Коментари - Енергото пред стачка. Дръпват шалтера? | dnes.dir.bg
назад

Енергото пред стачка. Дръпват шалтера?

Служители от “Електроразпределение Столично” готвят ефективни стачни действия през май заради готвените съкращения в дружеството.

Обратно в новината

Коментари - Енергото пред стачка. Дръпват шалтера? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Андрешко, много питаш бе. Аз имам един друг въпрос. Навсякъде ни залива рекламата на НДСВ за евро-изборите. Вчера като пуснах чешмата и от там взе да тече. Та питам аз, дали това не са пари от комисионната за продажбата на Енерго дружествата? Снощи гледах Комиците и в рекламата му през седмицата имаше един момент, където Соломон Паси показваше колко се е взел на сериозно, че е голям политик и голяма фигура в политическия живот на България. Но снощи този момент беше отрязан. Въпросът ми е - Кой оказва цензура в медийното пространство на България. Докога разни комунистически боклуци ще ни правят на маймуни? Защо истината не стига до нас? Цената на европейския ток е част от тази истина, но никой не публикува една таблица, където да пише курса на тока, както курса на различните валути. Не ми се коментира качеството на тока, защото мнението ми ще стане много дълго, даже без да споменавам роднините на на разни Шишковиц, Р.Овч., Милко Ковачев и др.

Освен това ми е чудно едно друго нещо- От зората на демокрацията 1990-1991 ни разправяха, че тока трябвало да стигне световните цени 0т 3.5 цента на киловат. После след като достигнахме и тях цени заговориха за световните цени от 5.5 цента на киловат. Сега тока по сметката ми от вчера е 12.1 стотинки на киловат без ДДС-то, с ДДС се пада 14.52 стотинки. Говорим за ново увеличение. Колко по дяволите е цената на тока в Европейския съюз, дайте да вземем за база страните с по- висок стандарт и да видим колко е у нас.. А докато изнасяхме ток преди да ни спрат реакторите, го изнасяхме по 5 стотинки без ДДС. Верно че високо напрежение, верно че мого наедро, ама чак 2 и половина пъти разлика - множко ми се види. Та въпроса ми е коя от двете цени е нереалната - за износ или тая по която я плащаме ние и колко всъщност струва и кой ни навива пак чорапите. Апропо, кво стаа с тока на циганските маали? След като частника не си ги събира тия пари, то не говорим ли пак я за политическо споразумение, я за съвместно с държавата клатуркане на другите потребители? Андр

Между 20волта и 20 киловолта има бая разлика а ?

За Potrebitel - те чешките пенсионери за по- добре и за друго - те кога направиха Пражка пролет сегашните наши пенсионери чакаха да цъфнат налъмите. Когато тук либерализираха цените, сегашните млади се постесниха и продължиха да купуват, въпреки За бога, братя, не купувайте. Чехите кога им дигнаха млякото, като един спряха д го купуват и така докато им върнат цената. Да не забравяме, че бъдещите пенсионери са днешните млади. Андрешко

Апропо - пак съм Андрешко... За всички повдигати от мен въпроси ( а то наверно има и още) защо не се загрижи напр. така наречения Р.Овч, ами миналата година в качеството си на енергиен и индустриален министър се захвана с пазарските търговци на цвета?

Освен канските съкращения и омундареното обслужване, във Варна отскоро си имаме въведена и такса пренос - по 4.8 стотинки без ДДС ( значи по 5.5 стотинки с данъка) на киловат. Аз се занимавам с поддръжка на компютърна техника. От около 2 години избуяха много поразени от токови удари компютри. Енергото или не признава повредите по тяхна вина, макар че доказваме недвусмислено от какв могат да са или при по- напосрист адвокат плаща щетите по база остатъчна стойност на поразения електроуред ако представиш фактура за него. С операторите в сферата на комуникациите нещата в голяма степен вече се очовечиха с наличието на реална конкуренция. По отношение на енергетиката, обаче оправия няма. Никаква комисия за защита не потребителите не се захваща да пази потребителя от енергодоставчиците и от качеството на подаваната от тях енергия. За толкова години нито новитем нитосо старите собственици на енергото не се разбрха кой е собственик на трафопостите и кой трябва да инвестира в нови трафопостове - енергото или общината. В крайна сметка града се презастроява и пренаселва, а нови трафопостове няма. Ко прайм? Дтргавата така и не се трогна да регулира нормативно и тази ситуация. Държавата не предприе в крайна сметка никакви мерки за обезщетение например след като цените на тока бяха калкулирани по марсиански курсове на долара. Държавата не се намесва и сега - за идиотски нарушения се слагат едни глоби колкото за банкет на директорите без секретарките и по този начин съотв, нарушение е маркирано като наказано. Ако имам избор за доставчик на електроенергия определено бих отрязал кабелите на досегашния си доставчик. Мноо здрае от бае ви Андрешко

Точно така,трябва да се спира тока. Да се извива вратлето на управляващите, а зимата не мисе мисли...........

А бе хора, кой организира целия този цирк-държавата разбира се. Някой да ни е питал на кой и как да разпродават Енергото? Значи , ако има някой да носи отговорност това са нашите любими избранници-в парламента! Айде бятайте да им гласувате и евро-бъдещето! Ток ще има поне до изборите, после кучета ни яли.

Софиянци да се поучат от съдбата на абонатите на IVN и EON. В тези дружества се направиха кански съкращения и в резултат на това за да те присъединят към мрежата на електроразпределение срокът е до една година, като междувременно си внесъл в тяхната каса над 400 лева. Срокът за проучване пък е един месец и практически никога не се спазва. По тая логика сигурно и срокът за присъединяване също не се спазва, но пък за сметка на това IVN са ти взели парите и повече от година могат да вземат лихви от тях и да си ги връткат както искат. Тук по-интересно е, че комисар за защита правата на потребителите в ЕС е другарката Меглена Кунева, на която кой знае защо не и пука за правата на българските потребители. А нейна задача е да ни защитава точно от такива големи монополни организации, защото когато предявиш претенциите си ти отговарят - Като не ти харесва се присъедини към друго дружество. Това си е жива гавра с потребителите. За мен приватизацията на електроразпределител дружества е по-неуспешна сделка даже от приватизацията на БГА Балкан. Юпитата от НДСВ се изложиха и вместо да извоюват по-добри условия за хората просто замениха един монопол с друг - по-лош. А за това, че плащаме циганския ток въбще не ми се говори.

Какви 35 лв.Аз миналата есен октомври месец,като се има на предвид,че от сутрин до-вечер сме на работа със съпругами.Платихме 86 лв ток :(

Ако знаете колко неграмотни са в Енергото, бихте бягали далеч от ел. стълб. Това са хора полуграмотни. Толкова разсипия на ток има в държавата и то точно по преносните и разпределителните дружества. При пренасянето на тока в чужбина загубите са 5-7%, а у нас цели 12-14%. На акаво се дължи? На неграмотни специалисти е отговора. На лоши съоражения. Какво излиза? Парите са дадени за проектиране,материал труд и обслужване, но във всичките тия звена са си оставили ръцете и и ние плащаме разсипията на ток. Като добавим и сметките на циганите. . . Може би със съкращенията ще останат само можещите.

Тъка им се пада.Нека видят какво е да нямаш пари и да ти тропа инкасатор на вратата с надута сметка:)

за некви си тоци, води, порно- лайна.... баш....

АТАКА НАПРЕД! ДА ГИ ИЗТРЕБИМ СКАПАНИТЕ МОНОПОЛИСТИ ЗАЕДНО С УПРАВЛЯВАЩИТЕ БОКЛУЦИ!!

Ами що не, ще стане като във варна -целия град без ток 5 дена подред, от 21 до към 9 сутринта. И то тока се обаравяше благодарение на самоотвержени хора на които това не им е въпбще работата, щото ЕОН уволниха цялата поддръжка на мрежата - накрая успяха да гръмнат и подстанция. - Всички електоразпределни дружества на кладата - мръсни чужденци. Това трябва да е българско.

А защо тези 3 километра оголени кабели стоят необазопасени сега, когато още няма съкратени? Някой май не си гледа работата и плаши със стачки...

Bravo!Sprete toka na toq tap narod dano mu svetne nesto v glavata prosta!Da se vdigne nai nakraq i iztrepe vsi4kata sgan ot energo,veika,toplofi i oste kakvi li ne kradlivi monopoli!

V ERS VSI4KITE SLUZITELI SA 100 A SINDIKATITE SA NAI GOLEMITE MARZELIVZI I OTDAVNA TRIABVASE DA NE SASTESTVUVAT I NA PLOSTAT MAKEDONIA I NA GARIBALDI

Ако хората си вършеха работата както трябва, нямаше да има за какво да ги съкращават. Работа има колкото искаш, само че ще трябва да се работи в контраст със сегашното им статукво.

Ихааа а може ли да ходя да ги набия тези? От къде на къде ще ми спират тока пък?

Че те инкасаторите въобще засичат ли тока. Миналото лято сигурно три месеца бяха на море, защото и през трите месеца сумата за ток беше 35 лв.

Стандартни журлналистически паники отново... Писна ми да се плаши народа за да се направи новина от това. А че щяло да има съкращения - ами нормално, ако са прекалено много хора. То дружеството добре си е направило сметка с колко човека може да се свършва работата. Като е частно е така, карйно време е да се приеме в България този факт.

Схемата е проста: Досегашната печалба отива за направената покупка на Енергото преди години. Ако искате нови инвестиции - вдигнете цената на тока. ДА СЕ НАПРАВИ НЕЗАБАВНА ПРОВЕРКА. ТАМ Е КАТО С ТОПЛОФИКАЦИЯ. Затов чешките пенсионери ще са по добре. Стачката обаче е глупост, но тя е вследствие от управление, което е в ущърб на българските интереси.

Това се говореше и при съкращенията в БТК (че ще се влоши качеството ) , както видяхме вдигна се цената на услугата, а може би и качеството. Истината е ,че в тези мастодонти щатът е раздут ужасно, дори има звена в които няма реална работа но има назначени хора със заплати. За сажаление точно тук политиците нямат вина , а точно тези хрантутници от мастодонтите са виновни, защото в началото на демокрацията те скачаха най-много но не усетиха преходазащото нали се сещате, че само техните заплати останаха сигурни и се повишаваха. Е време е и те да излязат на свободния пазар и да се борят за оцеляване и да говорят колко по-добре е сега , а не като са били на работа.

щом 700 ще съкратят от Електроремонтстрой- колко ли са останалите??? Тези 700 са сигурно клатикурците !!!!Време е да се махат,както разбирам в провинцията отдавна са ги разкарали! Ясно е че тези,които трябва да се махнат дигат шум.

И на тия никога не им излезе сметката.Какво искат - да кажат какви заплати взимаха преди 5-6 години,и как се създават частни фирми в една държавна фирма.Защото и Енергото са държава в държавата.Но най-напред да съкратиме Овчаров,защото рибата мирише от главата,след туй за изпроводяк да му накупиме свещи и газени лампи та да му е светло.И ние се таксуваме за член на ЕС с такова управление.Срам ме е от собствената ми държава.

Е, това вече е прекалено. Ако това стане, какво сме Ви виновни ние битовите абонати на Вас бе, гадняри мръсни от Енергото.

Идеята не е да сте доволни от тока, цената и качеството му, а ЧЕЗ да реализила печалби, защото все пак е търговско дружество. Ако не ви харесва изберете други политици. Ако ви харесва - достатъчно е само да не гласувате, за да може в политиката да остане същата стара измет.

време е в провинцията отдавна ги съкратиха хората но никой не разбра щом е за столицата се вдига пара

И защо да оставаме без ток? Потребителите не са виновни за вътрошнофирмените трудови спорове. Ако наистина си позволят да спрат тока, би трябвало да има санкции. В края на краищата аз плащам тази услуга и държа да я получавам.

ние потребителите в какво сме виновни,че ще има съкращения в енергото,а като имаше в цялата страна преди няколко години те защо си мълчаха-сега да си търсят работа на сергии както много хора с висще образование или пък да карат таксита-места има