Почина първият президент на Русия Борис Елцин

Бившият руски президент Борис Елцин внезапно почина в понеделник, 23 април, съобщи неговият говорител. Той е починал в Кремълската болница в Москва.

Обратно в новината

Коментари - Почина първият президент на Русия Борис Елцин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поклон пред смелостта му, въпреки че си остана ограничен Комунист и всичко, което той и Горбачов допуснаха - голямото разслоение в обществото и олигархията щеше да се случи и без него, просто това е естествения ход на икономиката!

Комунистическите помияри и безродници никога няма да му простят,че върна по мирен път свободата на Балтика,Украйна и средна Азия.Те искаха гражданска война но получиха независими държави.Мир на праха на големия християнин.

Ех вие българи, много акъл имате!!! Що ли не се сетих навремето вас да ви питам какво трябва да се направи....

Ех вие българи, много акъл имате!!! Що ли не се сетих навремето вас да ви питам какво трябва да се направи....

Смърта на Елцин е най- големият подарък за всички здравомислещи хора, а не пияници и малоумници в България и Русия. Бъди вечно в пъкъла Борис Николаевич.

Дано такъв алкахолик не се ражда скоро по руската земя.Алкохолик и циротик

Спасибо,Болгария,за добрые слова о нашем президенте!

Вашият коментар е добавен и ще бъде прегледан от оператор преди да бъде публикуван. Благодарим ви! И АЗ ВИ БЛАГОГАРЯ ЧЕ ЩЕ ПУБЛИКУВАТЕ ПО ГОРЕ ПИСАНОТО ОТ БЪЛГАРИНА! БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ......

Елцин си отиде, но у нас останаха издънките на комунистите, които съсипват българия! ИДЕТЕ НА ПОГРЕБЕНИЕТО НА ЕЛЦИН ДА СЕ СБОГУВАТЕ! И ДАНО НИКОГА ДА НЕ СЕ ВЪРНЕТЕ! ТОВА ЩЕ БЪДЕ НАЙ НАЙ ГОЛЕМИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК ЗА ВЕКОВЕ НАПРЕД! ИДВА И ТОЗИ РАДОСТЕН ДЕН ЗА БЪЛГАРИТЕ! НЯМА ДА ВИ Е ПРИЯТНО КАТО ЧЕТЕТЕ ТОВА ПИСАНИЕ, НО ТОВА Е САМАТА ГОРЧИВА ИСТИНА! ТЯ Е ФАКТ! ОТИВАТЕ СИ ОТИВАТЕ СИ, КАКТО СИ ОТИВАТ МНОГО НЕЩАСТНИ ГЛАДНИ БЪЛГАРИ! ПРОКЛЯТИЕ! ПРАЗНИК

Путин рулира! И правилно. Русия не е това, което беше, това го казват мои приятели Руснаци, и аз сам го усетих наскоро като бях там...и не съм от ЧК:) Само съм правен в Москва:) didi, чаткам не лошо Руски, но преведи ми моля те, на Български или Английски ....его пухам(смисъла схащам, ама искам буквално) Препоръчв Ви кинозал.тв и Настоящея война / за Чечня/ Простотиите на Елцин могат да се мерят само със простотиите на шута на Сталин-Никита Сергеевич

Нали Русия е най-голямата православна държава! Какъв е тоя траур преди 40-ия ден след Възкресение Христово? А иначе - за мъртвите или добро или нищо...

И ние си имамаме ислямски джихад,който разяжда държавата,но си нямаме наш Елцин.

Да ВИДИН,ИСЛЯМ И КОМУМИЗЪМ СЛЕД ЕЛЦИН СА РЪКА ЗА РЪКА.ТОВА СЕ ВИЖДА И ОТ ПИСАНИЯТА НА МЕСТНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ОТРЕПКИ.

Лека му пръст, както се пожелава на всеки мъртвец. Приживе обаче той, заедно с Горби-маймуната, пропиляха огромното наследство, което наследиха от Сталин. Това, че Западът рони сълзи за Елцин, доказва, че той е жалък предател. Историята ще го сочи с пръст като пример за некадърност и суета. Прост и подкупенчовек - за една каубойска шапка, подарена му от америказцки президент, срина силата и достойнството на една империя. Това, което той и Горбачов направиха, никой на Запад не би помислил дори да си представи. Наивник, който евтино се купи. Остави неизличими поражения на Русия, които и нас засегнаха. Направи много за Запада, но нищо за Русия.

За разлика от майка България там държавниците винаги се опитват да държат или в момента изпраят страната на крака даже и да крадат за себе си...там има наложено понятие за велика и огромна страна и то трябва да се поддържа....друг е въпроса дали става...а в нашето БГ даже никой и не милее за татковината секи само лапа....така,че...не дали Русия е зле ама ние сме си направо трагедия

до from Germany.....аве веселяк....ти за ква деморкация говориш бе пич????кво е демокрация в днешно време??Америка ли я проповядва като я насилства на всеки а който не иска му се спретва война....тва ли е демокрацията да подпалиш света за да си на върха като едиствена империя... В Русия демокрацията до к'во докара??? превърна велика държава в помиярница на алкохолоци,олигарси и проститутки... демо в Русия докара страната до 1 место на детска порнография... да ти имам демократизирането...

Елцин беше голямо зло за Русия.Ако има ад,точно там си е заслужил челно място.За да съществува Русия,никога повече такива като Елцин и Горбачов не бива да бъдат допускани до властта и не трябва да остават ненаказани.

Демек, Dust to Dust... Добре ни веселеше, човека..Да почива в мир

Като гледам путинските проислямски изпълнения,не мога да не уважа християнина ЕЛЦИН.Мир на праха му.

Да забраниш терористичната компартия,след като си бил неин член,да обявиш война на наглия ислям и да не я доведеш до край,това е достоинство и никакви български комунисти с фесове не могат като селските драскачи тук да правят оценки,защото о са си все още същите деца и внуци на убийци,а те самите защо не си пратят децата в СЕВЕРОДВИНСК.Той показа,че и комунист може да бъде в мин.св.време.А у нас е в сег.продължително.

За да оцените величието на този господин направете анализ на неговите апологети! Това ще ви помогне да разберете истината! Елцин е другото лице на Горбачов, а двамата взети заедно са класически тип ХАМЕЛЕОН!

ГОЛЯМ ХРИСТИЯНИН СИ ОТИДЕ.И НИЕ ДА СИ ИМАМЕ ЕДИН ПОДОБЕН,ДА ЗАБРАНИ КОМПАРТИЯТА И ВОЙНА НА ИСЛЯМСКИТЕ ТЕРОРИСТИ.БОГ ДА ГО ПРОСТИ.

Leka my prust!

Знам, че по времето на Елцин ислямските номера не минаваха и по света и у нас.А сега путински и гоцевски ислямски терористи управляват държави.За нашата е сигурно.

Лека му пръст! Господ да го прости! Управлениет му беше трагичен момент за руската държава. Елцин създаде и не можа да се противопостави на мафията, на адската престъпност, създаде схемите за източване на руската икономика, доведе страната до хипер инфлация и практически банкрут, създаде олигарсите и им подари благата на руския народ - на Михаил Ходорковски, Березовски, Роман Абрамович, Вагит Алекперов, щерка си Татяна и т.н Този човек беше един некадърен и отмъстителен, провалил се номенклатурчик от КПСС. Жалко че руснаците позволиха на този партократ-алкохолик осем години да се гаври с тяхното битие. Руснаци помнете, а и ние също да не забравяме!

НИЩО НЕ Е ЗАГУБИЛ СВЕТЪТ С КОНЧИНАТА МУ, ЛЕКА МУ ПРЪСТ!

Остави в бедност много хора МРЪСНИКЪТ

Лека му пръст.Като идеология не беше точет.На всички негови последователи -успех..

няма безгрешни хора. не го съдете строго. мир на душата му

Хора, кои сте вие да обсъждате ЕЛЦИН - президент на най-великата държава на света. А, по-добре погледнете себе се и бъдете сигурни , че вас никой , никога не споменава в Русия. А Елцин завинаги ще остане в сърцата на много хора и не само в Русия, но и Германия /вижте само немските вестници/ , и във Франция, Америка и т.н., т.н. Светлая ему память!

Бог да го прости! Няма да го забравя покачен на танка. Малко хора имаха смелостта да направят подобно нещо, да не кажа, че само той. Беше готин дори като си пийне. Това, което направи той го разруши този КГБ дебил Путин (Боже, какво име). Дано са по-малко дебилите на Русия ама май няма да е така. Като пожелавам това се надявам и нашите гъзоблизци от рода на Първанов, Овчаров и прочия да изчезнат от лицето на земята. Нали не сте забравили че Парван покани на националния празник Путкин уфффф пардон пак сбърках. А тука някой каза че Елцин е баща на олигарсите. Ако той е баща им като новородени Путкин (уффф пак пардон) си ги отгледа и възпита.

velik 4ovek be6e leka mu pras

Сколько можно,хватит бросать грязь на человека.Его и так уже нет.Не суди и не судимъм будеш.

Kakuvto i da e bil losh, dobur vse pak e bil prezident na velikata Rusia.A tova triabva da se uchete.Velikite hora umirat dva puti vednuj kato hora i vtori put kato veliki!!!Ne vseki moje da e prezident i da e purvi.

Какво му е великото на Елцин? Корумпиран пияница, воден за носа от американците, баща на руските олигарси. Да се пържи в ада.

За покойниците или хубаво, или нищо, затова ще напиша нещо хубаво..... 1) беше разрешено това, че можеше лесно да се отиде в не до там отдалечени места, даже при М.С. Горбачов. 2) Окончателно прекрати съществуването на СССР и социалистическия лагер в Източна Европа )чувствам, че това ще се случи и с Евросъюза). 3) След Елцин при управлението на Путин е налице реставрация на сталинската диктатура, което също не е добре. Правете си изводи, господа. Ние загубихме не най-лошия човек!

Mnogo kysno si otide za jalost !!!

Борис Елцин беше може би най-големият руски демократ. Жалко че приемникът му Путин се оказа долнопробно змийче, което по всякакъв начин се опитва да попречи на демократизирането на Русия.

Бог да го прости.Той забрани компартията, но мръсотията пак плъзна.И у нас най-вече.Тук е параванщина,а там путинщина,все равно.

Противоречива личност, но великите люде са такива. Вечна му памет! Направи много за Русия и не само. Този човек с всичките си кусури имаше харизма и хората, особено младите, го обичаха. Проблеми те му с КПСС тръгват от едно изказване на пленум на ЦК, посветен на 70 годишнината на революцията. Чел съм това изказване и мога да ви уверя, че в него разгонваше мамата на цялата система и комунистическа олигархия. Относно това, колко е демократизирал Русия - някои има ли рецепта как се демократизира 350 милионна империя без гражданска война? И накрая към редакторите - през 1985 Елцин става шеф на московски градски комитет на КПСС, а не на отдел в ЦК.

swin4ugata nqma da otnese na onq swqt otkgradnatoto, sega 4erweite 6te si swur6at rabotata

Абе тука само поклони има. Нака си спомним тъмните времена в Русия по време на неговото управление. И глада, и глада ДРУГАРИИИИИ...

Леко се оттърва гадта! Трябваше жв да го дерът.

За мъртвите- или добро, или нищо. И той като Горби има доста грехове, моето впечатление е, че беше доста недолюбван в Русия, по негово време покрай реформите се разграбиде що се докопа, при това основно от неговите хора, но поне имаше доблестта да се изправи пред народа си, да му се извини за всичко и да се оттегли. А иначе каквото било- било, времето е било такова, лека му пръст на Борята!

1 bokluk po malko....

Velika istoricheska lichnost ne samo za Rusia, a i za celia sviat. Viden politik. Poklon pred pametta mu.

цирозата не прощава.