Спират парното в София

"Топлофикация София" ЕАД от днес започна поетапно спиране на отоплението в столицата, тъй като се очаква трайно затопляне на времето, съобщиха от дружеството.

Обратно в новината

Коментари - Спират парното в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бе то си е топло цяла зима ама това не значи че не получавам сметки по двеста лева всеки месец . Та сега някаво слънце ли ще лиши от доходи най-хуманното Еднолично Акционерно Дружество . За акционерите знам ама кое ли е лицето ?

По кой закон се плаща без да ползваш и продължаваш да дължиш и след смъртта си? Всички потдържащи Рекета Топло са за ЗАТВОРА! Тези които са предложили и гласували Законите срещу собственния си Народ в полза на Мафията Топлофикация СФ, също ще ги стигне това което са направили! ДЕКЕВР, Държавна Комисия за "Защита на Потребителите" и Съдиите, които нямат съвест също са за затвора!

В Партийните каси и в Софийска Община влизат щедри дарения от "закъсалата" Топлофикация СФ !?Ясно е ЗАЩО "Държавата" продължава да не закача Топлофикация СФ! Софийска Община и поредното Правителство продължава да защитава Мафията и Рекета на задължителната "Услуга" Топлофикация СФ! По време на 2 месеца с температурни рекорди Топло Мафията не желае да спре потдаването на леко затоплена вода - /само през ноща/ до абонатите! Представете си какви сметки ще ви дойдат за последните 2 топли месеца?! Над 45 възрастни хора са починали, поради стреса от заведените дела срещу тях от Топлофикация, преди 1 г. - докладва Кърлев от Съюза на Потребителите!Да не говорим за "Нормативното Робство" в което са взели участие всички правителства!Време е да се сложи край на този ГЕНОЦИД ! Рекета СГРАДНА ИНСТАЛАЦИЯ е НЕЗАКОНЕН !

НАРОД КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВДИГНЕ ПРОТИВ СВОЕВОЛНО ИЗМИСЛЕНАТА "ТАКСА СГРАДНА МОЩНОСТ"И НЕ ЗАСТАВИ ПАРЛАМЕНТА ДА Я ПРЕМАХНЕ НЕ Е НАРОД. ТОВА Е "МЪРША"; АКО ГРАЖДАНИТЕ СИ ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА,А НЕ ПАРТИЙНИТЕ УВЛЕЧЕНИЯ,ТЕ ЩЕ ЖИВЕЯТ В ПРОСПЕРИРАЩА ДЪРЖАВА. НО БЪЛГАРИТЕ СА РОБИ-ДОРИ НЕ МОГАТ ДА ПРЕМАХНАТ МЕСТНИТЕ ИЗЕДНИЦИ-МАФИОТИ,ТИП "БРАТЯ ГАЛЕВИ"ОТ СВОИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА. НИКОЙ НЯМА,А ОЩЕ ПО МАЛКО ПАРТИИТЕ ДА ВИ ЗАЩИТЯТ И ПРЕМАХНАТ "ТАКСА СГРАДНА МОЩНОСТ"- ТОВА Е ВАШЕ,НАШЕ,НА ВСИЧКИ ДЕЛО.! !

Що за наглост, изкуствено поддържане на черни каси, вместо реално отчитане - прогнозно разпределение, вместо договор - робски данък сградна инсталация в полза на търговец. Е за това сме най-бедни в Европа и продължаваме да обедняваме

Ама как, ами през лятото как ще събират пари наред от всички, нали ако спрат парното ще свърши света и земята ще умре. Не така моля, ми хората на кого ще плащат та нали и сега не ползват а плащат и от гроба са длъжници на топлофикация.

Няма угодия!Дора,ако беше спряно преди месец щеше да се озъбиш със студовете последния месец.

Въпреки най-толият отоплителен сезон от десетилетия, не ми се вярва достойните представители на топлофикация да връщат нашите надвнесени прогнозно левчета. Избори идват, сериозни плащания за агитация и купуване на гласове се очакват, а и взети пари - лесно ли се връщат ?

Без изобщо да съм фен на пОрното - уточнение: отчита се РЕАЛНО доставената топлина от една абонатна станция. ПРОГНОЗНО, на база миналата година, е разпределението на тази сума между съседите. Ако през 2013 сумата от тези имагинерни единици от топломерите е 1000, а ползват трима и са навъртели 200, 300 и 500 единици, то реалните суми от абонатната през 2014 всеки месец ще се разпределят ПРОГНОЗНО 20%:30%:50%. Ако има разлики в ползването, то след отчет ползвалите в повече от 2013 ще доплатят, а ползвалите по-малко ще изтеглят на каса същите тези пари - Топлофикация няма как да загуби! Лошото е, че имат прекалено много загуби и персонал с високи заплати, парите за които за летните месеци трябва да съберат от нас през отоплителния сезон.

Пак говорите неверни неща - връщат прогнозно надвзетите левчета според изравнителната сметка, направена от топлинния счетоводител. Ако са ви отчели стотици единици на уредчето от радиатора и така във всяка стая, няма да ви се върнат много-мното левчета. в нози процес Топлофикация играе роля само на гише. Всичко е в ръцете на топлинния счетоводител!

У нас го спряха в събота (19.04.), а сега ще кажат, че са го спрели на 23-ти или 24-ти.

Няма как да са го спрели в събота,защото беше ВЕЛИКДЕН и всички държавни предприятия почиваха,нещо не си в час.Може да е имало авария във входа ВИ и затова да е спряно,но когато не сте убедени в нещо недейте да ПЛЮЕТЕ само.

Пак говорите глупости - в събота, ден преди Великден никой не работи. Спрели са го съседите ти, за да икономисват парно, пък ти си мръзни. Това ни е оправията навсякъде. Всеки е по-велик от закона и правилата и по-знаещ от всички учени на куп. В Европа за такова самоуправство глобата за домоуправителя е от 1 000 евро нагоре. Като ги плати, да си мисли как ще защитава правата на съседите си и дали изобщо някога пак ще има право да бъде домоуправител!!!

Смешен си, наистина, НЯМА ПО-ГОЛЯМ НАРУШИТЕЛ НА ЗАКОНА ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ, по европейските закони непоискана услуга не се заплаща. Няма договор - няма пари, това е и по българските закони дори. Да всички от Топлофикация сте за затвора. По кой закон се плаща без да ползваш и дължиш и след смъртта си?

излезте и живейте на улицата, щом на 12 градуса ви е топло!толкова сме бедни и озлобени, че дори и тези, които искат да живеят на 25 градуса и си плащат парното, не им се дава възможност да го правят.

Просто на мен не ми се плаща за твоето парно без аз да ползвам!

Ти не плащаш моето парно. Плащам си го аз, но социалната ни държава непрекъснато се съобразява с бедните хора. Ами да им дава енергийни помощи и да направи като в Германия - парното работи целогодишно и като ми е студено дори през юли, мога да си врътна кранчето без до завися от желанията на нози и онзи!

Всички ще излезнем на улицата, но тогава ще искаме много повече от просто спазване на конституционните ни права!

Фалит, оди, съд !

Човече, вече 7 минути си забавил да си изпиеш хапчетата. И вече ти личи! Тичай за чаша вода и не пиши глупости!

Лъже, Мами, Краде.

За толкова "убедителен" коментр не вярвам да ти платят!

Очаквах да го спрат през юли Защо толкова рано?

Ще ти сменят тръбите, за да може от следващата година въобще да не го спират!

Тази "наредба за топлснабдяване" е абсурд, измислен от шефовете на топлофикация. Защо 12 градуса, а не 10 гр.? Какво е това средна денонощна тепература и къде се публикува тя? Каво значи "прогноза за трайно затоляне", всяка прогноза меже и да не се сбъдне. Топлофикация целенасочено използва моноплоното си положение и удължава срока за толоснабдяване за да товари абонатите си с ненужни сметки за "сградна инсталация". Тази зима беше необичайно топла и парното трябваше да бъде спряно преди месец.

тези мошеници трябваше да го спрат още преди 2 месеца температурата беше над 15 градуса не им плащайте да видиме докъде ще съществува топлофикация.не може тока да е по ефтин от парното.

Абе смотаняк като го бяха спрели преди два месеца,сега през април като паднаха температурите /минималните/до 2 градуса и 8-10 макс. как щеще да се грееш,може би ще трябваше с палта да седим в къщи,още повече че влагата от дъждовете е огромна.

Ти нали си го спрял, какво мрънкаш! Като си го спрял и не ти се отчита на уреда, нямаш задължение. И да знаеш, че като тока не е "по-ефтин" / пише се с "в" за сведение на неуките/. Като спре топлофикация с какво ще си топлиш панелаците и дали ще можеш изобщо да си ги стоплиш, защото мрежата ти ще гръмне, умнико! Тези сгради са строени някога, за да се отопляват с парно и ел.мрежата е оразмерена за ниска консумация на ток. Сметни само всеки да включи по едно климатиче, печица, бойлерче /ако изобщо се къпе/, хладилник, пералня и вече ще трябва да се преселиш в Бедрок

Хора, разберете, ние не сме граждани с права, ние сме роби със задължения!

На село ще си роб без задължения,но с здрава гърбина и ръце за да си цепиш дървата за печката.Казва се нашло,па зашло!

За непросветените: наредбата се пише от чиновниците в Министерството на икономиката и енергетиката, после се одобрява от Министерски съвет. Шефовете на топлофикация нямат нищо общо - не са на нивото да дават съвети на министъра!Той всичко знае и може!Прогнозата се публикува всеки ден в сайта на БАН и в други сайтове за времето. +12 градуса се приема за топло време. Средноденонощната температура се получава като се съберат минимална и максимална стойност и се разделят на две. Ако парното беше спряно през март, сега нямаше да можеш да редиш с премръзнали пръсти смешки.Невежите, има Гугъл за всичко! четете, не стойте само във Фейсбук

Най после!Наздраве