Коментари - Кошмарът на британците в България | dnes.dir.bg
назад

Кошмарът на британците в България

Безскрупулни агенти за продажба на недвижими имоти в България са се насочили към британци, които търсят дома на мечтите си под слънцето, пише днес британският вестник “Дейли Eкспрес”, цитиран от "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Кошмарът на британците в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Umberto,vyv Fr sym.Samo tozi mesec se nasybirat pone tolkova kolkoto ti kazvash pochivni.Nikoi ne gi otrabotva i na nikoi ne misli che mu sasipvat ikonomikata.To samo s byhtene ne stava,moito dete,ako ne si razbral.Q vdigni glava nagore po piramidata da vidish kyde izchezvat parite qko dim! Vseki den cheta novinite-prestypleni nqma nakazani!!E,kak taka!Kyde ni otivat parite togava?!!Kak ti she razberesh che az rabotq za tebe i obratnoto?Mnogo neshta sa sbuyrkani pri nas,ne e samo nachina na mislene na horata.

Всъщност съм длъжен да благодаря на опонентите си, че подкрепиха мисълта ми. Да, колонизирали са и както там го изреди, приятелю. В допълнение и в интерес на истината трябва да се добави, че това е ставало не едно или две десетилетия, и се е правило не с откъслечните усилия на няколко души. Славейко дава пример с копане; Една и съща работа, свършена от един и същи човек дава различни резултати. Остава само да се проумее причината - каква е разликата между тук и там /по отношение на този проблем, разбира се/ целенасоченото, поколение след поколение копане на техните общности в определена посока ги е завело на места, които ти, с дори и с героични усилия не можеш да достигнеш сам, не и през 1992 г., когато всичко още се рушеше, нито десет години по-късно. То не е копане, то е градене на нещо, което колкото и да ни се иска, няма да стане, ако мерим резултатите от труда си, от живота си, само в литри бензин, които ще получим. Славейко, докато едно критично число хора в България не започне да мисли, най-напред, а после и да действа по друг начин, и докато неговоите мисли, действия, и начин на живот дадат резултат, ти ще трябва да копаеш като роб за едни маратонки. Ние сме хора, обществени животни, затова зависим един от друг; Затова се опитвам да ви убедя да се промени начина на мислене в това отношение, щом материалните ценности, така или иначе /такъв е съвременния свят/, вече са основен критерий за качеството на живота ни. Ако ти се хванеш здраво, рано или късно и при мен ще дойде нещо от твоята работа; Същото важи и за мен по отношение на теб. Затова ме интересува ти да бачкаш, а не да мрънкаш; Ма не може все да се скатаваме, и да чакаме някой да ни храни с лъжичка, само защото сме много умни и сме се сетили. И пак казвам, тук не говоря за отделни хора, говоря за критично число хора, което, ако се достигне, ще започне промяната към по-доброто, което всеки иска за себе си. Нека да я поиска и за другите и магията ще стане. Извинете ме за многословието.

ABE HORA VMESTO DA SE RADVATE CHE BRITANCI KUPUVAT VIE PISHETE GLUPOSTI.KAKVO ISKATE TURCITE DA NI ISKUPQT IMOTITE TAKA LI?A CHESNO DA VI KAJA TO TIQ PROBLEMI NE SA SAMO NA ANGLICHANITE TE MAFIOTITE V TAQ DARJAVA NE SE SVINQT KOGATO TRQBVA DA MAMQT.TE MOGAT DA IZMAMQT I MAIKITE SI

След като изтече експлотационния срок на постройката, тя цледва да бъде извадена от експлоатация и съборена за сметка на собственика.Тя придобива стастут на незаконна(ЗУТ), въпреки че има нот.акт(празна собственост).Правото на строеж е консумирано.Експл/те срокове:за паянтови згради-35год. за масивни80-100год.за панелните-60год. И всичко остава за собсвеника на земята(община).Ако собсвеника е часно лице, общината може да му промени регулацията(едностра схема(ЗУТ,ГПК).

Колонизирането на България е британска държавна политика!!!!!! Тежко ни още в близко бъдеще!!! За нас ни е отредена ролята на индианците в САЩ - в резервати!!!! И това съвсем не е шега!!!

Ще променят закона , да не се притесняват. Смотльовци сме били и такива ще си останем. Тука като дойдат им се усмихваме , радваме им се ,а като отидем ние там не ни имат за хора. Сами сме си виновни.

Тогава англичаните да не купуват евтини имоти в България. Подобен род инвестиции не допринас

дедите им с коварство ,измама и със силата на оръжието владяха по-голямата част на света,повече от триста години,затова някакви абсолютни балуби се правят на господари в БГ.Да си взимат тухлите и керемидите и да си ги носят в прехваленияАлбион

Abe wie ne razbrahte li, 4e na bylgarina akyl ne se dawa, pari se dawat... i posle im se gleda seira kak gi razpilqwat! Nikoj ne gi wlaga w ne6o smisleno. I drugo: mnogo usiliq se wlagat da se gleda w pani4kata na drugiq, sakyn da ne e po-kurnaz, a ako e - gledame kak da go pretakowame, da mu se pokazem - da vidi toj... Ako tezi usiliq otiwaha w nqkakwa rabota, to wsi4ko 6e6e da si dojde na mqstoto - i dohodi, i pochtenost i wsi4ki onezi cennosti, koito zapadnite demokracii sa gi izwojuwali predi 60-70 godini.

До Умберто. Преди много години ми дойде холандка на гости.и понеже всички ме кандардисваха, че не работим и затова долара е 20 ле.Аз я попитах в тяхно пресъствие.-Колко струват маратонките ти?отговора - 50 д.м. Попитех техника до мен-колко земя трябва да изкопая, за да ми плати 50 д.м и той сметна ,около 30 кубика, но трябвало и да ги закарам на разстояние 6 метра и натоваря на камион. Попитах гостинката колко земя трябва да изкопая в в мазето и, за да ми даде 50 д.м.Отговора беше -около кубик, кубик и полувина.Разговора се състоя в Пещера 1992 год на български защото тя беше завършила българска филология! Дъщеря ми сега живее в Париж.Доиде си за първа пролет и от дума на дума ме попита-Татко колко бензин можеш да купиш с запклатата ти.Отговорих около 200 литр.Отговора беше-няма да си дойдем, та да работим за 200 литра бензин!

По въпроса с англичаните, ами те от както са нация обичат да са колонизатори и сега го правят по начин съответстващ на 21 век

Англичаните имат не защото много са бачкали дедите им,а защото яко са колонизирали!!!

Някой ако знае, да ми каже, дали някъде другаде /в Европа или по света/ в един и същи месец има два пъти по четири последователни почивни дни /отделно уикендите/, един от които отработен /ясно е какви са тия отработвания/, посветени на книжовността, и забележете, НА ДЕНЯ НА ТРУДА. Не работим, бе хора. Пък искаме да сме като англичаните, минимум. Друго е, че и на западноевропейците все повече не им се работи, но на тях поне дядовците им и другите преди тях яко са си стягали дупетата, затова имат. Аз не казвам да ставаме американци в това отношение, ама и нашето едва ли някъде го има. Ето ви един въпрос, по който според мен си струва да се помисли - кой измисли тези две вакации от по четири дни и колко струва това на българската икономика /на нас, в крайна сметка/ Ето един възможен отговор - средната чиновническа класа, за която е по важно да излезе замалко от София и да се прибере по родните места /нищо лошо за провинцията/, или за ходи да почива тук- таме от тежкия чиновнически труд; за която прослойка един ден повече или по-малко на работа не означава нищо, защото такъв е стереотипът и на мислене; Възможен отковор на втория въпрос - тези дни струват десетки милиони левове на националната икономика /като се вземе предвид и как се работи и при т.нар.отработвания Хайде да говорим и за тия неща, не само да мрънкаме. Забелязвам , обаче, че има един вид обществено лицемерие, когато опре до нещо, което, хем не е съвсем както трябва, хем, щом е в наша полза, хайде да си траем, да не сме ние пък най-големите балами.

Съжалявам, че Elitza не е схванала иронията в определението ми за България! България е всичко друго, но не и това, което тя е възприела като шега. Дори не е шега, а ирония. В крайна сметка трябва да проумеем, че не може прости, тъпи и неуки хора като британците(така мислят за тях умните българи!?) да организират едно общество и държава, която е икономическа сила! Ние българите можем само да се обиждаме, ако някой ни види такива каквито сме - завистливи, мързеливи, непочтени, безотговорни - с малки изключения. Вой до Бога, че английската преса ни е описала по този начин. Виним целия свят, като започнем от нашите политици, за неблагополучията си, а не можем да проумеем, че те са наше дело. Докато не проумеем това, ще си стоим в блатото и ще крякаме срещу света, от което ще произтече едно голямо НИЩО! Естествено за нас!

Трябва да се съгласим с Българин. Не отиваме на добро. Страната изпростява, кадърните българи бягат и напускат кораба. Един ден само името ще остане.

М-м, да. Колкото да не става зян юридическото ми образование, ще обърна внимание на аудиторията, че въпросът за правото на строеж, както и с регламентирането на придобиването на собственост върху земята от чужденци, е по-скоро правен; Обаче се политизира и той, както много други въпроси; Умрях от смях, като слушах как от трибуната на нар.събрание юристът Корнезов да защитава свещената българска земя да не я купуват чужденци. Струва ми се, че проблемът не е в това, че сме толкоз калпав народ, а в това, че през последните 16-17 години настъпиха драматични промени в нашето общество, включително в режима на правото на собственостт и другите вещни права. Така че, какво да се палим; Най-смешното е, че дори при съобщенията за откритата планета, за която има вероятност да е подобна на земята, хора, не излизате от любимия контекст ние, българите.

Много хора се плюнчат срещу мен, срещу британците и американците, но нито един не ме опроверга за отстъпеното право на строеж и за нашите закони, които са само на книга! Като всичко в Обединеното Кралство е толкова лошо и гнило, като британците са толкова неуки, защо вие, българи, живеете там, а не в родната, добре уредена и икономически просперираща България? Там, на Острова, не били чували за България и българите, гаче ли ние сме пъпа на Вселената, и от това правим дълбокомисленото заключение, колко са неуки тези хора, обитаващи Острова, наречени британци! Неуки, ама ходим да живеем в тяхната държава, защото е спокойна, има работа, всичко е добре организирано. Не е като българското блато, в което много умни български жабоци квакат хорово срещу тъпите британци и американци! Не ми се хвалете с големия си опит от пребиваването си в тези страни, защото само краката ви са били там, а главите - не! Ама какво да видят тези глави, като няма как да го преработят. То за това се иска сиво вещество!

do Bulgarka Poznava6 li uspql pesimist???

Vijdam, che povecheto komentari sa adekvatni. Po princip aenciite za nedvijimi imoti si slujat s nyakakva izmama, makar che v sluchaya nyama takava. V usa real estate agenciite sa ujasni - lyjat, obyavyavat imoti, koito se okazva che ne syshtestvuvat, ili pyk sa na po-visoka cena, ili pyk se okazvat pylen koptor, s cepnatini, plyhove, visyashti vrati. Anglichanite da ne se pravyat, che padat ot Mars.

Малко им е! Англичаните ги уважавах много, но след като видях, че са много подли и прости хора изгубиха уважението ми към тях. Видях до къде могат да паднат с писанията във вестниците си за нас. Какви ли не ни изкараха, че сме...

Tui, ot 2 godini jiveia v UK i iskam da vmetna 4e sum potresena ot lipsata na kakvito i da e bilo elementarni poznania po geografia y angli4anite! Masovo tvurdiat 4e ne sa 4yvali za BG i 4e ne znaiat vuob6te kude se namira na kartata!I ne se 6egyvam!!!! Zna4i, ne sa 4yvali za BG oba4e sa 4yvali za BG bera4ite na iagodi? Kogato im e izgodno sa 4yvali. I kak to4no ne sa 4yvali kato masovo kypyvat imoti v bg!? Naistina, gordostta na Britantzite i lipsata im na elementarno obrazovanie moje da se sravniava s Amerikantzite! Potres!

черноморието и населението му май скоро ще разчита само на изметта от румъния....търкулнал се тенджерката та си намерила .......хихихи

От година живея в UK и съм склонен да мисля, че доколкото някои англичани са на загуба, то това се дължи предимно на некомпетентни и алчни UK посредници, българите нямаме никаква вина в случая. А и не забравяите че поне 90 процента от купувачите са доволни (и все по-доволни ще стават) от придобитата собственост. Гражда на България да се опитат да спасят Банско и другите красиви местенца, доколкото са останали.

Shtom si davash parite i kupuvash neshto na opredelena cena, to tozi imot triabva da otgovaria tochno na predlozenoto a ne da se laze.Ako vie otidete v chujbina i si kupite imot i vi izmamiat po sashtia nachin, kak shte se pochuvstavate?Dali niama i vie da reagirate taka.Mezdu drugoto, edna ot glavnite firmi v Anglia e bulgarska i ne se zabluzdavaite!!! Ti hora s bulgarskata firma koyato predlaga imoti v Bulgaria ne sa sluchaini . A vinata za vsichkite neshtastiya na bulgarite e v samite tiah!!! Zashto si izbirate i glasuvate za takiva politici koito ni vodiat kam gibel?! I da ve gi predlagat, to vie mozete da si pomislite s sobstvenite si mozaci dali da gi izbirate, a ne samo da hlenchite ot posledstviata sled tova!!!!

Българите сме лъжливо племе,особено като се почне от властимащите и капиталимащите,така, надявам се горкитебританци да са го разбрали !!!

Малко им е.На мен ако ми падне някой роднина на Чърчил-жална му майка.

Безскупулните агенти за продажба на недвижими имоти в България на британци са.......британци.Им лични впечетления.Тъй като британците се доверяват изключително на техни съграждани най-печаливши на пазара на недвижими имоти са британските,ирландск или в най -лошия случай българо-англ.фирми.Т че ,големите комисионни отиват в техните съграждани,ако това ги успокоява.Много от тях направиха пари с такава висока норма на печалба,която не биха и сънували в техните страни.За българите,както винаги остава спомагателната роля.Така че,британската преса да се информира по-добре и да не изопачава истината.

I angli4anite sa zabarkani v tazi ka6a za6toto angli4anite kuppuvat samo ot angliiski agenti. Zemiata mogat da si ia kupiat ako si napraviat firma, no za tova triabvat o6te pari4ki za advokati.

не ни е виновна държавата. Тъпите англичани преебаха друго тъпи англичани, вие да не си мислите че англичаните купуват от български фирми. А и да ви кажа - по принцип строителя си оставя правото на строеж за сабе си. Той продава само квадратите от сградата, така че просто такова е положението.

Не само Българите лъжат британците а и самите им санародници който траино са се настанили на нашият пазар за имоти. И чрезнаши посредници продават на техни санародници. А техните имена и фамилии никаде не фигурират, фигурират само имената и фамилите на менеджерите. След което се оказва че менеджера е виновен или по точно българинат е виновен но не и собствениците на фирмате които са британци.Затова британци осазнаите се и не купуваите от британци не българите ви лъжат а самите ваши саграждани които притежават фирми в България. Отворете саитовете които предлагат и ще видите че се продават неща който не съществувват и са все още на проект.

Миналата година Европейците нямаха право да притежават земя в БГ и това е причината да могат да закупуват само постройките върху терените. Всеки от тях е бил запознат с процедурата. Сега просто искат да си продадат имотите с ОГРОМНА печалба, но не става и затова пускат подобни коментари в тяхната преса. Опитаха са да спечелят бързи пари на наш гръб и като не стана ... се чудят кой да им е виновен!!

Мда един поглед наоколо е достатъчен за да разбера, че ти си част от преливащата от простотия нация и с такива като тебе никога нищо няма де се промени.

Измамата и далаверата - това е българската визитка в Европа! Всички мнения дотук само потвърждават българския ни манталитет. Почтено ли е да купиш къща-руина в балканска махала и да нямаш откупено право на строеж върху парцела? За това иде реч. Аз искам да попитам всички българи, които публикуват мнение в този блог, ако обитават апартамент дали навремето заедно с апартамента си са откупили и правото на строеж върху петното, на което е застроен блока им или жилищната кооперация? Сигурна съм, че всички хора, обитаващи панелни жилища нямат откупено такова право и след време панелките като се срутят(както не се предприемат мерки да бъдат санирани!) ще се обяви търг за покупката на парцела и не се знае кой ще го спечели! Българи, не се присмивайте на наивността на англичаните, а си помислете дали не сте в тяхното положение! Англичаните пък са наивни защото си мислят, че са си купили имот в една законова държава, но е крайно време да проумеят истината за държавата?! България!

До всички плачещи Господа. Нека оплакването на страната ни да го оставим в страни. 99% от имотите в страната ни ги продават БОЛГАРО-АНГЛИЙСКИ или ЧИСТО АНГЛИЙСКИ фирми за недвижими имоти. За по-незнаещите - справка в интернет. Знайте само, че измамите с имотите ги вършат повечето АНГЛИЙСКИ фирми. От регион съм , в който има бум на тези сделки. Чао

Do bulgarin: Spri ako obichash s tozi idiotski nihilizam ! Mameneto na anglichanite s imoti v Bulgaria ne e nishto drugo osven normalna i prosta ZASHTITNA reaktsia. Ako ne se izmamyat anglichanite v Bulgaria, to te shte izmamyat bulgarite v BUugaria, t.e. v sobstvenata im darzhava....Drug variant niama! A nie, ne zaslizhavame tova, osobenno kato gi znam kakvi sa laj.....a

da napusnem vsi4ki drujno

Г-н Българин, писна ми от такива като тебе да лъха песимизъм и безпомощност,, спри да се оправдаваш а създай нещо и го продавай така политиците въобще няма и да ги забелязваш, ама и ти като всички ти е по лесно да се оплакваш отколкото да стинеш зъби и да се пребориш. Ти дори неможеш да се пребориш със себе си! А относно британците, щом и ем ефтино да купуват, няма пълна далавера!!! Като ще колонизират ще се справят с препядствията, те го могат, така че......!!!

Те какво очакват и земята ли да е тяхна? Нека пробват в САЩ. Там също си купуваш къща, но земята остава на САЩ, а не твоя собственост.

Za tolkova pari- tolkova. Po evtinoto 4esto izliza po skupo, angliiska pogovorka :))

какво можеш да очакваш от бедни находчиви хора . Народа го е казал беден човек жив гявол.

Лошото не в това, че им вземаме парите а това, че не ги вземат тези които трябва!

За съжаление липсата на държава и държавна политика в страната все по осезаемо се усещат.Животът става все по-труден.Липсата на перспектива и поне някякви правила прави хората тревожни и отчаяни.Това променя народопсихологията и ще остави трайни белези във възпитанието и поведението на младите хора.песимист съм за бъдещето на България и дори съветвам децата си да я напуснат.

Истината боли...

Az pak sam realist i podkrepiam mnenieto ti Balgarin-o. Losho i zavistlivo pleme - za nishto ne godno

възможността за евтин живот, в идиотската държава БГ? дано по скоро се усетят търсачите на евтин живот. Трябва да признаем че ние българите сме идиотска, лъжлива, крадлива, преливаща от простотия нация. Един поглед наоколо е достатъчен: какви са ни политиците, какво става по пътищата ни, кои са ни бизнесмените, какви са ни магистратите, какво става по пешеходните пътеки, бетонни джунгли и унищожаване на природата вкл. поголовна сеч итн. Не е приятна истината но е така. Песимист съм за бъдещето на България.

Ami da si stoiat v GB desetkite britantzi, sto ne si potarsiat ''dom na metztite'' v GB gorkite sled kato tyk taka gi mamim?

Zql svqt laze,ne sme nie edinstvenni deto lazem.Taka ce po-spokoino,ne tarsete vinagi v balgarina lo6oto, a se naucete da go vizdate i v drugite nazii.Sveta se varti okolo lazata,i parite.Vsicki sme ednakvi, samo deto govorim razlicni ezitzi.