Рапанджия се удави край Шабла

Водолаз се е удавил в морето край Шабла, докато се е гмуркал за рапани. Инцидентът е станал около 17 часа в понеделник.

Обратно в новината

Коментари - Рапанджия се удави край Шабла | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жалко за човека, жалко за трите деца и вдовицата. Бог да прости!

Бог да прости човека, нека почива в мир. Доколкото разбрах от статията, човека се е гмуркал без екипировка( разбирам без акваланг), та не ми е ясно за каква кесонна болест говорят журналистите.

Бог да го прости! Беше изключително добър и отговорен човек!

Лека му пръст на Гошо! Наистина беше добро и отговорно към семейството и близките момче! Това е просто жестока, нелепа случайност! За жалост с морето шега не бива!

Кесонната болест, известна още като декомпресионна болест или болест на водолазите, описва състояние, причинено от азотните мехурчета, които са в кръвта и тъканите на тялото. Мехурчетата се появяват, когато водолазът премине от дълбока вода към повърхността (където околното налягане е по-ниско) в много кратък период от време. Кесонната болест може да се случи при напускане на околна среда при високо налягане чрез бързо издигане от дълбочина или бързо издигане към среда в по-високо налягане.

тъкмо се зачудих как толкова гладко и грамотно написан текст с верни неща и без злоба, агресия и изтърване на нерви от ДПС избирател, а то се оказа просто..copy-paste от интернет !!

Кесонната болест не се развива в резултат на "недостатъчно кислород в кръвта". Това вече и децата го знаят, а вие пак сте неподготвени!

на 2.5м кесонна болест?

bufalo_bil@abv.bg

Направо трябва да обявят за опасни всички басейни, по-дълбоки от 1 метър!