Коментари - Отнемат шофьорска книжка за половин бира | dnes.dir.bg
назад

Отнемат шофьорска книжка за половин бира

Катаджиите ще отнемат шофьорска книжка дори и при консумация на половин бира. До 0,2 промила ще е допустимото количество алкохол за младите шофьори.

Обратно в новината

Коментари - Отнемат шофьорска книжка за половин бира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, смешник, що не вземеш да скриеш някъде с женомразките си простотии. Вие мъжете сте не по-манко скапани шофьори, само че имате претенции до небесата, комплексари скапани.

Поредната простотия. Какво могат да измислят продажните дупетати. А за колани ще разстрелват ли? Вместо да се задължат катаджиите да стоят пред всяка дупка по пътя и на всяко опасно място те ще проверяват за алкохол и колани.

Брато и 3500 евро да ти струва гумата като я халосаш в някоя дупка гумата става само за в печката. А при 200 км ако се случи тоз момент патоанатомите бая ще се озорят да разберат дали си мъж или жена. А съм виждал как един направо ревеше когато халоса на околовръсното на овча купел олямата дупка на моста(добре че я оправиха). И му отиде и гума за повече от 350 Евро че и джанта покрай нея та пича отиде 700-800 евро назат. Добре че караше бавно та се размина на косъм от близка среща с мантинелата щото тогава сметката да е към 40 50 хиляди. А за алкохола имам по добро предложение - ако гръмнеш пиян или дрогиран шофьор да те оправдават.

най се кефя като чуя: ...що ше ми казват как да карам да не са ми я купували тая кола те... за кво сум дал толкова пари като не мога да карам барзо.... ЗА ТВА мисля че тия наказания са смешни.. трябва по сериозни за та могат тия дето са си купили тия коли и толкова барзат.. да се сетят че колата е тяхна ама патя не.:)

edna nova glupost,taka kukite ste prebirat po-veche rushveti -tova e tselta!ima mnogo sluchai kogato vodacha e pil vecherta i na sutrinta ne e pian ,no mu pokazva alkohol za tova beshe pravilno i logichno do 0,5 alk!

Между другото смятам, че по-голяма част от тежките катастрофи на междуградските пътища са не по вина на алкохола, а на рисковото каране и неспазването на пътния правилник. Няма никога да забравя една случка - преди години една жигулка пред мен, клекнала от претоварване с хора и багаж, тръгна да изпреварва един тир в десен завой и без никаква видимост. Нямаше и мощност да извърши маневрата бързо и бе в насрещното платно повече от половин минута. Ако отсреща в този момент на този завой се бе появило някакво превозно средство щеше да стане размазваща катастрофа. За мен шофьорът на жигулката бе повече от пълен идиот... абсолютен убиец. А да не говорим, че в момента хората като се видят в хубава по-мощна кола, се самозабравят и непрекъснато превишават скоростта и рисково изпреварват, разчитайки на бързината на колата, но все някога не преценяват разстоянието с насрещия....

Ами за закона няма какво да добавя - поредната глупост от страна на господата Управляващи. Предполагам има статистика колко от катастрофите са причинени от хора, които имат между 0.2 и 0.5 промила в кръвта си. Процентът едва ли е различен от трезвените хора направили катастрофи. Нещото което истински ме ядоса обаче е лекцията на мистер William Lее. Разбирам, че човека е американец и не е длъжен да познава нашата държава, но все пак той е включил в лекцията си абсолютно невярна информация за България, а за това нищо не може да го извини. Току-що написах доста гневен емейл на човека публикувал статията. Казва се Diane Ryder, емейл: DRyderNews-Herald.c Нека всички които владеят английския език да напишат по няколко реда на Ms Ryder. Нека не оставяме братският американски народ да си мисли, че сме една дивашка държава.

RE:LILI-to i as jiveja na sapad,ama 4ak tolkova tapi iskasvanija kato tvoite....i vsemi da si pripomnisch balgarskija..mome ili babo Lili-sa previschena ,a ne PRINISCHENA...xm ...naposledak mnogo mi se nabivat tapite ti iskavanija ot Franzija na okoto,..

Ами за закона няма какво да добавя - поредната глупост от страна на господата Управляващи. Предполагам има статистика колко от катастрофите са причинени от хора, които имат между 0.2 и 0.5 промила в кръвта си. Процентът едва ли е различен от трезвените хора направили катастрофи. Нещото което истински ме ядоса обаче е лекцията на мистер William Lее. Разбирам, че човека е американец и не е длъжен да познава нашата държава, но все пак той е включил в лекцията си абсолютно невярна информация за България, а за това нищо не може да го извини. Току-що написах доста гневен емейл на човека публикувал статията. Казва се Diane Ryder, емейл: DRyderNews-Herald.c Нека всички които владеят английския език да напишат по няколко реда на Ms Ryder. Нека не оставяме братският американски народ да си мисли, че сме една дивашка държава.

Napylno sym syglasen sys SS. Tezi zakonodateli za maloumni li ni imat? Trygnali da re6awat bezobraziqta po nashite pytishta kato namalqwat dopustimoto ot edna bira na polowin bira - HAHAHA! Problemite se prawqt ot tezi hubawci na 10 biri (rakii, wodki, koka) , s chuwstwo na beznakazanost i kinti. Ama sre6tu tqh ne trqbwat nowi zakoni, te i segashnite biha gi obwinili idealno. Dobra i twyrda wolq ot strana na wlastta trqbwa, naj-rqdkoto neshto w stranata ni.

Do toia deto se dviji s 200km/h i deto gumata mu struva 350EUR! Dosta kato tebe sam sabral po pati6tata. Uveriavam te, na tiah im e vse edno ve4e kakava kola karat i kolko struva! Ne umirai ot glupost!

Може и 20,30 г да си с опит и пак да катастрофираш, а да не говорим за 2 год, стаж зад волана. А който не може да кара и няма съвест в главата е по-добре да не кара, а пък камо ли да пие, дори и лимонада, той си остава заплаха за всички участници в движението. Има случаи в които пиян (прилично, не в кома) е по-безопасен на пътя, от някой който се мисли за ВЕЛИК, но това, все пак е добро начало, по-добре без алкохол. На българина му трябват забрани и изисквания. Според мен, най-добре е да се изисква психо за водачите на МПС, както за професионалните шофьори.На този етап е абсолютно нужно, докато манталитета на българина се промени, трябва да разберем,че не всичко което хвърчи се яде. Въпроса е, полицаите и те да си вършат работата, ако трябва да ги командироват по различни региони, за да няма корупция. Иначе за съжаление ще печелят погребалните агенции и изработващите паметници. НЕ мисля, че някой го желае.

haha porednia zakon kopiran ot zapada samo pak zabraviqt edna tanka podrobnost... to kade li ne zabraviha...

Това е пълно безумие! Значи, ако изпиеш една кисела бозичка ще ти вземат книжката, защото ще ти покаже 0,5!!! След консумация на натурални сокове, особено киселите също показва над 0,2. Освен да пием само вода, но да внимаваме, че ако ни сложат в чашката лимонче - ходи обяднявай на чичковците-заптиета, дебнещи в храстите, че не си пил алкохол! Тези пичове са спряли да мислят рационално. Или може би рационалното мислене според тях се изразява в насърчаването даване на подкупи на заптиетата! М....а им!

Веднъж ме спряха в 3 през нощта, накараха ме да духам. Не бях пил нищо, но показа 0.3. Въпреки,че минумума е 0.5, аз подскочих и ги питах как е възможно това, при положение, че не съм близвал. Питаха ме дали пуша - бях изпушил 2 кутии и изпил 10 кафета и 2 литра кола... те ми казаха,че е от никотина!.. и сега какво? да спираме цигарите и кафето? гъзоблизци, безпомощни корумпирани шкембести плазмодии! Ще ни разкатаят от рекет сега!

То е ясно, че мярката пак няма да повлияе, само повече съвестни шофьори ще пострадат, а онези дето сядат с 1 или 5 промола се им е тая. Ами вижте в САЩ: 1.часове по безопастност на движението!!!! 2.Аб липса на обща култура, псле като отидем в САЩ, защо ни гледат като абуригени, за мен това е обида, да се твърди, че екзекутираме хора, липса на елементарна култура, а на нас ни е смешно от това!!!

И книжка имам и катастрофи не правя. А мила моя да ти кажа една статистика. Тук все пак става дума за млади шофьори. А по-голямата част от катастрофите ги правят шофьори над 50 годишна възраст. За коментара, че съм нямал книжка, имам и то от две години и въобще не ме засяга тоци закон. Но пак съм против него, защото нищо не решава, а както много хора казаха, само ще увиличи корупцията. Каквото и да правим манталитета ще си ни остане същия и катастрофите надали ще намалеят. Не е това начина. А относно жените шофьори. Тези които познавам и карат добре карат също с много голяма скорост, понякога на градус и са също толкова опасни, колкото и ние. А за тези, които спазват правилата. Сред тях има доста които се чудят, кое е ляво или дясно, бъркат мигачи, пък да не говорим че при престрояване въобще не ги интересува дали има кола до тях. Проблема си е във всички нас, както и разбитите пътища и калпави обозначения. Това е.

taka e pi4ove ne se porka predi ppat...

Това решение на парламента отново ми изглежда само като акция за измиване на очите на избирателите. Отново се взима някаква халосна мярка, която по-скоро заобикаля проблема, а не го решава. Всеизвестно е, че сериозните катастрофи се причиняват от здраво подпийнали шофьори с над 1 промил, а не от такива с по 0.3-0.4. И тези въпросни шофьори, като сядат зад волана, са напълно наясно, че са пияни и са опасни, но въпреки всичко го правят. Мисля, че към тях трябва да се насочат усилията на законодателите за превенция на такова поведение било със свирепи глоби и отнемане на книжката за по 5-10 години още при първа издънка, а при втора затвор и доживотно лишаване от правоуправление. Както и варианти за поощряване на полицията да си върши съвестно работата при залавяне на нарушители от такъв характер.

ИНТЕРЕСНО МИ Е КАКВО ЩЕ ОСТАНЕ ОТ ТЕБ КОГАТО ОТ ЧЕРНИЯ ПЪТ ВДЯСНО ИЗСКОЧИ КАМАЗ

Да бе,те в Охайо ще се побьркат от смях относно Бьлгария.Понеже знаят кьде е.

Ето това ни отличава от европейците - българското мрънкане. Сега за какво мрънкате всички? Казано е. Като ти се пие се прибираш с такси. Ако не ви се плаща за такси ще си теглите чоп кой няма да пие и ще прибере колата. Така практикувахме миналото лято на морето. Една вечер без да напиеш много ли ще загубиш.

То както е тръгнало да почнат направо на 0.00 да взимат книжките.....

Бегайте, че пием и газим!

Аз пък искам да стана катаджия!

Ало-ооооо Лили, ние се движим д 200км/ч защото колата ми го позволява! Само предната ми лява гума струва 350EUR и не ми обяснявай кой се прави на бабаит, ще ти примомня случаая в Благоевград където пиян, изтерзан и отчаян от живота старшинка надупчи като решето човек със ЗАКОННО притежавания от него пистолет?! Та кой е бабаита, а?

Прочетох още веднъж статията и да ви споделя, натъкнах се на нещо по-интересно от глобите - забранява се вноса на спрени от движение автомобили. Така се постигат няколко цели: 1. Спира бизнеса на автовозаджиите. Сега те товареха по 8 коли без да се грижат за пререгистрацията и ги докарваха тук. Сега ще трябва да ги пререгистрират в чужбина и след това да подкарат към България. Защо трябва да се дават пари в чужди бюджети, никой не се наема да обясни. 2. Ще спре и вноса на коли не в движение, които след елементарни ремонти тук се подкарваха. Ако обаче колата се поправи там където се лупува, ще може да се внесе. От какъв зор ще даваме работа на чуждите автомонтьори в ущърб на нашите - не знам. Въобще ако нашите законодатели се замислят за въздействието на всеки техен закон върху БВП, нямаше да си купуваме стари коли, а главно нови. Така и проблема с вноса на коли не в движение щеше да отпадне по само себе си.

Проблема не е в промилите, а в контролиращите. Познавам хора, които като пият и сядат да карат, казват че вземали скъпото такси - ако ги спрели щяло да им излезе 50 лева. Толкова дават за да не ги проверяват за алкохол. А ако са ги проверили и излезе към 1 промил - 150 лева и проблемите отпадат. А на мен дрегера ми е отчитал, въпреки че не бях пил даже и боза повече от два дни. Отчете 0.5, та на въпроса Ми сига кво ша прайм? посъветвах катаджията да си завре машинката... Не възприе съвета ми, но вместо да ми лепне глоба за обида на служебно лице, ме пусна. Това се казва авторитет! А за превишената скорос си знам - има ли безлимеслен знак на пътя - спазвам го. Шанса да го пазят е 50/50. Ако е особено безмислен вероятността от среща със смърфовете нараства. В останалите участъци си карам със 140 ако позволява пътят. Досега не съм видял да се контролира скоростта ако няма знак.

До Мирон:Проблемът не само в КАТ.Проблемът е в цялото общество,във възпитанието на хората.Ако на един германец са му позволени 2 бири ,той няма да изпие нито една преди шофиране.Защото знае,че от него до голяма степен зависи безопасноста на останалите участници в движението.

тия па сха ми кажат колко да пия и на колко гуми да карам после

Водач на превозно средство които кара употредявал алкухол да му се взема книжката завинаги, независимо какъв пост заема, той е заплаха за всички. Хайде да спрем с жертвите, та не виждателе ли, че демографски се топим, жените не искат да раждат защото им плащат малко детски, в такъв случая оправете с пиячите......

i toia toni da ne govori vuobshe shot sum 100 % siguren 4e niama daje knijka

ТОНИ, ТОНИ, ВИЖ СТАТИСТИКАТА КОИ СА АВТОРИ НА 80% ОТ ТЕЖКИТЕ КАТАСТРОФИ!!! ВИЕ ГОСПОДА. ЗАЩОТО КАРАТЕ КАТО КАМИКАДЗЕТА, ЗА ВАС ПРАВИЛА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА НЯМА, И НИЕ ЖЕНИТЕ ТРЯБВА ДА ВИ ПРАВИМ ПЪТ В СОБСТВЕНОТО СИ ПЛАТНО ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ РЕШИЛИ НА НАЙ-ЗАБРАНЕНОТО МЯСТО ДА ИЗПРЕВАРВАТЕ. ЖЕНИТЕ СА МНОГО ПО-ВНИМАТЕЛНИ ШОФЬОРИ ОТ ВАС!!!

tva 4e ima idioti det piat dve glutki bira i ve4e sa umreli ne ozna4ava 4e vsi4ki sa taka nali 0.5 si e oferta sporet men nad normata staaa ama ina4e ne sa pravi

Законът е перфектен! Аз собствено имам поне 4 катастрофи и то под влиянието на алкохола. Е, какво повече трябва да се направи? Да се наливам и да претрепвам невинни деца ли? Чист психологически факт, при това доказан е, че 40% от зверствата са следствие от алкохол и дрога.

За ТРЕЗВЕНИК - то че Удобряваш хубаво, ама за половин бира да глобяват!Закони има, и предишната граница си беше добра, но къде е проблема?Проблема е че няма никаква събирамемост на глобите и КАТ глобява избирателно както за алкохол,така и за скорост. Проблема е в КАТ и винаги ще си е там!

privatstvam ideiata na ohayo.trebva da se likvidirat piianite schofiori.samo diktatura i strog red ste ni opravi,no sa sagalenie vsi4ko ste si ostane po staro mu.......

Трябва при употреба на алкохол,независимо от количеството,шофьорс книжка да се отнема завинаги.А за пренишена скорост,най малко за 10 години. Това може само жена да го каже. А на вас въобще не трябва да ви дават книжки, половината сте по-опасни и от пиян шофьор. Поредния тъп закон, който въобще няма да реши проблема с многобройните катастрофи.

KAKVO NI DAVAT ZA PRIMER TAPITE AMERIKANCI,NIE PONE NE KARAME NADRUSANI I NAPU6ENI

opravete tapite patishta

Нека управляващите прочетат внимателно горната новина.........спе часове за безопасност на движението в местните гимназии.Г-н Вълчев кога най-после ще има такива часове и в българските училища?Вече втори мандат сте министър а нищо не правите по въпроса.Но май вие по принцип нищо не правите.Оставете тези часове за религия.От тях няма никаква полза.Обърнете внимание на безопасноста на децата!!!!!!

Трябва при употреба на алкохол,независимо от количеството,шофьорс книжка да се отнема завинаги.А за пренишена скорост,най малко за 10 години. Това може само жена да го каже. А на вас въобще не трябва да ви дават книжки, половината сте по-опасни и от пиян шофьор. Поредния тъп закон, който въобще няма да реши проблема с многобройните катастрофи.

ОТ 32 г СЪМ ШОФЬОР И УДОБРЯВАМ ВЗЕТОТО РЕШЕНИЕ !! ТОВА ВАЖИ И ЗА ПРОВЕРЯВАЩИТЕ ОТ КАТ !! НА ВСЕКИ КОЙТО МУ СЕ ПИЕ И ОБИЧА АЛКОХОЛА ПОВЕЧЕ ОТ ЖИВОТА ,МУ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА СИ ЛЕГНЕ У ДОМА СЛЕД ЗАПОЙ ИЛИ ДА ПРЕКОПАЕ ГРАДИНАТА СИ , А НЕ ДА УБИВА НЕВИННИ ХОРА ПО ПЪТИЩА И СПИРКИ !! СТРОГИ САНКЦИИ И ГЛОБИ ТРЯБВА ДА СПРАТ ПИЯНИЦИТЕ ШОФЬОРИ ПО ПЪТИЩАТА !

Ей сега катаджийте ще станат милионери!!!

kupishta pari davame za danaci a patishta niama , biasen sam

Браво,браво-така трябва!

imame nai loshite patishta sasipah si kolata

pod vsiakakva kritikasa

mnogo vi se molia opravete patishtata

Браво бе ДИР. И на това ще му се намери цаката.Вече се започна