Коментари - Батак разгневен на германския проект ”Анти клане” | dnes.dir.bg
назад

Батак разгневен на германския проект ”Анти клане”

Новината за изложба и конференция на учени то германски университет, които оспорват клането в Батак през турското робство и го наричат мит, силно разгневи обществеността в града.

Обратно в новината

Коментари - Батак разгневен на германския проект ”Анти клане” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я вол! Дадобавим и митьт 'Локьрби' .

Да добавив разговор и за мита 'Дахау'

аз ще направя проект няма такова нещо като 1 милион убити немски войници в Русия през WW2, да видим както тогава този улфчо ще реагира.

мисля 4е му стана време не само на стоянов да вземе да върне История Славянобългарская в България, но на мартина балева ще и дойде много добре да я прочете и да престане да се гърчее, защото е написана точно за такива като нея .

Нека наистина общината на Батак да се организира и да се събере подписка за отнемането на гражданство на тази некадърничка и президента да даде своя глас за държавата,която води !

Мога съм разочарована че някой при това булгарин,г-жа Мартина Балева може да направи, каже дори и помисли че Баташкото клане е само мит и се надявам силно че този германец и тази булгарка бъдат осъдени за тази глупост която те прават.Много се радвам че булгарите бурно се гневят срещу тази низост,и че все пак няма да оставим без бой тази картинка така!

Ето и превода на Стамболов от дописките на Макгахан за да се запознаете с тях,т.е документи от епохата : В пловдивския, сливенския и търновския окръзи, а така също в съседните места, на които обърнах особено внимание, казва той, и за изгорени досущ или отчасти 79 села, без да говорим за многобройните разграбени села. И така, пропаднали са до 9000 къщи, а като смятаме във всяка къща средно число по 8 души, излиза, че 72,000 човешки създания са останали без покрив. Убити, според моята сметка, има до 10,984; разбира се, че много още има убити по полето, големите пътища и горите, но за тях не са останали положителни сведения, за това мисля, че общата цифра на убитите достига до 15,000 души. Сетне са умрели много хора от болести, затвори и пр. Факти за позорно оскърбление на жените се срещаха на всяка стъпка така много, щото не мога да ги приведа всичките. Изгарянето на домовете, убийствата и всевъзможните зверства, извършени от турците, очевидно, съвсем не са били необходими за потъпкването на въстанието, което е било твърде незначително, и селяните при първото поискване давали са оръжието си. Така също тия действия не се оправдават от паниката, защото тя се е била отколе минала, когато войските излязли в поход, или пак с подобни зверства от страна на българите, както утвърдяваха не само турците. Аз старателно изследвах тя въпрос и не намерих никакви доказателства да са извършвали българите каквито и да е зверства. Само в два случая въстаниците са изгорили две турски села и убили две туркини, при бягането им из Панагюрище. Нито една туркиня, нито едно турско дете не са били убити хладнокръвно, преднамерено; нито една туркиня не е била обезчестена, нито един турчин не е бил мъчен, нито една турска къща не е била ограбена и нито една джамия не е била осквернена. Мнозина се стараят да докажат, че Портата не само не е заповядвала да се извършат станалите ужаси в България, но даже че не е знаела за тях. Но има много причини да ни карат да предполагаме, че Абдул-Керим-паша, сердар-екрем, изпратев в Едирне за усмиряване на бунта и сетне главнокомандуващ на турската войска в Сърбия, Хюсеин-Авни-паша, бившия военен министър, и Митхад-паша са знаели твърде добре за българските ужаси, ако и да не са ги сами възбудили. Но, във всеки случай, лицата, които особено са се отличавали със своята жестокост и варварство, са получили награди от турското правителство, а тия, които са се стараели да дейстуват законно и им е било жално да проливат невинна кръв, едвам избягнаха наказанието. Науче се на правилен подход към историята,момчета и момичета,работете с факти,не действайте първосигнално и търсете истината във всичко. Нейната крайни цели са 1. хората да помнят 2. да не се повтаря злото, което се е случило в миналото. Не да се насажда омраза! Иначе ставате като сръбските ултранационалисти и ще я докарате до там,докъдето стигнаха и те.

Абе момчета и момичета никой не отрича исторически факти,какво ви става!!! Вие наред ли сте,че плюете всеки неафектиран! ! За друга хипотеза става въпрос! КЛАНЕТО В БАТАК Е ДОКУМЕНТИРАНО, СТАВА ВЪПРОС ЗА ЕКСПОЗИЦИЯТА-снимкит там автентични ли са или са правени по-късно! Прочетете статията и ще видите че там се споменават имена на селища пострадали през Априлското въстание, които вие патриоти даже не сте чували. Що се отнася до това стига сте цитирали художествена литература ами прочетете дописките и репортажите на Макгахан те са документ от епохата. Тука прочетох толкова много закани, изродия и обиди че даже Аркан ще се уплаши!

Бре, батачани били само разгневени? Тц-тц-тц?? Ние в Търново не сме разгневени, ние се кефим щото немците лъжат за Батак, ама пък ако опитат някаква шмекерия за Търново тогава ще ядат търновски лобут. Тези във Варна, София, Пловдив, Русе, Смолян, Пазарджик, Кърджали, Ямбол, Добрич, Враца, Монтана, Стара Загора, Кюстендил и прочие и прочие, не са толкова гневни. Щото никой не говори за техните градове. Ще изчакаме ДПС и Анкара поотделно да поизлъжат за всеки, така ли??? Б Ъ Л Г А Р И О! Стани срещу наглата лъжа!!! Долу лъжеучените! Долу лъжеевропейците! Долу лъжеполитиците! Долу лъжеисторията! Истината да възтържествува! Нашият народ даде скъпи жертви за свободата там и тогава! Ако си затворим очите и ушите за лъжата и ние ставаме съизмамници!!! Слав Батак, няма да забравим подвига на синовете български!!! Вечна Ви памет! Молете Христа Бога за нас грешните!

Български болярски съвет излезе с позиция в защита на българската историческа памет 26 април 2007 16:05 Агенция Фокус София. Български болярски съвет излезе с позиция в защита на българската историческа памет. Пълният текст на изявлението гласи: На 13 май 1876 година 1740 души отказват да заплюят разпятието и един по един, до един начело с поп Нейчо са обезглавени пред олтара на църквата Света Неделя в Батак . Това мъченичество не остава незабелязано от световната общественост, оглавена от Макгахан , Гладстон , Виктор Юго Толстой, Достоевски и много други видни журналисти, политици и писатели. Благодарение на тяхната защита Високата порта е заставена да изпрати редовна войска, за да спре кланетата. В името на пролятата кръв на хилядите християни -мъченици дали живота си за православната вяра, род и родина призоваваме министъра на вътрешните работи да предприеме незабавно процедурни действия по изгонването и забрана за влизане в страната на лицето Улф Брунбауер . Молим министър - председателя и президента на Република България за пряка намеса и ангажираност в защита на националната сигурност и историческата памет. Молим прокуратурата да се самосезира относно действията на гражданката Мартина Балева. На загрижените европейски фондации финансиращи проекта, оскверняващ паметта на загиналите за християнската вяра БЪЛГАРИ и твърдящ, че Баташкото клане било само мит и всичко това пречи на интеграционните процеси , препоръчваме да не финансират опити за манипулиране на българската история, и сипват сол в незарастналата рана. Като искат да харчат парите си за интеграция на малцинства, да финансират интеграцията на циганите и мюсюлманите в Германия и Австрия. Ние бихме били доволни да видим как в парламентите на тези държави има турско - цигански етнически партии, които участват 15- 20 години в изпълнителната влас . Нека да закупят поне един парцел в близост до Брандербургската врата в Берлин и да построят там джамия, за да вият и да пеят по високо- говорителите турските ходжи на германците, както това се случва на българите в центъра на София . На това ние тук му викаме толерантност и интеграция . Нека съдействат за разкриването и на цигански катуни в центровете на големите си градове, както ние направихме това преди десетилетия спасявайки ги от гоненията в Европа и тогава да ни учат как се интегрира тази общност. Ние получихме вече съгласието на циганите от Джурасик парк в центъра на София, катуниращи на ъгъла на булевардитеК. Величков и Ал.Стамболийски, срещу безплатно извозване от наша страна да се заселят във Виенския пратер и парка около Райхстага в Берлин. Съдействайте ни и ги интегрирайте при Вас! Научете ни как става това! Ние ще последваме безрезервно вашия пример тук! Изявлението е подписано от Негово Превъзходителство Севастократор Румен IYI.

който мисли че е нямало баташко клане е ИДИОТ да отиде в Батак!о6те седи кръвта на българите които са загубили живота си там! затова не ми казвайте кое е истина и кое не!!!

Бре, батачани били само разгневени? Тц-тц-тц?? Ние в Търново не сме разгневени, ние се кефим щото немците лъжат за Батак, ама пък ако опитат някаква шмекерия за Търново тогава ще ядат търновски лобут. Тези във Варна, София, Пловдив, Русе, Смолян, Пазарджик, Кърджали, Ямбол, Добрич, Враца, Монтана, Стара Загора, Кюстендил и прочие и прочие, не са толкова гневни. Щото никой не говори за техните градове. Ще изчакаме ДПС и Анкара поотделно да поизлъжат за всеки, така ли??? Б Ъ Л Г А Р И О! Стани срещу наглата лъжа!!! Долу лъжеучените! Долу лъжеевропейците! Долу лъжеполитиците! Долу лъжеисторията! Истината да възтържествува! Нашият народ даде скъпи жертви за свободата там и тогава! Ако си затворим очите и ушите за лъжата и ние ставаме съизмамници!!! Слав Батак, няма да забравим подвига на синовете български!!! Вечна Ви памет! Молете Христа Бога за нас грешните!

Това е най-голяма гавра,която можеха да направят!И с какво ще докажат,че не е имало клане,след като стотици факти говорят за обратното?!?Тая българка, ако се върне ,трябва да я линчуват,да я лишат от българско гражданство.Аман от помяри!Ако си мълчим за това,накрая ще докажат,че и Априлско възтание не е имало!!!!!!!!!!!!!

Имало едно време, нямало ... Истината е времето...Забравата е лъжа... И букя ябукя родила маке, букя ябукя родила. На ябълка ле славей пее, славей пее ле хем говори... Спиш ли Милке(БГ) ле разбуждай се джанам, спиш ли Милке разбуждай се. А излез ле на дворите, та разгледай ле горе-доло, горе-доло на нагоре. Та да видиш ле как са назе джанам, та да видиш ле как са назе... Как са назе ле поробиле, поробиле и завързале. Стари колят ле, млади робят... Стари колят ле млади робят джанъм, стари колят ле млади робят. Клаха, клаха ле що изклаха и оставиха ле Милкините... Милкин ле двама братьой... И те ги са ле затвориле джанъм, и те ги са ле затвориле. Затвориха ле във зандане. Та ги никой ле неспоменя, неспомене ле да ги пусне... И все пак след всеки апокалипсис, Свише или от човешки разум... Остава само звукът на чанове/камбана ..........*

Г-н Президент, господа Народни избранници, много моля да дадете Persona non grata на тъй нареченото научно екипче, та да не изпитат членовете му онова чувство,което са изпитали нашите деди на същия този пън в Батак, със същия този сатър..... Днес ще пренаписваме историята на Батак, утре може и Освободителна война да не се е водила и връх Шипка да нямаме...... По добре по-живо, по здраво да си хващат пътя обратно към Германия и да забравят къде се намира България. Иначе: .....с куршум ще ги поздравим и със сабя помилваме.......

Хей bez.тук не става дума за мнения и кой ккакво има да каже.Тук говорим за история ,за факти и истини.Не се опитвай да ни убеждаваш в противното.А СЕГА ЧУЙ АЗ КАКВО ЩЕ ТИ КАЖА BEZ.ЩЕ ТИ РАЗКАЖА СЛУЧКА,КОЯТО Я ЗНАМ ОТ МОЙТА БАБА И Е ИСТИНА - ЯСНО.вЪРВИ СИ БРЕМЕНА ЖЕНА ПО УЛИЦАТА А НА СРЕЩА Й ДВАМА ТУРЦИ.МЛАДИ БИЛИ КАЗВА БАБА И СЕ ОБЗАЛОЖИЛИ КАКВО ЛИ ГЯУРЧЕ ЩЕ ИМА ГЯУРКАТА.зНАЕШ ЛИ BEZ КАКВО СА НАПРАВИЛИ ЗА ДА РАЗБЕРАТ - ПРОСТО СА РАЗПОРИЛИ КОРЕМА НА ЖЕНАТА.И НЕ СМЕЙ ДА МИ КАЖЕШ ,ЧЕ Е СЛУХ,ЗАЩОТО ЖЕНАТА Е МОЯ БРА-БРА-БАБА.ЯСНО ЛИ ТИ Е

Господи,това е българия най-сетне.Отново усещам духа на българина.Но то винаги е така.Още баба ми казваше.То българина много търпи,търпи и мълчи.Но каже ли стига,немож го надвиТова вече е прекалено,потресена съм и дълбоко обидена и то най-вече от онази -българката.Как може дори да го помисли това е светотатство.Още помня онзи ден в училище ,когато взехме Вазовото стихотворение - Възпоменание от Батак.Помня и чувството,което изпитахме всички в час докато го слушахме.Помня и сълзите,които търкулнахме.Никой няма право да докосва българските светини.Стига толкава.Не се гаси онуй,що не гасне - нима никой не го разбра това.

Обзалагам се че немските учени са бивши източни германци.

Точно така, Вицепрезидента е роден в Батак, Президента ни е историк, ако и срущу това не можем да намерим начини да се опълчим, за какво сме народ и то народ със славна история -оцелял през всичките 1300 години държава, една от най - старите писмености, синове печелили толкова битки, откривателя на компютъра - да продължавам ли още.....А сега в тази демократично-социалн държава да се отречем от всичко. Няма да стане, господа управници! Ние нямаме намерение да си отидем като народ, затова Вие трябва да си отидете доброволно, защото ние българите сме първи в света и по въстанията и ги помним все още. Ветринци сме преселници от село Бояджик.Там след Баташкото клане е Бояджишкото клане и Кървавото им хоро. И то ли е мит. А Перущица, Брадцигово, Стара и Нова Загора- те какво са? Хвала на кмета на Батак за бързата му реакция- това не е геройство, това трябваше да направи всеки нормален кмет, но не и българските кметове и то 6 месеца преди местни избори?! Ами турските гласове? Как ще управляват отново, ами как ще живеят тези бедни комунисти без общинската собственост, без фирмените дарения, ами предстаителните и командировачните пари?- Не е истена ли г-да Кметове, да съгласен съм с Вас и знам, че всички Вие, кметовете на Перуштица, Брадцигово Ветрино / и той е историк/, Бояджик и др. ще организирате ВАШИЯ общински транспорт, за да отидат социално силните ви жители до София на протест в подкрепа на Батак и България. Е ще чакаме? И ако можете да включвате компютъра ще ни обещаете, това поне можете без да се замесляте и разбирасе без да запомняте обещанията си. Но знайте, че и ние бързо ще ви забравим....

Владо, Блажен е този, който нищо не знае, той не рискува да остане неразбран.

До псевдо-историка и псевдо-българката от БЕРЛИН. АЛО, ЛЕВАЦИТЕ ! ВИЕ ВСЕ ЛЕВИ КАШИ ЗАБЪРКВАТЕ ОТКАК СВЯТ СВЕТУВА! ДА ИЗРЕЖДАМ ЛИ ?: - ........ - 13 ВИ Е НАЛИ ?!?! ТОЯ ПЪТ РЕШИХТЕ ДА ПАЛИТЕ ВРАЖДА МЕЖДУ НЕМЦИ И БЪЛГАРИ, ЧРЕЗ ИЗМИСЛЕН ПРОЕКТ, КОЙТО САМО АНТИ-ХРИСТИЯНИ Е ВЪЗМОЖНО ДА СА ГО СПОНСОРИРАЛИ ! ИЛИ РЕШИХТЕ ДА СТАВАТЕ АПОЛОГЕТИ НА ОНИЯ, ДЕТО СА РЕКЛИ ЮРУШ КЪМ ЕВРОПА, НО НЕ ЗА ДА ВЪЗПРИЕМАТ ЦЕННОСТИТЕ Й, А ЗА ДА ГИ ПОГУБЯТ... ТЕ ОТДАВНА СЕ ОПИТВАТ ДА ПРАВЯТ БАТАЦИ В САМАТА ГЕРМАНИЯ, ТА СИ МИСЛЯТ, ЧЕ МОГАТ И С БЪЛГАРИНА ДА СИ ПРАВЯТ ГАВРА. С ВСИЧКО ДРУГО -ДА, НО НЕ БАРАЙТЕ ПАМЕТТА НА НЕВИННИТЕ ЖЕРТВИТЕ ОТ БАТАК !!! ТЕ СА СВЕЩЕНИ И СКВЕРНИТЕ ДУХОВЕ НА МЕРЗКИТЕ УБИЙЦИ НЯМА НИКОГА ДА НАМЕРЯТ ПОКОЙ ! А ВИЕ, ДЕТО ВЕКОВЕ НАРЕД ПРОБВАТЕ ДА ВКАРАТЕ МАМЕЛЮЦИТЕ В ЕВРОПА.....НЯМАТЕ ШАНС !!! Я, ДА ВИ ПИТАМ АЗ - ЩО ВСЕ КЪМ ЕВРОПА НАСОЧВАТЕ ЯТАГАНА, БЕ, ХЮМНЕТА ?! АМИ, ЩОТО ХРИСТИЯНСКАТА КУЛТУРА ВИ БЪРКА В ОЧИТЕ, ЩОТО Е ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ПРАВОТАТА НА ВЯРАТА НИ, А НА ВАС НЕ ВИ ОТЪРВА ДА ПРИЗНАЕТЕ, ЧЕ БОГ СЪЩЕСТВУВА. ПОТАПЯТЕ СВЕТА В ИЗОБИЛИЕ ОТ ФОРМИ, САМО И САМО ДА ГО ОТБЛЪСНЕТЕ ОТ ВЯРА В ГОСПОДА. НО....КОИ СТЕ ВИЕ.... ПРОСТО ШЕПА ПРАХ , ИЗЛОЖЕНА НА ВЯТЪРА.... ДОКАТО БЪЛГАРИНА И ВСЕКИ ИСТИНСКИ ВЯРВАЩ ЧОВЕК, Е НЕТЛЕНЕН, С ЛЪЖИ И ИНТРИГИ НЕ ЩЕ СЪБОРИТЕ ВЯРАТА НИ ! И ...ДА МЕ ПРОЩАВА ОТНОВО ЦЪРКВАТА, НО НЕ СЕ СТЕСНЯВАМ ДА ВИ КАЖА В ЕФИРА ОТНОВО: ПЕДЕРАСТИ СТЕ ПО ДУША, И ДЕЛАТА СА ВИ ПЕДЕРАСТКИ ЗАТОВА И С ТАКИВА МЕТОДИ НА ИНТРИГИ СИ СЛУЖИТЕ.... Е, КОЛКОТО И ДА ИСКАТЕ, НЯМА ДА СКАРАТЕ БЪЛГАРИНА С ГЕРМАНЕЦА !!!!!! БЪЛГАРИ, ЕВРОПА ОТДАВНА СЕ Е ПРОИЗНЕСЛА ЗА БАТАК И МЕРЗОСТТА НА ОТОМАНСКАТА ПРИМИТИВНА СЪЩНОСТ ЧРЕЗ МАКГАХАН, КАНИЦ И ДРУГИ ИСТИНСКИ ЛИЧНОСТИ. ЕТО ЗАЩО, НЕ МИСЛЯ, ЧЕ ПЕДЕРУНГЕЛЪТ ОТ БЕРЛИН Е НЕМЕЦ, СЪМНЯВАМ СЕ ДЪЛБОКО, ЧЕ Е И ХРИСТИЯНИН. САМО ОНЗИ, КОЙТО ЯРОСТНО НЕНАВИЖДА ХРИСТИЯНСТВОТО, МОЖЕ ДА НАПИШЕ ПОДОБРИ ИЗМИСЛИЦИ... ЧЕ ДАЖЕ И ПРОЕКТ ДА СЪТВОРИ /демек, оправдание за парите да скълъпи..../ САМО ОНЗИ, КОЙТО ГОРЕЩО ЖЕЛАЕ КРАХА НА СВОБОДНА ЕВРОПА, ЩЕ СЕ СТРЕМИ И ЗАНАПРЕД ДА ВТЪКНЕ В СНАГАТА Й РЪЖДИВИЯ ЯТАГАН, НАРЕЧЕН НОВ КАНДИДАТ-ЧЛЕН ЗА ЕВРОСЪЮЗА. АМА...ЕЙ, ТИ, ПЕДЕРУНГЕЛА ОТ БЕРЛИН......, И ТИ, ПСЕВДО-БЪЛГАРКЕ ! ........ ВАШИТЕ КУМИРИ СА ФАРИСЕИТЕ, ДЕТО И ДУМА НЕ ДАВАТ ДА СЕ ИЗДУМА НА ТЕМА БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТИЗЪМ И НАЦИОНАЛНО САМОЧУВСТВИЕ. ТАМ ВИ СТЯГА ЧЕПИКА !!!!!! БЪЛГАРИНЪТ ВСЕ ОЩЕ ИМА САМОСЪЗНАНИЕ ЗА НАЦИЯ ! НЯМА ДА НИ РАЗМИЕТЕ, НЯМА !!!!! НИКОГА !!!!!!! КАКТО НЕ УСПЯХТЕ ДА РАЗМИЕТЕ И ЕДИН ДРУГ ГЕРОИЧЕН ЕТНОС- АРМЕНСКИЯ. ИЛИ ЗА ТЯХ СЪЩО ЩЕ КАЖЕТЕ ,ЧЕ СА СИ ИЗМИСЛИЛИ КЛАНЕТАТА ОТ 1915 ГОДИНА ?!??!?!?! И ВЪПРЕКИ ЧЕ НЕ СЪМ СВЕЩЕНИК ПО ФОРМА, ЩЕ ВИКНА С ВСЕ СИЛА КЪМ ВАС, СКВЕРНИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ : АНАТЕМА, АНАТЕМА П.П. да не пропусна да кажа нещо важно: АЛО, МЕНИДЖЪРИТЕ НА ПРОЕКТА БАТАК ВНИМАВАЙТЕ.... !!! СВЕТЪТ Е ПЪЛЕН С ИЗНЕНАДИ......

Feindbild Islam - Geschichte und Gegenwart antiislamischer Stereotype in Bulgarien am Beispiel des Mythos vom Massaker in Batak. Tova e ofic. nazvanie na stranicata na universiteta. Prevod: Vrajeskia obraz na ilsliama - istoria i nastojaste na antisislamistki stereotipi v Balgaria, primer mita za klanetov Batak. (Spravka stranicata na FU-Berlin) Tam mojete da otkriete i vsichko za koferenciata s psevdouchenite.

Стани, стани юнак балкански,от сън дълбок се събуди! Турски религиозни емисари обикалят Родопите и подготвят ново Косово! Какъв беше този проект да се сложи паметна плоча на Сюлейман паша на връх Шипка? Турската дървена мафия изсече горите на България! Докога ще бъдем рая в собствената си Родина? Къде е младостта на България? Къде отиде достойнството ни хора? Докараха ни до просешка тояга, искат да ни отнемат и паметта българска! Бдете Българи!

Долу ръцете от славната Българска История. Срамота е в този позорен за нацията акт да участвува българка. Да и се даде статут на персона нон грата на тази госпожица. Но това е следствие от политиката на управляващите. Ако погледнем в учебниците по история думата Иго е заменена с чуждица владичество. В най-новата история на България се стигна дотам че в управлението на страната ни има турци? Не е ли това абсурд. кой позволи по ефирната телевизия да се четат новини на Турски и защо? Засрамете се управляващите. Не на ДПС на предстоящите избори. Чии интереси ще представляват те в Европарламента? На България или братска Турция?

Долу ръцете от славната Българска История. Срамота е в този позорен за нацията акт да участвува българка. Да и се даде статут на персона нон грата на тази госпожица. Но това е следствие от политиката на управляващите. Ако погледнем в учебниците по история думата Иго е заменена с чуждица владичество. В най-новата история на България се стигна дотам че в управлението на страната ни има турци? Не е ли това абсурд. кой позволи по ефирната телевизия да се четат новини на Турски и защо? Засрамете се управляващите. Не на ДПС на предстоящите избори. Чии интереси ще представляват те в Европарламента? На България или братска Турция?

Долу ръцете от славната Българска История. Срамота е в този позорен за нацията акт да участвува българка. Да и се даде статут на персона нон грата на тази госпожица. Но това е следствие от политиката на управляващите. Ако погледнем в учебниците по история думата Иго е заменена с чуждица владичество. В най-новата история на България се стигна дотам че в управлението на страната ни има турци? Не е ли това абсурд. кой позволи по ефирната телевизия да се четат новини на Турски и защо? Засрамете се управляващите. Не на ДПС на предстоящите избори. Чии интереси ще представляват те в Европарламента? На България или братска Турция?

Днес има едно интервю във в-к Труд с помиярката Балева. Препоръчвам Ви горещо да го прочетете. Журналистката Валерия Велева направо заслужава да и дадат орден за това интервю. Та в него Балева обяснява, че и Френската революция е мит. Тя смята, че ние, българите, сме неоправдано истерични в случая. И още нещо....Оказва се, че всеки, закупил техника с марката Бош е финансирал проекта. Така че - нека да спрем да купуваме от Бош каквото и да било. Защото с парите, които печелят от нас те финансират мръсни проекти, целящи гавра с България. Колкото до Балева....да и счупим главата ако има наглостта да дойде в България май месец. Да върви в Турция. Явно там е нейната Родина. Тук боклуци като нея не ни трябват.

Владо,смешен си ти,но ти всъщност българин ли си?!Живея в Германия от 25 години.Когато родителите ми решиха да се установим за постоянно тук бях на 15 години. Така че, дори и да съм искала не бих могла да остана в България сама.Всички в къщи останахме потресени от дързоста и нахалството на тези изследователи да изопачават бългаската история.Това е една голяма обида за целия български народ.За сметка на теб ВЛАДО,съм сигурна,че е неоправдано.А между германските изследователи има и българка която работи за невярната теза.Заради такива като нея,отричащи се от всичко българско ми е болно и се срамувам. Държа да отбележа,че баща ми е германец и той харесва, а също обикна България.Към момента говори сравнително добре български.Като нас, той също винаги се е итересувал какво става в България.Смея да кажа,че познава историята на България по-добре и от някои наши съотечественици. пиша всичко това? Ами винаги ми става болно когато чувам и срещам българи тук,които непрекъснато оплюват всичко българско. Хора,с с единство и сплотеност България ще прогресира.

Изказах възмущението си в имейл до президента, защото смятам, че трябва да има официална реакция от страна на българските институции, а също така писах до Господари на ефира с предложение да връчат Златен скункс на Мартина Балева. Ако някой има желание нека направи същото - gospodarigospodari. и presspresident.bg

На Великден бях в Батак . Докато разглеждахме музея с дъщеря ми и тя се впечатляваше от експонатите ( защото я уча да знае историята ни и да се гордее , че е българка ) , една неприятна на вид жена обясняваше на немски какви били снимките , картините и предметите на някакъв немски оръфляк ( и двамата изглеждаха като алкохолици и клошари ).Имам странното чувство , че това са точно тези двама ненормалници , които се опитват да преиначат КЛАНЕТО В БАТАК и неговата достоверност . Съд за тези дебили !!!

Vlado, da te shi..at anadolskite mana...fi!

Владо,смешен си ти,но ти всъщност българин ли си?!Живея в Германия от 25 години.Когато родителите ми решиха да се установим за постоянно тук бях на 15 години. Така че, дори и да съм искала не бих могла да остана в България сама.Всички в къщи останахме потресени от дързоста и нахалството на тези изследователи да изопачават бългаската история.Това е една голяма обида за целия български народ.За сметка на теб ВЛАДО,съм сигурна,че е неоправдано.А между германските изследователи има и българка която работи за невярната теза.Заради такива като нея,отричащи се от всичко българско ми е болно и се срамувам. Държа да отбележа,че баща ми е германец и той харесва, а също обикна България.Към момента говори сравнително добре български.Като нас, той също винаги се е итересувал какво става в България.Смея да кажа,че познава историята на България по-добре и от някои наши съотечественици. пиша всичко това? Ами винаги ми става болно когато чувам и срещам българи тук,които непрекъснато оплюват всичко българско. Хора,с с единство и сплотеност България ще прогресира.

А бе Владо, ти в ред ли си? Прочети статията на тази българка. На базата на една снимка и една картина отрич историята ни. Май сбрках. бългрка ли написах?

ДО ВЛАДКО- ВЛАДО ДУПЕ МЛАДО ДОРИ И ЕДНО ЕДИНСТВЕНО БЪЛГАРСКО ДЕТЕ ДА БЕШЕ ЗВЕРСКИ УБИТО ИЗТРЪГНАТО ОТ ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ПОЛУЖИВА МАЙКА, ЛЕЖАЩА ДО ЕДИН ЕДИНСТВЕН ЗАКЛАН БАЩА.... ПАК ЩЕШЕ ДА Е КЛАНЕ !!!! КЛАНЕ КЛАНЕ КЛАНЕ! А ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ ЗА МАЛКО ПОВЕЧКО БЪЛГАРИ... КАКТО И ДА Е СЕГА ЕДИН СТИХ ЗА ВЛАДО ВЛАДО МЕКО ДУПЕ МЛАДО ДЕ СИ РАСЛО ДА Е-А МАМИТО ТИ В МАЗНАТА ПРОДАЖНА ПУ-КА И ЦЕЛИЯ ТИ НЕЗАПОМНЕН ОТ НИКОГО РОД АМИН

Владо,смешен си ти,но ти всъщност българин ли си?!Живея в Германия от 25 години.Когато родителите ми решиха да се установим за постоянно тук бях на 15 години. Така че, дори и да съм искала не бих могла да остана в България сама.Всички в къщи останахме потресени от дързоста и нахалството на тези изследователи да изопачават бългаската история.Това е една голяма обида за целия български народ.За сметка на теб ВЛАДО,съм сигурна,че е неоправдано.А между германските изследователи има и българка която работи за невярната теза.Заради такива като нея,отричащи се от всичко българско ми е болно и се срамувам. Държа да отбележа,че баща ми е германец и той харесва, а също обикна България.Към момента говори сравнително добре български.Като нас, той също винаги се е итересувал какво става в България.Смея да кажа,че познава историята на България по-добре и от някои наши съотечественици. пиша всичко това? Ами винаги ми става болно когато чувам и срещам българи тук,които непрекъснато оплюват всичко българско. Хора,с с единство и сплотеност България ще прогресира.

ДА СЕ ЗАБРАНИ ТАЗИ ПРОЯВА НА АНТИ-БЪЛГАРСКА ПРОПАГАНДА.ТАЗИ СЛАБОУМНА БЪЛГАРКА И ТОЗИ НЕМСКИ ГЕЙ , НЕ МОГАТ ЛИ ДА ПРОУМЕЯТ , ЧЕ ВСЪЩНОСТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ ОПТЕГНАТ ОТНОШЕНИЯТА М/У НАС И ТУРЦИТЕ , А НЕ КАКТО ТЕ ТВЪРДЯТ , ЧЕ БАТАК ПРЕЧЕЛ НА НА ЕТНИЧЕСКАТА ТЪРПИМОСТ НА БАЛКАНИТЕ . БРАВО НА БОЖИДАР ДИМИТРОВ , КМЕТА НА БАТАК И ЦЯЛ БАТАК . СЕГА ДА ГО ВИДЯ БОЛЕН СИДЕРОВ , ЩО ЗА БЪЛГАРИН Е ( СЛЕД КАТО СЕ ДОБРА ДО ПАРЛАМЕНТА ).ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!

Ako bjachme evrei schtjacha da ni se iswiniat, a i pari da ni dadat. Evrei da si na dneschno vreme

Стига сме спали, спахме толкова години с решаването на проблема с медиците ни в Либия, но още по-голямо ще е престъплението ни ако спим докато други решават каква е била историята ни. Ние сме били държа и сме имали писменост и култура докато повечето все още са били племена и езика им е бил нечленоразделна реч и това ни прави Велики, Ние сме велика България, само трябва малко повече сплотеност, търпимост към нас самите и по-малка търпимост към тези които ни мачкат. Да вдигнем гордо глави, че сме българи, да се съберем и да покажем на света, че не сме случайно тук и няма да позволим да се гаврят с нас и нашата история, да се гаврят със смърта на хора като Левски, Ботев, Бенковски, Хаджи Димитър и още много, много борещи се срещу митове и легенди! Да се съберем на протест, във всеки град да се надигне вълна от недоволство, да покажем , че ни има, да покажем, че можем да мислим. Можетели да спрете да седите на гъзовете си и да чакате някой друг да ви реши проблемите. Ние сме били Велика България, но това се постига с много труд, жертви и себе отричане в полза на родината. България ли е вашата Родина? ДОКАЖЕТЕ ГО!

Според мен турчолята яко са помпали нашата българка в г..а и тя просто си е загубила акъла! Но нека има Господ и за нея!

Историята е полезна не с фактите, а поуките. Като четох написаното по-долу разбрах, че много от нас не са си взели поука от Батак. От редовете блика омраза към турци, помаци, немци, че дори албанци и гърци. Защо да съсичаме правото на някой да има мнение различно от нашето, както е сякъл башибузукът в Батак? Защо да се озлобяваме като него срещу инакомислещите? Нека наши историци да участват в конференцията на Гьоте институт. Само така можем да докажем нашата теза, а не с декларации на политици и писма в Интернет. Пък може и нещо ново да научим след края на конференцията.

Историята е полезна не с фактите, а поуките. Като четох написаното по-долу разбрах, че много от нас не са си взели поука от Батак. От редовете блика омраза към турци, помаци, немци, че дори албанци и гърци. Защо да съсичаме правото на някой да има мнение различно от нашето, както е сякъл башибузукът в Батак? Защо да се озлобяваме като него срещу инакомислещите? Нека наши историци да участват в конференцията на Гьоте институт. Само така можем да докажем нашата теза, а не с декларации на политици и писма в Интернет. Пък може и нещо ново да научим след края на конференцията.

Смятам, че кмета на София ТРЯБВА ДА ЗАБРАНИ изложбата !

Швабска им работа, простаци-дойчовци, мръсни европейци, тъй ще ни газят всички в много демократичната Европа, ама на нашите политици да им счупи човек главата дето ни обвързаха с тях

PREZIDENT-ISTORIK,MI PREDSEDATEL-MOSKOVIT TURSKO ROBSTVO IMA PRISASTVIE... ABE,C NI KADE E-IMA SI VNUK HASAN... KAKTO E TRAGNALO SKORO SHTE NI SPRETNAT NOV VAZRODITELEN PROCES,I VSICHKI SHTE SME RAYA NA TURSKATA IMPERIYA-NALI SME SI BULGARISTAN... BALG ISTORICHKI SA YASNI ZA VSICHKI,A NA GEWRMANCITE SHTE KAJA-NISHTO CHE OTVORIHTE ARHIVITE,NISHTO CHE IZGORIHTE VSICHKO OT ARHIVNOTO NASLEDSTVO-TAM V GRADSKIYA ISTORICHESKI ARHIV NA LAYPCIG SE PAZYAT ARHIVITE OT LAYPCESKIYA PROCES I VASHITE NEMSKI STENOGRAFI SA ZAPISALI DUMITE NA EDIN BALGARIN-DIMITROV(KO BALGARIN)KAZANI PRED VASHIYAT IMPERSKI SAD- KAGATO SOLUNSKITE BRATYA TVORYAHA BALGARSKATA AZ BUKA,VASHIYAT KRAL SI GOVORESHE NA NEMSKI SAMO S KONETE SI(CITIRAM PO PAMET)...BALGARIN,SE SEGA DA VIDIM KAKVO SHTE IM KAJE PREZIDENTA ISTORIK....EH,UPRAVN PRODAVNICI...POSLE PAK VOLEN SIDEROV VI VINOVEN... TOVA MALCHANIE PAK LI E TIHA DIPLOMACIYA DRUGARYOU GOCE?KATO SI PRAVIL ANALIZI NA PISANOTO ZA MAKEDONCITE(NASHI BRATYA BALGARI)A SEGA NAPRAVI IM EDIN ANALIZ NA GERMANCITE ZA BATASHKOTO KLANE...VSICHKI SEGA TEBE GLEDAME NA TEBE CHAKAME DA NI OMIESH LICHETO, SHTOTO NI VYARATA NI RODINATA SI DAVAME I OT ISTORIYATA NE SE OTKAZVAME....VERNO TO PERNIK E MALKO DALECHKO OT BATAK,AMA VSE PAK... ALOO ISTORICITE NI, S TRAKISKOTO ZLATO,S ORFEEVITE KAMANI,S KOSTITE NA KALOYAN,KAKVO SHTE NI KAJETE ZA PRISASTVIETO NA OSMANLIITE,ZA TRAKISKITE KLANETA I SEGA ZA BATASHKOTO KLANE...PAK MOJE DA NE E IMALO A,SAMO MALKO TAKA OBRYAZVANIYA SYOUNETI RITUALNI SA PRAVENI V BATAK,TAKA KAKTO GI PRAVYAT MASOVO V NASHI DNI PO NASHITE BALGARSKI ZEMI...

Владо, има една порода кучета, на която им викат помияри.Знаеш ли защо? Я вземи попитай. Ще е полезно, защото: за да разберем другите, първо трябва да сме разбрали себе си.

Към Владо: Абе ти българин ли си бе!!!!!! Май си миризлив фес. Колко още дока зателства искаш, че да се увериш , че е самата истина. Нима мислиш, че вторият секретар на английското посолство в Цариград по него време е имал симпатии към българите и е излъгал. Знаеш , кого е защитавала Великобритания по него време. Е значи истината е била такава фрапираща, че и той не е посмял да излъже. Ще ми правиш разсъждения тъпанар и безродник такъв, че не е възможно да се поберат толкова хора в тази църква. Море ако те подгонят 1000 фанатизирани помака с ножове и саби, на майка си в п........... ще искаш да се завреш, камо ли в църква. Не е далече деня когато пак ще попаднем под турска власт и то и заради такива като теб.

Към Владо: абе,защо ли имам чувството,че ти изобщо не си и българин!Ако си,то опазил ни Господ от българи като теб,защото аз не познавам нито един турчин,който няма да е готов на линч,ако подобни сквернословия се твърдяха за неговата национална история!Глупостите,к си написал сочат единствено ТВОЯТА пълна профанизация-вземи се поинтересувай малко и ще видиш,че има десетки доказателства от чуждестранни автори,описващи кървавите събития при Батак!Или ти си мислиш,че там са си играли на криеница?Това изследване трябва да се третира не само като национален,а като международен скандал,на който ВСИЧКИ българи сме длъжни да се противопоставим,инач не ни е мястото в България!А политиците ни да побързат да вземат становище по въпроса,че вече ни писна цял живот да ги чакаме!

Всичко това е поръчано от фесовете.Не е ясно обаче защо се наемат гадните фашисти да разследват!