Коментари - Регистрация на кола скоро и по интернет | dnes.dir.bg
назад

Регистрация на кола скоро и по интернет

До края на тази година ще бъде предоставена възможност за регистрация на превозните средства чрез интернет, каза министърът на вътрешните работи Румен Петков.

Обратно в новината

Коментари - Регистрация на кола скоро и по интернет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Странно деление на гражданите на тази страна съществува в КАТ Варна...тук те се делят на собственици и на пълномощници...като съответно и опашките са две...недай си Боже някой от роднините ви да е възпрепятстван да извърши пререгестрация на МПС-то си в КАТ и да ви е направил пълномощно - това автоматично ви изпраща в девета глуха....за пълномощниците е определен само един от съществуващите 3 канала и то най-късия, който побира само 4 автомобила и то за времето от 13:30 до 16:00, но дефакто около 15:00 часа се преустановява подреждането им пред канала което за деня означава 2 или 3 зареждания по 4 автомобила...същото важи и за представителите на фирми, като в 99% от случаите управителите изпращат свой пълномощник да го представлява в КАТ...мой приятел работи в Параходство БМФ и трябваше да извърши пререгистрация на служебен автомобил, като съответно беше с пълномощно (че кой ще накара Генералния Директор да губи цял ден в КАТ????)..нареди се в понеделник и в петък успя да свърши работата..и шефовете на всички фирми се занимават с това да управляват фирмите си, а не да губят цял ден в КАТ за дейност, която в нормалните държави става за 15 до 30 минути... на същия хал са и лизинговите компании и автосалоните дръзнали да облекчат своите клиенти като им предложат целият пакет от фактурата до регистрацията на автомобила или притиснати от ултиматума на купувачите ще го купя, но го искам регистриран за да съм сигурен, че не е краден...и всичко това се обяснява с извадка от някаква заповед разлепена в КАТ като по незнайни причини не е посочена от кого е разписана...странна е и логиката с която се обяснява това безумие - щом е пълномощник, значи разполага с всичкото време на света да виси и да чака....сградата за регистрация е същата от времето когато в града на 5 минути минаваха през центъра на града по 10 автомобила и сега когато са по 100...цяла ода може да се напише за КАТ Варна...представител съм на автосалон и аз и другите мои колеги срещаме сериозни затруднения да си вършим работата. Писах за това на господари на ефира, но нямаше и коментар даже...

КАТ - Дупница Борбата на 'дупничани' беше да регистрират своите МПС-та в Дупница, а не в КАТ - Кюстендил. И какво стана? Досега ако в Кюстендил регистрацията отнемаше около половин или 1 ден, то в КАТ - Дупница, регистрацията на едно МПС става за 3 дни. Служителките са незнаещи и неориентирани, връщат те за простотии, поне знаят да пращат 'опашката' в Кюстендил и да регистрират нередовни по документи МПС-та. Назначени са без конкурс... Служител на гишетата за регистрация (за транзитни номера и за национални номера) се държат грубо и надменно с клиентите. Защо? Отговорът е ясен, ... назначени от някои от висшестоящите, но как? Отговорете си сами. -'Регистраци на национални номера' - Там умишлено забавят документите на клиентите им, от уж имало нещо нередно и накрая казват: 'Хайде помести се, половин час ми бавиш опашката'. На друг клиент казват: 'Аз на теб казах ли ти, че тук няма да си минеш колата.', следващия клиент пита: 'Какво става цял ден вися тук, в София въпреки, че има много коли регистрацията става бързо?', служителката му отговаря: 'О, в София щяхте да я минавате 3 дни, така, че ще чакате'. И не е само това . . . Когато назначават служители на такива длъжности, хубаво е да им дават по един тест за интелигентност. И какво става в КАТ - Дупница? На едно място са събрани любовници на някои си от КАТ и РПУ и 'интелигентност'.

Чрез системата sms 2 лв! (без ДДС). ХА-ха

Е как по интернет? Как ще направят технически преглед на автомобила по интернет? Как по интернет ще си получим номера и кой ще го пломбира? На мен при техническия преглед за първоначална регистрация ми откриха несъответствие м/у номера на двигателя посочен в митническата декларация и този, върху двигателя. Ако я бях регистрирал по номер от митническата декларация, какво щеше да ми се случи на следващия технически преглед? Идеята звучи добре, но само звучи, не може да се реализира регистрация на автомобил без да се ходи в КАТ...

Тромава система! Нищо не е случайно. Нали хорицата трява да се впрегнат и непркаснато да се занимават с нещо. Май-ще е необходимо всички автомобили да повисят не пред КАТ, а пред Народното Събрание. Очаквайте зверско увеличение на данъците за старите автомобили които така упорито се внасяте от Европа. За първите три месеца тази година в страната са внесени 77 052 автомобила, съобщи министърът, от които 13 629 са нови, а 63 323 са втора употреба. Ще се напълни хазната!

Тромава система! Нищо не е случайно. Нали хорицата трява да се впрегнат и непркаснато да се занимават с нещо. Май-ще е необходимо всички автомобили да повисят не пред КАТ, а пред Народното Събрание. Очаквайте зверско увеличение на данъците за старите автомобили които така упорито се внасяте от Европа. За първите три месеца тази година в страната са внесени 77 052 автомобила, съобщи министърът, от които 13 629 са нови, а 63 323 са втора употреба. Ще се напълни хазната!

Търсят се терени за изграждане на нови пунктове!!!! Забележете не се търси начин за решаване на проблема радикално а за мултипликация на съществуващите центрове за генерация на корупция!!! Защо трябва да се посяга на изграденото с толкова труд още от татово време статукво? Европейците да имат да вземат техните системи са гнили и порочни няма кой един подкуп да ти вземе там !! Абе дивотия някаква!! Но при нас никога няма да е така неее! Но пасарел дето се вика!

Ама как го е измислил тоз министър-да лиши КАТ о дейноста му.Ама как може такова нещо.Те там хорицата си вършат толкова съвесно работата а той .................... го е срам................

В КАТ - Русе /не знам как е в дугите КАТ-ове / гишетата работят от 08.30 до 12.00 с почивка от 10.00 до 10.30 /забележете ПОЛОВИН час!/ ,обедна почивка от 12.00 до 13.00 /един час/ ,след обед от 13.00 до 16.30 с почивка от 15.00 до 15.30 /още половин час!/.Простата аритметика показва,че през осемте часа се почива ДВА часа или се работи само шест часа /,както искате,така го разберете. И както се отбеляза,че на гишетата са две лелки пред пенсия,а на мен ми изглеждат след пенсия...... NO COMMENT!!!!!

г-н министър, след като си признавате за проблема, защо вашите хора продължават да налагат глоби за забавена пререгистрация/над 14дни/. аз как да ви наложа глоба за загубеното ми време и съответно загубени приходи.

Не се вълнувайте толкова. Дишйте спокойно...дишайте

Има един много лесен начин,но няма да ви го кажа-виж статията за Р.Овч.-но защо трябва да е лесно като може да е сложно и трудно,все пак сме в България и ако поне нещо стане като хората на Българите може да им хареса.

Втората софиянка умря от смях от тази новина....

Ако това се случи ще повярвам в чудеса!?!

Браво! Тъкмо няма да се учим да пишем на компутер! А почерпките ще ни ги дадете........... Как така ще чакате само в КАТ трябва и в интернет да повисите.........

Абе карайте без регистрация. Само напишете на една табела - Рушвет 500 лева! и всички ще се отчитат. То и без това уж има регистрация и проверки, а пък всички крадени коли си минават без проблем.

Споко, софиянци! Кьор-фишекът е за европейците. Така наречената регистрация чрез интернет означава само да си свалиш, попълниш и разпечаташ формата на заявлението. Всичко останало - сверяване на данните, проверка на техническото състояние, сваляне/слагане на номера, опашките по дворовете на КАТ и извън тях и т.н. си е по-старому. Общо се икономисват около 30 мин. време и няколко лева за попълването на тения компютър. ЧЕСТИТО!

Хахахаааа!!!Ще ме сринеш бе човек.Направо ми се образува язва от смях!

Не се притеснявайте госпожо ,,софиянка,всичко сме измислили .наточили сме брадвите и така или иначе няма да ни избягате все ще ни доидете я за формулярче,я за някаква услуга и т.н. Пак ще си вземем нашето.Все пак ако не искате да чакате бюрократичните опашки от по 50-100 човека и две работещи гишета от общо 30 и зад тях стоящи по две лелки пред пенсия.Веднага ще си извадите портофелчето за да си спестите нерви и време !!! Видяхте ли как сме го измислили ,а има и още номера но те са тайна.

Софиянка ще ме умориш от смях рано-рано!Куче от грозде баба каза не се отказва!

А, как по интернет ще се получават традиционните подкупи...се питам!!! Рушветчета и т.н.

един хубав ден ще ви го забодем

един хубав ден ще ви го забодем

един хубав ден ще ви го забодем

един хубав ден ще ви го забодем

един хубав ден ще ви го забодем

един хубав ден ще ви го забодем

един хубав ден ще ви го забодем

един хубав ден ще ви го забодем

един хубав ден ще ви го забодем

един хубав ден ще ви го забодем

един хубав ден ще ви го забодем