Коментари - Падат директорски глави заради проекта ”Батак” | dnes.dir.bg
назад

Падат директорски глави заради проекта ”Батак”

Има наказани служители в Министерството на културата за пропуснат момент, в който е трябвало да се отнесат по-сериозно към т. нар. "кръгла маса за Батак".

Обратно в новината

Коментари - Падат директорски глави заради проекта ”Батак” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моето хоби е история и политика.Историята се пише от политиците,а народите я творят.Дали е хубава или лоша истината трябва да се гледа право в очите,а не да приемаме истината която ни поднасят чужди синове и дъщери.Допреди 18 г. всички знаехме ,че бесарабските българи избягали там вследствие турските гонения. Сега вече знаем че това е нагла руска пропаганда. След войната от 1829 г. Генерал ДИБИЧ Забалкански замъква насила 50 000 х. фамилии българи от источна България и ги заселват руснаците в обезлюдените земи в причерноморието и в приазовието. Това е с станало, чрез поголовно избиване на българите мюсолмани- наричани от руснаците какви ли не ТАТАРИ, само не и Българи. Тази велика трагедия на преселване и на избиване на българите все още чака своине изследователи,истори и писатели. Няма наш възрожденец-нито Каравелов,нито Раковски,нито Д-рСтоян Чомаков, който да не се е възпротивил на руснаците.Тази трагедия растриса цяла Европа и Русия е принудена да даде свобода на всички завлечени българи, които искат да се върнат по родните си места. Европейски чиновници ведно стурски министър осигуряват ипроследяват връщането на тези българи.Вие знаехтели тази истина бе продажни руски пачаври?Кой от нас знаеше ,че на Макгахан женаму е руска аристократка? Тези насила замъкнати Българи в степите са били подложени на превръщането им в крепостни селяни. Европа инаистина великите руски хуманисти не са позволили това.Трябва да се издигне паметник на тези Българиз агинали в борбата им за отсояване на своята свобода. Под турско всеки българин си е имал дом, имот, семейство,деца,собст образователна система, колкото ипримитивна да е била тя,руския селянин ебил РОБ,собственост на своя госсударПри превземането на гр. КАЗАН -столицата на Волжка България са избити от братушките на Цар Иван- Грозни 20 000 х. знатни българи,като са пробити дупки в леда на Болга и са ги пуснали живи под леда . Тия Българи и до ден днешен водят борба за признаване на своето име Българи ина своятя земя Булгаристан от руснаците. Вие руски пачаври с какво помагате на тези наши братя в тази им борба срещу руснаците? Истината колко и да е горчива ние трябва да я знаем пък ака ще руснаците да потънат в блатата си от срам и нали са много силни, а силните трябва да са справедливи нека най- сетне да се извинят за това си деяние, инаистина да тръгнат нашите отношения с тях по нов път.

Някъде по сайтовете днес,срещнах изказване на лЮТФИ мЕСТАН,че Ботев,Левски и плеадата борци за свобода са били терористи.Едва ли той щеше да се мотае из меджелиса,(парламент ако беше в турция.Крайно верме е, да се направи социологическо проучване, колко турци гледат навини на турски и се прекрати излъчванерюто им!

Ако се установи,че определен индивид не е компетентен да изпълнява служебните си задължения-отнемат му се правата да заема съответната длъжност: на лекари, шофьори и т. г.Питам: КОЙ УНИВЕРСИТЕТ Е ИЗДАЛ ДИПЛОМ НА г-ца БАЛЕВА ? КОЙ ПРОФЕСОР Я Е УЧИЛ И ИЗПИТВАЛ ? ЗАЩО ТЯ ВСЕ ОЩЕ ИМА БЪЛГАРСКА ДИПЛОМА ЗА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ? И АКО ТЯ /НЕДАЙ СИ БОЖЕ /ПРЕПОДАВА НА ДЕТЕТО МИ ИСТОРИЯ НА КАКВО ЛИ ЩЕ ГО НАУЧИ? ТЯ /ЗА МЕН /Е ИНДИВИД ОПАСЕН И ВРЕДЕН ЗА СТРАНАТА НИ И НЯМА МЯСТО ТУК!!!

Вие просто сте болни...

Е,жалко,4е не реализираха проекта.Видно е,4е живеем като скоти.Жалко.

Г-ца Балева (глупава и продажна извретенячка), Георги Минчев (комунист, понастоящем доцент по научен антикомунизъм), Георги Лозанов (българомразец и редактор на в. Култура), доц. Иванова (невежа от НБУ) и всички онези, които си позволиха гавра със страданието на българския народ и в своята дебилност се напъваха да убедят света, че са по-добре осведомени от Макгахан, Иречек, Иван Вазов, Захари Стоянов, трябва да бъдат съдени за предателство спрямо българския народ. А идиотът Брунбауер и онези чуждестранни евтиноплатени мекерета, които защитават турската кауза, а не българската, трябва да получат доживотна забрана за посещаване на нашата родина. Поклон пред нашите клани деди. Позор за гореописаната смрад!!!

Мандат на ДПС, новини на турски, един куп министри. Какво друго да очакваме? Булгаристан в Аврупа (Avrupa)

Кое е туй читашко диване във форума?

Салихчо,къш в свинарника.

Не разбирам от горния текст Министър Данаилов искал ли е да се проведе диспут за Батак, или не е! Според мен, а аз вече писах, в България не трябва да се допускат даже продажници, говорещи за Митът Батак! Тия трябва завинаги да бъдат обявени за персона нон грата! И никога да не бъдат пускани в България!

Има кланета бе успокойте се. Тапанари!- не мога да разбера защо толкова се нервите. И в Норвегия е пално с идиоти като вас. Там пак зверски са низвергнати норвежки които са забременявали от редови немски войници-зашото по тоя начин се замарсявала норвежката нация.

Ей Лабмо ли си или Лапмю-незнам , това нямаше да стане ако не беше толкова велик актьор и не стоеше повече в театрото от колкото в министерството което ти повериха ......

Има кланета бе успокойте се. Тапанари!- не мога да разбера защо толкова се нервите. И в Норвегия е пално с идиоти като вас. Там пак зверски са низвергнати норвежки които са забременявали от редови немски войници-зашото по тоя начин се замарсявала норвежката нация.

Вижте сега драга OSTRA,въпросът е там ,че този проектняма защо да се разбива поради пълната глупоидност на основната му теза която на свой ред е прелюбопитен израз на дълбокото невежество на г-ца Балева. Не съм сигурен дали сте схванала всичко това, та ще повторя най,най-главното-тез на госпожицата е ,че мита за Баташкото клане възниква един вид изкуствено ,12 години след клането ,сиреч през 1892 г.най-вече въз основа на едноименната картина на поляка Антони Пиотровски. Точно тази основдополагаща теза за проекта,показва,че г-ца Балева поради невежеството си ,не познава поне десетина неопровержими доказателства ,че ИСТИНАТА за варварското клане на невоъръжени люде в Батак е била възможно най-популярна в България още през най-първите години след 1878 г. Това става чрез една История на България с автор С.Бобчев написана през 1881 г.въз основа на руския превод от 1877 г.на История на българите от К.Иречек и допълнена от Бобчев с глави до най-ново време -до Освобождението. И забележете -тази История на Бобчев в която се описва Баташкото клане , още от 1881 г.става гимназиален учебник и се използва през следващите няколко десетилетия именно като учебник. Ако отчетем ,че висшето образование у нас се явява факт доста години след 1881 г.лесно стигаме до извода,че в продължение на повече от едно десетилетие ,елита на следосвобожденска България е изграждал историческата част на ценностната си система ЕДИНСВЕНО въз основа на учебника на Бобчев сп всичките му екстри в т.ч. и митаза Баташкото клане. Е,след като училата,но очевидно недоучила се,г-ца Балева ,не знае този и ред други фактове КОЕ НИ ЗАДЪЛЖАВА да гледаме дотолкова сериозно на нейния проект,че да му се оказва някакво научно внимание ?т.е. да се разбивакакто предлагате Вие ? Както и да погледнем едно подобно внимание си е тацитно поощрение за всяка всевъзможно дивотия която може да се пръкне в главиците на подобни на г-ца Балева , персони.

Направо ги разпертушини кръстник!

Казват, че в Турция ако някой спомене за кланетата на арменци, българи или гърци се наказва с ефективен затвор. Ако някой има по-точна информация по въпроса не е зле да я публикува. Нека да видим и научим как се отнасят съседите към аналогични прояви. Приди време показаха по ТV епизоди как се възприема от различните балканци една популярна наша песен - в Сръбско щяха да я бият нашата журналистка и я натириха - защото казала, че тази песен е българска и я пеят и други народи, между впорчем и сърбите ...

ТОВА Е ПЪЛНА ТЪПОТИЯ! ДА СЕ ЗАБРАНИ ПРОЕКТ, ВМЕСТО ДА СЕ РАЗБИЕ, ЩОМ СМЕ ТОЛКОВА УЧЕНИ И ПАТРИОТИ. МИНИСТЪР ДАНАИЛОВ ПАК СЕ Е ПОВЛЯКЪЛ ПО НАСТРОЕНИЯТА НА МАСАТА. НАЛИ ТРЯБВА ДА ГО ХАРЕСВАТ?!

Да бе, намериха за какво да подават оставки. Ама като крадат, не подават, нали?

Като му гледам тая брада и ме навява на мисълта,че въпросния горе си е рязан. И как тогава няма да направи тази неволна грешка. Гласувайте бре хора,гласувайте.Само така ще махнем турската сган и ще предотвратим бъдещите гаври с България !!!

Румяне, Румяне-е-е-е, Румяне! На българина клет сал една история му хартиса за да се чувства човек, а ти от коктейли и нея постави под въпрос! Оди си у Русе - най-европейски ни град, барабар с европейското си мислене!

ТРЯБВА МНОГО СЕРИОЗНИ НАКАЗАНИЯ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗАТВОР

Ми прав е професора бруненбауменштрофен. Що да не плюе, като нищо няма да му направят, а ще стане известен? Сигурно някой от 2та милиона турци в немско му е роднина, я е опънал майка му, я баба му. Той пък опъва някаква тъпа пляса, и тъй като простотията се предава и по полов път, напънал се е и... се размирисало. На тъпата пляса да и се отнеме гражданството и прокуратурата да започне следствие, а не да блеят по средствата за масова дезинформация.

Наи напрөд твота глава триабва да паднө,другару Сөрго.От такива като төбө, от ҹиалата комунистичөска измөт в таа страна,от мутри и апаши -турски подлоги, в Өвропа им сө поврышта,като станө дума за Былгариа.