Боровете в Русенско масово изсъхват

Заради климатичните промени боровете в Русенско масово изсъхват. Иглолистните насаждения в Русенско са на площ от 63 хиляди декара.

Обратно в новината

Коментари - Боровете в Русенско масово изсъхват | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Насадене средиземноморски бор като е топло

абе те и тези от парламента не им е мястото там където са сега ама не започнаха да съхнат еййй. кога ли ще дойде момента и те да започнат да съхнат един по един докато не разберат, че наистина са объркали мястото на което са.

А какво се прави с новопосадените дървета. Засаждат се и повече никакви грижи. Да вземем за пример акациите по ул. Доростол. няма кой да мине после по улиците и да провери какво е станало след това. Дръвчетата се изкривяват /нямат опора/ и някои все пак са добре, но тези които са под клоните на големи дървета така и не порастват. А трябва да се отрежат високите клони, които импречат/пречат и на контактната мрежа/ да растат. Да не говорим, че дърветата са стари черници /в края на Доростол/ а други са направо сухи. Но готовите пари се харчат лесно. Но кой ли от отговорните ще прочете това, май само ние гражданите си говорим, защото ни боли за града ни.

е как така забелязахте , че това е поне от 10 години, или с демокрацията станахте слепи и неми, така е защото не се полагат никакви грижи както за хората, така и за природата, всичко се използва до дупка и после се захвърля, много жалко за хубавия ни някога град.....

Глупости на таркалета,бора съхне защото последните години нито веднъж не се е пръскало за корояди и тем подобни твари

променете наредбата, вместо да чакате сама да се вустанови естествената природа, защото надали ще дочакате.....надали някои изобщо *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ами,да залесят такива,каквито има в лас вегас-устояват на големи горестини.

Ами то не само на гореСтините трябва да издържат, също и на Цтуда;)

Червените борове да изсъхнат,че да не се пръкват повече наследници на тез изедници

Много Дървета изсъхват заради обблъчващите радиоактивни антени ( наречени Баззови станнции ) на моббилните опператори, и най- вече на Виввваком, собственик на която е оня бандит- Цветтан Вассилев, който изчезна в чужбина с парите от КТБ. ... Всяка една премахната, отрязана или запалена Обллъчваща Баззова станнция на Вивваком= Стотици спасени животи на хора, птици и животни, .... а и дървета.

откъде копи пейстна ?

съгласен съм донякъде. но ако сме толкова крайни като теб то по-добре да отидем да живеем в джунглата. какво толкова пречат антените на птиците не зная ама щом казваш

Много ясно, че ще съхнат. Да сте виждали естествено замозалесено иглолистно дърво в Дунавската равнина ? Просто климатичните условия тук не са подходящи; тези изкуствени насаждания са просто изнасилване на природата.

Дали няма да се хванат пинии? Като в Италия...

само така