1 млн. турци и генщабът поискаха светска държава

Над един милион души участваха в днешната демонстрация в Истанбул в подкрепа на светския характер на турската политическа система, предаде АФП.

Обратно в новината

Коментари - 1 млн. турци и генщабът поискаха светска държава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Химичката е хвърлила око на Кемал Ататюрк/тя не знае че е мъртъв...тихо ;)/.А аз съм хвърлил око на демонстрантките/ако не им хвърлят фереджето скоро/ :)

PREDLAGAM NA TURCITE DA SI IZBERAT ZA PREZIDENT NAKOI KURD.POSLE DA RAZDELI TURCIQ NA KULTURNA KURDSKA DURJAVA I NA IZOSTANALA TURSKA DYRJAVA.TAKA 6E SE RE6I PROBLEMA.

ХИМИЧКЕ, ЩО НЕ СЕ ИЗСЕЛИШ В ДУХОВНАТА ТИ РОДИНА СЪЕДИНЕНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ!

поне научихме броя на хората,които имат право да се нарекат хора!демек-имат зародиш на мозък!

Само че тука няма армия

ако на някоя туркиня и кажеш утре че пак слага фередже, каква ще бъде нейната реакция? след като са видяли светски живот трудно ще ги върнат към ширията, освен ако не са на село и друго не са видяли

Турция е за светска държава и делене на религията от държавата, а пък нашите либерали от ДПС решават - да слагат забратки на жените - строят джамии като за последно - основават ислямистки училища... Догане виж и се поучи от Турция и вземи АКЪЛ от Ататюрк, човекът забранил средновековните фесове и чалми, и реформирал държавата и отделил я от религията.

Атанасе и другите, които те подкрепят - четете и мислете - 1млн. подкрепят Генщаба - т.е. Генщабът организира 1 млн. срещу правителството - ясно,че не е проява на гражданското общество, а на добрата военна организация - здраве да е - това е и тяхна и в наша полза - но няма никакво гражданско общество; към модераторите : публикувате само едната страна на мненията - много говори и за вас, драги съставители на информация...

Абсолютно се надявам Турция да не завие към Ислямизиране. Това, че нямало да влезат в ЕС ще им излезе през носа на някои. А аз вместо да си гледам работата ще трябва да трепя религиозни фанатици.

към Атанас: Айде бе, каде го видя това толкова развито гражданско общество. Там са на границата да се превърнат в държава от типа на Иран. Мерси за такова гражданско общество. Това е все едно Волен Сидеров или Ахмед Доган да спечели изборите за президент тука и да се налага да излизам да подкрепям армията да ги разкара. Мисля, че коментара ти е необмислен.

До Васил: Ако имам нещо против Турция това е религиозността. Българските турци са силно религиозни и това е единственото ми безпокойство. Религията е в основата на всички проблеми и войни. Единствено митничарите имат полза в БГ турция да не стъпва в ЕС.

То си беше ясно, че ще си играят на демокрация, ще си играят на ислямизация и накрая на военните ще им омръзни и ще ги разритат и изпратят където им е мястото. Въобще добре, че са военните в Турция, иначе досега да са станали като Иран или Пакистан.

Не е ясно дали е ясно кой кой е. Америка помпала турската армия за да се противопостави на ислямизирането на Турция. Едновременно с това Америка предава властта на шиите в Близкия Изток.

saglasen sam s Atanas. Zadaljitelno trqbva vsi4ki da se poglednem sega Turtziq - vinagi se plue po neq v Bg, no edno ne moje da se otre4e BG e na nqkolko desetiletiq ot takova grajdansko ob6testvo - zabelejete protestta e organiziran ot NPO's a ne ot nekoi partii ili medii , dali razbirate razlikata i smisala???

Няма как иначе да е след като армията е гарант на светския характер в духа на кемализма.Що се отнася за гражданското общество - 1 млн към 70 млн се равнява на тва тука 100 хил. да излязат...не че са излизали.Както се вижда,а и съм говорил никой не иска връщането към исляма ( или поне повечето ) и е нормална реакция към Ердоган,откриващ ежедневно религиозни училища из цялата страна.

Добре, че в турската армия има здравомислещи, модерно скроени личности! Затова и САЩ поддържат такова високо ниво на модернизиране на турската армия, естествено с цената на огромни финансови субсидии! Това е щита им срещу настъплението на исляма! Това защитава и България, защото ако на югоизток от нас имаше шериатска държава, при тази наша етническа толерантност, бедна ни е фантазията какво можеше да ни се случи!

Браво на турците.Така се защитава прогреса и се върви напред.А не като нас.Тук всичко е чалга.

това да го чете оня From Germany

Тази позиция на армията в Турция,да не би да изненадва някого?Та армията там е институция,с която всеки се съобразява и уважава.

Браво, това е много важно за целия регион!

.....Вчера правителството бе остро разкритикувано от командването на турската армия... Ама и тези са толкова далеч още от белите и нормални държави,че има да чакат ЕС да ги приеме(то не ,че ние сме нормална държава,но при нас интересите на големите са други).

Колкото по-бырзо Турҹиа сө вырнө кым отавлөниа ислам,толкова по-длбрө за нас былгаритө.Това означава,чө та нама да стыпи никога в ӨС.Да Божө!

Василе, ти за Българин ли се мислиш бе. Виж се че пишеш не на старобългарски а на сръбски. Аре у лево. Добре за Българите, смешник. Знаеш ли за какво им трябваме на ес - незнаеш. За да им осигурим 4 часа за реакция при сухопътно атака на турция. И 20 минути при въздушна. Точно колкото пилотите да бъдат повикани по телефона и да заредат самолетите с гориво. България е в ес само по тази стратегическа причина. Хех ама и новината си я бива. Как така - толкова голяма подкрепа турция да не се ислямизира, че излиза на протест срещу избирането. Аве таранколу. Нали вий си го избрахте или аз дойдах да пусна тия бюлетини. Аре не ми играйте това театро. Само замазвате очите на света и на тъпите ес.

Към Атанас : 1 млн. турци подкрепиха генщаба за светска държава за какво гражданско общество можем да говорим че има в Б-я при този факт. Драги Атанасе, Следи словореда - кого подкрепиха? - Генщаба; т.е.далеч от гражданска изява - хубавото е, че Генщабът наистина е гарант на светския характер; в този случай хубавото също е, че Генщабът може да организира такъв митинг; т.е. въобще не става дума за гражданско общество; за нас всъщност е важен резултатът - да се поспре бурната ислямизация, а другото - да сме живи и здрави ...

Турция е съседна на България държава. Едно ислямизиране на Турция ще има сериозни отрицателни последици за България и за Балканите. Една светска, макар и недотам демократична по западните стандарти Турция, е 1000 пъти по-добре и от една Турция от типа на Иран. Аз съм сигурен че Турция няма никакви шансове да стане член на ЕС и това е добре.