Коментари - Лекуват със стари лекарства в ”Пирогов” | dnes.dir.bg
назад

Лекуват със стари лекарства в ”Пирогов”

Продължават символичните протести в института за спешна медицинска помощ “Пирогов” срещу остарялата материална база и ниските заплати.

Обратно в новината

Коментари - Лекуват със стари лекарства в ”Пирогов” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

преди години баща ми почина на операционната маса при доктор чирков.Дълго обвинявах лекарите за това,но по-късно ми стана ясно,че организма му беше много слаб и затова не е издържал...Сега след години като се замисля колко много пъти лекарите са ми помагали ми става ясно,че без тяхната помощ сме за никъде.Има много кадърни лекари има и некадърни/такива хора навсякъде ги има/но нека подкрепим кадърните,които са много повече и да им пожелаем успех в стачкуването...защот заплатите които получават наистина им са малко.На запад лекарите са едни от най-богатите хора.Смятам,че под 1000 лв.заплата не трябва да имат.

Подкрепям стачните действия , те не са били ефективни до сега защото започват тук- таме , няма единност в стачните действия за всички лечебни заведения.Но този който работи тази работа може да разбере психическото натоварване и безсънните ни нощи коло кревата на болните ,борба за поредния човешки живот . Много малко са хората ,които оценяват нашия труд.Но наистина трябва да спре работата в цяла Б-я във всички лечебни заведения само за един ден за да разберат всички политици и управници за какво става въпрос, а не само да се успокояват, ТЕ НЯМАТ ПРАВО НА СТАЧНИ ДЕЙСТВИЯ. да ама и ние сме хора ,имаме деца и семейства , които изхранваме.

Подкрепям ги напълно! За мен Пирогов е най-доброто здравно заведение /в смисъл обслужване и квалификация на персонала/ в страната с отлични лекари и сестри. За мен те са направо герои да работят в таква обстановка и мизерия и да изпълняват лекарския си дълг. Наистина трябва да стачкуват, но ефективно, не само с протести. Безумие е лекари и сестри, които се грижат за живота ни, да са с такива мизерни заплати. Вместо да насочат цялото внимание в работата си, те са заети с мисълта за оцеляването си. Може и да вземат пари, напълно ги оправдавам. На мен не са ми взимали, макар да ме обслужиха на ниво и не са направили ни най-малък намек за пари. Значи има хора, които им дават без лекарите да си искат. И аз, ако съм на тяхно място, ще взема с чиста съвест, ако парите не ми стигат да живея нормално и ми ги дават. Защото за отговорността, която имат, те заслужават заплати с четири цифри. Просто опитайте се да застанете от тяхната срана и да ги разберете. Ще видите, че са прави до болка.

Ех, да можеше да се изпълни предложението на Тошо- да не се лекува целия политически елит, ако закъса по време на стачката. Ситият на гладния не вярва , нали? Срамно положение е да се молиш да те чуят...

Пак ще започваме отначало, ама ако е въэможно по бърэо и беэ БСП!

Да,бе, все докторите ви криви, а ако не са те, кой ще ви трие насраните гъэове, дето ги влачите по доктори эа щяло и нещяло? Техните семейства не са виновни, че пак ни управляват комунисти, начело с Доган! Техният труд не е излишен!

Ниско заплащане+ниски здравни и всякакви вноски+огромни сметки+никакъв контролпроизвол+миз А, честито на печелившите!

Неблагодарници!!!Лек и сестри са най- големите спонсори на здравеопазването с труда си. Без тях с мизерните си вноски сте за никъде. Ако всичко се остойности както трябва ще духате супата, но от това бягат всички, защото тогава ще видим социално напрежение.

Целият Пирогов се командува и работи за Доган.Там е заровено кучето и там търсете причините за всичко.

molja,vseki koito se nujdae ot lekar da se obrushta kum shofuorite i vatmanite na gradskija transport.Ako te sluchaino otkajat ili ne gi namirate za dostatuchno kompetentni.to molja napuskaite tazi strana.Shtom uchiteli i lekari poluchavat po-malko ot tezi dami i gospoda v transporta,to tova ne e durjava !

Дончева,с по 5лв. еднократно,какво точно мислиш,че ще потпомогнеш?Болница ли ще построиш,ще ремонтираш ли някоя,или ще оборудваш всички болници,или ще купуваш во веки веков лекарства и консумативи,или пък ще увеличиш заплатите на персонала.Какво си мислиш,че можеш да направиш,като събереш да кажем десет милиона еднократно.Ще ти отговоря-нищо.Този въпрос не може да бъде решен с дарения,колкото и хубаво нещо да са те.А и не, ти и аз би трябвало да мислим как да решаваме тези проблеми.За това си има хора,на които ние така или иначе плащаме.Освен това здравната усигоровка е вид вноска,която доста хора правим всеки месец.А и осигурителната ни система,заедно с тази на Франция са най-скъпо струващите на пациентите в сравнение с цяла Европа.Освен това в решаването на тези проблеми,никой не иска мнението на пациентите.Добре знаеш,че всички договорки са м/у здравна коса,Здравно Министерство и лекарски съюз.Така,че нас никой не ни пита,въпреки,че сме най-потърпевши от здравната ни с-ма и нашите права като пациенти често са погазвани.Пациентите сме четвърта страна тук и не ми е ясно, защо ти предлагаш ние да правим дарения на някоя от другите страни.Те доколкото знам,няма да ни върнат жеста.

Ма въобще да не ни лекуват, нали и без това само спим и недоволстваме, мнение не изразяваме чрез гласуване , а само протест срещу всички политици. Без държава не може, чакайте марсианците- и лекари и болни ръкопляскайте на новоизбраните от вас-негласуващите и никакви вопли и недоволство само трайкане пред първата политическа сила, кво мрънкате и се оплаквате, айде стига. Не съм съгласен с никакви протести и стачки един ден след изборите, когато и медици и пациенти са имали право на глас и не са взели никакво решение, не са променили нищо, политиката не ви интересуваше, сега пък мен не ме интересува какво ви боли. Нямате право на протести

трябва да им се вдигнат заплатите, но колко - така че това да надвишава размера на рушветите които получават, дали увеличение и с 500 лева ще е дастатъчно, за да виждат в нас хора, а не разхождащи се портфейли?

да им открием сметка, да им създадем удобства, и след това като в лукс условия да ни рекетират двойно и тройно. пиша като потърпевш, който винаги се е осигурявал и когато ми се наложи медицинска помощ ми свлякаха не кожата а незнам какво

Nemoje edin lekar da vzima 450lv,edin sanitar -180lv,edna med.sestra-250lv,a edin shovior 700lv?!Medicinata ni bedstva i e zveno koeto ostava posledno za opraviane.Horata triabva da proumeiat,che tova e paradoks,za koito v celia sviat shte ni se smee!

Предлагам да се открие с/ка и целево всеки дееспособен глажданин да преведе по 5 лева за създаването на модерен Център за спешна медицинска помощ. Събираме пари за какво ли не, а за това което всеки един в определен момент жизнено се нуждае бездействаме. Прием апела ми! Животът и здравето на всички зависи от това!

Podkrepiam Poturpevsh, zashtoto i az dosta pari sam i butala na lekarite!

Kato se zamislya!!!? May po cyal svyat edinsvenno medicite v BG sa nay zle.Tezi koito mogat da povishat zaplatite na gr.transport,mogat da povishat i nashite.cyala Bulgaria v stachka

4udq se...'lekuvat' li e to4nata duma?

Abe, mirishe nesto taja rabota... Znaem se de! Snaem go i Spas...

ИЗКЕФИХ СЕ НА ЕДНИ ЛЕКАР,ЧЕТЕЙКИ НЯКАКВА ПРОКЛАМАЦИЯ ПО НОВИНИТЕ СНОЩИ-НЕ ИСКАЙТЕ ОТ НАС ДА СТАВАМЕ ВИСОКООБРАЗОВАНИ УБИИЙЦИ-БЯХА ДУМИТЕ МУ/ЦИТИРАМ ПО СПОМЕН/

Предлагам на всички лекари на България особена стачка - да престанат да лекуват цялата политическа класа - депутати, министри, служители на високо ниво в министерствата и т.н. както и техните семейства.

Това го знаем и без да го пишат.Напълно подкрепям Shokiran.Бих попитала само,до кога тези които си плащаме здравните осигуровки ще чакаме на една опашка с разни социално слаби,които не плащат, с циганите и т.н.Естествено,че всеки човек има право на здравна помощ,но след като управляващите направиха такава здравната система,а лекарите станаха повече чиновници отколкото лекари,да направят така,че редовните данъкоплатци,които изкарваме заплатите на лекарите да бъдем обслужвани с необходимото внимание,а не все едно че някой насила се разболява за да търси тяхната помощ.

Е как няма да са остарели и с изтекъл срок лекарствата и медицинските консумативи,след като голяма част от нях се доставят от фирмата на съпругата на д-р Спасков ???

xaxaxa patitca :{}

Изхвърляха ни от три престижниболници в разстояние на няколко часа-свекърва ми почина след един ден в четвъртата.Сега си плащаме,макар да казват,че за онкоболните лечението е безплатно!

:)))))) mn si zagybena . axaxax zle

Подкрепям лекарите. Само дето са позбъркали времето.Трябват ефективни стачни действия.Масово. Трябва да се избере и подходящ момент - наближаващи избори, визита на храстове и тн и тн символика...

я да мълчат ,че колко пари съм и им дал като рушвети..... по 50 по 50 по 50 и накрая успяха да уморят майка ми!!!! мързеливци са това !!!!

Не мога да повярвам, че точно тези болници, които вършат вай-много работа остават без финансиране. В Пирогов е пълна трагедия. Като почнеш от кочините наречени болнични стаи, минеш през ръждивите колички за извозване на пострадалите хора и стигнеш до злокобните коридори като в някой извратен филм на Хичкок.

Ti myl4i smrydlio i uvajavai truda na horata

що не коментирате стачката на лекарите? когато беше за шофьорите имаше 200 коментара за 1 час! истината е една - не ви пука, докато не го закъсате! нека лекарите стачкуват - и ефективно! защото е подигравка с образованието и знанията на тези хора да получават такива заплати! дайте си сметка и за отговорността и психическото натоварване, на което са подложени ежедневно. подкрепете лекарите (и сестрите, разбира се), инак лошо...

я да мълчат ,че колко пари съм и им дал като рушвети..... по 50 по 50 по 50 и накрая успяха да уморят майка ми!!!! мързеливци са това !!!!

Вноските съвсем не са мизерни,като се има в предвид какво покриват.В Германия например,срещу 5/пет/ евро получаваш преглед от лекар и безплатна рецепта.А у нас срещу здравна усигуровка и такса получаваш преглед пр. от jp-то си.И стига сте заплашвали нас,пациентите .Ние си плащаме определеното от министерството,здрав каса и лекарския съюз.Какво повече искате от нас.А това,че здравното ни обслужване е на много ниско ниво е факт.Стачкувайте,пра каквото искате,но знайте,че нацията ни не е доволна от качеството на вашия труд.

Вноските съвсем не са мизерни,като се има в предвид какво покриват.В Германия например,срещу 5/пет/ евро получаваш преглед от лекар и безплатна рецепта.А у нас срещу здравна усигуровка и такса получаваш преглед пр. от jp-то си.И стига сте заплашвали нас,пациентите .Ние си плащаме определеното от министерството,здрав каса и лекарския съюз.Какво повече искате от нас.А това,че здравното ни обслужване е на много ниско ниво е факт.Стачкувайте,пра каквото искате,но знайте,че нацията ни не е доволна от качеството на вашия труд.