Преименуват улици за юбилея на ”Левски”

Две улици до стадион "Г.Аспарухов"-Герена ще бъдат преименувани за 100-годишния юбилей на ФК "Левски". Станцията на метрото там ще се казва "Георги Аспарухов".

Обратно в новината

Коментари - Преименуват улици за юбилея на ”Левски” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

моята истина е че е не правилно да се изполват тези имена за футболни отбори -защото как звучи: БОТЕВ РАЗГРОМИ ЛЕВСКИ или Локо ПОСРАМИ БОТЕВ и т.н. ЛЕВСКИ СЕ УСРАХА......

Руиз

Аз съм левскар, но мисля, че е прекалено да се назовават улици на футболисти. То във всеки клуб е имало големи футболисти. Ако се нарече улица с име на футболист на Левски, няма ли да е дискриминация да не се назове улица с име на футболист от ЦСКА, Славия, Локомотив София и така нататък. Пак българско залитане! Съгласен съм със забележката, че с имената на Левски, Христо Ботев, Бенковски са назовани квартали, които не са елитни. В "Христо Ботев" и в "Левски" живеят роми, които са се разширили даже, че е опасно да се мине там, където в добавка са се разхождали големи песове. А елитните квартали са Дианабад, / няма що име на баня/, Изгрев, Изток. Е за радост, квартал "Иван Вазов" прави изключение и е хубав и разположен в южната част на София.

Левски е името на българина който активно участва за Освобождението на България от Турско робство. Да нарекат улица на името на футболен отбор ще бъде пълна мазаница и объркване за хората. А за този бивш Директор в ФК Левски- Владислав Георгиев- не знам какво е направил за ФК Левски и колко пари е дал, ОБАЧЕ вероятно има и други бивши директори в ФК Левски, които са направили много за отбора и стадиона, а вероятно са дали и повече пари от него( Владислав). Но каквито и пари и строежи да са правили бившите директори, резултатите на отбора особено в Европа, са постигани само от футболистите, а не от някакви Директори. В момента, може да се види в Европа, как отбори с спонсори които дават огромни суми, не постигат някакви големи успехи, а и преди десетина години беше подобно. Така че, резултатите на отбора се постигат от футболистите, а не от разни директори.

Ако беше си направил труда да прочетеш по-внимателно нямаше да ръсиш простотии. Човека е сред основателите на клуба и негов пръв председател, тогава не е имало директори и пари не са се давали много. Хората са си давали сърцата!!! Помисли колко заслужава!!!

Може ли някой да ни каже, защо най-мизерните квартали на София носят имената на най-светлите личности в бълг. история: кв. Хр. Ботев и кв. Левски ... Що ни се струва, че това не е случайно! И кой/кои са хората, които са предложили това и какйъв е бил мотивът им?!

Добре си забелязал. Ще добавя и кв."Бенковски". А елитните квартали се казват "Изток", "Червена звезда", "Изгрев", "Дървеница" (Хлебарка), "Стрелбище". Летището ни е "Враждебна"!!!

бездънен е океанът на човешката глупост. а под него живее глупостта на българина.

Да вземат да наименуват улици и на името на Христо Стоичков. Тия нашите управници, тюфлеци, дори и ако са тъпи, или кьорави, пак могат да видят, според постиженията му, че Христо Стоичков е най успешния български футболист играл досега..... Или причината да не признават Стоичков за най- велик, е че са едни тъпанари, които не могат да приемат че е по- велик от тях... Или още по- зле, не могат да приемат че те са някакви мишоци или мравки, а Стоичков е най великия български футболист ??!!!

Добри имена също са Тройчо,Петорчо,100 години вечно втори жалка работа сте говеда закриай !!!!

дкми

И сега заради тази щуротия живущите на тези улици се поздравяват - честито, ще сменяме лични карти, книжки, документи.... Тъпотия.

Това е пълна глупост. Да ме извиняват левскарите. Аз като ЦСКА-р не искам да има улица кръстена на ЦСКА или неин футболист. Пак би било глупост. Улиците се кръщават на герои, а футболистите не са такива. Смърта на Аспарухов може да е героизирана в Левски, но за България и София не е така. Освен това показва пристрастност. А и какво ще правят с този вековен Левски? Ами ако случайно го има още 100 години? Ще го прекръстват ли? Що не кръстят улици на Академик София, Славия, Локомотив София? ;) Просто не трябва да се отива в крайности. Още повече, че Левски е частен футболен клуб сега. Все едно да нарекат улица на частна фирма - примерно ЦървулБанк АД. ;)

Нека бъда номиниран с минуси, но не мога да се въздържа да споделя един факт: Процента на феновете на "Левски" сред жителите на столицата спада след отменянето на софийското жителство. Който има аналитичен ум, нека осмисли факта

чакай да ти набия един минус, докато не съм забравил.

Проблемът не двубой Левски-ЦСКА!!! Помисли малко поне! Човекът "Някой" го казал ясно. Иначе трябва да кръстим поне две улици "Димитър Пенев", защото той е бил 2 пъти футболист на годината, а Гунди - 1 път. После ще поискат и за Бербатов, Трифон, Сираков

А като говорим за деятели - може след някоя година да има улица "Александър Томов-добрия вълк Лупи". А защо сега не кръстят 1 улица на Лафчис - първия акционер, който успя да препродаде "ЛС" за някакви милиони дойче марки?

Много ми харесва името на улицата "Левски вековен". Този, който го е измисли е върхът на сладоледа.

Т.нар. гунди всъщност е убиец - пиян убива трима човека в предизвиканата от него катастрофа - освен него умират и Котков, шофьора на камиона, в който се блъска и третият човек, който са качили преди това на стоп ! Това са фактите и е редно другарката фъндъкова първо да прочете историята, преди да кръщава улици на пияни убийци !

Доколкото съм чувал, шофьора на камиона е останал жив. Държали го в ареста една седмица, за да го запазят от недоволството и после го пуснали, защото изобщо не бил виновен. Но не знам от къде е твоята информация и не помня от къде е моята. Сигурно някакъв вестник.

А футболния отбор да се прекръсти на Падуа.

Точното име на улицата е"убиец Г.Аспапухов"

САМО ЛЕВСКИ ! ОЛЕ

бул. КЗЛ

къде изчезнаха другите коментари

langlima

И аз това се чудя?!

Браво! А цариградско по добре да се преименува на тодор батко-бурат а бул. Сливница- на Боби Перуката, кви са тия глупости бе, по добре кръстете улицата леса подуянска, 100годишна брънтия...левски вековен-подигравка с името на апостола