъм, но не и европейски или световен. А за определени хотели, дето са направо в морето, чиято собственост е ясна, не се и коментира даже.

Напълно подкрепям! Туризмът вади сума ти пари, а е неглижиран тотално.

Като застроявахте защо не правихте и инфраструктура?-то в нормалния свят едното върви с другото,но алчността е такова нещо..,а сега държавата ви длъжна

а императорите диневи,каде са?засртоиха целия влас,суннъ беач,несебар и равда в едно а сега ше чакат дарзавата да им оправи нещата.ми да влозат в инфраструктора,да наптавят едно училище,да обучават хората,да учат езици.какви "бусинессман"са тези с огромните хотели дето им врачиха по няколко куфарчета препрани пари да построят тия мастодонти?нещасници. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ХА, ХА, ХА!

едно е ясно,няма пари,няма кадри...какво има да протестират.

много сте жалки милички. научете се както казаха хората по-горе на БИЗНЕС вече , а не на алъвериш. кадрите ви бягат навън за ПАРИ, защото пари се правят с мотивация, акъл и работа в екип, а вие скъпи "бизнесмени" нямате акъл ама изобщо в проядените ви глави

казал бил "Хотелиерът" Веселин Налбантов , айдеееееееее

Ама разбира се!! Държавата е длъжна да направи всичко, а те само да прибират пари!!! Да си купят кошове за отпадъци в Слънчев бряг - и тогава да протестират - че един кош не са купили!!!

Мутрите ще протестират!? Защо бе, аланкоуло, требе да се плащат заплати и на персонала ли. Като ги сменяте всяка година. Никой не работи вече ангария.

Качеството на туристическият продукт е отговорност на самите хотелиери. Повишаване квалификацията на служителите също! Иначе липсата на кадри е поради тяхна вина! Курортите са обособени, а що касае инфраструктурата...тя си е зле навсякъде! Извода е: скъпи хотелиери, вместо да мрънкате...вземте вложете малко средства в кадрите си и си ги запазете! Дайте им заплати, а не социални помощи! Аз лично работих 15 години в сферата на туризма (за щастие не в хотел) и съм ставала свидетел на издевателстване над служители, физическа саморазправа и какво ли още не! Та, българският така наречен хотелиер....има още много хляб да яде......докато успее да стигне италианския хотелиер, примерно :-)