Руска делегация в Талин заради Паметника

Делегация на Държавната дума на Русия (долната камара на руския парламент) ще посети Естония, за да се запознае със ситуацията, която възникна поради решението на естонските власти да демонтират паметника на Воина освободител, разположен в центъра на Талин, предаде РИА Новости.

Обратно в новината

Коментари - Руска делегация в Талин заради Паметника | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

У нас паметници се събарят ако се прави кафене върху гробовете, но тук не разбрах защо се расмърдяха.Това се прави с провокационна цел. Това не е единствения случай. След като не е позволено на руснаците да гласуват поне да ги изгонат и край. После Русия ще ги нападне.Нато ще защити интересите на горките нападнати и кеф ще се отървем от биг брадър и тъпите форуми.!!!!!!!!!!!!!

Ей ти самозванецо, вземи най-напред да се освободиш от догмите и от имперските си нрави. За да си освободител трябва да имаш свободен дух, а не да размахваш стари плашила!

Излишни усилия полагаш драги за да ограмотяваш хора, които не могат да мислят. Каквото и да напишеш, както и да го мотивираш, все тая. В един подобен форум опитах какво ли не за да защитавам същата теза. Резултатът: закани и заклинания, придружени с откровени цинизми и първосигнални реакции и условни рефлекси. Все пак приеми поздрав!

Спирам вноса, продажбите и плащанията на естонски стоки, докато се научат как се уважава О С В О Б О Д И Т Е Л Я

Абе хора къде се отплеснахте? От темата за преместването на войнишката гробница и паметник изведнъж отидохте до Ирак, Югославия, ционистите и Буш. Можете да бъдете напълно сигурни че нито Буш, нито ционистите се интересуват от тези войнишки гробове. А колкото до естонците - паметникът вече е издигнат на новото му място - там където ще бъдат препогребани с ВОЕННИ ПОЧЕСТИ намерените под паметника войнишки останки. Освен това самите руснаци не значт точно кой и колко души са погребани там, така че естонците ще се опитат да установят и самоличността им така че загиналите войници да имат истински гробове. За сведение - за да се освободи парцел за далавери преди 2-3 дена кметсвото е един от подмосковните райони разкопа гроба където са погребани шестима летци, загинали при битката за Москва. При раскопките част от останките СА РАЗПИЛЕНИ И ИЗГУБЕНИ! И това са самите руснаци. А обяснението на кмета за преместването на гробовете е смехотворно - понеже гробовете били край магистрала край тях се събирали проститутки и наркомани и затова трябвало да бъдат преместени. Познайте колко месеца след преместването край тази магистрала на същото място ще бъде построен някой търговски център. Докато в Естония работят археолози и на останките се отделя истинско внимание. Колкото до това дали ще си платят естонците - в момента в Талин има руска делегация и ръководителят на делегацията официално е заявил, че Русия няма намерение да предприема никакви негативни действия спрямо Естония.

Радетелю на истината,изопачаваш фактите.Предполагам ,че го правиш умишлено,ако ли вярваш в това,което пишеш-значи си пълен глупак.Формално любимата ти USA се присъедини към победителите след като изяде пердаха в Пърл Харбър.И как отбеляза победата-като изтри от лицето на земята Хирошима и Нагасаки-градове с голямо на брой мирно население и без реални военни обекти.Гордей се победителю.Колкото до Югославия-стелтовете на любимата ти армия замениха един геноцид с друг.Стига се до там,че в древните сръбски земи-люлка на сръбското православие няма място за православни.Затриват се църкви и манастири,но явно теб това не те тревожи.Предполагам ,че си чакал с развято американско флагче да целунеш падащата ракета в Горна Баня.А за Ирак-твоите приятели така се оцапаха,че с години няма да се очистят.Постоянно водят спорове как да се изтеглят,за да съхранят поне част от достойнството си,ако имат такова.Танто за кукуригу-отново-жерт в мирнитеамериканс окупационни времена вече надхвърлят жертвите от диктатурата на Саддам.Така че смени си розовите,пардон-на ивици и звездички очилца и погледни ИСТИНАТА в очите-тя е много горчива за Америка.Твой Джордж Буш-младши

Всеки народ заслужава управниците си!Ако нашите управници са продажни,какво са ни виновни руснаците?Колкото и на някой да не му се иска,те са ни освободили.А това,че времената са били сложни,е друга работа.И никой няма право да се сърди,ако не е допринесъл с нещо за благоденствието на тази държава.Вие,които плюете против РУСИЯ,какво сте направили за по-добрия живот в БЪЛГАРИЯ?Най-напред направете равносметка на собствения си живот,и тогава,ако имате ЧИСТО лице,обвинявайте другите!А така,да пишете неграмотно,без да мислите-е дело на ВАШИТЕ учители,които не са ВИ научили на нищо-АБСОЛЮТНО НИЩО!!!!!!!!!Прав е АЗ,който казва,че ако не бяха руснаците,още щяхме да носим фесове и шалвари,и да ни обрязват и женят насила.И тогава пак7 щяхме да сме недоволни!!!!!!!!!!

Istinata vinagi pobeghdava.USA pobedi vav vtorata svetovna voina,za6toto be6e na pravilnata strana.USA pobedi v Studenata voina,za6toto istinata i pravdata pobeghdavat.Ne se pritesnyavaite, nie spe4elihme nai-vaghnata si bitka-pobedata nad komunizma,nie demokrati4no misle6tite.Nikoi ne otri4a,4e rusnacite sa ni osvobodili ot tursko,no SSSR ni okupira prez 1944.Estoncite sa pravi.Mnogo obvinyavat USA,4e voinite im sre6to Ygoslavia i Iraq sa nezakonni.No,za6to sa6tite tezi hora ne poglednat ne samo ot yridi4eska,a i ot moralna gledna to4ka.USA i negovata armiya sprya edin genocid nad mirni hora v Ygoslaviya,hora kazvam,nezavisimo ot religiyata si,cveta na koghata si,imenata si,te sa hora i vsi4ki se raghdat ravni pod tova slance.USA i Armiyata i premahna edin prestapen reghim v Iraq.Pomnite li horata,koito izlyazoha po ulicite na svoboden Iraq.

Янучар - кацапская морда! Читай Handela. Но вряд ли у москалей есть достаточно мозшов, что-бы понять о чем идт речь! Надявам се, че много скоро и Украйина ще се освободи от Московското робство!

Ты что не знаешь,что фамилия у ALEX -ДОГАН ?

Леон Блумфийлд, прав си!

Ето така трябва да се пише: обективно, безпристрастно и без ругатни, цинизми и обиди. Но за това са необходими качествен ум и добра информация, а не условни рефлекси, култивирани в годините на социализЪма.

Много българи отъждествяват руснаците с КГБ на Сталин,същото което създаде и нащо ДС и от което патим и ще патим! Но българите и пуснаците за източни народи,топли гостоприемни и нямат нищо общо с католиците от запад! Бедни сме защото сме дали да ни управляват,издънките на най-низшите слоеве, които завзвха власта на 09 09 1944 год.с помоща на Сталинското КГБ! Ние си затворихме атомната!Ние си съсипахме държавата,с помоща и енергичните действия на нащи чиновници, на който в устата им е -по препоръка на европейският съюз, сега ще ви -бем мамата!!

Тука видях един образ, който се е подписал като Леон Блумфийлд и пише за стрелбата в Щатите. Аз имам навика да чета всеки ден новините - както руските, така и американските. За тези които се интересуват ето добър сайт за руските новини lenta.ru. Та в Русия всеки ден стават престрелки и загиват хора, и почти всяка седмица в един или друг град има масови сбивания и убити на расова или религиозна основа. Да не говорим че поради немарливост, небрежност и прост мързел всеки ден стават големи нещастни случаи, падат самолети и т.н.

Ето аз как виждам нещата. От една страна загиналите са войници. Там не е погребан сталин или Берия или някой който реално да е виновен. А войниците във всяка война са жертви, независимо на чия страна воюват. Имаше един сериен филм преди много години. Английското му заглавие бе The unknown war, руското заглавие бе Великата Отечествена Война. Та там имаше едни кадри от първите дни на войната - войниците, които по това време са били в армията, т.е. редовния набор, тръгват към фронта. Ето от тези войници практичеки никой не е оцелял - всички те са загинали още в първите 2-3 месеца от войната. От друга страна: такова местене на паметници и гробове се извършва в самата Русия. И то по съвсем прозаични причини - някой местен връзкар иска да докопа парцела, на който са погребани загиналите преди шейсет и няколко години войници. Така че на руските власти изобщо не им пука за погребенията и това е само предлог да се направят на интересни и да покажат мускули. И от трета страна: Съветската армия е била в Прибалтийските републики като окупант. Те са ограбили и избили стотици хиляди хора насаждайки комунизма. Така че местните жители ги мразят и са прави. Ние това просто не можем да го усетим, защото при нас подобна омраза не съществува. Но ако искаме да направим аналогия ето ви я: Това е все едно Доган да поиска да издигне паметник на турския башибозук в двора на черквата костница в Батак (не че Доган не е достатъчно нагъл и арогантен и като нищо би го поискал). Но как бихме се чувствали ние? Ето точно по същия начин се чувстват жителите на Прибалтика по отношение на руснаците.

Алекс-ты-оранжевый хохол-по стилю видно.Научись писать по болгарски-и тогава ругай цяла една нация юроде.За такива като теб-няма място не само в тоя форум,а и под слънцето-та това е неофашизъм-легни си при любимия ти Хитлерчо,защото той щеше май да затрива руснаците.Дружеский привет из Майдана-Ю.Тимошенко.

Леон Блумфийлд, а защо смяташ, че ако не харесваш руснаците, то си за американците??? Това е глупаво. Руснаците винаги мислели само за свойте имперски амбиции, както и американците. Обаче! Българи повечето бягат от беднотията не в Русия... А бедни сме не заради американците, а заради ненаситние комунисти и първи братушки на руснаците... Ти викаш срещу ЕС, обаче в Чехия същата АЕЦ си работи и никой не я е затворил. Това, че БЪЛГАРИТЕ са продажници и готви като тебе да лижат гъзове на руснаци или американци си е твой проблем! А аз продължавам да твърдя, че руснаците са тъпи азиатски копелета!

До,уважаймия Леон Блумфийлд .Ти добре ли си и имаш ли връзка със г. мозък що не идеш във Чернобил да поживееш бе а си седнал да ми говориш за некакви супер съветски технологии и незнам какви си заговори иди във украъна бе говедо да видиш какви деца се раждат па после говори зад...

Върви да месиш питата за посрещането на Буш-сигурно ще иска от нас или повече войници в Ирак или полигони на Нато !

Четирима души са убити при стрелба в търговски център в Канзас сити, щата Мисури, съобщи Ройтерс. Няколко души са ранени, включително офицер от полицията. Пред Си Ен Ен очевидец на случилото се разказал, че чул изстрели близо до касите в магазина, а синът му видял човек с окървавено лице да лежи на земята. Малко преди да открие стрелбата мъжът е бил спрян от пътна полиция. По време на проверката той извадил оръжието си и ранил полицаи, след което успял да се скрие. По-късно мъжът влязъл в търговския център в Канзас сити и започнал да стреля. По предварителна информация той е бил въоръжен с автомат Калашников. Dnes. припомня, че при безразборна стрелба в средата на април, южнокорейски студент застреля 32-ма души в студенсткото градче към Техническия университет в Блексбърг, Вирджиния

Bulgaria triabva da posledva primera na Estonia i da premahne pozornia pametnik na Savetskata Armia v centara na sofia.Nikoia uvagavasta sebe si nacia ne bi tarpiala pametnik na Armiata OKUPATOR v centara na stolicata si.Na miastoto na tozi pametnik triabva da se izgradi takav za 30-te hiliadi izbiti ot komunistite v BG po vreme na totalitarnia regim.

Искам да кажа едно нещо и се надявам да си вземат поука някой от Вас!Руснаците помогнаха с технологии да построим АЕЦ КОЗЛОДУЙ,една от най добрите атомни ел.централи в света и по най нагъл начин същия този запад, и европейски съюз започнаха невероятен натиск за спирането на централата,само защото е направена ,пак повтарям със супер-руски технологии.Само че същите тези миризливи господа от запада изведнъж разбират,че са направили невероятна грешка,грешка която ще коства стотици милиони еуро загуби на България и фатален недостиг на енергия за целия Балкански регион!!!Самият факт,че същите тези западни господа признаха,че затварянето на Козлудуй е грешка,говори,че те просто са се подигравали със България и със Българския народ през цялото това време и са гонили някакви интереси на запада и сащ,на гърба на всички ВАС!Сега така като си помислите малко за нещата,приятно ли Вие,някаква шепа западняци да Ви бърка в джобовете и да Ви взима това което Вашите майки,бащи и Вие сте изкарвали с труд и големи лишения!!!А РУСИЯ И РУСКИЯ НАРОД ОТКРАДНАЛ ЛИ Е НЕЩО ОТ ВАС,ЛИШИЛ ВИ Е ОТ НЕЩО???Цялата истина е,че за запада и сащ,България трябва да бъде слаба,задоволена с храна,без наука и технологии т.е. аграрно-земеделска държава.А ВИЕ ИСКАТЕ ЛИ ТОВА!!!

Нө варвам,чө нако в Өстониа ө трыгнал да отрича приноса на чөрвөнат армиа за разгрома на хитлөро-фашизм источна Өвропа бө освободөна нө за да быдө вызстановөна дөмокраҹ в төзи страни,а за да стыпи болшөвишкиа ботуш-от Москва до Бөрлин.Полша,Ч Гөрманиа,Приба рөпублики-всич заиграха руски казачок.45 години им играхмө по свирката.И өто ги рөзултатит смө народ,а мырша.Всө чакамө ниако друг да рөшава вмөсто нас.Штото ө казано-комунизмыт ө сышто като торнадото-кыдө минө,трө нө никнө.И ако ни ө останало малко наҹионално достонство,триабва да направим сыштото с Памөтника на Сывөтската армиа и Алоша-да ги дөмонтирам и да ги поставим в музө-там им ө мастото.И да быдө изаснөна вөдныж за винаги позиҹиата на сыврөмөн Былгариа по този выпрос-признатө кым боҹитө, нашитө зөми от Хитлөро-фашизм и осыжданө на СССР за импөрско -колонизаторската им мөраҹи и установаванөт на тоталитарни рөжими в странитө от ҹала Источна Өвропа.Ө това ө истината и былгариныт трабва на сөтнө да узрөө за нөа.

Какво толкова са ви направили руснаците,че ги мразите? Колкото до управниците,във всяка държава има и добри и лоши... Но, по-велик от руският народ ,просто няма,прочетете историята! Защо трябва да местят костите на загиналите?За да се угоди на този или онзи?Ксенофобията е завладяла света и няма спиране,ужас... Ние българите умираме да подражаваме някому,освен това сме абсолютни неблагодарници... В да се месим в чужди работи,да вземем да преметем собствения си двор,че вони ,та се не трае...вече 17 години.

Mnogo hora burkat choveshkata blagodarnost kum drug narod koito mu e pomognal na daden etap, s besli4no i nedostoino podlagane.Za prinosa na ruskia narod v osvobogdenieto ot turzite, pametnizite im triabva da sa zelogodi6no s zvetia, no pametnizite na suvetskite okupatori tribva da se mahnat!!

Професоре Казвам вие Българите защото съм гражданин на РФ и съм роден в Русия. Нямам противоречие със себе си. Просто смятам че като народ сте неблагодарни и все търсите кой ви е виновен а не потърсите вината в себе си. Паметниците и историята трябва да се уважават и помнят а не разрушават. И пак казвам не може да се слага под общт знаменател политиката на една страна и народа и.

Честно казано за първи път чета драсканици на глупак от класа като Алекс. Хем неграмотно, хем бясно! Така е винаги. И е безсмислено да му се обяснява.

Позорният демарш на естонското правителство прилича на палав малчуган, който като направи някоя беля, веднага се крие зад широкия гръб на баща си и наднича от там с изплезен език.

abe alo,rusnazite sasto ne ,,osvobodite ,,foruma ot imperskite si ishvarliania.samo petar veliki sa vas!!!

елементарен народ сме за жалост.не отсяваме плявата от зърното.Руснаците ,та руснаците ,та турците...та накрая вЪлната ни пречи.

uvagaemi bumer.iavno sa4etanieto ot balgarska i ruska krav ne e dobro sa4etanie.vie sam kasahte ,,vie balgarite,,koeto pokasva 4e ignorirate balgarskata si krav.naverno postoianno ste vav vatresno protivore4ie sas sebe si koeto ,e obiasnimo,no na vaprosa.nie nikoga ne sme molili rusia da ni osvobogdava ot nikogo.ne snam sasto tia iska da,, osvobodi ,,tselia svet!!!energi4no protestiram mdaa!!!

Ще видите вие демократчета такива,само пак да взема властта.....

prohoda go braniha balgarski opal4enzi i ako ne beha te rusnazite steha da iadat golata opascka.

abe 4i4ovoto,to biva tapotia ,ama tvoiata pokasva ,4e ne si 4el dostata4no.to4no 4ervenata armia s pomosta na hitlerofasitka germania okupiraha i si rasdeliha polskata teritoria.a voinata stana antifasistka kogato hitler se samosabravi i napadna starire si drugar4eta .na takiva 4erveni drugar4eta kato teb moskva moga da kaga mnogo vaspitano -da go duhate ot sofia do moskva!!!!

А з финските полкове що не отваряте дума бе продажници?

Те и във Чечения и Авганистан също искаха да освободят народа ама не им се отвори парашута май

Като са толкова културни и толкова добре си живеят що не бегате при тех а ходите по европа и америка .два пъти освободеждение от тия пияници ми стига и ще ни държи влага още 100 години-русофили-гъзо

Който каже още една лоша дума в този форум за Русия - да ми яде пръчката. Ясна ли е задачата?

Масата на територията, наречена БГ, не е дорасла да разбере естонците, латвийците, литовците, чехите (последните махнаха паметника на съвътския танк-освободител още преди петнайсетина години) и другите народи с усещане за собствена държавност. Тук такова липсва , след като единственият паметник на български държавен глава е този на живков в Правец. За сметка на което навсякъде стърчат съветски войни - окупатори.

samo prost 4ovek moje da slaga pod edin znamenatel cql narod,vuv vsqko stado ima mur6a,no v BG tq e preobladava6ta...

На чичо СИСИ.Все пак форумът предполага интелигентни и обосновани мнения и за тапири като вас-няма място.Да чичо Сиси-в Катин са загинали много поляци и това е трагедия,за която Русия се извини и построи мемориал,но да не забравяме все пак,че само 20 милиона руснаци са загинали по време на ВСВ,само6-7 милиона евреи в лагерите,много от които са именно в Полша-Освиенцим и т.н.Да-всеки човешки живот е незаменим и загубата му е трагедия,за това бъдете добри да почетете паметта на загиналите антифашисти на 8 и 9 май-цял свят празнува тези дни,ако не беше победата над фашистка Германия,едва ли сега щяхме да съществуваме.А на патологическия русофоб-ЧИЧО СИСИ-не ти е мястото тук с този махленски речник простако-научи се първо да четеш-история и пишеш-и тогава ни тормози с бруталната си лексика.Бъдете здрави-Честит 9.май

До уважаймия АЗ . мисля че ако не бяха имперските им интереси щеше да е по точно казано, и не на последно място онази шепа хора които браниха прохода ,защоне ги споменавате или те не са направили нищо .БЛАГОДАРЯ ВИ БРАТУШКИ -задник

Абе Хора, какво Ви става??? Недейте да бъркате руснаци освободители от турско робство и комунистически копелета, които разтреляха ЦАРЯ ОСВОБОДИТЕЛЯ!!! Эстонците правят абсолюно правилно. Помнете руснаците освободиха българия от турци и си тръгнаха, а след втора световна война??? НЕ! Затова за Эстония и за България те са ОКУПАНТИ! Ниаой не ги е молил да остават и да налагат своя комунизм. Ако си бяха тръгнали, щяха да останат в нашите спомени, като освободители, но така.... Иначе руснаци са долни азиатски копелета!!!

do vsi4ki koito si posvoliavat da komentirat bes da se saobrasiavat s liniata na nasata partia iskam da kaga 4e ve4e sme gi kartotekirali i do nekolko dena ste gi ispratim na kurort v belene.blagodari vi sa iskasanite mnenia i do novi sresti!!!!

aman ot komunisti4eskotursko podlogi sa koito balgaria ,e nisto.malko vi beha 50 god.neka da go duhate oste 50!!!!pak posle si hodete u matuskata rus!!!!

mekereta sa takiva kato vas drugariu 3 minusa.ako se broite sa slavianin vsemete si ednoposo4en bilet do sibir.vsi4ki pravoslavni dargavi bes isklu4enie sa komunisti4eski podlogi.samiia ni sinod e skapan.balgarite ne sme slaviani i nikoga ne sme bili.tova sa rusko -savetski ismisliotini.no v balgaria bessporno ima ,,slaviani,,koito v momenta sa se sdusili s anadolskite si bratov4edi.bog vigda!!!

едно не мога да разбера!! Защо все Русия ви е виновна??? аз съм Руснак на половина на половина Българин. Ако не бяха Руснаците тук още щеше да се говори на турски. и защо обвинявате момчетата загинали на фронта за политиката на 2-3 души. Те са умрели за страната си за да защитят домовете си. Русия е страната дала най-много за световната култура (Достоевски, Пушкин, Лермонтов) вие които критикувате и псувате по форумите какво сте направили за страна си или за света??? Българите все някой ви в виновен а никога не търсите вината в себе си. Русия е направила повече за вас откокото всеки друг и трябва да сте благодарни за това.

Аман от български псевдодемократични задници ,за които славянството и православието е кауза пердута.Мекерета.