Скандинавски лебеди отново радват варненци

Около 30 скандинавски лебеда, долетели в морската столица, вече се престрашават да излязат на брега и да се хранят от ръцете на хората, предаде БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Скандинавски лебеди отново радват варненци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Варна има: 1. Община с нов кмет и един взвод заместници, 2. Районни кметства с щатни еколози, 3. Зоопарк, 4. Дружество за защите на дивите птици, 5. Портал МОРЕТО, 6. (Пишман) Еколози, 7. Над 200 000 жители Никой от тях ли не може да напише две-три табла с предупреждение за начина на хранене? Тези птици идват не за първа година.

Днес в слънчевия следобед отидох да видя тези красиви гости-лебедите. Плажът беше изпълнен с деца и родители, които се наслаждаваха на прекрасното гъмжило от плуващи и летящи птици-лебеди, чайки и гларуси. Истински птичи панаир, гледка, достойна за филм . И се чудя, как може в някои писания по-долу да прозира толкова грубост и ирония относно съдбата на лебедите и свързването им с кулинарни намеци! Хората, написали такива думи са с празни души и слепи очи за красотата на природата. Призовавам свестните варненци да пазят и да се радват на грациозните птици. И да съобразяват указанията относно предлагане на храна . Да помогнем на тези мили и доверчиви същества да оцелеят в нашето море и напролет да си заминат по живо по здраво в родния им север.

Да си лежи грациозно, ама като пуйка с портокали...

Винаги преди Банго Васил тук се появяват лебеди, били скандинавски, били от Болшой театър. След Василов ден никакви ги няма.... но в тези времена и лебеда е гъска.

Как са на вкус.

жилави са. 5 часа ги варихме, тенджерата омекна, но те не

мили орнитолози, има много неграмотни хора,затова не разчитайте на съзнанието на такива хора,ами ги просвещавайте публично.

Мангустите как са пропуснали да ги гушнат за Коледа?

8901

Братята римляни ще ги разредят както всяка година.Банго Васили наближава.

Мисля, че не е трудно на брега, до мястото с плуващите лебеди да се поставят предупредителни табели с указания, какво може да се предложи на птиците. Също да се подчертае, че е по- добре да не се дава никаква храна, ако няма подходяща. Това не изисква особени средства. Бих го направила, но няма физически възможности.

Да не гледаме Мисия Лондон-2 на варненска сцена!

ще ви изпапкам ..в преносния смисъл..:)

Ето тук, на този сайт намерих инфо за това, с какво се хранят немите лебеди (вярно, пише за малките лебедчета, но важи и за големите): link Има интересна информация и за останалите видове лебеди - аз лично не знаех, че са толкова много разновидности. Весели празници на всички природолюбители :-)

Хм, извинявайте, но линкът не е излязъл. Идете на Клуб Птицевъд, на раздела за лебеди.

Bravo,grciozni sa!ama kak to4no se okaza,4e sa skandinavski,a ne primerno-Uralski?stiker4eta li si nosyat?ili uralskata poroda si e tradicionno studo i vodo ustoi4iva i nyama nujda da prelita?s kvo li gi hranyat tam,ako nyama pukanki i soleti?4udna rabota...!

Ха ха, именно чрез пръстените, брат,чед, се е разбрало, че са от Скандинавия... Нали затова се слагат - да може да се проследи миграцията им.

Браво бисквита със захар на животно. Браво....

Добре де, а с какво да се хранят?

По-добре с нищо, отколкото с горното. Надали разчитат именно на храната, която ще им подхвърлим. Това, че мнозина са свикнали да наричат "храна" всичко, което се дъвче (и все още мърдат) не значи, че джънкът е полезен и за лебедите. За тях бисквитката си е точно толкова естествена, колкото джънка за хората: тесто от рафинирано брашно, рафинирана захар, "емулгатори", олио, ммм, все естествена храна... Накратко - като не знаете какво е храна, не тровете и други същества - по-вероятно е да оцелеят без подобна "храна" ;)

Дано да оцелеят, че някои така им се облизват за Банга Васил.....

гледам и на теб са ти текнали лигите и ... сополите

TИPAMИCУ

Погледнал се Илия и все в тия..посрани гащи и не прани. Но нормално е за твоето съсловие да мислят така първосигнално и на ниво камена епоха.