Задачите пред новия главен архитект на Варна

Виктор Бузев е новият главен архитект на Варна. Той ще има да решава три задачи, които кметът Иван Портних му постави с назнавачането му.

Обратно в новината

Коментари - Задачите пред новия главен архитект на Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблемите на града не се решават от архитекта ,защото той не е с такъв статос.Архитекта е първо художник и всичко грозно и пошло трябва да го радикализира.До днес бяха построени невиждано грозни сгради ,без капка художествена стойност, няма го понятието фасада-нямаго облика на града като културна изява.Колко са сградите които ни възвисяват.Това е работа на архитекта, а не проблемите ,които са от комунално естество.На една улица 10 сгради и никакъв и намек за синтез, пълен дисонанс.Архитекта да хармонизира архитектурните обекти ,да има хармония и наслада от пейзажа.Как може да има сграда като "ГАЛЕРИЯТА" Четири ъгъла четири стила и то .....?

трябва поче мисъл когато се работи а не да потвърждавате желанието си да унижавате гражданите което е сравнимо с желанието Ви да ни избивате и физически - бул мария луиза третоара - къде вървят пешеходците да ги глобите УМНИЦИ - близачи

Да вземат да накарат фирмата съборила една от най хубавите сгради на Варна-така наречената картофена къща-да я възстанови,нали такива бяха обещанията.

Мисля че трябва да се даде време на кмета и неговия екип, ако ние в България сме безодговорни към това което имаме и не го пазим никой не може да им помогни .

Повече време за тая мутра-кмет означава повече накрадено от нашия джоб! Ако изпъдихме Киро за далавери, зашо търпим тази миджитурка, зинала ненаситно към парите на окаяната ни обшина?!

Проблема "Максуда"! Мисля, че е приоритетен.... До кога тези "роми" ще загрозяват центъра на града ни???

Трите главни задачи на новия архитект са подчинени на интересите на групировката с три инициала. Както всичко във Варна.

В гр.Варна почти няма надраскана сграда, а още по-грозно е да видиш току-що боядисана и подновена и по нея грозни надписи и рисунки. Трябва да се налагат глоби на нарушителите - колкото струва цялостното пребоядисване на сградите. Тогава ще спрат да драскат! Друг проблем е и върху паметника на Цар Калоян текат едни сини струи като от син камък и го загрозяват. Преди 2-3 години идваха работници и го почистваха. А децатасъс сноуборд вечер след 18 ч. скачат върху мраморните плочки около паметника и нищо чудно утре всички те да са натрошени или напукани.... още Добре общинска полиция да се намеси и да ги изгони, а градинките около паметника да се засадят с цветя - все пак е центъра на Варна.

За децата трябва да се създават удобства, а не да "се изгонят". Обществените площи трябва да са удобни за гражданите, а не само за "пред хората" - това вашето е много комплексарско мислене. И за графитите трябва общинската администрация да определи места, където младежите да се изявяват. Не става само със забрани. Трябват ни РАБОТЕЩИ правила.

Не разбирам кой и защо "цъка" минуси на Варненка,напълно права е!Припомнете си бетонната стена преди Аспаруховия мост с изрисуваните образи на български владетели - да сте видели цапаници около тях? А ето и една безплатна идея от мен за пакостниците с графити- старите бунгала в Камчия и Шкорпиловци просто плачат за техните спрейове.

"Главният архитект трябва да създаде нови зелени площи и да развие съществуващите." - не виждам от къде ще ги вземе тези зелени площи след като се реже от вече съществуващи улици за строежи на коптори - Пример: ул."Бук" участъка между ул."Чинар" и ул."Струга".

трябва поче мисъл когато се работи а не да потвърждавате желанието си да унижавате гражданите което е сравнимо с желанието Ви да ни избивате и физически - бул мария луиза третоара - къде вървят пешеходците да ги глобите УМНИЦИ - близачи