В Пловдив спешно търсят кръводарители (група А+) за бременна

Спешно се търсят кръводарители с кръвна група А, резус фактор „+“, за животоспасяващи преливания на бременна жена в АГ клиниката на УМБАЛ „Св. Георги“-Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - В Пловдив спешно търсят кръводарители (група А+) за бременна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А били ви учудил факта, че кръвните центрове на България са разделени на 4 зони и между тях буквално не може да се прехвърля кръв. Вътре в зоните - да, но между тях - не.Така ако има 100 желаещи да дарят кръв в Ловеч с тази кръвна група - не могат да я дарят там и от кръвния център да я транспортират, а трябва да дойдат в Пловдив. Евентуално при някаква супер спешност може да се направи някаква организация с думата на президента или премиера или някой друг там ОТГОРЕ, но тук вече степенуваме думата СПЕШНО, което когато става дума за човешки живот е СМЕШНО. Преди да дарите кръв за някой в друг град попитайте - дали ще стигне кръвта до него.

Мога ли да даря кръв за жената от София и ако отговорът е - да - къде и какви данни да съобщя при кръводаряването?

Столипиново да дадат кръв на сънародничката си.Но мизата трябва да е четирикратно по-висока от тази ,за изборната победа.

За Бога братя, не боледувайте! Ако некоя здарвена пътека ме отведе до тая "Мома англичанка" дет се кипри на снимката, Бием си камшиците, и към летище "Враждебна"! А ако не стигна до там, в гробище "Орландовци" !

И аз съм А+, наистина ли няма как да се дари кръв в София и тя да бъде закарана в Пловдив след като става въпрос за спасяване на живот?

Преди години имаше национален център, сега не съм наясно какво как и защо се случва, но някак ми прилича на поредната свинщина в Родината, някой явно иска и в тук - в живота на хората да намеси политика

Моля за извинение, всичките ми коментари, със съдържание: "Тук точно ли намери да се изсереш?!?" бяха отправени до: 1. Троши Русенлиев, 2. ТЪПАНАРИЙ... !!, 3. А Рушовата, ?!? Както и за след това, под каквито и други никове се представи...

С тези ли три полу-йероглифи, като "никове", ще ни заблуждаваш, ти, мижав полу-интелектоалец ! А сега, за тебе:"Както си сереш в нужника, вилата ти да пламне, да немаш "Преса" да се забришеш, и вратата да заяде" (српска клетва)

Най-хубавия ми коментар, за гаргата, "Рушовата", пропадна заради теб, тъпа и противна карекатура!

Готови сме да предложим и от групата на боговете О( - ), ако от това ще се подобри състоянието на момичето.

Дай Боже да стабилизират жената! половин България е А+, бързо ще се събере кръв.Господ да пази майката и нероденото бебе...

lu4ka

Това значи ли, че държавата няма пет литра накуп 0+ и А+?

Ако в бележката пише АГ клиниката на УМБАЛ Св. Георги-Пловдив достатъчно ли е?

дайте по-точна информация, аз съм А1+ и при съвпадение съм готова да дам безвъзмездно, от Русе съм....

A+ е най-разпространена в България, кво толкова?

Дира кажете как да дадем кръв в София.и аз съм а+

Такава им е политиката, че за преливане в Пловдив трябва да се даде кръв в Пловдивския кръвен център. За София- в Софийския център. А иначе сайта им е един. Само пътуваме като линейки насам-натам да даряваме, а системата не се променя.

Може ли да се дари кръв в София ?

B+ съм, не става, (дарил съм на 10 литра), ама няма ли банка по кръвопреливане? Дано се роди детенцето успешно!

Добре де, това е доста масова кръвна група, дори бих казал най-масовата, но все пак не е ли малко безотговорно, при положение че имаш две деца, знаеш че имаш такова заболяване, да поемаш риск за 3то????

Хм. Без да съзнаваш поемаш рискове всеки миг. Да легне и да лежи ли? Все пак сме в 21-ви век. Наскоро имаше статия, че в Швеция вече присаждали матки от една жена на друга, тук от кръвопреливане да се плашим. Браво на жената и успех.

Защо да ляга да лежи, просто след като знаеш че има огромен риск за живота ти - направи семейно планиране, има хапчета, има 1000 метода... Живота е красив

Писах ти плюс, защото въпросът ти е напълно резонен. Това беше първото, което ми хрумна, прочитайки новината. Съгласна съм, дори мисля, че не е малко, а доста безотговорно. Още повече, че заболяването, кой знае, може и да се унаследява (?) Въпреки това да пожелаем здраве и късмет на майката и бъдещото дете. (Не знаех, че - както споделят хората в този форум - кръвна група А е толкова честа в БГ, мислех че моята е най-честа - О, Rh+)

Вероятно го е отключила в хода на бременността, а не е забременяла въпреки него. Става въпрос за болестно състояние с много сериозни прогнози и се съмнявам, че някой би си добавил и бременност към него. Нека не съдим жената.

Bukost

Извинявам се, ако случайно те засегна , ама наистина ли си толкова елементарна или е просто поза !? Половината от заболяванията се унаследяват, шанса е 50 на 50, това означава ли, че не трябва да си имат дечица хората !? Майка ми като е с астегматизъм, не е трябвало да ме ражда ли , понеже видиш ли и аз имам по наследство !? Или дядо ми като е с камъни в бъбреците също е трябвало да ревне да не ме ражда майка ми, щото видиш ли пък съм наследила това от него ? ... Пълна глупост си написала ... Не живеем в каменната ера, живеем в 21 век и медицината се развива, винаги има шанс да се намери ново лечение, това е решението, а не да не разждаме...

И аз, но как се казва жената?

Неуместен въпрос, ДЕТЕ Е.

Питам за името, за да напишат в бележката за кой е кръвта. Аиначе не може да е проблем, че съм от друг град.

Член1

Здравейте, питах редактора. Няма информация за името, за съжаление. "затова пише да се каже, че е за родилката в АГ болнцата" .

Много добра Модерация днес от ДИР. Само така, бъдете ПОЛЕЗНИ! Благодаря Ви!

THANKS MOD, Пич си ;-)))

Аз съм А+ , но съм от София :(