Коментари - Съкращават 950 работници от БДЖ | dnes.dir.bg
назад

Съкращават 950 работници от БДЖ

950 работници да бъдат съкратени иска ръководството на „БДЖ" ЕАД, съобщи председателят на КНСБ Желязко Христов, предаде БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Съкращават 950 работници от БДЖ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не ми ли харесвате кометара.аз съм на същото мнение махнете старите пенсионери и даите път на младите.

да се песионират многото пенсионери и работата ще се оправи.стига са сидяли и получават заплата не заслужено.

ами че кой да защитава интересите на жп-ейците? Казват синдикатите - ами какви синдикати у нас? Такива, които защитават собствените си интереси. Поинтересувайте се, как синдикалистите си вземат ведомствени жилища! При последното увелечение на заплатите - мойта се оказа с намаление, т.е. увеличиха я с 8 лв. но ми увеличиха данъците с 45. Но пък за сметка на това Синдикалния ни лидер си затвори устата с един апартамент. Ама не зная, защо изобщо не я закрият тази железница? ми наистина останаха само тъпаците и пенсионерите тук, ми да я закриват и да си бегаме, кой къде свари. Например в Гърция, ревизорите са със заплатка към 2000 евро, а машинистите към 2600, ми от къде намират пари да им ги плащат тези заплати с таз силно развита железница? Ами румънците - 350 евро, е дъното го стигнахме, няма вече на къде, трябва да си ходиме и да я затварят тая железница. Пък Дунчев ще си развие неговата и ще ни вземе там на работа, щото и на него му трябват специалист, а от къде ще ги вземе....

Транспортна полиция е към МВР, бе сПЪТНИК! Нещо се те прегепцали в крачка във влака или по гарите , та ядеш гомна сега тука, а !?...

а транспортна полиция на чий гръб е

Г-да преди да пристъпите към съкращения,обявете колко бройки съкратихте на 1-април 2007г.Да не говорим,че има издадена заповед за всеки пенсонирал се работник неговото място се съкращава.

Да ги махнем тези негодници от управлението защото те сами не ще си отидат ,но нас ще ни унищожат.

БДЖ е абсолютна партийна фирма на БСП /БКП/ . През годините няма НИТО ЕДИН съкратен от работа комунист!!! Но сега става по-лошо - способните хора и специалистите напускат.Страх ме е когато пътувам с влак като виждам какви хора са назначени за ръководители по движението в гарите! И с локомотивните машинисти е същото ,тях ги люпят в някакви курсове само за три месеца. Държавата да намери пари да оправи линиите и да нормализира скоростите и разписанието и чак тогава да оптимизира числения състав.

как може в частната железопътна компания на Дунчев да дават заплати от 800 до 1200лв значи железницата печели а в БДЖ няма пари значи парите потъват някаде и съкращението няма да помогне намерете крадците

Завиждаме на западняците за високия стандарт на живот, а пита ли се някой защо живеят добре - много просто, всичко се извоюва. Няма кой да те моли да ти даде голяма заплата. Извоювай си я. Но действително трябва да сме единни. Не някой, като поиска увеличение другия да е на страната на работодателя за обратното, с тънката балканска сметчица за бъдещи облаги от страна на работодателя. Виждал съм ги толкова много такива, че вече ми се повръща от тях!

Не сме едини бре хора на кого се сърдите . 1999г когато протестирахме да ни дадат заплатите от Агробиохим затворихме линията и жепейците щяха да ни бият .Сега и на тях им се случва същото -в БГ работата е разделяй и владей .

Dokato konduktorite dejstvat v kombina s putnizite i pribirat parite si v dgoba,nikakvo sukra6tenie njama da pomogne na BDG.

абе мързеливи ориенталци, не искате да плащате билети, двама работят по-малко и от един, аман от раздути комунистически щатове на държавни предприятия, синдикатите са най-големия враг на модерния капитализъм

В БДЖ само съкращават вагони,линии,работни но и увеличават админстрацията и нейните заплати.

искам Атака на власт.Да ги окачат по жиците дано

Нещата вървят към нов фалит на държавата и революционна сетуация. Така е когато комуняги от червени родове правят капитализъм по книгите на маркс и ленин. Скоро, обаче, пак по тези книги ще имат дума работниците. Само да видят хората че със стачки и бунтове могат да си решат проблемите и спиране няма.

Влаковете са в лошо състояние.Трябват нови влакове и тоалетни.

докато се пътува с левче в джоба на кондуктора ще е така

Бог да я прости нашата България!

всичките нови спални вагони ги издалавериха на хърватите - копелета гадни

V Osiguritelni Instalatzii vzimat samo pensioneri zashtoto mladite izbiagaha. Koga shte plashtate spored rabotata. Ne moje edin manevrist bez obrazovanie da vzima zaplata kolkoto chovek sas spetzialno obrazovanie i postoianno v psihichesko naprejenie ot otgovornostta hvarlena na garba mu. Derzayte !!! Shte gi tarsite tia hora.

Като се съкращават толкова хора, и то не само в БДЖ, как намалява безработицата в България?...... С напускане на скапаната държава..... Не случайно дори вече и бизнеса направен тук се изнесе извън граница.....

ЕЙ това е управията в тази пропадаща държава!Вървим към дъното няма надежда с тая мафия на власт да стане по-хубаво!Народе ти решаваш -съвсем да затънем или да изплуваме!Идват избори!

Жалко за БДЖ , и без това не останаха професионалисти там - всеки кадърен се спаси

STRASHNO NYAMA,RABOTA IZVUN BDJ-BOL..

айде да им e честито, а да сте се возили някъде на по-смръдлrв и скапан влак?

ЕЙ ТОВА НАШАТА ДЪРЖАВИЧКА УВЕЛИЧИХА ЗАПЛАТИТЕ В БДЖ С 5-6% И СЕГА СЪКРАЩАВАТ ГАДНИ УРОДИ

Бах ти скапаната държава.. със съкращения ли се вдига заплатата? искуфял и нахален народ ... само за бой са тия управници ненаситни!!!!!!!!!!! Скапани изроди, само за изборите се сещат за народа, а после ни серат в устата...!!! Да го духат на целокупния народ управниците ни !!!

на им високи заплати сега...тъй е в наш'та родина, докато се усмихнеш и........

Монопола на БДЖ свърши! Само конкуренцията между новите компании ще повиши качеството на услугите. Нищо фатално няма, нормално е от 60 000 хиляди души(1996г.) личният състав на БДЖ да се свие до 10000-12000 хиляди.

Abe az dodoh ot selo v parlamento s kololo.... Kvo be6e tuj vlak bre hora? Ina4e v mercedesa mi e udobno, a 6ofio4eto mi kaza 4e vlako pravel puf-paf.... Verno li e pitam vi mili moi izbirateli????