Коментари - Анкара пак пробва да направи Гюл президент | dnes.dir.bg
назад

Анкара пак пробва да направи Гюл президент

Турският парламент реши да проведе нов първи тур за президент тази неделя след като вчера Конституционният съд на страната анулира предишния, който се проведе в петък, 27 април.

Обратно в новината

Коментари - Анкара пак пробва да направи Гюл президент | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Справка от съседни и несъседни на БГ държави показва негативно отношение към Турция,поради исторически причини цяла източна Европа възприема турците като нашественици и носители на чужда култура,несъвместима с европейската.Виенс кифли ,с които често се закусва сутрин в някои държави,са били измислени заради турците.Има неща които не се забравят лесно.За капак на всичко преди няколко дена ислямисти изклаха християнско издателство в Турция - 26.04.2007. Религия е главен проблем и от това изход няма.

Няма да е лошо да седнеш и да научиш българската граматика и азбука!

всички религии са като чума, ама исляма като най-млада е и най-чумава да пукнат дано, искат да ни върнат в родово-общинния строй гниди

башибозук ти за петел и на една кокошка не ставаш , а си тормозиш акълеца за половин Европа.

moje da sa vsqkakvi no ako poiskatmoje da izrinat polovinta evropa i vsi4ki go znaem tova 4e,cqlata darjava raboti za armiqta vse pak,a nie kade sme?

Ти голям европеец стана-Бай Ганьо Балкански!!!!!!!!!!!

Абе все ви пречи Турция.Що не си гледате миризливите крака!!!!!!!!!!!!!!!

Интелигентните българи не могат да мразят съседите си, но със сигурност мразим малоумниците като теб!

И тези башибузуци, ислямисти и пладнешки разбойници искат да се присъединят към ЕС - я да си седят във кочината и да не замърсяват европейският въздух. Пък не е лошо и нашите депесари да си отидат и да се гушкат със тях и да забравят пътя към България и Европа

Въвеждат правила за мюсюлманите в... Космоса... в Малайзия засега.Тия са пълни откачалки

aide stiga glupsti,mogo gi interesuva tjah kakvo stava s bulgarskite turzi..wie puk prekaljavate

IATAGANITE IM SA NATOCHENI -SAMO CHAKAT SIGNAL!

КАКВАЕ ТАЯ ДЕМОКРАТИЧНА ТУРЦИЯ САМО С ЕДИН КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ?

kade moga da se sapisa v al kaida?

tozi ,ako go izberat moge da se subudite okupirani kato KIPAR!na serGEYcho sigurno ste mu haresa,no dali ste mu stigne vazelina?

Турция винаги си е била болният човек на Босфора. И няма да се оправи. Язък, че при фесовете няма нищо ценно, че иначе момчетата от НАТО вече да бяха отишли да ги побомбардират малко. Ей така - за кеф. Техен пък и наш.

Като се запали жилището на съседа има шанс огъня да се прехвърли и в твойто жилище. Не знам как е при теб но аз не бих искал излямско управление в Турция, което разбира се ще подстрекава българските турци да отхвърлят законите на България и да започнат да живеят по ислямския шарият.

ma grozen maleee

Abe koi go interesuva kakvo stava pri tezi mangali be! Stiga ste puskali temi za turcite! Bulgaria mrazi turcite!!!

Hmmmm az sum chlen na MENSA i mrazia turcite. Mai s tova tvoito tvurdenie e napulno oprovergano - a! No na takiva kato tebe niama nuzda da se habi chovek da obiasniava kakvoto i da e. A inache turcite moze bi niamashe da gi mrazia ako tiahnata politika beshe po-druga.

Всъщност новината е доста едностранчива. Проблемът е че управляващата сега партия в Турция се опитва пълзящо да възстанови религията като господстващ принцип. Това е против конституцията и против волята на 70% от турското население - управляващата сега партия спечели изборите с около 30% от гласовете. Това е същата партия, пререгистрирана с ново име, кояот прди окло 15 години се опита да проведе ударна ислямизация и беше забранена като антиконституционна. възникна когато министър-председател се опита да наложи за президент ислямист, чиято жена демостративно не зачита светския характер на конституцията и освен това се беше опитала да съди собствената си страна в европейския съд за човешки права и свободи, че конституцията и пречела на религиозните възгледи. А пълзящото възстановяване на ислямските закони за сметка на светската конституция не е никак малко и невинно. Например един от законопроектите е да направи прелюбодеянието криминално престъпление, така както е по шариата; друг законопроект е легализирането на ислямските училища - те и сега са легални, но дипломите от тях не се признават за средно образование...