Непал прекрати търсенето на затрупаните под Еверест

Непал прекрати днес издирването на трима непалски водачи, които се водят за изчезнали след лавината на връх Еверест, която отне живота на 13 техни колеги.

Обратно в новината

Коментари - Непал прекрати търсенето на затрупаните под Еверест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прекрасно се описахте, бих допълнила, че сте и с добра аналитична мисъл

нещастник

Човек иска да пребори Русия, иска Еверест, искат САЩ... болни мозъци... а колко милиона умряха заради диаматите в Африка...Там мъртвите намират ли ги?

И кому е нужно всичко това?

Няколко статии преди тази несведущ е написал "покори"- аз съм бил пещерняк,турист и скиор и такава дума добрият планинар никога не изрича! Добрият планинар отива да се поклони пред красотите на природата! Никога не съм покорявал-природата не ми е РОБ ИЛИ ВРАГ! Бог да прости изчезналите и умрели в НЕЯ!

Ти мислиш така.

Алпинизмът не е спорт, а психиатрична диагноза, характерна за хора с болезнени комплекси за малоценност.Те са готови да се разделят със здравето и живота си дори, но да докажат че са "най - великите"!

Както е всеизвестно,от свинята лебед не става,а за теб това важи с пълна сила

Доброто ми възпитание не позволява да Ви кажа и аз какви "думички" знам. Впрочем всеки има право да демонстрира "интелекта" си както намери за добре в този форум.

TИPAMИCУ

Приличаш на зурла в перушина!

И как алпинистите ти пречат на теб, та им даваш оценки? За много хора начина на живот който ти водиш - сутрин кафето, цял ден на работа пред компютърчето и с телефона на ухото, вечер новини и лягане да спиш - също толкова безсмислен.

Никъде не съм казал че алпинистите ми пречат.Само споделям моето отношение към алпинизма. Колкото до начина ми на живот - мисля си че не си познал - напуснал съ държавна работа преди 1988 година, имам си личен бизнес - "няколко" човека поработват за "фирмичките" ми.Аз си поработвам от време на време на компютъра и докато чакам позициите ми да се развият се закачам с лапни - шарани - ей така , за разнообразие.

Защо оставам с впечатление, че си завършил въпросната катедра на ВИФ "на сила" ? Много ли ти се подиграваха истинските алпинисти ?

Не е имало поводи за подиграване.Още повече че доста често се налагаше да им помага по много предмети преди и по време на сесиите.

Има два начина да живееш. Единият - да правиш нещата. Другият - нищо да не правиш, но да критикуваш и да осмиваш хората които могат и ги правят. Ти очевидно си от втория тип. Но това надали е нещо с което трябва да се хвалиш...Иначе това с "фирмичките" издава наистина сериозни комплекси.

Не е фатално човек да има "комплекси".Страшното е когато залага живота си и живота на други хора, с цел да си "избива" комплексите.Чиста случайност е че хората тръгнали да спасяват Проданов се връщат всичките живи и почти здрави.

Е, ако наистина си завършил ВИФ както твърдиш, значи в един момент си бил спортист и знаеш, че амбицията стои в основата на всичко. Всеки елитен спортист жертва нещо през цялата си кариера. Просто спортовете, които се упражняват на открито са доста рисковани. Алпинизма не е по-опасен от това да караш десетгодишна кола с 200 км/ч. и да возиш в нея още четирима.

В основата на всяка човешка дейност трябва да бъде разумът - да умееш да предвидиш и да ограничиш риска до "приемлив".Глупаво е да излагаш живота си на смъртна опасност заради болни амбиции.Още повече че по този начин принуждаваш и други хора да изложат живота си на неоправдан от нищо риск - те имат близки, семейства и т. н.