Служители на МВР протестираха във Варна

Стотици пожарникари, спасители и полицаи излязоха на протест във Варна в събота. Те са против наредба на МВР да има по двама души на дежурство.

Обратно в новината

Коментари - Служители на МВР протестираха във Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може би сте прави г-да полицаи, пожарникари, лекари, учители и др.п., но аз имам резерви и то не малки, както по отношение на исканията Ви така и по външния ви вид, безхаберието, общата култура и т. н. Само аз ли виждам охранените Ви фигури, които се носят едва едва по улиците, в редките случаи, когато въобще може да Ви срещне човек, когато в 90% от случаите когато ви потърси човек казвате "ми ко прайм сега или не си само ти, че да ти помогна. Малко са човеците във Вашите съсловия! А Вие трябва да давате тон на обществото.Малки Ви били заплатите, нима моята след 42 г. стаж е по-голяма при висшето ми образование, което сега се получава под път и над път без даже да си научил цялата азбука? Сигурно е редно първо пред себе си да кажеш какво си дал и дали все пак не получаваш по-вече отколкото даваш!!! Да сте здрави всички, но нека първо да даваме и да пресечем поне наполовина шуробаджанащината.

"Ние полагаме неистови усилия, докато изпълняваме преките си служебни задължения, докато крадем от времето на семействата си, да се занимаваме в работни групи и да участваме в писането на нормативни документи, за които някои получават заплати." А според мен неистовите усилия с в посока ранно пенсиониране ,привилегии,привилегии и каквото още може да се вземе от държавата.А работата после..Жалко ,че и там кадърните и честните са наврени в миша дупка..

И в полицията както на други места витае едно изречение, незнайно от кого пробутано. А то е: Ако не съм аз друг ще дойде да работи за тези (малкото) пари. И точно там е грешката на хората. - Господа полицаи. Без вас МВР е само три букви, които нищо не са способни да направят. Запомнете, че само ако сте единни в действията и исканията си, само тогава освен че ще ви слушат, ами и ще изпълняват.

Минималния екип бил 4 човека. Ами тя и заплатата им е друга. Но като искате да се срвнявате с по-развите държави отидете там да работите ама не зная кой ще ви вземе с тези дебели кореми и мазни вратове. Добре, че в екипите има и някой друг младоко който е готов да бъде обучен но няма от кого, поради простата причина, че на обученията в школите не се подготвят кадри а потенциални алкохолици и картоиграчи. Сменете си бай ганьовското държание г-да пожарникари и разни други там, направете се конкурентноспособни чрез знания и умения и след това чак се сравнявайте с който и да е. Всички вас видяха. Един ден работите, три дни почивате и вършите нещо частно. Накрая на месеца взимате 1000 лв заплата и сте ми излези да ми протестирате. Какво да кажат 70 процента от населението които работят по 6 дни в седмицата, не са осигурени, нямат соц. придобивки и вземат по 350-400 лв заплата в края на месеца?

Я пробвай да тестваш някой западен полицай да те гони 500м. Няма кой, повярвай ми. И там са същите хора със същите проблеми, дебели кореми и мазни вратове. И преди да коментираш нечия професия, първо я работи и тогава давай коментари типично по български обичай.

ти колега виждал ли си наистина как изглеждат служителите и спасителите по Европа, САЩ, и Канада. За полицаите и САЩ донякъде може да си прав но там закона е такъв, че вместо да те гонят като малоумници 500 м, както ти предлагаш, директно ще те застрелят. Иаче служителите са хора които тренират и са с добро физ. състояние. Относно практикуването на работата - много ли си сигурен, че не познавам естеството на работа а? Или и ти си един от онези заплатаджии които ходята само на работа, гледат как да им мине работното време за да се отдадат на пиене и игра на карти. От такива като вас, такива като нас които желаят промяна не могат да изразят мнение. Вие сте едни закостенели мозъци и нищо повече. Дано по този начин да те е удовлетворил отговора ми.

Интересно защо един цивилен синдекат като Подкрепа подкрепи тоя пратест. Да не би да мирише на военизиране или подкрепаджиите готвят преврат?

Човече, какво по-естествено от това? И едните, и другите са наемни работници, защо да не се поддържат? Солидарността прави чест на синдиката в такива случаи.