Коментари - Жилищата поскъпнаха с 10% за 2007 г. | dnes.dir.bg
назад

Жилищата поскъпнаха с 10% за 2007 г.

През 2006 г. са били сключени 312 000 сделки с жилищни имоти, в 30 на сто от сключените сделки са участвали чуждестранни граждани

Обратно в новината

Коментари - Жилищата поскъпнаха с 10% за 2007 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Благодаря на БАТЕТО! Благодаря и на администраторите на този сайт, че дават гласност и на простолюдието, което няма къде иначе да си изпусне напрежението.

Браво на Болгар,много хубаво гое казал.Не разбирам защо чакате все някой да се грижи за вас /визирамабе ей и Ми аз не купувам вече 10-та година /,какво сте направили вие двамата,какво сте свършили,освен да киснете в net-a,че да имате някакви претенции към човека. Сега бате ще ви каже какво да направите за да сте добре: 1.Научете много добре английски, втори западен и задължително руски език. 2.Станете тесни,но и търсени специалисти в някоя област. 3.Ако не сте доволни от работодателите-сменя ги./Ако постигнете горното няма да е трудно/ 4.Договорет си месечна заплата от 6000лв./толкова изкарвам аз/ и се пригответе да работите по 240-260часа на месец. След това може да се поогледате за жилище! Желая ви успех:))))

cenite na zhilishtata shte padnat s okolo 20% ako se vavede otnovo Sofiiskoto zhitelstvo

болгар,иди си купи малко дрога,че нещо си в криза май...

нека си скачат сега искат по морето 1500-2000евро на квадрат,ами защо да си харча парите за един ап 130000евро за 65 кв.Тези пари ще ги вложа в разходки и обиколки на света ,щото няма да живея 200 год,а и ще ми е по евтино да обикалям дори в скъпите хотели.

Цените ще растат докато има кой да купува на тези цени. Спрете да купувате и ще започнат да ви предлагат по-ниски цени. Не веднага но скоро... Между другото приказките за повишаване на цените в пресата са предназначени за шараните, които са скътали по някой лев и изчакват. Това са поръчкови статии - от първата до последната. Добрата новина е че балончето се е надуло до пръсване защото няма и англичани вече да купуват. Някои банки отпускат ипотечни кредити след... медицински преглед :) Ако си млад и здрав - получаваш. Ако не - не получаваш. Защото ако ти се случи нещо банката е наясно че вече няма как да си получи обратно всичките пари. Даже и ако ти продаде имота.

Аз се чудя кой идиот ще се върже да купува имоти в БГ. В Германия имотите са по евтини и носят високи наеми.За 150 000е ще си купя блок който ми носи 23000 чист наем на година. Дори мегамодерните жилища в центъра на Берлин и на Елба в Хамбург са по евтини, нови и строени от квалифицирани строители. Не мога да разбера защо в България от хранителните продукти до телефон и жилище е по- скъпо. Нито строителя получава 10е на час, нито производителя, продавача или който и да е там във веригата до готов продукт. Да не говорим за качеството....отврат

Значението на цената на жилището сама по себи си е нищо в сравнение с месечната вноска към банката която тя предполага. Ако с месечна вноска Х за 20 г. може да си позволи жилище за 50.000 евро, и в същото време има възможност при същата месечна вноска Х, но за 30г да купи жилище 75.000, в масовия случай избора се подразбира от само себе си..., а с това и логичната тендения на цените в близките години, имайки в предвид че сме едва в ембрионалния стадии на ипотечния пазар в страната...

Цената на едно жилище е точно толкова колкото пазара е готов до плати за него. Дали хората имат пари или нямат в момента е почти от без значение. Това което е от значение са кредитните условия и склонноста на хората да задлъжняват във времето. Въпроса не е кога ще стигнат цените тези в Европа, а кога хората ще се доближат до степента на задлъжналост на домакинствата в другите страни. Въпрос на време (не много вероятно) е от сегашния ембрионален стадии на ипотеките да се стигне до масовото задлъжнаване в степен приблизително 1-та заплата да отива за кредита в продължение на близките 25-30 години. Т.е. когато стане това масово, задлъжнявайки все по-далеч във времето нямащите ще се появяват на пазара с получения кредит все повече като имащи оказвайки постоянен натиск върху цените нагоре и готови да предлагат все по-високи цени за едни и същи видове жилище. Дали ще се изплаща 15 или 30 години този кредит е малка подробност - нали ако не е ипотека би било наем.... Именно на тази доробност разчитат банките и именно тя е мотора на съвременните развити страни.

До нещастниците в този форум/основно до Абе Ей и други такива нискообразовани потни балкански субекти/: 1. Не се занимавам със строителство, становището е валидно за всяка област на живота и икономиката. 2. За образованието- като ви гледам правописа, моите главни букви са като дисертация по българска филология в сравнение с него. Не е неправилно да пишеш с главни букви, стига да спазваш правописа, питайте татковците си, освен ако не са потни железничари, които са написали през живота си само УВО 1965 и Обичам Ленчиту в мазето на панелката ви, миришеща на миналогодишно кисело зеле и втасало вино/разбирай оцет/. 3. Визираните парцели все още не са продадени- чакат вашата глупост да ги платите на 2000 Евро/кв.м. гола земя. Като ви гледам, ще стане номера. 4. Определено считам, че съм над другите и не ме е срам от това. Все пак в мен са инвестирани немалки средства за образование и квалификация. За сега - успешно. Продължавам да инвестирам в комфорта си под формата на луксозни автомобили и в спомените си чрез кратки, но затова пък перверзни връзки с дъщерите и приятелките ви. Чудничко се връзват на лъскави таратайки и костюми Армани. Така е в живота. 5. Относно т.н. реално състояние на пазара- това/питайте някой, дето поне познава някой, чиито брат има даже и незавършено икономическо образование/ е състоянието, при което някой доброволно заплаща дадена цена за дадена стока или услуга. Няма как, колкото и силно да го желаете, да стане иначе. 6. За завирането някъде - тц, не става. Прекалено много собственост имам, за да я завра където и да е, съжалявам, че пак не ви върза. Айде, чао. Продължавайте да се чувствате нещастни, без да си мърдате закърнелите мозъци. Прекрасна плява сте за политиците ви.

Къде ли съм попаднал? Хората / около 80-90%/ нямат пари за нищо друго освен за да се изхранват и да си плащат сметките на монополизираните и от частниците и от държавата дружества, а пък строителните предприемачи се чудят как да построят още едно летище в София за да посрещнат Англичаните. Да,ама взеха нещо и те да се ослушват! А сега:по-сериозно! Такъв цирк на пазара в друга страна не е познат. Казвам друга страна , а не държава, защото тук такава няма!!! Как ще има като от стоителството по-добра Перла -05 няма - че къде другаде да се завъртят комисионните от тъпите сделки, обществени поръчки, ограбеното от хората през банките, мутрите и др. канали за присвояване. Я им сложи данък върху имуществото / далече съм от социалистическите ограничения за 120 квадрата/, че то не е заек да избяга и да се скрие в гората. Тогава ще видим кой колко може да плаща за нещо, което не ползва с десетилетия заради голямото очакване цените да достигнат 10 000 евро на м2. Ще дочакат на куково лято. А това, че ще има цени на някои жилища и по 1000-2000 евро на м2- нека. Айде стига са ни правили на баламурници!Ако беше така, както им се иска на някои,нима банките ще създават фирми за недвижими имоти: Райфайзен и др. Нали трябва да си запазят бизнеса и ще направят всичко възможно този процес да се забави, защото един срив на пазара ги изстрелва в небитието. В другите нормални държави поне е така! Иначе шивачите ще шият дрехи да си имат в складовете, защото след две години в ЕС ще плащат 2-3 пъти повече за дрехи, хлебарите ще трупат брашно за след две години, защото европейците плащат 2-3 пъти по-висока цена за хляба. Нали някой трябва да плаща крайния продукт за ди върнеш разходите! Ега ти колко много се откраднало от този народ!

Писачът с главни букви може би иска да покаже,че е над другите.

Данък печалба се плаща ако жилището което продаваш ти е второ, а не основно, ако продаваш единственото си жилище не се плаща данък и можеш да си го продадеш и преди трите години, даже и на следващия месец след придобиването. Може да не си харесваш съседите и да си продадеш имота. Освен това данък печалба се плаща върху разликата от цената на която е придобито и на която го продаваш. А дали ще го продадеш с печалба ???? Може да го продадеш и на по-ниска цена от тази на която си го придобил, а нотариалните такси се плащат винаги. При това предлагане лихвите по кредитите май са по-високи от поскъпването за което прогнозират спецовете.

Do tanq... Ako jilishteto koeto prodavate ne e osnovno, i go prodadete predi 5 godini ot zakupuvaneto, triabva da go deklarirate. Ako obache ste go prodali po danachna ocenka... daljimia danak vi e NULA... Obiknoveno taka se pravi za da ne se plashtat golemi notarialni taksi

Болгар, мно(Г)о си проЗ. Ти какво предлагаш, като искаш от нас такова нещо? И между другото - въпрос на ниска култура е да пишеш само с главни букви... Според теб как трябва да се преборим със спекулата? Да горим спекулантите? Да ги стреляме? Да ги бесим? Ти да не си от тях, че толкова си набрал на останалите хора? Всяка новина отразяваща недвижимите имоти показва какво е желанието на агенциите и строителите. Не съм видял една, която да отразява реалното състояние на пазара.

болгар ли си къв си.първо се научи да боравиш с клавиатура бе пишлеме.туй че баща ти е продал 2 парцела изгодно не те прави играч бе нещастник.седнал да дава акъл.аман от бизнесмени ганювци.ми като никой пък не ти купува некачествените нови строителства дали няма да си ги навреш некъде а????

Znae li niakoi ot vas dali se plashta niakakuv danuk pechalba ili niakava nakazatelna notarialna taksa ako si prodadesh jilishteto predi da iztekat 3-te godini po staria zakon?

ДОКАТО СТОИТЕ И ЛАЕТЕ КОЙ ОТ КЪДЕ БИЛ НАПРАВИЛ ПАРИ И КОЙ КОЛКО ПРОЦЕНТА БИЛ ПЕЧЕЛИЛ, НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ(А И ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ПРОМЕНЯ?). ТОВА Е БЕЗЗЪБО СКИМТЕНЕ НА АУТСАЙДЕРИ, ЧАКАЩИ НЯКОЙ(КОЙ Е ТОЗИ- НЕ СТАВА ЯСНО) ДА ИМ НАРИНЕ ПАРИ, ДА ИМ НАМАЛИ ЦЕНИТЕ НА ЖИЛИЩАТА, ДА ИМ ИЗГОНИ КЪРЛЕЖИТЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА И Т.Н. ДА, АМА НЕ. ЦЕНИТЕ НА ЖИЛИЩАТА СА ФУНКЦИЯ НА ПАЗАРА- НЕ КУПУВАЙТЕ, КАТО НЕ ВИ ХАРЕСВА. ПАРИТЕ НА ПРЕДПРИЕМАЧИТЕ СА ФУНКЦИЯ НА ВАШИТЕ ПАРИ- ВИЕ СТЕ ГИ ПЛАТИЛИ ДОБРОВОЛНО И СТЕ ГО ДЕКЛАРИРАЛИ ПРЕД НОТАРИУСА ДАЖЕ. КАКВО ТОЧНО ИСКАТЕ, В КРАЯ НА КРАИЩАТА, СИТНИ ДУШИЦИ? ПОНЕ КАЖЕТЕ КЪМ КОГО ТОЧНО СЕ ОБРЪЩАТЕ, НАЗОВЕТЕ ЕДНО-ЕДИНСТВЕНО ИМЕ, ДЕ! МАЙ НЕ ЗНАЕТЕ ДАЖЕ НА КОГО СЕ ЖАЛВАТЕ, ХЛЕНЧОВЦИ!

Може да не купуваме... давайте да строим за да не ни ограбват.

Тази държавка е невероятна. Хем е мизерна, хем е скъпа мизерията. Дано утре, когато ни се отворят очите проумеем, че нито новото и нито старото стоителство тук струват повече от 400 Евро/кв.м, защото София е един гьол. Ако построя(координи строителството по- скоро) на една къща сам, стойността и ще ми излезе до три пъти по-малко от цената на пазара. Къде отиват другите пари???

ДОКАТО СТОИТЕ И ЛАЕТЕ КОЙ ОТ КЪДЕ БИЛ НАПРАВИЛ ПАРИ И КОЙ КОЛКО ПРОЦЕНТА БИЛ ПЕЧЕЛИЛ, НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ(А И ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ПРОМЕНЯ?). ТОВА Е БЕЗЗЪБО СКИМТЕНЕ НА АУТСАЙДЕРИ, ЧАКАЩИ НЯКОЙ(КОЙ Е ТОЗИ- НЕ СТАВА ЯСНО) ДА ИМ НАРИНЕ ПАРИ, ДА ИМ НАМАЛИ ЦЕНИТЕ НА ЖИЛИЩАТА, ДА ИМ ИЗГОНИ КЪРЛЕЖИТЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА И Т.Н. ДА, АМА НЕ. ЦЕНИТЕ НА ЖИЛИЩАТА СА ФУНКЦИЯ НА ПАЗАРА- НЕ КУПУВАЙТЕ, КАТО НЕ ВИ ХАРЕСВА. ПАРИТЕ НА ПРЕДПРИЕМАЧИТЕ СА ФУНКЦИЯ НА ВАШИТЕ ПАРИ- ВИЕ СТЕ ГИ ПЛАТИЛИ ДОБРОВОЛНО И СТЕ ГО ДЕКЛАРИРАЛИ ПРЕД НОТАРИУСА ДАЖЕ. КАКВО ТОЧНО ИСКАТЕ, В КРАЯ НА КРАИЩАТА, СИТНИ ДУШИЦИ? ПОНЕ КАЖЕТЕ КЪМ КОГО ТОЧНО СЕ ОБРЪЩАТЕ, НАЗОВЕТЕ ЕДНО-ЕДИНСТВЕНО ИМЕ, ДЕ! МАЙ НЕ ЗНАЕТЕ ДАЖЕ НА КОГО СЕ ЖАЛВАТЕ, ХЛЕНЧОВЦИ!

ДОКАТО СТОИТЕ И ЛАЕТЕ КОЙ ОТ КЪДЕ БИЛ НАПРАВИЛ ПАРИ И КОЙ КОЛКО ПРОЦЕНТА БИЛ ПЕЧЕЛИЛ, НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ(А И ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ПРОМЕНЯ?). ТОВА Е БЕЗЗЪБО СКИМТЕНЕ НА АУТСАЙДЕРИ, ЧАКАЩИ НЯКОЙ(КОЙ Е ТОЗИ- НЕ СТАВА ЯСНО) ДА ИМ НАРИНЕ ПАРИ, ДА ИМ НАМАЛИ ЦЕНИТЕ НА ЖИЛИЩАТА, ДА ИМ ИЗГОНИ КЪРЛЕЖИТЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА И Т.Н. ДА, АМА НЕ. ЦЕНИТЕ НА ЖИЛИЩАТА СА ФУНКЦИЯ НА ПАЗАРА- НЕ КУПУВАЙТЕ, КАТО НЕ ВИ ХАРЕСВА. ПАРИТЕ НА ПРЕДПРИЕМАЧИТЕ СА ФУНКЦИЯ НА ВАШИТЕ ПАРИ- ВИЕ СТЕ ГИ ПЛАТИЛИ ДОБРОВОЛНО И СТЕ ГО ДЕКЛАРИРАЛИ ПРЕД НОТАРИУСА ДАЖЕ. КАКВО ТОЧНО ИСКАТЕ, В КРАЯ НА КРАИЩАТА, СИТНИ ДУШИЦИ? ПОНЕ КАЖЕТЕ КЪМ КОГО ТОЧНО СЕ ОБРЪЩАТЕ, НАЗОВЕТЕ ЕДНО-ЕДИНСТВЕНО ИМЕ, ДЕ! МАЙ НЕ ЗНАЕТЕ ДАЖЕ НА КОГО СЕ ЖАЛВАТЕ, ХЛЕНЧОВЦИ!

ДОКАТО СТОИТЕ И ЛАЕТЕ КОЙ ОТ КЪДЕ БИЛ НАПРАВИЛ ПАРИ И КОЙ КОЛКО ПРОЦЕНТА БИЛ ПЕЧЕЛИЛ, НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ(А И ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ПРОМЕНЯ?). ТОВА Е БЕЗЗЪБО СКИМТЕНЕ НА АУТСАЙДЕРИ, ЧАКАЩИ НЯКОЙ(КОЙ Е ТОЗИ- НЕ СТАВА ЯСНО) ДА ИМ НАРИНЕ ПАРИ, ДА ИМ НАМАЛИ ЦЕНИТЕ НА ЖИЛИЩАТА, ДА ИМ ИЗГОНИ КЪРЛЕЖИТЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА И Т.Н. ДА, АМА НЕ. ЦЕНИТЕ НА ЖИЛИЩАТА СА ФУНКЦИЯ НА ПАЗАРА- НЕ КУПУВАЙТЕ, КАТО НЕ ВИ ХАРЕСВА. ПАРИТЕ НА ПРЕДПРИЕМАЧИТЕ СА ФУНКЦИЯ НА ВАШИТЕ ПАРИ- ВИЕ СТЕ ГИ ПЛАТИЛИ ДОБРОВОЛНО И СТЕ ГО ДЕКЛАРИРАЛИ ПРЕД НОТАРИУСА ДАЖЕ. КАКВО ТОЧНО ИСКАТЕ, В КРАЯ НА КРАИЩАТА, СИТНИ ДУШИЦИ? ПОНЕ КАЖЕТЕ КЪМ КОГО ТОЧНО СЕ ОБРЪЩАТЕ, НАЗОВЕТЕ ЕДНО-ЕДИНСТВЕНО ИМЕ, ДЕ! МАЙ НЕ ЗНАЕТЕ ДАЖЕ НА КОГО СЕ ЖАЛВАТЕ, ХЛЕНЧОВЦИ!

Не се лъжете да купувате на зелено, в най добрия случай ще чакате още 1-2 години след договорния срок, а може и да не дочакате да бъдат завършени и защо да бърза предприемача, нали ви е взел парите, какво го интересува, че банката ви е взела всичко и сте на улицата, той нали си е взел своето

Айде бе какво се косите и по зле ще става, по цени стигнахме Европа, по заплати пак ще я стигнем след 220 години, и ако от това не сте доволни здраве му кажи

Давайте да купуваме. Ще купим по 3-4 и като стигнат 10-15000EUR квадрата ще ги продадем с 1000-1500% печалба. Е, може да е след 500 години, ама на кой му пука, нали сме инвестирали в бъдещето на внуците на внуците на нашите внуци...

Да, бе. Скочиха :-) Добре, че имат крака да скачат. Ама така като гледам скачат е надолу :-) Има жилища в Младост-3 за по 33-35000 EUR, което преди година беше абсурд за тази квадратура. Кой купил-купил. Поскъпването след влизането на Евросъюза нещо ми се губи. При толкова свободни непродадени жилища и при тенденцията още един куп жилища (закупени с инвестиционна цел - демек за пране на пари) да се пуснат на пазара цените не само няма да се вдигнат, ами дори и ще паднат. То си е факт и в момента. Е, не че няма абсурдни цени от 1200EUR/кв.м. в студентски град. Има! И още ще има. И в Бояна има за по 1500EUR/кв.м. И какво от това? Кой нормален човек ще си купи кутийка 50кв.м. за 1200 или 1500 еВро на квадрат? Ще ви кажа кой - Никой! На маймуни ни направиха тези строителни спекуланти. Да! Спекуланти са! Когато печалбата минава 50% вече се говори за спекула. В имотите нормалната заложена печалба е между 200 и 500%. Това може да ви обясни как синчето на строителен предприемач кара Lamborgini Diablo в Солун и без да му мигне окото го разбива в стълб и го оставя да изгори. Лошото е, че лапни-шараните, купили жилища при такъв процент печалба дирекно спонсорират строителните предприемачи (да се чете спекуланти) да могат да държат непродадени жилища за години напред и да манупилират цените им... Друга интересна особенност на имотния пазар е спадането на цените на имотите в USA. Както добре знаем, каквото и да се случи там повлиява на целия свят...

Голямо крадене, голямо пране!

Мдааа, чакай да станат 2500евро на квадрат... може и 3500 да станат.. Не бе кво си говорим, направо 5к ще ударят, с идеални те части, парапета и стълбището...

Как може едно младо семейство да се устрои и закупи жилище при такива цени. Ако тегли жилищен кредит- как пък със заплата 200-300 лв ще го покрива. Изключвам разбира се младите хора,зад чиито гърбове стоят бащи с тлъсти банкови сметки - напълнени от незнам си къде.Но жилищата явно са само за такива.Другите- кучета ги яли- кой ти мисли за тях.

spored men cenite na zhilishtata shte skachat oshte/mozhe bi s oshte 10-15%/do kraya na godinata.plavno shte stava izravniavane na cenite v dr. evropeiski strani/1500e-2500e/k

стандарта на населението пада,цените на жилищата растат----бг реалност,какво да се каже друго.

Благодаря на БАТЕТО! Благодаря и на администраторите на този сайт, че дават гласност и на простолюдието, което няма къде иначе да си изпусне напрежението.

Благодаря на БАТЕТО! Благодаря и на администраторите на този сайт, че дават гласност и на простолюдието, което няма къде иначе да си изпусне напрежението.