Резиденцията на Живков става старчески дом

Бившата резиденция на Тодор Живков край Русе ще бъде превърната в "Резиденция за възрастни хора". Това е идеята на новите й собственици, съобщи БТА.

Обратно в новината

Коментари - Резиденцията на Живков става старчески дом | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо така неграмотно се пишат тук информациите, не мога да разбера - както не разбрах коя фирма е спечелила търга, а явно не е тайна, щом собственикът дава пресконференция. А път този израз "състаряването на населението", направо ме потресе. За пунктуационни грешки, пълни членове - не говоря, за да не изЕдряваме...

Мога само да им доставям в бъдеще сините таблетчици,за да ехти гората!

Брей, нямат брой тези резиденции! Беден бил Живков, нищо нямал. Та той на практика имаше цялата държава. и то без да даде и стотинка. Това беше разбирането на БКП велможите, чудесно възприето от наследниците им - БСП велможите.

добра, недобра, .... ЕДНО НЕЩО СЕ ОЦЕНЯВА НАКРАЯ, не в началото. Като стане - тогава ще се види дали е добро или не. То и комунизма беше добра идея, ама видяхме как беше "реализирана". Намеренията (и особено думите) не значат нищо!

Kakva chudesna ideia. Dano ima vse poveche takiva hubavi idei, i dano te da ne sa za predlagane na chuzdenci, A po skoro na mestni hora, predimno ot ruse. Bravo bravo

каква чудесна идея. дано има все повече такива хубави идеи, и дано те да не са за предлагане на чузденци и на местни хора, предимно от русе. браво браво *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Екстра работа- да бе с бутикови баби и дядовци, само ВИП, трябва да са с пенсии над 800 лв.,може и да завещаят и имотите си на собственика-бизнесмен и да им остава 2-3г. да доживеят. Поне такава е практиката на някои "страчески домове" на цивилизованият и високотарифен запад- нали от там се учим.Междувременно ще участва във фин.инжекции от община и фондации и добра перспектива да купи и терена с преференции.

Добра идея....но нямаш опит с бюрокрацията в тоя скапан град.Минах през 8 общински сесий докато си прокарам вода.Общо 17 месеца.Пожелавам ти късмет

Така ли писа в документите, както пишеш тук? Ако си писал така, аз също не бих ти обърнал внимание. Съгласи се, че дете на 8 години трудно би искало прекарване на водопровод. Ако съдим по писането ти, ти си някъде на тази възраст.

Но това вече си го казвал, не се повтаряй...

Тази ИДЕЯ МНОГО ми ХАРЕСА. Пожелавам да стане ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ.

млък бе простак, като светнеш фенерче през едното ти ухо излиза през другото

Идеята е добра на друг е въпросът дали точно бивша държавна резиденция трябва да бъде превърната в такъв дом. Могат да се използват много други изоставени държавни и общински имоти.... За това място може да се измисл нещо по-подходящо !

ОТЛИЧНА ИДЕЯ

Е да,мутрите остаряват

Идеята е добра и обществото има спешна нужда от такава услуга. Масово българите работещи в чужбина са оставили на "самоотглеждане" възрастните си родители и макар и да разполагат с пари- няма институция където да ги настанят. Канада например има следният добър опит в тази насока- 3 сгради една до друга- в първата са напълно здрави възрастни хора, за които обаяе няма кой да се грижи, във втората сграда са тези,които се нуждаят от по-голямо внимание и медицински грижи,а в третата сграда са сериозно болни стари хора за които се изисква денонощна грижа. Никой не се е отказал от родителите си- просто начинът на живот в съвременното общество изисква нови начини. Но....най-страшното е обаче,когато от 2-ма сина и 1 дъщеря- всичките в чужбина и финансово обезпечени, майка им умира в лудница,защото няма кой да я погледне! Смятам,че трябва законодателството да се погрижи в такива случаи и тези "деца" да спрат да разчитат на държавата и "добрите съседи"!

В канадския опит, както го описвате, няма нищо уникално - в дома на ал. "Възраждане" също са настанени здрави възрастни хора, а последният етаж е за лежащо болни. Така, че идеите, вкл. и на бизнесмена, хич не са уникални, друг е въпросът как с мижавите български пенсии може да функционира подобен дом. Сигурно може, но само, ако е "бутиков" - ясно какво се има предвид.

евала