Коментари - Данъкът за колите - според газовете | dnes.dir.bg
назад

Данъкът за колите - според газовете

Данъците за колите в ЕС ще се определят според отделяните вредни газове. Така налозите за стар москвич ще са по-високи отколкото за нов мерцедес.

Обратно в новината

Коментари - Данъкът за колите - според газовете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Към Умния: да се научат да крадат и мамят, искаш да кажеш; щото повечето от вас с яките бегачки сте от далаверажия нагоре. Хайде, карай майна само с 200 и дано се доизтрепете по пътищата, корумпирани тежкари мръсни!!!

бате, батеее... а нас с кончетата - какво??

Пак се намесвам, но наистина, не плащаме ли екотакса в горивото което купуваме? До колкото знам то е натоварено със акциз, екотакса и върху всичкото това ДДС. ДДС-то се начислява и върху акциза и върху екотаксата. Става нещо като диш хакъ - данъка, дето го взимали турците от гяурите, за това че си триели зъбите на трапезата им. Така, че който гори повече, отедля повече въглероден двуокис, въглероден окис, азотен окис, сажди и какво ли осще не и си плаща с екотаксата в горивото. Обърнете внимание на нещо друго - колкото по-висока е компресията на двигателя (това е като в новите коли с турбо), толкова повече азотни окиси се отделят, но азотният окис не се мери, въпреки че не ми се струва безвреден. Другия газ, коъто също не се мери, но се отделя от двигателите с висока компресия е озона. Този газ е много полезен когато се намира на височина 18 до 22 километра над земята, но на земята е токсичен. Не става за дишане. Не случайно се използва като заместник на хлора в инсталации за обеззаразяване на вода. Просто е много по-ефективен. При прехвалените хибридни коли, се забравя, че периодично се сменят 300-та килограма акумулатори. А те се състоят от олово и сярна киселина - все суперекологични продукти, които са резултат от особено екологични производства. Екологичната кола е лесна за производсво, лесна за ремонт, има дълъг живот и гори малко. Няма как едно 2-3 тонно чудовище да е екологично. То е погалнало много метал да го произведат (металургията е неекологична), много боя да го боядисат (процеса е смрадлив и преполагам неекологичен), гори много (отделя много парникови газове) и повече износва пътищата. Нормално е да плаща повече данък.

Здравословен данък по принцип ! Но ... ако не бяхме гробище за втора ръка западняшки коли. А ние сме ! Болшинството джентълмени ,които гордо летят по нашите славни шосета с мерцедеси, беемвета и т.н. са купили трошки на втора и трета ръка. Така, че според този закон ние българските юнаци ще плащаме по-високи данъци, защото богатите ни западни братя са си изхвърлили боклука у нас. Но какво да се прави, всеки с хала си.

Ще видите....до няколко месеца умниците ще измислят и данък ЕКОЛОГИЯ за тези които живеят в къщи и се отопляват на твърдо гориво

Аз като съм с АГУ трябва да плащам най-нисък данък по сравнение с дизеловите и бензиновите автомобили?

tova s izgorelite gazove dobre,no kak kato kolata mi e gore dolo na malko godini- 6 i e 107 k.sili s katalizator estestveno i pla6tam 130lv-6ibana sistema BG

а ретро автомобилите? а колите на газ за които вие имате неправилно виждане защото съм правил опит в гаража. бензинива кола с катализатор чисто нова при 15 минути работа не може да се седи в гаража. стара, но добре подържана кола работи 1 час и пак се живее в гаража така, че праВЕТЕ СИ ИЗВОДИ......... и друго, как ще компенсират хората които чак сега са успяли да си купят кола 98 година и се радват, мислят, че това е колата на живота им. и изведнъж някакви лайнари решават неща които им носят само пари, пари, пари. другото което е една кола колкото и стара да е ако се направи пълен основен ремонт и се сложи катализатор, не виждам с какво ще е по лоша от една нова? но ако наистина това се случи и направят данъците невъзможни, купувам една жигула слагам 400 г. паля я и я пращам с 80 км. в паралмента когато гласуват заплатите си.... господа и вие ще умрете, и вашите деца които учат в англииски университети и те ще умрат онзи горе гледа, не сте недосегаеми и вие го знаете, но май го позабравяте и ще се намери кои да ви го пприпомня помнете.........

мога само да добавя едно Зная, че в Германия всички данъци и такси се събират от цената на горивата+преглед изгорели(вредни)газо ми еказвал приятел шофьор на бус н Germany

Трябва и хората да плащат данъци,според това кой най много газове отделя,респективно пърди!Здравко от Вип Брадър ще трябва да се изръси яко на хазната,като като голем пръдлив данъкоплатец:)

kato ste barovci shte plashtate

Що за глупости че данъка на москвича ще е по голям от данъка за мерцедес, количеството въглероден двуокис зависи само от разхода на колата и практически от нищо друго, не виждам как един тон москвич с 1.5литра мотор ще харчи колкото 3 тонен джип с 4л мотор.

Природата не прощава!!!!!!!!!!!!!

Всички мързеливи мизерабли с москвичи и жигулки трябва да се изринат от пътищата!Хем пречат,хем мърсят,хем са нагли!Да се научат да работят и да си купят коли,а не пачници с които да си показват простотията, и да не плачат като вдовици за ...пръчица!

ей,илич,гаэта е отровна ама е беэ мириэ,та затова и вкарват мириэма эа да се усеща когато има иэтичане на гаэ.

Газта също гори и отделя въглероден двуокис. Този газ не е отровен, но предизвиква глобалното затопляне.

Ей, умниците с временните катализатори, няма такъв катализатор, дето да спира въглеродният двуокис

Не бойте се братя, монтират се катализатори под наем( за да минеш на преглед) и след това демонтаж и яко газ ..... Така че господа управници - закъснели сте с това решение , сорри пак ви пре..., така че се концетрирайте върху това как да крадете без да ви хващат, че напоследък ВИ цитират по вестниците( не бойте се нема да ви осъдят). Като в онази молитва О ДЕВА Мария, ти която си заченала без да съгрешиш, кажи ми как да съгрешавам без да зачевам.

Интересно каква е вреда се нанася на екологията от преждевременното бракуване на автомобили. Явно производителите на тази стока са кихнали където трябва и сега колите ще се бракуват още по-бързо, ще има повишено търсене от където значи по-високи цени, а самите коли ще минат съвсем да се правят от кофички за кисело мляко - ако случайно има някой инат и е готов да плаща по-висок данък, да му се разпадне от самосебе си колата.

РЕШЕНИЕТО Е АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО, НАЛОЖИТЕЛНО НО ЗАКЪСНЯЛО! НА ВСЯКА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ ДА СЕ ПОСТАВИ ГАЗОАНАЛИЗАТОР И АКО АВТОМОБИЛА НЕ ОТГОВАРЯ НА НОРМАТИВИТЕ ДА НЕ МУ СЕ ПОЗВОЛЯВА ДА ЗАРЕЖДА ДО ОТСТРАНЯВАНЕ НА ПРОБЛЕМА , ДА СЕ ОТНЕМЕ ЛИЦЕНЗА/ ИЛИ ГЛОБИ С 3000 ЛВ ПОНЕ ФИРМАТА ИЗВЪРШИЛА ПРО ФОРМА ГОДИШЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД НА АВТОМОБИЛА. В ЦЕНТРАЛНАТА ГРАДСКА ЧАСТ ДА ВЛИЗАТ АВТОМОБИЛИ ОТГОВАРЯЩИ САМО НА ЕВРО- 4 СТАНДАРТ.

а на автомобил с 101к.с. не му се зачита, че има катализатор - това нормално ли е! ГАДНИ ПЪНОВЕ управляват тая държава!

Няма стара и нова кола. Има лоша и добра кола. Основният критерий е марката и полаганите грижи за колата, а не годините й.

към:Имейлов - по-добре си прочети учебниците по химия преди да спамиш. колите на газ отделят единствено водна пара . Самия пропан-бутан не е отровен, има изкуствена сложена миризма, за да се усеща при теч. Познавам хора, на които резервоарите им за бензин дори вече липсват и от години си карат само на газ! Аман от некомптетентни с големи усти.

Не виждам защо е тоя плач. Всички автомобили с инжекционни системи и производство след 90-а година са предвидени да имат катализатори. Възстановявате си махнатите, пробити, избушени и т.н. катализатори и ниския данък ви е готов. Моя автомобил е на 11 години, но спокойно покрива изискванията за CO в изгорелите газове. Кола за 500лв. и нисък данък вече няма да има.

Това е много правилно, аз преди 3 години си купих нова кола с филтър за твърди частици и какво ? ами плащам по 360лв на година данък и няма никаква отстъпка за това че съм евро 4 стандарт а някакви 20 годишни дизели плащат 30лв и замърсяват като рейсове. Само така ще се спре замърсяването на природата.

добре

Ами градския транспорт, бе господа! Кво ще го праим? То и без това го няма никакъв из провинцията а като почнат да го мерят за газове съвсем ще даде фира. А корабите, дизел локомотивите, тежкия транспорт, които никой не ги контролира и които са на годините на Стивенсон, като как ще процедираме с тях?

Ами тези с газовите уредби ??

Като премерих газовете на една 30 годишна кола социалистическо производсво се шашнах - газовете й бяха като на чисто нова западна от същия клас. Ходил същия човек до Швейцария и там пак си премерил газовете от любознателност. Естествено и там с гъзовете нямал никакви проблеми, но платил някакъв данък, че му била много възрастна жената, не бе, исках да кажа колата.

За радост този път тези неща няма да се решават в БГ. А който пише против тези неща, нека отскочи да обясни на някой земеделски производител, че климата се променя сам и без човешка намеса. Време е всички да се замислим какво причиняваме на природата и за това как тя ще ни принуди да си платим...

Крачка в правилната посока. Най-накрая да се спрат гробниците по пътищата ни ... Ако и дупките оправят ще може да се кара нормално... А за камионите ще важи ли това? Ако да, какво ще плащат турските тирове, които не са в европейския съюз и няма да са засегнати от тези промени, но ще продължат да сипят мизерии по нашите пътища?

ИЗКУПИХМЕ ИЗДУХАНИТЕ ТРОШКИ ОТ ЕС,ПЛАЩАХМЕ ЯКИ МИТА,СЕГА ЩО МИ НЕ ПРИМЕРАТ К..А МАМКА МУ И ДЪРЖАВНИ ТИКВИ.АЗ ЩЕ НАДУПЧА АУСПУХ НА .....

Що за глупости се пишат - автомобилите с газ не отделяли вредни емисии. Да беее - я някой да се надиша с газ да го питам... И сигурно тия автомобили са с газови двигатели - хехехе, палели на газ...

разгеле! най-накрая да вкарат малко мисъл!! некви 100 годишни кошници, които бачкат на режим 'непълно изгаряне' и направо плюят сажди ще плащат 20 кинта, а аз давам 1 шапка мангизи за нова кола с двигател, който отговаря на вс ес норми и разните му там п.тки майни ще плащам 350 лв, ба..

ТИЯ ХОРА ВЕЧЕ СЕ ЧУДЯТ ОТ КЪДЕ И КАК ДА КРАДНАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ. СЕГА ПЪК ВРЕДНИТЕ ГАЗОВЕ ИМ ПРЕЧАТ НА КОЛИТЕ - ИЛИ ПО ТОЧНО ДА СИ НАПЪЛНЯТ ТЕХНИТЕ ГЪЗОВЕ С ПАРИЧКИТЕ ОТ ОБИКНОВЕННИЯ ЧОВЕЧЕЦ КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ И ЗАДЕЛИ ДА ИЗПЛАЩА НОВ АВТОМОБИЛ А ГЛЕДА ДА СИ КУПИ НЕЩО ПО-ЕФТИНКО КОЕТО ДА МУ ВЪРШИ РАБОТА. ТЪПИ КОПЕЛЕТА ОТ ЕС ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПРОМЕНЯТ ЗАКОНИТЕ ВСЕЧКИ БОЖИ ДЕН - НИЕ НЕ ЗНАЕМ ВЕЧЕ ПО ЗЕМЯТА ЛИ ХОДИМ ИЛИ ВЪВ ВЪЗДУХА ХВЪРЧИМ.......ВДИГНЕ ЗАПЛАТИТЕ НА ХОРАТА, СЪЗДАЙТЕ УСЛОВИЯ И ДОБРИ ПЛАЩАНИЯ И ТОГАВА СЕ ПРАВЕТЕ КАКВИ СМЕТКИ ДА УВЕЛИЧАВАТЕ.......Й Д И О Т И...................

По - вероятно ще се определя от гъзовете, които ни управляват.

edin dyado na selo minava po 2000-3000km na godina s moskvicha,koeto se ravnyava na 600lva benzin i 200lv danaci, a baroveca s mercedesa gi navarta za 1 sedmica. koi izpuska poveche gazove v atmosverata?I KOI SHTE TRYABVA DA PLASHTA PO GOLYAM DANAK . MERCEDESA ,CHE BIL NOV IL MOSKVICHA NA 25 GODINI?

Преди малко, както си карах, пръцнах. Искам да попитам, това ще утежни ли данъка ми?

А автомобилите на газ пропан-бутан без данак ли ще са ,при тях вредните емисии са сведени до минимум ,или това няма да се брой?

аха..явно Опел, Фиат, Рено и другите производители в Европа са решили да си оправят финансовото състояние и са заделили малко парички за когото трябва. Бих попитал господа министрите какво количество вредни газове отделя автомобил който се движи с газ?!? Отговор - нула ! Вредно е единствено постоянното бракуване на коли, поради точно такива закони. Няма оправия ...корупцията залива целия свят !

аха..явно Опел, Фиат, Рено и другите производители в Европа са решили да си оправят финансовото състояние и са заделили малко парички за когото трябва. Бих попитал господа министрите какво количество вредни газове отделя автомобил който се движи с газ?!? Отговор - нула ! Вредно е единствено постоянното бракуване на коли, поради точно такива закони. Няма оправия ...корупцията залива целия свят !

Samo da spomena che ima otstapka 50% za katalizator ako si s pod 100 HP.

Въпреки, че не ми харесва, все пак това е правилната посока.

Към Умния: да се научат да крадат и мамят, искаш да кажеш; щото повечето от вас с яките бегачки сте от далаверажия нагоре. Хайде, карай майна само с 200 и дано се доизтрепете по пътищата, корумпирани тежкари мръсни!!!

бате, батеее... а нас с кончетата - какво??

Пак се намесвам, но наистина, не плащаме ли екотакса в горивото което купуваме? До колкото знам то е натоварено със акциз, екотакса и върху всичкото това ДДС. ДДС-то се начислява и върху акциза и върху екотаксата. Става нещо като диш хакъ - данъка, дето го взимали турците от гяурите, за това че си триели зъбите на трапезата им. Така, че който гори повече, отедля повече въглероден двуокис, въглероден окис, азотен окис, сажди и какво ли осще не и си плаща с екотаксата в горивото. Обърнете внимание на нещо друго - колкото по-висока е компресията на двигателя (това е като в новите коли с турбо), толкова повече азотни окиси се отделят, но азотният окис не се мери, въпреки че не ми се струва безвреден. Другия газ, коъто също не се мери, но се отделя от двигателите с висока компресия е озона. Този газ е много полезен когато се намира на височина 18 до 22 километра над земята, но на земята е токсичен. Не става за дишане. Не случайно се използва като заместник на хлора в инсталации за обеззаразяване на вода. Просто е много по-ефективен. При прехвалените хибридни коли, се забравя, че периодично се сменят 300-та килограма акумулатори. А те се състоят от олово и сярна киселина - все суперекологични продукти, които са резултат от особено екологични производства. Екологичната кола е лесна за производсво, лесна за ремонт, има дълъг живот и гори малко. Няма как едно 2-3 тонно чудовище да е екологично. То е погалнало много метал да го произведат (металургията е неекологична), много боя да го боядисат (процеса е смрадлив и преполагам неекологичен), гори много (отделя много парникови газове) и повече износва пътищата. Нормално е да плаща повече данък.

Здравословен данък по принцип ! Но ... ако не бяхме гробище за втора ръка западняшки коли. А ние сме ! Болшинството джентълмени ,които гордо летят по нашите славни шосета с мерцедеси, беемвета и т.н. са купили трошки на втора и трета ръка. Така, че според този закон ние българските юнаци ще плащаме по-високи данъци, защото богатите ни западни братя са си изхвърлили боклука у нас. Но какво да се прави, всеки с хала си.

Ще видите....до няколко месеца умниците ще измислят и данък ЕКОЛОГИЯ за тези които живеят в къщи и се отопляват на твърдо гориво

Аз като съм с АГУ трябва да плащам най-нисък данък по сравнение с дизеловите и бензиновите автомобили?